Suklaapossu

Maapähkinävoi-suklaakeksit, jauhottomat

Maapähkinävoikeksit

Jauhottomia pikkuleipiä ja vain viidestä aineesta? Kyllä vain! Nämä ihanat, jauhottomat maapähkinävoikeksit suklaahipuilla valmistuvat helposti ja nopeasti tosiaan vain viidestä aineesta, ilman jauhoja ja ilman vatkaimia. Aineet sekoitetaan nopeasti sekaisin, taikina pyöritellään palloiksi ja sitten päästään jo paistamispuuhiin. Kun keksejä malttaa paistaa tarpeeksi vähän aikaa ja jättää ne miltei raa’an oloisiksi, ne pysyvät pehmeinä myös jäähdyttyään. Erään syöjän sanoja lainatakseni: ”Näihin meinaa tulla himo”.

Maapähkinävoi-suklaakeksit

Ajatus näihin kekseihin lähti löydettyäni vuokra-asuntomme ”hippasen” hankalakäyttöisestä ja sekavasta leivontakaapista kaksi avaamatonta purkkia maapähkinävoita. Kun pitelin purkkeja kädessäni, muistin pehmeät maapähkinävoi-suklaahippukeksit, jotka ovat ihanan meheviä. Mieleni teki leipoa jotain vastaavaa. Otin tuon vanhan ohjeen esille ja muokkasin siitä mahdollisimman simppelin jättäen pois mm. ylimääräisen rasvan ja jauhot. Näin syntyi nämä viiden aineen jauhottomat keksit.

Jauhottomat eli gluteenittomat keksit

Keksit sisältävät siis ainoastaan sen rasvan, mitä löytyy maapähkinävoista. Jos haluaa vähentää aineiden määrää entisestään ja helpottaa jo valmiiksi helppoja leipomispuuhia, voi suklaankin heivata pois. Tätä tosin en suosittele, sillä suklaa tuo kekseihin just niiden kaipaaman lisämaun.

Maapähkinävoina kannattaa käyttää sokeroimatonta versiota. Omani oli sileää, mutta uskoisin, että näistä tulee maukkaita myös crunchy-versiolla.

Tässä tulee vihdoinkin tämä huippuhelppo ja nopea ohje, olkaa hyvät!

Jauhottomat maapähkinävoi-suklaakeksit

n. 15 kpl

Aineet:

2 dl maapähkinävoita

2 dl fariinisokeria mittaan kevyesti paineltuna

1 muna

0.5 tl soodaa

n. 75-100 g maitosuklaata

Ohje:

Sekoita maapähkinävoi ja fariinisokeri keskenään sekaisin. Lisää joukkoon muna ja sooda ja sekoita kunnolla. Pilko maitosuklaa noin 0.5 cm kokoisiksi paloiksi ja kääntele taikinan joukkoon.

Pyörittele taikinasta noin 15 kpl pyöreitä palloja ja asettele ne leivinpaperoidulle uunipellille.

Paista 175 asteessa keskitasolla noin 10 minuuttia tai kunnes keksit ovat laskeutuneet ja niiden pinta alkaa halkeilla. Älä suottas paista liian kauan, jotta keksit pysyvät pehmeinä. Anna keksien jäähtyä muutama minuutti pellillä ja nosta sen jälkeen jäähtymään ritilälle kokonaan.

Vinkki:

* Säilytä ilmatiiviissä rasiassa ja napsi sieltä kun mielesi tekee. Keksit ovat kuitenkin parhaimmillaan


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Maapähkinävoi-suklaakeksit, jauhottomat

Minnie

Hei, voiko soodan vaihtaa leivinjauheeseen?

Suklaapossu

Hei Minnie! Leivinjauhe ja sooda käyttäytyvät uunissa hieman eri tavalla. Toki ne voi vaihtaa, mutta rakenne ja ulkonäkö saattaa tällöin olla hieman erilaiset.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *