Mansikka-raparperimarmeladi

Hillo-marmeladisokerilla saa tehtyä helposti kiinteämpiä ja ei-niin-makeita hilloja kuin pelkällä hillo-sokerilla. Tällä kertaa tein mansikka-raparperimarmeladia. Hillo jäi mukavan kirpsakaksi raparperin ja vähemmän sokerimäärän ansiosta. 

Tämä kirpeähkö marmeladi sopii mainiosti kakun väliin esimerkiksi tämän vaniljavaahdon kera, rahkan kaveriksi tai vaikkapa täytekeksien täytteeksi.

Mansikka-raparperimarmeladi

Täyte:

440 g mansikoita

220 g raparperin paloja

3.5 dl hillo-marmeladisokeria

Ohje:
Laita rapaperin palat kattilaan. Kuumenna hitaasti ja sekoittele kunnes raparperit pehmenevät. Lisää mansikat ja keitä muutama minuutti lisää, kunnes mansikat alkavat muussaantua. Lisää hillo-marmeladisokeri ja keittele seosta miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia. Purkita puhtaisiin lasipurkkeihin ja laita kannet kiinni. Jäähdytä. Säilytä jääkaapissa.

Vinkki:
* Alhaisemman sokerimäärän vuoksi hillo-marmeladisokerilla tehtyjen
marmeladien säilyvyys ei ole aivan yhtä hyvä kuin hillosokerilla, ja
tämän takia suositellaan jääkaappisäilytystä.

Avainsanat

Kommentit (2)

Onnistuisikohan pakaste mansikoista?

Onnistuu 🙂 Itsekin tein tämän marmeladin (postauksen ajankohdasta päätellen) pakastemansikoista ja tuon sokerin ansiosta tuli tuollaista kivan kiinteää 🙂

Kommentoi juttua: Mansikka-raparperimarmeladi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X