Suklaapossu

Mansikka-raparperimarmeladi

Hillo-marmeladisokerilla saa tehtyä helposti kiinteämpiä ja ei-niin-makeita hilloja kuin pelkällä hillo-sokerilla. Tällä kertaa tein mansikka-raparperimarmeladia. Hillo jäi mukavan kirpsakaksi raparperin ja vähemmän sokerimäärän ansiosta. 

Tämä kirpeähkö marmeladi sopii mainiosti kakun väliin esimerkiksi tämän vaniljavaahdon kera, rahkan kaveriksi tai vaikkapa täytekeksien täytteeksi.

Mansikka-raparperimarmeladi

Täyte:

440 g mansikoita

220 g raparperin paloja

3.5 dl hillo-marmeladisokeria

Ohje:
Laita rapaperin palat kattilaan. Kuumenna hitaasti ja sekoittele kunnes raparperit pehmenevät. Lisää mansikat ja keitä muutama minuutti lisää, kunnes mansikat alkavat muussaantua. Lisää hillo-marmeladisokeri ja keittele seosta miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia. Purkita puhtaisiin lasipurkkeihin ja laita kannet kiinni. Jäähdytä. Säilytä jääkaapissa.

Vinkki:
* Alhaisemman sokerimäärän vuoksi hillo-marmeladisokerilla tehtyjen marmeladien säilyvyys ei ole aivan yhtä hyvä kuin hillosokerilla, ja tämän takia suositellaan jääkaappisäilytystä.


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Mansikka-raparperimarmeladi

Anonyymi

Onnistuisikohan pakaste mansikoista?

Suklaapossu

Onnistuu 🙂 Itsekin tein tämän marmeladin (postauksen ajankohdasta päätellen) pakastemansikoista ja tuon sokerin ansiosta tuli tuollaista kivan kiinteää 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.