Mansikkaiset vaahtokarkit sitruunavivahteella

UllanUnelman facebook-sivuilta löytyi
kardemumma-vaahtokarkkien ohje. En ollutkaan koskaan vielä tehnyt vaahtokarkkeja, joten eipä muuta kuin testaamaan. Halusin kardemumman sijasta käyttää
pöydän nurkassa pyörineen sitruunan, ja sitruunan kaveriksi
mansikkatomusokeria. Näistä tuli yllättävän hyviä!

Ohjeessa ei mainittu, kauanko tai kuinka viileäksi liivateseosta jäähdytetään. Annoin liivateseoksen jäähtyä
n.1.5 h, se oli tämän jälkeen vielä suht kuumaa. Pintaan oli muodostunut pieni, kova sokerikerros. Vatkasin kuitenkin malttamattomana seoksen jo tässä vaiheessa (vai olisiko pitänyt jo aiemmin vatkata?). Laitoin
myös tomusokeria leivinpaperin päälle, vaikka ohjeessa ei niin
mainittukaan. Massa tarttui tästä huolimatta leivinpaperiin, varsinkin
reunoilta, jossa tomusokeria ei ollut.. Massaan tuli siis hieman kovettuneita sokerin palasia, mutta muuten koostumus oli ihanan ilmava ja maku hyvä. Alla ohje.

Liivateseos:
8 liivatelehteä
1 dl vettä
6 dl sokeria
Marenkiseos:
3 kananmunan valkuaista
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl mansikkatomusokeria
1 tl sitruunan kuorta
(tomuväriä)
Kuorrutus:
Mansikkatomusokeria
Ohje:
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan jotta ne
pehmenevät. Kuumenna desilitra vettä kiehuvaksi kattilassa. Ota pehmeät liivatelehdet kylmästä vedestä ja purista niistä vesi pois.
Laita liivatelehdet kuumennettuun veteen kattilaan ja sekoita liuos tasaiseksi. Lisää liivateliuokseen sokeri. Kuumenna seosta niin kauan että sokeri on
liuennut, nosta seos jäähtymään.Vatkaa kananmunan valkuaiset vaahdoksi, lisää samalla vaniljasokeria (ja
halutessasi tomuväriä).

Vatkaa tämän jälkeen jäähtynyt liivate-sokeriseos sähkövatkaimella vaahdoksi. Yhdistä molemmat seokset vatkaamalla ne sekaisin. Sekoita joukkoon halutessasi
mausteita. Kaada seos tomusokeroidun leivinpaperilla vuoratun pienen uunipellin päälle (käytin n.25 x 40 kokoista peltiä) ja nosta pelti
jääkaappiin hyytymään tai pakastimeen yhdeksi tunniksi. Leikkaa hyytynyt levy paloiksi. Pyörittele palat tomusokerissa.

Pistin pintaan tomusokeria jo ennen pilkomista, koska veitsi tuntui muuten tarttuvan massaan.

 

Pehmeitä vaahtispaloja tuli maistelua pilkkomisen lomassa ”muutamia.. 🙂

Avainsanat

Instagram

  • Testailin alkukesästä maidotonta marjamoussea kakun väliin ja voi jehna kun siitä tuli hyvää! Tämä vadelmaa ja mansikka sisältävä mousse oli niin herkkua, etten kakkua syödessä edes muistanut siinä olevan mitään erilaista. Nams! Ohje tähän marjamousseen löytyy blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/maidoton-marjamousse-tayte-kakkuun/
#marjamousse #mansikka #vadelma #kakuntäyte #suklaapossu #maidoton #nomilk #strawberry #rasberry #cakefilling #yummy
  • Kolmesta pienestä mustikkapiirakasta syntyy helposti pikainen kakku. Piirakoihin voi hukata myös muitakin pakkasen kätköistä löytyviä marjoja ☺️ Ohje kakkuun blogissa 
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/sitruunainen-mustikkapiirakka-kakku/
#suklaapossu #mustikkapiirakka #kakku #cake #blueberry #pie #cake #kotiliesiblogit
  • Oletko jo osallistunut blogissani olevaan arvontaan, jossa voi voittaa kaksi lippua Taste of Helsinki -tapahtumaan parin viikon päästä? Jollet ole, niin kipin kapin osallistumaan, sillä osallistumisaika päättyy jo huomenna! Ohjeet osallistumiseen löytyy tämän postauksen loppupuolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/vinkit-taydellisen-juustokakun-paistamiseen/ Onnea arvontaan jo etukäteen! Pst! Olen myös itse paikalla tuossa tapahtumassa kokkaamassa huippukokin kanssa toista bloggaaja+huippukokki-paria vastaan. Huih, jänskättää jo ihan älysti, mutta hitsit kun on ihana päästä mukaan! #suklaapossu #arvonta #tasteofhelsinki
  • Tarhatädeille lähti tällä kertaa kiitoksena kuluneesta vuodesta suht perinteinen, mutta herkullinen raparperipiirakka. #suklaapossu #munaton #maidoton #raparperipiirakka #rhubarb #pie
  • Näitä Cookie popseja tarjoiltiin tänään väitönswn jälkeisessä juhlassa. Ihana kiiltävä kulta teki lime-popseista erityisen juhlavia. Maistuivat myös tosi hyviltä, raikkailta 😘 #väitös #pikkumakeat #suklaapossu #cookiepops
  • Ihanaa äitienpäivää! 🌺🎂💕 Mein tytöt leipoivat mulle isänsä avustuksella Suklaapossun blogista etsimänsä kahden suklaan juustokakun. Isompi tytär harjotteli samalla marmorointia ja odotti jännityksellä miten se onnistui. Hyvä tuli, niin ulkoisesti kuin maullisesti. Koko kakku tuhoutui perheen kesken, hupsis. Ihanaa olla juuri näiden tyttöjen sekä pikkumiehen äiti 💖 #suklaapossu #kahdensuklaankakku #liivatteeton #äitienpäiväkakku #äitienpäivä #äitienpäivä2018 #mother #mothersday #äiti
  • Ihanaa kun aurinko hellii ja pian meillä aletaan grillaamaan. Vinkkaan vielä ennen ulos menemistä, että kokosin blogiin muutamia herkullisia makeita ja suolaisia ohjeita kesän juhliin ja äitienpäiväksi 💖 Jos haluat tehdä vielä jotain herkkua huomiseksi, niin vilkaise vinkit blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/aitienpaivan-makeat-ja-suolaiset-leivonnaiset/
#vinkki #äitienpäivä #suolaiset #makeat #leivonnaiset #suklaa #savulohi #kahvikakunmuotoinenkakku #suklaapossu #kotiliesi

suklaapossu

Keskustelu

Minä huomasin tämän ohjeen Ullan nettikaupan puolella ja vaikuttaa kyllä kokeilemisen arvoiselta 🙂 Sulla on vielä noita hyviä vinkkejäkin tähän lisätty, niin täytyy kyllä kokeilla pian! 🙂

Suosittelen testaamaan! Nämä oli yllättävän helppo tehdä ja makua pystyy helposti muokkaamaan oman mielensä mukaisesti. Kerropas kokeilusi jälkeen, miten sinun liivateseoksen kanssa kävi (kestikö kauan jäähtyä ja tuliko pinnalle kova sokerikerros)!

http://www.valio.fi/reseptit/vaahtokarkit/ tuolla ainakin neuvotaan vatkaamaan heti liivatteiden lisäyksen jälkeen 😉 🙂 , mutta joo kiva ohje! Pitääkin ottaa tämä ylös ja kokeilla joskus! Ihana blogi sinulla! Monet ohjeet olen täältä ylös ottanut, kaikki näyttää ja kuulostaa niin ihanalta että 🙂 <3

Kiitos ihanasta kommentista 😀 Tuletkos kertomaan taas mielipiteesi, kun saat ohjeita testattua 🙂 Huomasin tuon Valion ohjeen myös tässä jokin aika sitten ja tekisi mieli testata sitäkin jossain vaiheessa. Ullan ohjeessa vatkaaminen tosiaan tehtiin jäähtyneelle seokselle, mutta tuo Valion ohje voisi toimia paremmin, niin pintaan ei ehtisi tulla sokerikerrosta liemen jäähtyessä.. Kertoilen sitten tulokset kun saan vaahtismassan tehtyä 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.