Mamsellin piparkakut

Mamsellin piparkakut

Tämä on juuri se oikea piparkakkutaikina! Joka vuosi olen testannut muitakin ohjeita, mutta aina palannut takaisin tähän vanhaan, hyvään, lapsuuden makuiseen piparitaikinaan! Tämä on myös helppo tehdä, sillä tässä ei tarvi keitellä aineksia, vaan sekoittaminen onnistuu puulastaa käyttämällä. Kannattaa tehdä samantein vähintään tupla-annos, sillä suurin osa taikinasta ei ehdi pellille asti, vaan katoaa salaperäisesti äidin ja lasten käsistä 😉 !

Piparkakkutaloja tehdessä taikinaan kannattaa laittaa enemmän jauhoja, jotta talon osat pysyvät uunissa mallissaan. Pipareita tehdessä jauhojen määrä kannattaa yrittää pitää pienempänä. Näin tulee parhaimmat keksit!

Mamsellin piparkakut

Aineet:

125 g voita

1.5 dl sokeria

1 dl tummaa siirappia

2-2.5 tl kanelia

1 tl inkivääriä

1/2-1 tl neilikkaa

1 tl kardemummaa

¼ tl suolaa

1 muna

4-5 dl vehnäjauhoja (taikinantekovaiheessa vähemmän, lisää pipareita pyöritellessä)

2 tl soodaa

Ohje:

Hiero huoneenlämmössä pehmennyt rasva ja sokeri sekaisin keskenään, lisää siirappi, mausteet ja muna. Sekoita hyvin. Yhdistä jauhot ja sooda. Sekoita nopeasti taikinaan. Älä vaivaa taikinaa liikaa, muuten piparkakuista ei tule rapeita. Voit kaulita taikinan samantein tai laittaa sen jääkaappiin muutamaksi tunniksi, jonka jälkeen taikina on helpommin käsiteltävissä.

Ota pieni määrä taikinaa käsiin ja painele kevyesti jauhotetulla alustalla littanammaksi. Kaulitse ohueksi. Käytä tarvittaessa jauhoja, jos taikina uhkaa tarttua kaulimeen tai alustaan. Ota levystä piparkakkumuotilla palasia ja nosta pellille leivinpaperin päälle.

Paista pipareita 175 asteessa n. 5-10 minuuttia piparkakkujen koosta ja paksuudesta riippuen.

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: Mamsellin piparkakut

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X