Masukakku vauvakutsuille mustikka-sitruunatäytteellä

 

Kaverini saa pian kolmannen lapsen. Koska hänelle ei ole koskaan pidetty vauvakutsuja päätettiin järjestää ensimmäiset vauvakutsut kesäkuun loppupuolella. Sain pyynnön tehdä juhliin masukakun.
Tällainen siitä sitten tuli 🙂

 

Sain kakun suhteen melko vapaat kädet. Juhlien värimaailma oli
turkoosi, joten tein myös kakun ”vaatteista” turkooseja. Kakkujen kohdalla nuo ”vapaat kädet” aiheuttavat aika usein ongelman täytteen suhteen, sillä en vain osaa päättää mitä tekisin. Tälläkin kertaa mietin täytettä hieman pidemmänkin aikaa. Lopulta, kun seikkailin kaupan hyllyjä
läpi, käsiini tarttui valmis mustikkasose. Ajattelin kokeilla siitä kakkuun moussea. Koska päälliseksi tuli jälleen valkosuklaamassaa, päätin tehdä mustikktäytteestä raikkaan ja lisäsin joukkoon tapani mukaan sitruunaa.
Loppujen lopuksi moussessa maistui melkein pelkästään sitruuna, ja mustikan
mieto maku jäi liiaksi sen varjoon. Oli se silti mielestäni ihan
hyvänmakuinen, ei siinä mitään 🙂

 

Sokerikakkupohjaisissa kakuissa mulla on joskus hankaluuksia arvioida
kostutuksen määrä. Niin kävi tälläkin kertaa. Pohja oli ilmeisesti
valmiiksi jo normaalia kosteampi ja kun roiskin pintaan normaalimäärän
kostuketta, tuli kakusta ylimärkä. Höh! Mutta kyllä mä sen määrän joskus
vielä opin arvioimaan oikein, ihan taatusti! 😉

Juhlien alussa eräs juhlijoista kyseli montako masukakkua olen jo
tehnyt. Laskin, että tämä oli kolmas masukakku. Ja kaikki turkooseja 🙂
Koskakohan pääsisin tekemään pinkkiä masukakkua 🙂

Tässä vielä tarkemmat tiedot 🙂

Masukakku vauvakutsuille

Pohja:

5 munan sokerikakkupohja 20 cm vuokaan

Täyte sitruunainen mustikkamousse:

2 dl vispikermaa
200 g tuorejuustoa
3 dl mustikkasosetta
150 g ranskankermaa
0.5 dl sokeria (maun mukaan)
2.5 tl liivatejauhetta
3 rkl sitruunan mehua
sitruunan kuoriraaste

Kostutus:
2 dl mehua (oli vähän turhankin paljon)

Kuorrutus ja koristelu:
Hieman kermaa vaahdotettuna

Itse tehtyä valkosuklaamassaa

Ihon väristä ja turkoosia pastaväriä valkosuklaamassan värjäämiseen
Valkoiset osat kaulintamassaa
Hiukset mustaa sokerimassa valkoisella kaulintamassalla kevennettynäOhje:

Tee kakkupohja valmiiksi edellisenä päivänä.Tee täyte vatkaamalla kerma vaahdoksi. Vatkaa joukkoon muut aineet
liivatetta ja sitruunan mehua lukuunottamatta. Liuota liivatejauhe
sitruunan mehuun, anna turvota ja lämmitä turvonnut liivate mikrossa n. 20 sekuntia,
kunnes liivate liukenee. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteen
joukkoon koko ajan voimakkaasti sekoittaen.

Kokoa kakkuosa pyöreään kulhoon. En ehtinyt ottamaan tämän kakun täyttämisestä kuvia, mutta Angry-birds-kakun vaihekuvista saa hieman osviittaa pohjan ja täytteen annostelusta. Täyte tosin on siellä eri, mutta periaate samankaltainen. Laita täytetty kakku jääkaappiin hyytymään mielellään yön yli. Tee valkosuklaamassa päivää ennen kuorruttamista valmiiksi.

Tuosta täytetystä osasta tulee siis vatsa. Kun kakku on hyytynyt, kippaa se kulhosta tarjoilulautaselle. Sivele pintaan vaahdotettua kermaa tartuntapinnaksi. Kaulitse ihon väriseksi värjätty valkosuklaamassa ohuehkoksi, pitkulaiseksi levyksi. Nosta kakun päälle, tasoita ja paina keskelle kakkua varovasti pyöreäpäisellä työkalulla napa.

Kokoa kakku loppuu. Muotoile pääosa ja yläkroppa ihonvärisestä ja turkoosista valkosuklaamassasta. Rullaa hiukset paikoilleen. Kaulitse turkoosista valkosuklaamassasta ohut levy ja tee siitä masukakun paita ja housut (eka ja toka kuva alla). Tee kakulle jalat ja napit (kolmas kuva) ja koristele paitaosaa haluamallasi tavalla (neljäs kuva). Itse tein paitaan tuollaisia pitkulaisia raitoja, kun muuten se näytti niin plankkolta.

Valmis!

 

Kommentit (4)

Onpa hauskan näköinen kakku… valkosuklaamassan käyttäminen päällysteenä on kyllä hyvä idea:).

Kiitos patisseriemaria 🙂 Valkosuklaamassa on lempikuorrutteeni. Sitä on helppo käsitellä ja maistuu hurjasti paremmalta kuin muut sokeriset kuorrutteet 🙂

Kommentoi juttua: Masukakku vauvakutsuille mustikka-sitruunatäytteellä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Oikein Ihanaa ja Herkullista Ystävänpäivää! ❤️ Pst. Nämä donitsin makuiset muffinssit ehtii vielä hyvin leipomaan. Kurkkaa ohje blogista
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/mielettoman-ihanat-donitsin-makuiset-muffinit/ #suklaapossu #kotiliesiblogit #donitsit #muffinssit #ystävänpäivä #ystävänpäivä2019 #valentinesday
  • Supersuklaiset browniespalat sammuttavat pahimman suklaanälän jo yhdellä pienellä palalla. Vaikka kyllähän se toinenkin vielä menee hienosti, nams... Katso helppo ohje tahmean kosteisiin browniespaloihin blogin puolelta
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/supersuklainen-brownies/ #suklaapossu #kotiliesiblogit #suklaa #chocolate #brownies #makeatleivonnaiset
  • Herkullista Runebergin päivän iltaa! Meillä maisteltiin tänä vuonna viimevuotista epäonnen Runebergin kakkua hieman muokattuna ja nyt onnistui, jipii! Ohje löytyy blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/runebergin-kakku-munaton/ #Runeberginkakku #Runeberginpäivä #Suklaapossu #Kotiliesiblogit
  • Kaipasin alkuvuoden juhlapöytään jotain kevyempää ja testailin smoothiekakkua. Tästä versiosta tuli trooppisen makuinen ja koostumus oli kivan pehmoinen. Kakkua tehdessä pohdin myös liivatteiden eroja. Kurkkaa ohje ja liivatehölpötykset blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/trooppinen-smoothiekakku-ja-juttua-liivatteista/ #trooppinen #smoothiekakku #banaani #mango #lime #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Churrot ❤️ Ihastuin näihin rapeisiin pötköihin viime vuonna ulkomaanreissullamme ja nyt kokeilin niiden tekoa itsekin, ilman kananmunaa. Nam, ihania olivat itsekin tehtyinä! Kurkkaa ohje blogista ja nauti vaikka kuuman kaakaon kera talvisen ulkoilun jälkeen
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/churrot-eli-munkkitangot/ #ilmankananmunaa #munaton #churro #churros #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Tämä muumikakku päätyi ihanan kummipoikamme 2-vuotissynttäreille. Sisällä ihana mielettömän mehevä suklaakakkupohja munattomana sekä raikas appelsiinimousse. Herkkua! Kurkkaa tarkempi ohje blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pojan-2-vuotissynttarien-muumikakku/ #suklaapossu #muumi #kakku #kotiliesiblogit #suklaakakku #appelsiinimousse #kaulintamassa #pojansynttärit
  • Vihdoin uskaltauduin läträämään kuuman öljyn kanssa. Ensimmäiset öljyssä paistamani jutut olivat nämä herkulliset pikamunkit eli rahkamunkit. Kurkkaa ohje blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pikamunkit-eli-helpot-rahkamunkit/ #rahkamunkki #suklaapossu #kotiliesiblogit #helpotjanopeat

suklaapossu

X