Makean kirpeät sitruunaneliöt

 

Tässä suolaisten synttäritarjottavien jälkeen hieman makeaa 🙂 Maistelin töissä loppukesästä aivan ihanan makuisia sitruunaisia
neliöitä. Kyselin samantein ohjeen neliöiden leipojalta ja hän vinkkasi ohjeen
löytyneen parin vuotta sitten Pirkkalehdestä. Eipä muuta kuin
googlettamaan ja ohje löytyikin sieltä.

Luulin samettisen pehmoisen sitruunaisen täytteen sisältävän vähintään mascarponea tai muuta pehmoisen täyteläistä tuotetta, mutta siihenhän tuli vain vain kahta ainetta; sitruunaa ja kondensoitua maitoa. Vau! Pakkohan sitä oli kokeilla.

Mutta enhän mä tapani mukaan malttanut olla koskematta
ohjeeseen, ehei. Niin hyviä kuin neliöt olivatkin töissä maistellessa,
ripautin joukkoon hieman vaniljasokeria, lisäsin aavistuksen enemmän suolaa ja tein paloista hieman kauraisempia kaurahiutaleita lisäämällä.
Vuoan kokokin muuttui suhteessa alkuperäistä isompaan. Samalla täytteen
määrä hieman väheni ja sitä tuli ohuempi kerros kuin alkuperäisessä
ohjeessa.

Mielestäni kauramuruseosesta tuli juuri sopivan paksuinen ja makuinen. Sitruunatäytettä olisi voinut olla paksumpikin kerros, ehkä puolitoista kertaa enemmän. Huomasin jo täytteen tekovaiheessa, että sitruunat eivät olleet kovin kirpeitä ja täyte maistui selvästi makeammalle mitä töissä syömissäni pikkupaloissa. Lisäannos sitruunan mehua ei olisi lainkaan ollut pahitteeksi. Harmillisesti vain sitruunoita pyöri kulhossa vain ohjeessa mainittu määrä, joten en voinut laittaa mehua enempää tällä kertaa. Hyviä nämä silti ovat, vaikkakin melko makeita.

Makean kirpeät sitruunaneliöt
n. 30 x 40 cm vuokaan
Aineet:
250 g voita
3 dl fariinisokeria
6 dl kaurahiutaleita
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3/4 tl suolaa
Täyte:
2 prk (397 g) kondensoitua maitoa, makeutettu
1.75 dl sitruunanmehua
reippaasti (n. 1.5-2 rkl) sitruunan raastettua kuorta
Ohje:
Hiero huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri yhteen vaikkapa puukauhalla. Mittaa joukkoon kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola. Sekoita kunnolla sekaisin, kunnes seos on murumaista. Painele 2/3 muruseoksesta leivinpaperoidun uunipannun pohjalle.
Sekoita täytteen aineet keskenään sekaisin. Kaada täyte vuokaan ja levitä tasaisesti pinnalle.

Ripottele loput muruseoksesta täytteen päälle. Paista piirakkaa 175 asteessa noin 25 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä kokonaan. Leikkaa sopivan kokosiksi paloiksi.

 Säilytä kylmässä.Vinkki:
* Jos täyte on liiankin makeaa, voit lisätä joukkoon vielä hieman (n. 0.25 dl) lisää sitruunan mehua.
* Jos haluat, että sitruunaista täytettä on paksumpi kerros, pienennä tällöin kauramuruseoksen määrää, pidä sitruunatäytteen määrä ennalla ja tee piirakka pienempään vuokaan.

Kiitos vielä kerran N herkullisista paloista ja hyvästä vinkistä 🙂
Näitä teen vielä uudelleenkin, ensi kerralla sitten paksummalla
täytekerroksella 🙂

Avainsanat

Instagram

  • Mainos Electrolux. Kokeilin kauan haaveilemaani kesäistä lettukakkua päästessäni miettimään induktiotason ihanuuksia yhteistyössä Electroluxin kanssa. Letuista tuli niin nameja, että taidan paistaa niitä heti tänään lisää. Klikkaa blogiin, josta löydät kakun ohjeen sekä mielipiteeni induktiotasosta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kesainen-lettukakku/ #lettukakku #kesä #kaupallinenyhteistyö #suklaapossu #kotiliesi #kotiliesiblogit
  • Porkkanakakku onnistuu mahtavasti myös munattomana. Lopputuloksena mehevä, kostea, miedon mausteinen, pehmeä ja herkullinen porkkanakakku. Ihastuin tähän niin, että olen tehnyt tätä lyhyellä välillä jo kahteen kertaan. Tosin kuorrute vaihtui matkalla hieman, mutta tuo taikinaosa. Oih, sitä olisin voinut syödä raakanakin vaikka kuinka :P Ohje blogin puolella https://kotiliesi.fi/suklaapossu/aivan-ihana-porkkanakakku-munaton/
#munaton #porkkanakakku #helppojanopea #yummy #eggless #carrotcake #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Veljen pojalle päätyi tällainen pikapikaa koristeltu kakku, jonka oli tarkoitus muistuttaa Starwarssin tähtitaivasta. Musta suklaaspray ja kimaltavat nonparellit kätkivät alleen herkullisen vadelma-mansikkamoussetäytteiden kakun ja mehevän vaalean kakkupohjan. Tarkemman ohjeen löydät blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pojan-10-vuotiskakku-starwars-tyyliin/
#suklaapossu #täytekakku #synttärikakku #mansikka #vadelma #maidoton #munaton #strawberry #rasberry #eggless #birthdaycake #kotiliesi
  • Herkullista Juhannusta! Kuvassa helppo, nopea ja herkullinen mansikkakääretorttukakku (oon niin ihastunut niihin). Ne valmistuvat miltei yhtä nopeasti kuin tavallinen kääretorttukin ja sisällä odottaa pystyraitainen yllätys. Mein 9v tyttö sai tällaisen synttärikakukseen ja herkkua oli! Ohje kakkuun löytyy blogin puolelta
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-ja-herkullinen-mansikka-kaaretorttukakku/
#kääretorttukakku #kääretorttu #kakku #mansikkakakku #mansikka #raparperi #cake #strawberry #rhubarb #curd #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Olin nimennyt tämän raparperipiirakan aiemmin blogissani maailman parhaaksi raparperipiirakaksi jokunen vuosi sitten ja pitihän sen niminen piirakka leipasta uudestaankin. Pitikö tämän helpon ja nopean piirakan nimi paikkansa? Se selviää blogin puolelta, josta löytyy myös piirakan ohje https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-raparperipiirakka-maailman-parasko/
#raparperi #raparperipiirakka #helppojanopea #suklaapossu #rhubarb #pie #yummy
  • Testailin alkukesästä maidotonta marjamoussea kakun väliin ja voi jehna kun siitä tuli hyvää! Tämä vadelmaa ja mansikka sisältävä mousse oli niin herkkua, etten kakkua syödessä edes muistanut siinä olevan mitään erilaista. Nams! Ohje tähän marjamousseen löytyy blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/maidoton-marjamousse-tayte-kakkuun/
#marjamousse #mansikka #vadelma #kakuntäyte #suklaapossu #maidoton #nomilk #strawberry #rasberry #cakefilling #yummy
  • Kolmesta pienestä mustikkapiirakasta syntyy helposti pikainen kakku. Piirakoihin voi hukata myös muitakin pakkasen kätköistä löytyviä marjoja ☺️ Ohje kakkuun blogissa 
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/sitruunainen-mustikkapiirakka-kakku/
#suklaapossu #mustikkapiirakka #kakku #cake #blueberry #pie #cake #kotiliesiblogit

suklaapossu

Keskustelu

Iiiihania! Mä itse hamstraan näitä sitruunaisia ohjeita ja tykkään hirveästi siitä kirpeän makeasta yhdistelmästä 🙂 Tein viimeksi Halloweenina "lemon barseja" joten jospa kokeilisi sitten näitä tänä vuonna! 🙂

Nämä olivat kyllä tosi herkkupaloja! Makeita, mutta niin ihania, sluprs! Mun sitruuna eivät olleet kovin kirpeiä ja niitä olisi voinut olla joukossa enemmänkin. Kannattaa siis maistella täytettä ja tarvittaessa lisätä hieman sitruunaa joukkoon. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.