Olen kerännyt reseptikansioon hyvänkuulloisia ohjeita eri lehdistä ja löysin sieltä pitkään testauslistalla ollut kakku-ohjeen, johon tuli suklaapohja ja mangotäyte. Miehellä oli sopivasti syntymäpäivä, joten pääsin testaamaan sitä samantein, jotta voisi viedä töihin kakun. Tästä tuli oli oikein makoisa kakku.

 
Pohja:

200 g margariinia
3 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
4 munaa
2 dl kuumaa vettä

Täyte:
2 prk (425/225g)
säilykemangoviipaleita
1 dl sokeria
0,5 dl vettä
2 keltuaista
7 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua
2 dl kermaa
200 g vaniljajogurttia
Kostutukseen:
4-5 rkl maitoa

Pinnalle:

Suklaamassasta tehty levy ja reunoille
suklaakermapursotukset

Suklaakerma:
1
prk Flora vispiä
100 g tummaa suklaata
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin
sekoittaen. Sekoita keskenään kuivat aineet ja siivilöi ne vaahtoon (alk.per
ohjeessa sekoitettiin ennen munia). Lisää kuuma vesi ja sekoita taikina
tasaiseksi. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (halkaisijaltaan 24 cm). Kaada taikina vuokaan
ja paista pohjaa 175 asteessa noin 50 minuuttia. Anna kakkupohjan jäähtyä
seuraavaan päivään. Pohjan voit myös valmistaa etukäteen ja pakastaa.
Valmista täyte. Soseuta mangot. Kiehauta kattilassa vesi
ja sokeri. Nosta kattila syrjään ja vatkaa joukkoon keltuaiset. Vatkaa seosta,
kunnes täyte jäähtyy ja se on kuohkeaa. Liota liivatteet. Liuota ne kiehuvaan
sitruunamehuun. Sekoita liivateseos ja keltuaisvaahto mangososeen kanssa. Lisää
kermavaahto ja jogurtti. Nostele tasaiseksi vaahdoksi.
Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kokoa kakku takaisin
puhdistettuun ja kelmulla tai reunakalvolla vuorattuun kakkuvuokaan. Nosta pohjalle kakkulevy ja
kostuta se maidolla. Levitä ensimmäiseen väliin puolet mangotäytteestä. Nosta päälle toinen kakkulevy, kostuta ja kaada sen päälle loput
täytteestä. Nosta varovasti pinnalle viimeinen kakkupohjakerros. Anna kakun
hyytyä seuraavaan päivään.

Lisää sulatettu
suklaa vatkatun kerman joukkoon. Asettele kakun päälle suklaamassalevy ja pursota suklaakerma reunoille.

Avainsanat

Instagram

  • Herkullista Juhannusta! Kuvassa helppo, nopea ja herkullinen mansikkakääretorttukakku (oon niin ihastunut niihin). Ne valmistuvat miltei yhtä nopeasti kuin tavallinen kääretorttukin ja sisällä odottaa pystyraitainen yllätys. Mein 9v tyttö sai tällaisen synttärikakukseen ja herkkua oli! Ohje kakkuun löytyy blogin puolelta
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-ja-herkullinen-mansikka-kaaretorttukakku/
#kääretorttukakku #kääretorttu #kakku #mansikkakakku #mansikka #raparperi #cake #strawberry #rhubarb #curd #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Olin nimennyt tämän raparperipiirakan aiemmin blogissani maailman parhaaksi raparperipiirakaksi jokunen vuosi sitten ja pitihän sen niminen piirakka leipasta uudestaankin. Pitikö tämän helpon ja nopean piirakan nimi paikkansa? Se selviää blogin puolelta, josta löytyy myös piirakan ohje https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-raparperipiirakka-maailman-parasko/
#raparperi #raparperipiirakka #helppojanopea #suklaapossu #rhubarb #pie #yummy
  • Testailin alkukesästä maidotonta marjamoussea kakun väliin ja voi jehna kun siitä tuli hyvää! Tämä vadelmaa ja mansikka sisältävä mousse oli niin herkkua, etten kakkua syödessä edes muistanut siinä olevan mitään erilaista. Nams! Ohje tähän marjamousseen löytyy blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/maidoton-marjamousse-tayte-kakkuun/
#marjamousse #mansikka #vadelma #kakuntäyte #suklaapossu #maidoton #nomilk #strawberry #rasberry #cakefilling #yummy
  • Kolmesta pienestä mustikkapiirakasta syntyy helposti pikainen kakku. Piirakoihin voi hukata myös muitakin pakkasen kätköistä löytyviä marjoja ☺️ Ohje kakkuun blogissa 
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/sitruunainen-mustikkapiirakka-kakku/
#suklaapossu #mustikkapiirakka #kakku #cake #blueberry #pie #cake #kotiliesiblogit
  • Oletko jo osallistunut blogissani olevaan arvontaan, jossa voi voittaa kaksi lippua Taste of Helsinki -tapahtumaan parin viikon päästä? Jollet ole, niin kipin kapin osallistumaan, sillä osallistumisaika päättyy jo huomenna! Ohjeet osallistumiseen löytyy tämän postauksen loppupuolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/vinkit-taydellisen-juustokakun-paistamiseen/ Onnea arvontaan jo etukäteen! Pst! Olen myös itse paikalla tuossa tapahtumassa kokkaamassa huippukokin kanssa toista bloggaaja+huippukokki-paria vastaan. Huih, jänskättää jo ihan älysti, mutta hitsit kun on ihana päästä mukaan! #suklaapossu #arvonta #tasteofhelsinki
  • Tarhatädeille lähti tällä kertaa kiitoksena kuluneesta vuodesta suht perinteinen, mutta herkullinen raparperipiirakka. #suklaapossu #munaton #maidoton #raparperipiirakka #rhubarb #pie
  • Näitä Cookie popseja tarjoiltiin tänään väitönswn jälkeisessä juhlassa. Ihana kiiltävä kulta teki lime-popseista erityisen juhlavia. Maistuivat myös tosi hyviltä, raikkailta 😘 #väitös #pikkumakeat #suklaapossu #cookiepops

suklaapossu

Keskustelu

Hei, millä sekoitetaan kuivat aineet vahtoon? Vispilällä? T. Emilia

Hei Emilia! Pahoittelut hitaasta vastaustahdista, pääsin vasta nyt koneen ääreen. Yleensä ilmavaan vaahtoon sekoitettavat kuivat aineet kannattaa sekoitella nuolijalla tai lusikalla. Vispilä saattaa hieman rikkoa vaahtoa, mutta sekoitus onnistunee silläkin, kunhan tekee sen varovasti, eikä suotta sekoittele taikinaan kertynyttä ilmaa pois.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.