Mantelikeksit
Tämä ihana Belle Baie:n sivuilta löytynyt ohje löytyykin jo blogistani, mutta laitan sen tänne uudestaan kuvan kera. Kuva tuli otettua pikapikaa, joten se ei ole kovin hääppöinen, mutta näkeepä siitä kummosia palluroita nämä olivat. Kuvat oton jälkeen ripottelin pinnalle vielä tomusokeria. Kuten alkuperäisohjeessakin, keksien päälle olisi voinut laittaa vielä sulaa suklaata. Mutta maistuivat ne näinkin. Nämä pehmeän kosteat pallurat hävisivät juhlapöydästä tosi nopsaan 🙂
Tässä tulee ohje:
Aineet:
150 g margariinia
1 1/4 dl sokeria
1 kananmuna
n. 2 dl mantelijauhetta
1/2 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
Ohje:
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna tehokkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Kelmuta valmis taikina ja nosta jääkaappiin vetäytymään vähintään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Ota taikinasta lusikalla palasia ja pyörittele pienehköiksi palloiksi. Paista 175 asteessa n. 9 minuuttia, kunnes keksit juuri ja juuri kypsiä, vielä edelleen reilusti pehmeitä.. Keksien ei tarvitse saada väriä pintaansa. Anna keksien jäähtyä.Sulata tummaa suklaata ja pursota keksien päälle.
Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen! Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan! Copyright Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos! Yhteydenotot suklaapossu.leipoo (at) gmail.com
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mantelikeksit
Oi tuo manteli tekee noista varmasti aivan ihanan pehmeän makuisia:).
Niin tekee 🙂 Nämä olivat ihanan pehmeitä ja mukavan kosteita. Oikein suussasulavia 🙂
Mantelista tykkään kovasti ja mantelijauhoja tulee usein käytettyä leivonnassa. Otanpa reseptin talteen tulevaisuutta varten. Kiitos!
Itse en ole aiemmin pahemmin välittänyt mantelista. Vuosien ajan yhdistin mantelin kakun reunoilta löytyviin kuiviin, mauttomiin mantelilastuihin. Mantelijauhojen käytön myötä olen huomannut niiden tuovan leivonnaisiin ihanaa pehmeyttä ja kosteutta. Mantelia sisältävät jutut ovat nykyään järjestääns tosi hyviä!
Kiitokset kuuluu Belle Baielle, joka alunperin laittoin reseptin jakoon 🙂 Näin ne hyvät reseptit kulkee eteenpäin 🙂
Kiitos herkullisesta ohjeesta 😛
Kyllä maistuu :). Varsinkin tänään ovat vielä parempia kuin eilen = vievät kielen mennessään 😛
Kiitos kun kävit jättämässä kommentin. Mukava kuulla, että keksit maistuivat teillekin 🙂
Onnistuuko jos tekee pelkällä mantelijauholla ?
En ole kokeillut, mutta epäilisin, että onnistuisivat kovin hyvin pelkillä mantelijauhoilla, ainakaan jos korvaa vehnäjauhot 1-1 suhteella. Mantelijauhoissa on paljon rasvaa, joten ainakin rasvan määrää pitäisi tiputtaa melko paljon, enkä ihan varmasti osaa sanoa, minkälainen lopputulos tulisi olemaan. Tuota voisikin testailla joskus 🙂 Onko ajatuksesi tehdä keksit gluteenittomina vai haluatko vain hukuttaa paljon mantelijauhetta johonkin? 🙂
Voilla tulee parempaa kuin margariinilla.
Kummalla tahansa pystyy tekemään, oman maun mukaan. Uudempaan ohjeeseen (https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pehmeat-manteliset-sitruunakeksit/) onkin merkitty molemmat vaihtoehdot 🙂
Kuinka monta keksiä tulee tästä ohjeesta suurinpiirtein?
Hei Suikki. Harmittavasti ohjeesta on jäänyt kappalemäärä pois, mutta muistelisin, että ohjeella sai noin 25-30 keksiä.
Hei teille , tekisin gluteenittomat, onnistuuko ?
Hei Mummeli! En ole koskaan kokeillut, mutta nykyajan gluteenittomat jauhoseokset ovat niin hyviä, että uskaltaisin kokeilla. Yleensä sopiva suhde jauhojen korvaavuuteen on 1:1 eli gluteenitonta jauhoseosta laitetaan saman verran kuin vehnäjauhojakin. Iloisia leivontahetkiä!