Olen kerännyt reseptikansioon hyvänkuulloisia ohjeita eri lehdistä ja löysin sieltä pitkään testauslistalla ollut kakku-ohjeen, johon tuli suklaapohja ja mangotäyte. Miehellä oli sopivasti syntymäpäivä, joten pääsin testaamaan sitä samantein, jotta voisi viedä töihin kakun. Tästä tuli oli oikein makoisa kakku.

 
Pohja:

200 g margariinia
3 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
4 munaa
2 dl kuumaa vettä

Täyte:
2 prk (425/225g)
säilykemangoviipaleita
1 dl sokeria
0,5 dl vettä
2 keltuaista
7 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua
2 dl kermaa
200 g vaniljajogurttia
Kostutukseen:
4-5 rkl maitoa

Pinnalle:

Suklaamassasta tehty levy ja reunoille
suklaakermapursotukset

Suklaakerma:
1
prk Flora vispiä
100 g tummaa suklaata
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin
sekoittaen. Sekoita keskenään kuivat aineet ja siivilöi ne vaahtoon (alk.per
ohjeessa sekoitettiin ennen munia). Lisää kuuma vesi ja sekoita taikina
tasaiseksi. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (halkaisijaltaan 24 cm). Kaada taikina vuokaan
ja paista pohjaa 175 asteessa noin 50 minuuttia. Anna kakkupohjan jäähtyä
seuraavaan päivään. Pohjan voit myös valmistaa etukäteen ja pakastaa.
Valmista täyte. Soseuta mangot. Kiehauta kattilassa vesi
ja sokeri. Nosta kattila syrjään ja vatkaa joukkoon keltuaiset. Vatkaa seosta,
kunnes täyte jäähtyy ja se on kuohkeaa. Liota liivatteet. Liuota ne kiehuvaan
sitruunamehuun. Sekoita liivateseos ja keltuaisvaahto mangososeen kanssa. Lisää
kermavaahto ja jogurtti. Nostele tasaiseksi vaahdoksi.
Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kokoa kakku takaisin
puhdistettuun ja kelmulla tai reunakalvolla vuorattuun kakkuvuokaan. Nosta pohjalle kakkulevy ja
kostuta se maidolla. Levitä ensimmäiseen väliin puolet mangotäytteestä. Nosta päälle toinen kakkulevy, kostuta ja kaada sen päälle loput
täytteestä. Nosta varovasti pinnalle viimeinen kakkupohjakerros. Anna kakun
hyytyä seuraavaan päivään.

Lisää sulatettu
suklaa vatkatun kerman joukkoon. Asettele kakun päälle suklaamassalevy ja pursota suklaakerma reunoille.

Avainsanat

Instagram

  • Suolainen piirakka onnistuu hienosti myös munattomana, eikä sitä huomaa valmiista piirakasta lainkaan. Tähän piirakkaan kätkeytyi reilusti kinkkua ja juusto sekä myös pekonia ja paprikaa. Piirakka katosi juhlissa yllättävän paljon väkimäärään nähden eli hyvää oli. Kurkkaa ohje blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kinkku-juustopiirakka-pekonilla-munaton/ ja tuunaa piirakasta oman makusi mukainen. #suklaapossu #munaton #kinkku #juusto #pekoni #paprika #piirakka #eggless #pie #kotiliesiblogit
  • Punaherukat ❤️ Blogista löytyy nyt koottuna viisi mielestäni parasta punaherukkaleivonnaisohjetta. Siellä on mm. tämän jogurtti-punaherukkapiirakan ohje. Kurkkaa tämä ja muutkin ohjeet blogista. Ja leivo tänä vuonna vaikka jotain uutta :) https://kotiliesi.fi/suklaapossu/viisi-parasta-punaherukkaleivonnaista/
#punaherukka #leivonnaiset #yummy #redcurrant #pie #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Mein poika on aikamoinen lentokonefani ja teinkin hänelle 2-vuotiskakuksi tällaisen lentokonekakun. Kakussa oli sisällä mehevä munaton porkkanakakku. Tarkempi ohje ja enempi juttua blogissa https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pojan-2-vuotissynttarikakku-eli-lentokone-kakku/ #munaton #porkkanakakku #2vuotias #pojansynttärit #synttärikakku #suklaapossu #kotiliesiblogit #kotiliesi
  • Tykkäätkö sitruunasta ja pehmeistä kekseistä? Jos vastaus on kyllä, niin silloin taatusti rakastat näitä pehmeitä mantelijauholla mehevöitettyjä sitruunakeksejä! Keksiohjeen löydät blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pehmeat-manteliset-sitruunakeksit/ #sitruuna #älynhyvät #sitruunakeksit #keksit #suklaapossu #kotiliesi #kotiliesiblogit
  • Kristallipullat ovat kyllä parhaita pullia mitä on olemassa! Ainakin mein perheen mielestä. Jos näillä helteillä ei huvita leipoa, niin suosittelen ottamaan ohjeen talteen viileämpiä kelejä varten. Ohje löytyy täältä https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pullista-parhaat-kristallipullat/ #pulla #kristallipulla #yummy #best #bun #kotiliesiblogit #suklaapossu
  • Valkosuklaapannacottaa passionilla ja mansikoilla, nams! Tätä herkkua tarjottiin lastemme synttäreillä ja se sai kehuja, muiltakin kuin itseltäni 😋 Ohjeen löydät blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/valkosuklaapannacotta-mansikoilla-ja-passionilla/ #valkosuklaa #pannacotta #passion #mansikka #punaherukka #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Kirsikka-kaurapaistos 😋 Tämä oli ensimmäinen vuosi, kun linnut jättivät meidän kirsikkasadon rauhaan ja sain marjoja niin paljon, että niistä sai tehtyä jotain. Ja se jokin oli tämä kaurapaistos, jota tehtiin heti seuraavana päivänä uudestaan. Ohje blogissa
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kirsikka-kauramurupaistos/
#helppojanopea #kirsikka #kauramuru #suklaapossu #cherry #oatmeal #kotiliesiblogit

suklaapossu

Keskustelu

Hei, millä sekoitetaan kuivat aineet vahtoon? Vispilällä? T. Emilia

Hei Emilia! Pahoittelut hitaasta vastaustahdista, pääsin vasta nyt koneen ääreen. Yleensä ilmavaan vaahtoon sekoitettavat kuivat aineet kannattaa sekoitella nuolijalla tai lusikalla. Vispilä saattaa hieman rikkoa vaahtoa, mutta sekoitus onnistunee silläkin, kunhan tekee sen varovasti, eikä suotta sekoittele taikinaan kertynyttä ilmaa pois.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.