Makean kirpeät sitruunaneliöt

 

Tässä suolaisten synttäritarjottavien jälkeen hieman makeaa 🙂 Maistelin töissä loppukesästä aivan ihanan makuisia sitruunaisia
neliöitä. Kyselin samantein ohjeen neliöiden leipojalta ja hän vinkkasi ohjeen
löytyneen parin vuotta sitten Pirkkalehdestä. Eipä muuta kuin
googlettamaan ja ohje löytyikin sieltä.

Luulin samettisen pehmoisen sitruunaisen täytteen sisältävän vähintään mascarponea tai muuta pehmoisen täyteläistä tuotetta, mutta siihenhän tuli vain vain kahta ainetta; sitruunaa ja kondensoitua maitoa. Vau! Pakkohan sitä oli kokeilla.

Mutta enhän mä tapani mukaan malttanut olla koskematta
ohjeeseen, ehei. Niin hyviä kuin neliöt olivatkin töissä maistellessa,
ripautin joukkoon hieman vaniljasokeria, lisäsin aavistuksen enemmän suolaa ja tein paloista hieman kauraisempia kaurahiutaleita lisäämällä.
Vuoan kokokin muuttui suhteessa alkuperäistä isompaan. Samalla täytteen
määrä hieman väheni ja sitä tuli ohuempi kerros kuin alkuperäisessä
ohjeessa.

Mielestäni kauramuruseosesta tuli juuri sopivan paksuinen ja makuinen. Sitruunatäytettä olisi voinut olla paksumpikin kerros, ehkä puolitoista kertaa enemmän. Huomasin jo täytteen tekovaiheessa, että sitruunat eivät olleet kovin kirpeitä ja täyte maistui selvästi makeammalle mitä töissä syömissäni pikkupaloissa. Lisäannos sitruunan mehua ei olisi lainkaan ollut pahitteeksi. Harmillisesti vain sitruunoita pyöri kulhossa vain ohjeessa mainittu määrä, joten en voinut laittaa mehua enempää tällä kertaa. Hyviä nämä silti ovat, vaikkakin melko makeita.

Makean kirpeät sitruunaneliöt

n. 30 x 40 cm vuokaan

Aineet:

250 g voita

3 dl fariinisokeria

6 dl kaurahiutaleita

4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

3/4 tl suolaa

Täyte:

2 prk (397 g) kondensoitua maitoa, makeutettu

1.75 dl sitruunanmehua

reippaasti (n. 1.5-2 rkl) sitruunan raastettua kuorta

Ohje:

Hiero huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri yhteen vaikkapa puukauhalla. Mittaa joukkoon kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola. Sekoita kunnolla sekaisin, kunnes seos on murumaista. Painele 2/3 muruseoksesta leivinpaperoidun uunipannun pohjalle.

Sekoita täytteen aineet keskenään sekaisin. Kaada täyte vuokaan ja levitä tasaisesti pinnalle.

Ripottele loput muruseoksesta täytteen päälle. Paista piirakkaa 175 asteessa noin 25 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä kokonaan. Leikkaa sopivan kokosiksi paloiksi.

 Säilytä kylmässä.Vinkki:
* Jos täyte on liiankin makeaa, voit lisätä joukkoon vielä hieman (n. 0.25 dl) lisää sitruunan mehua.

* Jos haluat, että sitruunaista täytettä on paksumpi kerros, pienennä tällöin kauramuruseoksen määrää, pidä sitruunatäytteen määrä ennalla ja tee piirakka pienempään vuokaan.

Kiitos vielä kerran N herkullisista paloista ja hyvästä vinkistä 🙂
Näitä teen vielä uudelleenkin, ensi kerralla sitten paksummalla
täytekerroksella 🙂

Avainsanat

Kommentit (2)

Iiiihania! Mä itse hamstraan näitä sitruunaisia ohjeita ja tykkään hirveästi siitä kirpeän makeasta yhdistelmästä 🙂 Tein viimeksi Halloweenina "lemon barseja" joten jospa kokeilisi sitten näitä tänä vuonna! 🙂

Nämä olivat kyllä tosi herkkupaloja! Makeita, mutta niin ihania, sluprs! Mun sitruuna eivät olleet kovin kirpeiä ja niitä olisi voinut olla joukossa enemmänkin. Kannattaa siis maistella täytettä ja tarvittaessa lisätä hieman sitruunaa joukkoon. 🙂

Kommentoi juttua: Makean kirpeät sitruunaneliöt

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Oikein Ihanaa ja Herkullista Ystävänpäivää! ❤️ Pst. Nämä donitsin makuiset muffinssit ehtii vielä hyvin leipomaan. Kurkkaa ohje blogista
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/mielettoman-ihanat-donitsin-makuiset-muffinit/ #suklaapossu #kotiliesiblogit #donitsit #muffinssit #ystävänpäivä #ystävänpäivä2019 #valentinesday
  • Supersuklaiset browniespalat sammuttavat pahimman suklaanälän jo yhdellä pienellä palalla. Vaikka kyllähän se toinenkin vielä menee hienosti, nams... Katso helppo ohje tahmean kosteisiin browniespaloihin blogin puolelta
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/supersuklainen-brownies/ #suklaapossu #kotiliesiblogit #suklaa #chocolate #brownies #makeatleivonnaiset
  • Herkullista Runebergin päivän iltaa! Meillä maisteltiin tänä vuonna viimevuotista epäonnen Runebergin kakkua hieman muokattuna ja nyt onnistui, jipii! Ohje löytyy blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/runebergin-kakku-munaton/ #Runeberginkakku #Runeberginpäivä #Suklaapossu #Kotiliesiblogit
  • Kaipasin alkuvuoden juhlapöytään jotain kevyempää ja testailin smoothiekakkua. Tästä versiosta tuli trooppisen makuinen ja koostumus oli kivan pehmoinen. Kakkua tehdessä pohdin myös liivatteiden eroja. Kurkkaa ohje ja liivatehölpötykset blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/trooppinen-smoothiekakku-ja-juttua-liivatteista/ #trooppinen #smoothiekakku #banaani #mango #lime #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Churrot ❤️ Ihastuin näihin rapeisiin pötköihin viime vuonna ulkomaanreissullamme ja nyt kokeilin niiden tekoa itsekin, ilman kananmunaa. Nam, ihania olivat itsekin tehtyinä! Kurkkaa ohje blogista ja nauti vaikka kuuman kaakaon kera talvisen ulkoilun jälkeen
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/churrot-eli-munkkitangot/ #ilmankananmunaa #munaton #churro #churros #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Tämä muumikakku päätyi ihanan kummipoikamme 2-vuotissynttäreille. Sisällä ihana mielettömän mehevä suklaakakkupohja munattomana sekä raikas appelsiinimousse. Herkkua! Kurkkaa tarkempi ohje blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pojan-2-vuotissynttarien-muumikakku/ #suklaapossu #muumi #kakku #kotiliesiblogit #suklaakakku #appelsiinimousse #kaulintamassa #pojansynttärit
  • Vihdoin uskaltauduin läträämään kuuman öljyn kanssa. Ensimmäiset öljyssä paistamani jutut olivat nämä herkulliset pikamunkit eli rahkamunkit. Kurkkaa ohje blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pikamunkit-eli-helpot-rahkamunkit/ #rahkamunkki #suklaapossu #kotiliesiblogit #helpotjanopeat

suklaapossu

X