Marengit suolapähkinöillä


Esikoisen nimpparikahveelle leivottujen rapeiden suklaa-kaura-keksien tekemisestä jäi yli pari valkuaista. Koska uuni on valmiiksi lämmin muiden leivonnaisten tekemisestä, ajattelin samantein tehdä valkuaisista vielä marenkia. Kaipasin perusmarenkiin jotain pientä fiksausta ja hetken mietittyäni päähäni juolahti makean ja suolaisen yhdistämisen ihanuus. Tuo makupari toimii useissa leivonnaisissa, joten miksipä ei myös ylimakeissa marengeissa? Marenkien päälle ripotteli siis hieman rouhittuja suolapähkinöitä.

Ehkä tuo marenkien leipomishetki ei ollut enää paras mahdollinen, sillä ensinnäkin unohdin lisätä suolan oikeaan aikaan. Eihän suola olisi ollut edes pakollista, joten sen olisi voinut hyvin jättää pois. Heitin sen kuitenkin liki paniikissa joukkoon vatkaamisen loppupuolella. Mitenköhän tuo mahtoi vaikuttaa rakenteeseen? Makuun se ainakin toi suolaisuutta, ja hyvällä tavalla. Marengin liiallinen makeus taittui jo suolan ansiota.

Lisäksi huomasin puolentoista tunnin paistamisen jälkeen laittaneeni marengin paistumaan liian alhaiseen lämpötilaan. Olin viemässä kuopusta nukkumaan, joten marengit piti saada kiirellä pois. Nostin uunin lämpötilaa ja sain kuin sainkin ne pian pois. Marengit olivat kovia ja rapeita heti jäähdyttyään. Tykkään itse hieman pehmeämmistä versioista, joten peittelin marengit leivinliinalla ja jätin yön yli pöydälle. Seuraavana päivänä ne olivat pehmeytyneet ihanan suussasulaviksi, nami!

Niin ja tuo makean marengin ja suolaisen pähkinän yhdistelmä oli mielestäni todella toimiva. Kannattaa ihmeessä kokeilla! Eikä haittaa vaikka pähkinöitä olisi vaikka enemmänkin..

Marengit suolapähkinöillä

n. 30 pientä

Aineet:

2 valkuaista

1.5 dl tomusokeria

1 maustemitta suolaa

suolapähkinöitä

Ohje:

Vatkaa valkuaisia sen verran, että ne vaahtoavat hieman. Lisää tomusokeri pienissä erin koko ajan voimakkaasti vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes seos paksenee ja huiput jäävät pystyy kun vatkaimet nostaa pois. Lisää lopuksi vielä suola (yleensä suola lisätään vatkaamisen alussa, mutta itse tein tässä järjestyksessä, joten laitan sen nyt ohjeeseenkin niin 🙂 ).

Pursota leivinpaperin päälle pellille marenkikiekuroita. Pilko suolapähkinät melko pieneksi rouheeksi ja ripottele kunkin marenkikasan päälle.

Paista 90 asteessa n. 1.5 h. Nosta lämpötila 120 ja jatka paistamista vielä n. 10 minuuttia. Ota pois uunista ja anna jäähtyä.

Kommentit (8)

Nämä vaikuttaa kyllä hyviltä! 🙂 Itsekin pohdiskelin suolapähkinän sopimista marenkiin, kun tein hasselpähkinämarenkia. Pitäisi kyllä kokeilla myös! Tähänkin varmaan sopisi jos pähkinää rouhisi myös massan joukkoon 😀
http://taikakakut.blogspot.fi/2015/02/hasselpahkinamarenki.html

Hei, onpa hyvä idea sekoittaa suolapähkinät suoraan joukkoon! Näihin suolapähkinää tuli aika vähän, kun ripoteltiin vain tuohon päälle, mutta sekoittamalla sitä saisi upotettua enemmänkin! 🙂 Kiitti hyvästä vinkistä. Otin ohjeesi samantein ylös, sen verran hyvä oli blogisi myyntipuhe 🙂

Hyvä idea! Menee kokeiluun!

Lokakuuhun siis! 🙂 Hienoa, että pystyt olemaan sokerittomalla noinkin pitkään. Peukut sulle! 🙂 Myönnän, ettei musta olisi siihen. Ellei sitten olisi ihan täysin pakko 😉

No mä oon nyt muutaman viikon ilman sokeria, niin en pääse vielä testaamaan. Mut lokakuussa!

Kiva kuulla Eve! 🙂 Tulethan vielä kertomaan mitä pidät 🙂

Toimisikohan tämä pistaasipähkinöillä? Mitä luulet?

Kyllä Ansku, pistaasipähkinöillä toimisi varmaan todella hyvin! Kannattaa ihmeessä kokeilla 😀 Osan pähkinöistä voisi vaikka sekoitella varovasti suoraan marenkimassaan (kuten Tarukin ylempänä kommentoi). Kerrothan, millaisia tuli 🙂

Kommentoi juttua: Marengit suolapähkinöillä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Blogini yhden suosituimman ohjeen eli Järisyttävän hyvän sitruunajuustokakun sisar on tämä herkullinen limejuustokakku 💕 Ihanan pehmoista, silkkisen sileää, samaan aikaan sekä raikasta että sopivan makeaa, ja älyttömän helppotekoista herkkua. Tämän syömistä oli vaikea jättää yhteen palaan. Enkä jättänyt. Kakku oli mielestäni vähintään yhtä hyvää kuin sitruunainen versio. Kurkkaa koko ohje blogista.⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/taivaallinen-limejuustokakku-liivatteeton/⁣
⁣
HERKULLISTA PÄÄSIÄISTÄ!⁣
⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#ilmanliivatetta⁣
#limejuustokakku⁣
#lime
#juustokakku
#pääsiäinen⁣
#ihanitseleivottu
#cheesecake 
#yummy 
#foodphotography 
#bakinblogger 
#baking
  • Erään etäpäivän lounasajan nopeana ja helppona pelastuksena toimi tämä tomaatti-feta-uunimunakas, joka syntyi vain muutamasta aineesta. Munakasta on tosi helppo muokata omaan makuun sopivaksi ja siihen voi hukata juuri niitä aineksia, joita sattuu jääkaapissa milloinkin olemaan. ⁣
Katso tämän frittatan ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/uunimunakas-eli-frittata-feta-tomaattitaytteella/⁣
⁣
#munakas⁣
#frittata⁣
#arkiruoka⁣
#tomaatti⁣
#feta⁣
#helppojanopea⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit
  • Mämmi+vaniljakastike=helppo mämmimousse=💕 Tekiskö sinunkin mieli? Jos vastasit kyllä, niin kurkkaapas helppo ja nopea ohje blogin puolelta⁣ 😋
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/paasiaisen-superhelppo-mammijalkiruoka/⁣
#mämmi⁣
#pääsiäinen⁣
#helppojanopea⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#leivontablogi⁣
#leivonta
  • Erään kakun yhteydessä kokeilin gluteenitonta kakkupohjaa gluteenittoman jauhoseoksen ja pottujauhojen seoksesta. Hienosti onnistui. Kokosin blogiin myös vinkkejä kakkupohjan onnistuneeseen paistamiseen: Katso vinkit ja ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/gluteeniton-kakkupohja-ja-vinkit-onnistumiseen/⁣
⁣
#Gluteeniton⁣
#kakkupohja⁣
#maidoton⁣
#gluteenittomatjauhot⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit
  • Suklaapossun blogi laajenee hieman ja leivonnaisten lisäksi sinne sinne pöllähtää aina välillä helppoja arkiruokavinkkejä. Ensimmäisenä vinkkiä ihana puolilämmin tomaatti-vuohenjuustosalaatti, josta löytyy mm. lyömätön makuyhdistelmä eli vuohenjuusto+tomaatti+rukola+hunaja. Katso koko ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/tomaatti-vuohenjuustosalaatti/⁣
⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#vuohenjuusto⁣
#pinjansiemen⁣
#rukola⁣
#salaatti⁣
#lounas⁣
#leivontabloggaaja⁣
#arkiruokavinkki
  • Kinuskimousse puolukoilla on yksi parhaista täytekakun täytteistä minkä tiedän. Tuo kirpeän makea täyte päätyi myös tämän kakun sisälle. Päällä sveitsiläinen marenki, joka valmistuu näppärästi ilman lämpömittaria (ja maistuu ihan erilaiselta kuin normimarenki). Kakku sai tosi paljon kehuja, eikä yhtään ihme. Kurkkaa ohje koko kakkuun blogista ⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kinuski-puolukkakakku-marenkipaallisella/⁣
⁣
#kinuskimousse⁣
#puolukka⁣
#täytekakku⁣
#juhlakakku⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#leivontabloggaaja⁣
#cake⁣
#caramel⁣
#mousse⁣
#lingonberry⁣
#yummy
  • Yksi parhaista tekemistäni jälkiruoista on tässä! Creme Brulee, voi mahoton mitä herkkua tämä olikaan 😋 Rapsakan pinnan alla vaniljainen, kermainen, silkkisen sileä vanukasmainen herkku. Ja ihanan helppo tehdäkin. Katso ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/creme-brulee-kermainen-herkku/⁣
⁣
#cremebrulee⁣
#parasjälkiruoka⁣
#helppojanopea⁣
#leivontablogi⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#bestever

suklaapossu

X