Mansikka-raparperimarmeladi

Hillo-marmeladisokerilla saa tehtyä helposti kiinteämpiä ja ei-niin-makeita hilloja kuin pelkällä hillo-sokerilla. Tällä kertaa tein mansikka-raparperimarmeladia. Hillo jäi mukavan kirpsakaksi raparperin ja vähemmän sokerimäärän ansiosta. 

Tämä kirpeähkö marmeladi sopii mainiosti kakun väliin esimerkiksi tämän vaniljavaahdon kera, rahkan kaveriksi tai vaikkapa täytekeksien täytteeksi.

Mansikka-raparperimarmeladi

Täyte:
440 g mansikoita
220 g raparperin paloja
3.5 dl hillo-marmeladisokeria

Ohje:
Laita rapaperin palat kattilaan. Kuumenna hitaasti ja sekoittele kunnes raparperit pehmenevät. Lisää mansikat ja keitä muutama minuutti lisää, kunnes mansikat alkavat muussaantua. Lisää hillo-marmeladisokeri ja keittele seosta miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia. Purkita puhtaisiin lasipurkkeihin ja laita kannet kiinni. Jäähdytä. Säilytä jääkaapissa.

Vinkki:
* Alhaisemman sokerimäärän vuoksi hillo-marmeladisokerilla tehtyjen
marmeladien säilyvyys ei ole aivan yhtä hyvä kuin hillosokerilla, ja
tämän takia suositellaan jääkaappisäilytystä.

Avainsanat

Instagram

  • Herkullista Juhannusta! Kuvassa helppo, nopea ja herkullinen mansikkakääretorttukakku (oon niin ihastunut niihin). Ne valmistuvat miltei yhtä nopeasti kuin tavallinen kääretorttukin ja sisällä odottaa pystyraitainen yllätys. Mein 9v tyttö sai tällaisen synttärikakukseen ja herkkua oli! Ohje kakkuun löytyy blogin puolelta
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-ja-herkullinen-mansikka-kaaretorttukakku/
#kääretorttukakku #kääretorttu #kakku #mansikkakakku #mansikka #raparperi #cake #strawberry #rhubarb #curd #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Olin nimennyt tämän raparperipiirakan aiemmin blogissani maailman parhaaksi raparperipiirakaksi jokunen vuosi sitten ja pitihän sen niminen piirakka leipasta uudestaankin. Pitikö tämän helpon ja nopean piirakan nimi paikkansa? Se selviää blogin puolelta, josta löytyy myös piirakan ohje https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-raparperipiirakka-maailman-parasko/
#raparperi #raparperipiirakka #helppojanopea #suklaapossu #rhubarb #pie #yummy
  • Testailin alkukesästä maidotonta marjamoussea kakun väliin ja voi jehna kun siitä tuli hyvää! Tämä vadelmaa ja mansikka sisältävä mousse oli niin herkkua, etten kakkua syödessä edes muistanut siinä olevan mitään erilaista. Nams! Ohje tähän marjamousseen löytyy blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/maidoton-marjamousse-tayte-kakkuun/
#marjamousse #mansikka #vadelma #kakuntäyte #suklaapossu #maidoton #nomilk #strawberry #rasberry #cakefilling #yummy
  • Kolmesta pienestä mustikkapiirakasta syntyy helposti pikainen kakku. Piirakoihin voi hukata myös muitakin pakkasen kätköistä löytyviä marjoja ☺️ Ohje kakkuun blogissa 
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/sitruunainen-mustikkapiirakka-kakku/
#suklaapossu #mustikkapiirakka #kakku #cake #blueberry #pie #cake #kotiliesiblogit
  • Oletko jo osallistunut blogissani olevaan arvontaan, jossa voi voittaa kaksi lippua Taste of Helsinki -tapahtumaan parin viikon päästä? Jollet ole, niin kipin kapin osallistumaan, sillä osallistumisaika päättyy jo huomenna! Ohjeet osallistumiseen löytyy tämän postauksen loppupuolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/vinkit-taydellisen-juustokakun-paistamiseen/ Onnea arvontaan jo etukäteen! Pst! Olen myös itse paikalla tuossa tapahtumassa kokkaamassa huippukokin kanssa toista bloggaaja+huippukokki-paria vastaan. Huih, jänskättää jo ihan älysti, mutta hitsit kun on ihana päästä mukaan! #suklaapossu #arvonta #tasteofhelsinki
  • Tarhatädeille lähti tällä kertaa kiitoksena kuluneesta vuodesta suht perinteinen, mutta herkullinen raparperipiirakka. #suklaapossu #munaton #maidoton #raparperipiirakka #rhubarb #pie
  • Näitä Cookie popseja tarjoiltiin tänään väitönswn jälkeisessä juhlassa. Ihana kiiltävä kulta teki lime-popseista erityisen juhlavia. Maistuivat myös tosi hyviltä, raikkailta 😘 #väitös #pikkumakeat #suklaapossu #cookiepops

suklaapossu

Keskustelu

Onnistuisikohan pakaste mansikoista?

Onnistuu 🙂 Itsekin tein tämän marmeladin (postauksen ajankohdasta päätellen) pakastemansikoista ja tuon sokerin ansiosta tuli tuollaista kivan kiinteää 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.