Masukakku vauvakutsuille mustikka-sitruunatäytteellä

 

Kaverini saa pian kolmannen lapsen. Koska hänelle ei ole koskaan pidetty vauvakutsuja päätettiin järjestää ensimmäiset vauvakutsut kesäkuun loppupuolella. Sain pyynnön tehdä juhliin masukakun.
Tällainen siitä sitten tuli 🙂

 

Sain kakun suhteen melko vapaat kädet. Juhlien värimaailma oli
turkoosi, joten tein myös kakun ”vaatteista” turkooseja. Kakkujen kohdalla nuo ”vapaat kädet” aiheuttavat aika usein ongelman täytteen suhteen, sillä en vain osaa päättää mitä tekisin. Tälläkin kertaa mietin täytettä hieman pidemmänkin aikaa. Lopulta, kun seikkailin kaupan hyllyjä
läpi, käsiini tarttui valmis mustikkasose. Ajattelin kokeilla siitä kakkuun moussea. Koska päälliseksi tuli jälleen valkosuklaamassaa, päätin tehdä mustikktäytteestä raikkaan ja lisäsin joukkoon tapani mukaan sitruunaa.
Loppujen lopuksi moussessa maistui melkein pelkästään sitruuna, ja mustikan
mieto maku jäi liiaksi sen varjoon. Oli se silti mielestäni ihan
hyvänmakuinen, ei siinä mitään 🙂

 

Sokerikakkupohjaisissa kakuissa mulla on joskus hankaluuksia arvioida
kostutuksen määrä. Niin kävi tälläkin kertaa. Pohja oli ilmeisesti
valmiiksi jo normaalia kosteampi ja kun roiskin pintaan normaalimäärän
kostuketta, tuli kakusta ylimärkä. Höh! Mutta kyllä mä sen määrän joskus
vielä opin arvioimaan oikein, ihan taatusti! 😉

Juhlien alussa eräs juhlijoista kyseli montako masukakkua olen jo
tehnyt. Laskin, että tämä oli kolmas masukakku. Ja kaikki turkooseja 🙂
Koskakohan pääsisin tekemään pinkkiä masukakkua 🙂

Tässä vielä tarkemmat tiedot 🙂

Masukakku vauvakutsuille
Pohja:
5 munan sokerikakkupohja 20 cm vuokaan
Täyte sitruunainen mustikkamousse:
2 dl vispikermaa
200 g tuorejuustoa
3 dl mustikkasosetta
150 g ranskankermaa
0.5 dl sokeria (maun mukaan)
2.5 tl liivatejauhetta
3 rkl sitruunan mehua
sitruunan kuoriraaste
Kostutus:
2 dl mehua (oli vähän turhankin paljon)
Kuorrutus ja koristelu:
Hieman kermaa vaahdotettuna
Ihon väristä ja turkoosia pastaväriä valkosuklaamassan värjäämiseen
Valkoiset osat kaulintamassaa
Hiukset mustaa sokerimassa valkoisella kaulintamassalla kevennettynäOhje:
Tee kakkupohja valmiiksi edellisenä päivänä.Tee täyte vatkaamalla kerma vaahdoksi. Vatkaa joukkoon muut aineet
liivatetta ja sitruunan mehua lukuunottamatta. Liuota liivatejauhe
sitruunan mehuun, anna turvota ja lämmitä turvonnut liivate mikrossa n. 20 sekuntia,
kunnes liivate liukenee. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteen
joukkoon koko ajan voimakkaasti sekoittaen.

Kokoa kakkuosa pyöreään kulhoon. En ehtinyt ottamaan tämän kakun täyttämisestä kuvia, mutta Angry-birds-kakun vaihekuvista saa hieman osviittaa pohjan ja täytteen annostelusta. Täyte tosin on siellä eri, mutta periaate samankaltainen. Laita täytetty kakku jääkaappiin hyytymään mielellään yön yli. Tee valkosuklaamassa päivää ennen kuorruttamista valmiiksi.

Tuosta täytetystä osasta tulee siis vatsa. Kun kakku on hyytynyt, kippaa se kulhosta tarjoilulautaselle. Sivele pintaan vaahdotettua kermaa tartuntapinnaksi. Kaulitse ihon väriseksi värjätty valkosuklaamassa ohuehkoksi, pitkulaiseksi levyksi. Nosta kakun päälle, tasoita ja paina keskelle kakkua varovasti pyöreäpäisellä työkalulla napa.

Kokoa kakku loppuu. Muotoile pääosa ja yläkroppa ihonvärisestä ja turkoosista valkosuklaamassasta. Rullaa hiukset paikoilleen. Kaulitse turkoosista valkosuklaamassasta ohut levy ja tee siitä masukakun paita ja housut (eka ja toka kuva alla). Tee kakulle jalat ja napit (kolmas kuva) ja koristele paitaosaa haluamallasi tavalla (neljäs kuva). Itse tein paitaan tuollaisia pitkulaisia raitoja, kun muuten se näytti niin plankkolta.

Valmis!

 

Instagram

  • Mainos Electrolux. Kokeilin kauan haaveilemaani kesäistä lettukakkua päästessäni miettimään induktiotason ihanuuksia yhteistyössä Electroluxin kanssa. Letuista tuli niin nameja, että taidan paistaa niitä heti tänään lisää. Klikkaa blogiin, josta löydät kakun ohjeen sekä mielipiteeni induktiotasosta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kesainen-lettukakku/ #lettukakku #kesä #kaupallinenyhteistyö #suklaapossu #kotiliesi #kotiliesiblogit
  • Porkkanakakku onnistuu mahtavasti myös munattomana. Lopputuloksena mehevä, kostea, miedon mausteinen, pehmeä ja herkullinen porkkanakakku. Ihastuin tähän niin, että olen tehnyt tätä lyhyellä välillä jo kahteen kertaan. Tosin kuorrute vaihtui matkalla hieman, mutta tuo taikinaosa. Oih, sitä olisin voinut syödä raakanakin vaikka kuinka :P Ohje blogin puolella https://kotiliesi.fi/suklaapossu/aivan-ihana-porkkanakakku-munaton/
#munaton #porkkanakakku #helppojanopea #yummy #eggless #carrotcake #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Veljen pojalle päätyi tällainen pikapikaa koristeltu kakku, jonka oli tarkoitus muistuttaa Starwarssin tähtitaivasta. Musta suklaaspray ja kimaltavat nonparellit kätkivät alleen herkullisen vadelma-mansikkamoussetäytteiden kakun ja mehevän vaalean kakkupohjan. Tarkemman ohjeen löydät blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pojan-10-vuotiskakku-starwars-tyyliin/
#suklaapossu #täytekakku #synttärikakku #mansikka #vadelma #maidoton #munaton #strawberry #rasberry #eggless #birthdaycake #kotiliesi
  • Herkullista Juhannusta! Kuvassa helppo, nopea ja herkullinen mansikkakääretorttukakku (oon niin ihastunut niihin). Ne valmistuvat miltei yhtä nopeasti kuin tavallinen kääretorttukin ja sisällä odottaa pystyraitainen yllätys. Mein 9v tyttö sai tällaisen synttärikakukseen ja herkkua oli! Ohje kakkuun löytyy blogin puolelta
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-ja-herkullinen-mansikka-kaaretorttukakku/
#kääretorttukakku #kääretorttu #kakku #mansikkakakku #mansikka #raparperi #cake #strawberry #rhubarb #curd #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Olin nimennyt tämän raparperipiirakan aiemmin blogissani maailman parhaaksi raparperipiirakaksi jokunen vuosi sitten ja pitihän sen niminen piirakka leipasta uudestaankin. Pitikö tämän helpon ja nopean piirakan nimi paikkansa? Se selviää blogin puolelta, josta löytyy myös piirakan ohje https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-raparperipiirakka-maailman-parasko/
#raparperi #raparperipiirakka #helppojanopea #suklaapossu #rhubarb #pie #yummy
  • Testailin alkukesästä maidotonta marjamoussea kakun väliin ja voi jehna kun siitä tuli hyvää! Tämä vadelmaa ja mansikka sisältävä mousse oli niin herkkua, etten kakkua syödessä edes muistanut siinä olevan mitään erilaista. Nams! Ohje tähän marjamousseen löytyy blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/maidoton-marjamousse-tayte-kakkuun/
#marjamousse #mansikka #vadelma #kakuntäyte #suklaapossu #maidoton #nomilk #strawberry #rasberry #cakefilling #yummy
  • Kolmesta pienestä mustikkapiirakasta syntyy helposti pikainen kakku. Piirakoihin voi hukata myös muitakin pakkasen kätköistä löytyviä marjoja ☺️ Ohje kakkuun blogissa 
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/sitruunainen-mustikkapiirakka-kakku/
#suklaapossu #mustikkapiirakka #kakku #cake #blueberry #pie #cake #kotiliesiblogit

suklaapossu

Keskustelu

Onpa hauskan näköinen kakku… valkosuklaamassan käyttäminen päällysteenä on kyllä hyvä idea:).

Kiitos patisseriemaria 🙂 Valkosuklaamassa on lempikuorrutteeni. Sitä on helppo käsitellä ja maistuu hurjasti paremmalta kuin muut sokeriset kuorrutteet 🙂

Tosi hauska! 😀

Kiitoksia Leena-muori 😀

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.