Pehmeät maapähkinävoi-suklaahippukeksit

Itsetehtyjen Daim-karkkien lisäksi vein tarhatädeille näitä ihanan pehmeitä suklaahippuja sisältäviä maapähkinävoikeksejä. Korostan sanaa ”pehmeys”, sillä sitä nämä todella olivat. Makukin oli (ainakin omasta ja mieheni mielestä) mielettömän herkullinen, juuri sopivan maapähkinäinen pienellä suklaatwistillä.

Tämän näköinen paketti lähti päätyi tarhatätien käsiin. Mukaan laitoin vielä ohjeet sekä näihin kekseihin että Daimeihin. Noihin Daimeihin muuten ihastuttiin niin paljon, että yksi niitä maistaneista aikoi tehdä itsekin niitä ja kyseli vielä lisää teko-ohjeita. Olivat kuulemma parempia kuin kaupan Daimit 🙂 Ja herkullisia ne tosiaan olivat. Lisäilin Daimin ohjeeseen vielä muutaman pikkuvinkin. Mutta palataanpa nyt vielä takaisin näihin maapähkinävoikekseihin.

Onneksi olin jo etukäteen suunnitellut antavani keksit eteenpäin ja varannut niille rasiasta jo kolonkin, sillä muutoin nämä olisivat kadonneet hetkessä jälkiä jättämättä. Tosin ”muutama” keksi teki nytkin katoamistempun pakkausvaiheessa..

Nam!

Keksien pehmeyden salaisuus on paistamisessa. Ne pitää uskaltaa ottaa uunista, kun ne ovat vielä hieman raakoja, sillä ne jatkavat kypsymistään vielä uunista ottamisen jälkeenkin. Liiallinen paistaminen tekee kekseistä kovempia ja ihanan pehmeys katoaa. Jos on epävarma oman uunin toiminnasta ja paistoajasta, kannattaa paistaa koe-erä, jäähdyttää se kunnolla ja säätää paistoaikaa lopputuloksen perusteella.

Pehmeät maapähkinävoikeksit

n. 35 kpl

Aineet:

125 g leivinmargariinia huoneenlämpöisenä

1.75 dl sokeritonta maapähkinävoita

1.5 dl fariinisokeria

0.5 dl sokeria

1 muna

1 tl vaniljasokeria

0.5 tl soodaa

3 dl vehnäjauhoja

1 dl pika-kaurahiutaleita

50 g valkosuklaata pieninä paloina

50 g tummaa suklaata pieninä paloina

100 g mini Smarties-karkkeja

Ohje:

Vatkaa margariini, maapähkinävoi ja sokeri vatkaimella vaahdoksi (n. 2-3 minuuttia). Lisää muna voimakkaasti vatkaten. Sekoita vaniljasokeri, sooda, vehnäjauhot ja kaurahiutaleet keskenään. Lisää voi-sokerivaahtoon ja kääntele sekaisin. Pilko suklaat karkeaksi rouheeksi. Kääntele taikinan joukkoon suklaapalat sekä puolet Smarties-karkeista. Pyörittele taikinasta n. 35 lihapullan kokoista palloa ja laita ne kahdelle leivinpaperilla vuoratulle pellille. Painele pallojen päälle loput karkeista ja litistä palloja kämmenellä hieman. Paista 180 asteessa n. 8-9 minuuttia. Keksien kuuluu olla raa’an oloisia uunista otettaessa. Näin ne jäävät suussa sulavan pehmeiksi jäähdyttyään. Anna keksien jäähtyä kokonaan. Nauti!

Vinkki:

* Jäähtyessään keksit kiinteytyvät ja kypsyvät vielä hieman lisää. Keksien kuuluu olla uunista otettaessa raa’an oloisia. Niin keksit pysyvät ihanan pehmeinä.

* Vaihtelua kekseihin saa vaihtemalla suklaalaatuja.

* Jos haluat pulleiden keksien sijasta littania, paina keksejä kevyesti esimerkiksi lusikal avulla heti kun otat ne pois uunista ja ne ovat vielä kuumia.

Alla olevat keksit on litistetty uunista ottamisen jälkeen..

 

Ihanan pehmeitä litistettyinä että ilman 🙂

Avainsanat

Kommentit (12)

Onpas suloisia keksejä 🙂 Kelpaisi muutama mullekin!

Kiitos Anu 🙂 Löysin noita mini-Smarties-karkkeja kaupasta just edellisenä päivänä ja tuli heti mieleen, että sopisivat kekseihin. Ne tekivätkin näistä aika söpöjä 🙂

Ihania pikku herkkuja! Miten ihmeessä olet saanut näin värikkäitä! Minä tein tässä ehkä kuukausi sitten Leivotaan-lehdessä olleen ohjeen mukaan keksejä, joihin laitoin mini-Smartiesseja… uunista kun keksit tuli ulos, karkkien väri oli ihan haalistunut… plääh! Mutta mikä parasta, se ei vaikuttanut makuun 😉 Olisinkohan ne Smartiessit ostanut Lidlistä.

Näin on! Eipä muuta kuin kokeilemaan! Odotan jo innolla kuulevani mitä pidät ;D

Kyllä, maku tärkein! "Pakko" kyllä kokeilla näitä herkkuja 😉

Kiitos 🙂 Näistä tuli mustakin aika kivoja. Mahtaiskohan näiden melko lyhyt paistoaika olla syy värien säilymiseen..? Pääasia kuitenkin, että keksiesi maku oli hyvä 🙂 Nämäkin Smartiessit muuten ovat Lidlistä. Muualla en ole näitä nähnytkään.

Suklaapossu Kiitos hyvästä reseptista!! Leivottiin näitä eilen lasten kanssa,tosi hyvän makuisia!!!!

Ole hyvä Anonyymi 🙂 Hienoa kuulla, että tekin piditte näistä 😀 Olivat kyllä ihan mahdottoman herkullisia omastakin mielestä 🙂 Keksejä on tosi kiva väkertää lasten kanssa, varsinkin palloiksi pyörittelyssä ja näiden Smart-karkkien laittamisessa jo pienetkin lapset pystyvät auttamaan 🙂

Kommentoi juttua: Pehmeät maapähkinävoi-suklaahippukeksit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Blogini yhden suosituimman ohjeen eli Järisyttävän hyvän sitruunajuustokakun sisar on tämä herkullinen limejuustokakku 💕 Ihanan pehmoista, silkkisen sileää, samaan aikaan sekä raikasta että sopivan makeaa, ja älyttömän helppotekoista herkkua. Tämän syömistä oli vaikea jättää yhteen palaan. Enkä jättänyt. Kakku oli mielestäni vähintään yhtä hyvää kuin sitruunainen versio. Kurkkaa koko ohje blogista.⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/taivaallinen-limejuustokakku-liivatteeton/⁣
⁣
HERKULLISTA PÄÄSIÄISTÄ!⁣
⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#ilmanliivatetta⁣
#limejuustokakku⁣
#lime
#juustokakku
#pääsiäinen⁣
#ihanitseleivottu
#cheesecake 
#yummy 
#foodphotography 
#bakinblogger 
#baking
  • Erään etäpäivän lounasajan nopeana ja helppona pelastuksena toimi tämä tomaatti-feta-uunimunakas, joka syntyi vain muutamasta aineesta. Munakasta on tosi helppo muokata omaan makuun sopivaksi ja siihen voi hukata juuri niitä aineksia, joita sattuu jääkaapissa milloinkin olemaan. ⁣
Katso tämän frittatan ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/uunimunakas-eli-frittata-feta-tomaattitaytteella/⁣
⁣
#munakas⁣
#frittata⁣
#arkiruoka⁣
#tomaatti⁣
#feta⁣
#helppojanopea⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit
  • Mämmi+vaniljakastike=helppo mämmimousse=💕 Tekiskö sinunkin mieli? Jos vastasit kyllä, niin kurkkaapas helppo ja nopea ohje blogin puolelta⁣ 😋
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/paasiaisen-superhelppo-mammijalkiruoka/⁣
#mämmi⁣
#pääsiäinen⁣
#helppojanopea⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#leivontablogi⁣
#leivonta
  • Erään kakun yhteydessä kokeilin gluteenitonta kakkupohjaa gluteenittoman jauhoseoksen ja pottujauhojen seoksesta. Hienosti onnistui. Kokosin blogiin myös vinkkejä kakkupohjan onnistuneeseen paistamiseen: Katso vinkit ja ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/gluteeniton-kakkupohja-ja-vinkit-onnistumiseen/⁣
⁣
#Gluteeniton⁣
#kakkupohja⁣
#maidoton⁣
#gluteenittomatjauhot⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit
  • Suklaapossun blogi laajenee hieman ja leivonnaisten lisäksi sinne sinne pöllähtää aina välillä helppoja arkiruokavinkkejä. Ensimmäisenä vinkkiä ihana puolilämmin tomaatti-vuohenjuustosalaatti, josta löytyy mm. lyömätön makuyhdistelmä eli vuohenjuusto+tomaatti+rukola+hunaja. Katso koko ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/tomaatti-vuohenjuustosalaatti/⁣
⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#vuohenjuusto⁣
#pinjansiemen⁣
#rukola⁣
#salaatti⁣
#lounas⁣
#leivontabloggaaja⁣
#arkiruokavinkki
  • Kinuskimousse puolukoilla on yksi parhaista täytekakun täytteistä minkä tiedän. Tuo kirpeän makea täyte päätyi myös tämän kakun sisälle. Päällä sveitsiläinen marenki, joka valmistuu näppärästi ilman lämpömittaria (ja maistuu ihan erilaiselta kuin normimarenki). Kakku sai tosi paljon kehuja, eikä yhtään ihme. Kurkkaa ohje koko kakkuun blogista ⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kinuski-puolukkakakku-marenkipaallisella/⁣
⁣
#kinuskimousse⁣
#puolukka⁣
#täytekakku⁣
#juhlakakku⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#leivontabloggaaja⁣
#cake⁣
#caramel⁣
#mousse⁣
#lingonberry⁣
#yummy
  • Yksi parhaista tekemistäni jälkiruoista on tässä! Creme Brulee, voi mahoton mitä herkkua tämä olikaan 😋 Rapsakan pinnan alla vaniljainen, kermainen, silkkisen sileä vanukasmainen herkku. Ja ihanan helppo tehdäkin. Katso ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/creme-brulee-kermainen-herkku/⁣
⁣
#cremebrulee⁣
#parasjälkiruoka⁣
#helppojanopea⁣
#leivontablogi⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#bestever

suklaapossu

X