Leivänreunat ja -kantit, jotka ovat jääneet yli vaikkapa voileipäkakkujen teosta, voi hukuttaa helposti ja herkullisesti pullavanukkaan tapaiseen jälkiruokaan eli leipävanukkaaseen! Tein meidän juhliin kaksi isohkoa voileipäkakkua eli kukkakimpun muotoisen voileipäkakun ja sydämen muotoisen lohivoileipäkakun. Vaikka kuinka yritin leikata leivistä reunat mahdollisimman ohuelti pois, jäi reunoja melko paljon. Jätin myös leivänkantit käyttämättä, joten ylimääräistä leipää oli juhlien jälkeen paljon. En halua heittää mitään pois, joten niistä pullavanukkaan kaltaisen jälkkärin, kahteen otteeseen. 
Ensimmäisellä kerralla laitoin leipien joukkoon vain sokerilla maustetun maidon sekä marjoja. Tuosta versiosta jäi selvästi uupumaan makeutta. Seuraavalla kerralla laitoin joukkoon kaapista löytyvää, itsetehtyä raparperi-mansikkahilloa ja kyllä vain, nyt maistui! Leipävanukas oli selvästi parhaimmillaan kylmänä, jolloin leivänreunat olivat selvästi makeampia, kuin lämpimänä maistellessa. Mikään liian makea tämä ei kuitenkaan ollut, eli jos kaipaa makeamman pullavanukkaan makeutta, kannattaa joukkoon laittaa vieläkin enemmän hilloa. 
Marjainen ”pullavanukas” leivänreunoista
Aineet:
n. 300 g leivänreunoja/-kantteja
4 dl maitoa (tai 0.8 dl maitojauhetta + 4 dl vettä)
0.75 dl sokeria
1 tl vaniljapastaa (tai 1 vaniljatangon siemenet)
marjoja (laitoin mustikoita, vadelmia, punaherukoita)
n. 1 dl hilloa (laitoin itsetehtyä raparperi-mansikkahilloa)
Ohje:
Laita leivänreunat vuokaan. Sekoita maito (tai maitojauhe+vesi), sokeri, vanilja keskenään sekaisin. Kaada maitoseos vuokaan leivänreunojen päälle ja sekoita. Anna maitoseoksen imeytyä reunoihin muutama minuutti. Ripottele pinnalla reilusti esim. mustikoita, vadelmia, punaherukoita sekä hieman hilloa. 
Paista 175 asteessa reilu puoli tuntia. Anna jäähtyä. Itse tykkäsin vanukkaasta eniten täysin kylmänä, jolloin leivänviipaleet olivat tekeytyneet ja makeutuneet kunnolla.