Manteliset kinuskikeksit

Testasin huvikseni mantelirouheen paahtamista pannulla ja siitähän tuli hyvää! Tuo rouhe piti sitten tuhlata johonkin, niin laitoin sitä näihin ihaniin kinuskisiin kekseihin.

Kuva tuli räpsästyä nopeasti Joulukiireiden keskellä eikä se mielestäni anna oikeutta
keksien herkullisuudelle. Ohjeen pohjana käytin samantapaista taikinaa, jolla tein aiemmin syksyllä nämä kinuskikeksit. Tässä ohje näille rapeille, kinuskisille, paahdetulla mantelirouheella kuorrutetuille herkuille.

Manteliset kinuskikeksit

Pituudesta riippuen n. 25-50 kpl

Aineet:
100 g leivinmargariinia (tai voita) huoneenlämpöisenä

 

1.25 dl sokeria

1 rkl vaniljasokeria

2 rkl tummaa siirappia

 

2.5 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 dl + 0.5 dl paahdettua mantelirouhetta

 

Ohje:
Hiero sokeri ja margariini hyvin yhteen. Sekoita joukkoon vaniljasokeri ja siirappi. Lisää vehnäjauhot, leivinjauhe ja 1 dl paahdettua mantelirouhetta ja kääntele aineet sekaisin. Tee kaksi n. 40 cm (eli pellinmittaista) taikinapötköä. Jätä kunnon välit, sillä keksit leviävät paistuessaan. Laitoin pötköt aika kauas toisistaan (kuva alla), mutta keksien välissä oli vain parin millin rako kun otin ne pois uunista.

Painele pötköt n. 1 cm ohuiksi. Ripottele päälle mantelirouhetta ja painele kevyesti pintaan kiinni. Paista 175 asteessa n. 12-15 min., kunnes pötköt ovat levinneet ja ovat saaneet pintaan väriä. Leikkaa pötköt heti uunista oton jälkeen vinottain kekseiksi (itse leikkasin vielä puoliksi, sillä kekseistä tuli muuten liian pitkiä silloiseen tarkoitukseen). Anna jäähtyä kunnolla.

Avainsanat

Kommentit (2)

ihanan näköisiä! Paahdettu amnteli kuulostaa hurjan hyvältä.

Olivatkin kyllä tosi herkullisia ja tuo paahdettu manteli toi tosi ihanan lisän. Oon nyt tosi innostunut manteleiden ja pähkinöiden paahtamisesta. Niitä pitäis saada tungettua joka paikkaan, kun ovat niiiin hyviä! 😉

Kommentoi juttua: Manteliset kinuskikeksit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X