Marengit suolapähkinöillä


Esikoisen nimpparikahveelle leivottujen rapeiden suklaa-kaura-keksien tekemisestä jäi yli pari valkuaista. Koska uuni on valmiiksi lämmin muiden leivonnaisten tekemisestä, ajattelin samantein tehdä valkuaisista vielä marenkia. Kaipasin perusmarenkiin jotain pientä fiksausta ja hetken mietittyäni päähäni juolahti makean ja suolaisen yhdistämisen ihanuus. Tuo makupari toimii useissa leivonnaisissa, joten miksipä ei myös ylimakeissa marengeissa? Marenkien päälle ripotteli siis hieman rouhittuja suolapähkinöitä.

Ehkä tuo marenkien leipomishetki ei ollut enää paras mahdollinen, sillä ensinnäkin unohdin lisätä suolan oikeaan aikaan. Eihän suola olisi ollut edes pakollista, joten sen olisi voinut hyvin jättää pois. Heitin sen kuitenkin liki paniikissa joukkoon vatkaamisen loppupuolella. Mitenköhän tuo mahtoi vaikuttaa rakenteeseen? Makuun se ainakin toi suolaisuutta, ja hyvällä tavalla. Marengin liiallinen makeus taittui jo suolan ansiota.

Lisäksi huomasin puolentoista tunnin paistamisen jälkeen laittaneeni marengin paistumaan liian alhaiseen lämpötilaan. Olin viemässä kuopusta nukkumaan, joten marengit piti saada kiirellä pois. Nostin uunin lämpötilaa ja sain kuin sainkin ne pian pois. Marengit olivat kovia ja rapeita heti jäähdyttyään. Tykkään itse hieman pehmeämmistä versioista, joten peittelin marengit leivinliinalla ja jätin yön yli pöydälle. Seuraavana päivänä ne olivat pehmeytyneet ihanan suussasulaviksi, nami!

Niin ja tuo makean marengin ja suolaisen pähkinän yhdistelmä oli mielestäni todella toimiva. Kannattaa ihmeessä kokeilla! Eikä haittaa vaikka pähkinöitä olisi vaikka enemmänkin..

Marengit suolapähkinöillä
n. 30 pientä
Aineet:
2 valkuaista
1.5 dl tomusokeria
1 maustemitta suolaa
suolapähkinöitä
Ohje:
Vatkaa valkuaisia sen verran, että ne vaahtoavat hieman. Lisää tomusokeri pienissä erin koko ajan voimakkaasti vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes seos paksenee ja huiput jäävät pystyy kun vatkaimet nostaa pois. Lisää lopuksi vielä suola (yleensä suola lisätään vatkaamisen alussa, mutta itse tein tässä järjestyksessä, joten laitan sen nyt ohjeeseenkin niin 🙂 ).
Pursota leivinpaperin päälle pellille marenkikiekuroita. Pilko suolapähkinät melko pieneksi rouheeksi ja ripottele kunkin marenkikasan päälle.

Paista 90 asteessa n. 1.5 h. Nosta lämpötila 120 ja jatka paistamista vielä n. 10 minuuttia. Ota pois uunista ja anna jäähtyä.

Instagram

  • Vieläkö teillä on omenoita jäljellä? Tämä supermehevä omenapiirakka on helppo ja nopea tehdä, ja niin mehevä, että!!! Jos kaipaat vielä omppuohjetta, niin kurkkaa ohje blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/supermeheva-omenapiirakka-kauramurulla-munaton/
#suklaapossu #omena #piirakka #munaton #omenapiirakka #mehevä #moist #yummy #applepie #kotiliesiblogit
  • Testailin vegaanisia pullia kookosmaitopohjaisina, ja voi että kun niistä tuli pehmoisia. Ja ihanan makuisia, varsinkin kanelilla ja fariinisokerilla täytetyt versiot, nams! 😋 Ohjeen löydät blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/vegaaniset-eli-maidottomat-ja-munattomat-pullat/ #suklaapossu #vegaaninen #pulla #kotiliesiblogit #vegan #bun
  • Sain tehdä veljeni uudelle perheenjäsenelle ristiäiskakun tässä vähän aikaa sitten. Koristeeksi toivottiin pientä rättäriä ja tällainen siitä tuli :) Koko kakun näet blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pojan-ristiaiskakku-citroen-koristeella/ #ristiäiskakku #suklaapossu #kaulintamassa #2cv #vadelma #mansikka #mousse #christening #cake #kotiliesiblogit
  • Yksi mun kestosuosikkini syksyn herkuista on tämä ihanan mehevä ja muhkea omenapiirakkaa murupäällisellä. Piirakka on älyttömän helppo ja nopea tehdä. Oletko jo kokeillut? Ohjeen löydät blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-ja-meheva-omenapiirakka-kauramurupaallisella-maidoton/
#helppojanopea #omenapiirakka #kauramuru #maidoton #suklaapossu #yummy #applepie #kotiliesiblogit
  • Tein mein 2-vuotiaan pojan ja 9-vuotiaan tytön synttäreiden tarjottavista yhteenvedon. Voit nyt lukea blogista, mitä kaikkea suolaista ja makeaa olikaan tarjolla :) https://kotiliesi.fi/sukl…/yhteenveto-synttaritarjottavista/ #suklaapossu #yhteissynttärit #synttärit #suolaisetleivonnaiset #makeatleivonnaiset #lentokonekakku #pulla #pannacotta #sitruunakeksi #munaton #birthday #kotiliesiblogit
  • Onko teillä vielä punaherukoita jäljellä? Mä tein tällaisen munattoman punaherukkarahkapiirakan, josta tuli tosi hyvää! Piirakassa on mehevä pohja, rapea päällinen ja välissä rahkatäytettä punaherukoilla. Kurkkaa herkkuohje blogista ja kokeile itse vaikka heti alkaneen viikon iloksi https://kotiliesi.fi/suklaapossu/punaherukka-rahkapiirakka-maisemakahvilan-punaherukkapiirakka/  #punaherukka #piirakka #rahkapiirakka #kesä #herkkua  #suklaapossu #kotiliesiblogit #redcurrant #pie
  • Pitkästä aikaa fudgepuuhia maailman helpoimmalla ja nopeimmalla ohjeella. Ja herkullisimmalla 😋 #tummasuklaa #kondensoitumaito #suklaa #herkku #easybaking #chocolate #fudge #yummy #suklaapossu #kotiliesiblogit

suklaapossu

Keskustelu

Nämä vaikuttaa kyllä hyviltä! 🙂 Itsekin pohdiskelin suolapähkinän sopimista marenkiin, kun tein hasselpähkinämarenkia. Pitäisi kyllä kokeilla myös! Tähänkin varmaan sopisi jos pähkinää rouhisi myös massan joukkoon 😀
http://taikakakut.blogspot.fi/2015/02/hasselpahkinamarenki.html

Hei, onpa hyvä idea sekoittaa suolapähkinät suoraan joukkoon! Näihin suolapähkinää tuli aika vähän, kun ripoteltiin vain tuohon päälle, mutta sekoittamalla sitä saisi upotettua enemmänkin! 🙂 Kiitti hyvästä vinkistä. Otin ohjeesi samantein ylös, sen verran hyvä oli blogisi myyntipuhe 🙂

Hyvä idea! Menee kokeiluun!

Lokakuuhun siis! 🙂 Hienoa, että pystyt olemaan sokerittomalla noinkin pitkään. Peukut sulle! 🙂 Myönnän, ettei musta olisi siihen. Ellei sitten olisi ihan täysin pakko 😉

No mä oon nyt muutaman viikon ilman sokeria, niin en pääse vielä testaamaan. Mut lokakuussa!

Kiva kuulla Eve! 🙂 Tulethan vielä kertomaan mitä pidät 🙂

Toimisikohan tämä pistaasipähkinöillä? Mitä luulet?

Kyllä Ansku, pistaasipähkinöillä toimisi varmaan todella hyvin! Kannattaa ihmeessä kokeilla 😀 Osan pähkinöistä voisi vaikka sekoitella varovasti suoraan marenkimassaan (kuten Tarukin ylempänä kommentoi). Kerrothan, millaisia tuli 🙂

Kommentoi juttua: Marengit suolapähkinöillä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X