Mehevät ananasmuffinit

Nämä muffinit ovat ihanan pehmeitä ja meheviä! Ananas näissä ei juurikaan
maistu, vaan se tuo vain lisämehevyyttä. Koostumus todella ihana!
Kestävät pakastamisenkin, vaikka hieman kostuivat päältä. Päälle kuitenkin
tulee pursotukset, joten pieni kostuminen ei haittaa.

Nämä eivät nouse kovinkaan paljon uunissa ja jäävät pinnalta melko tasaiseksi.

 

Kuorrute temppuili (johtunee helteestä) ja vaikka lisäilin tomusokeria aina vaan enemmän ja enemmän, ei koostumuksesta tahtonut tulla sopiva. Lopulta pistin seoksen jääkaappiin ja se jähmettyi siellä pursotuskuntoon n.tunnissa ja lopulta muffinien päällä tiukaksi kuorrutteeksi. Eli ensi kerralla vähemmän tomusokeria ja aiemmin jääkaappiin jähmettymään. Kuorrutus oli nyt todella makea ja makuuni hieman liian raskas. Paremmin olisi varmaan sopinut
raikas sitruunavivahteinen kermavaahto pienellä tuorejuustolisällä? Vaikka tosin maun ja mehevyytensä puolesta nämä muffinit eivät edes kaipaisi kuorrutetta!

 

n. 16 kpl normaalikokoisiin muffinivuokiin.

Aineet:

150 g voita

2 dl sokeria

2 munaa

2.5 dl vehnäjauhoja

1.5 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

2 dl (= 1 pieni prk) ananasmurskaa

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa
muna sekaan. Kääntele jauhot sekaan ja lisää lopuksi ananasmurska. Jaa taikina
16 muffinipellin koloon ja paista 180 asteessa n.15-20 minuuttia, kunnes ovat
kullanruskeita ja tuntuvat koskettaessa kiinteiltä.

Kuorrutus:

75 g pehmeää voita

200 g tuorejuustoa

1 mm sitruuna-aromia
1 tl vaniljasokeria

400 g = n.6-8dl tomusokeria

n. 1-2 tl sitruunan mehua

Vatkaa voi ja tuorejuustoa tasaiseksi. Lisää kuori.
Siivilöi joukkoon tomusokeri ja sekoita hyvin. Vatkaa sekaan pienissä erin
mehua niin, että koostumuksesta tulee helposti pursotettava.

Tulipa räpsästyä vielä nopeasti kuva juhlapöydässä olevista muffineista telineessään..

Avainsanat

Kommentit (2)

Tämä oli todella hyvä ohje! Muffineista tuli meheviä ja sitruunatuorejuusto+kermavaahto-päällisen kera taivaallisia! Ensi kerralla laitan vähän vähemmän sokeria muffineihin, katsotaan pysyvätkö edelleen yhtä herkullisina 🙂

Onpa mukava kuulla Laura 🙂 Meheviä ovat ja kuullostaakin aivan taivaalliselta yhdistelmältä tuon kuorrutteen kanssa 🙂 Uskoisin, että taikina kestää sokerin vähentämisen. Olisi kiva, jos tulisit kertomaan miten kävi, olivatko vähemmällä sokerilla yhtä ihania 🙂

Kommentoi juttua: Mehevät ananasmuffinit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X