Mamsellin piparkakut

Tämä on juuri se oikea piparkakkutaikina! Joka vuosi olen testannut muitakin ohjeita, mutta aina palannut takaisin tähän vanhaan, hyvään, lapsuuden makuiseen piparitaikinaan! Tämä on myös helppo tehdä, sillä tässä ei tarvi keitellä aineksia, vaan sekoittaminen onnistuu puulastaa käyttämällä. Kannattaa tehdä samantein vähintään tupla-annos, sillä suurin osa taikinasta ei ehdi pellille asti, vaan katoaa salaperäisesti äidin ja lasten käsistä 😉 !

Piparkakkutaloja tehdessä taikinaan kannattaa laittaa enemmän jauhoja, jotta talon osat pysyvät uunissa mallissaan. Pipareita tehdessä jauhojen määrä kannattaa yrittää pitää pienempänä. Näin tulee parhaimmat keksit!

Aineet:
125 g voita

 

1.5 dl sokeria

1 dl
tummaa siirappia

2-2.5 tl kanelia

1 tl inkivääriä

1/2-1 tl neilikkaa

1 tl kardemummaa

¼ tl suolaa

1 muna

4-5 dl vehnäjauhoja (taikinantekovaiheessa vähemmän, lisää pipareita pyöritellessä)

2 tl soodaa

Ohje:

Hiero huoneenlämmössä pehmennyt
rasva ja sokeri sekaisin keskenään, lisää siirappi, mausteet ja muna. Sekoita
hyvin. Yhdistä jauhot ja sooda. Sekoita nopeasti taikinaan. Älä vaivaa taikinaa
liikaa, muuten piparkakuista ei tule rapeita. Paista pipareita 175 asteessa n.
5-10 minuuttia.

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: Mamsellin piparkakut

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X