Mehevät kesäkurpitsa-suklaamuffinssit tuorejuusto-suklaakuorrutteella

Kesäkurpista suklaa muffinssit, mehevää ja herkullista

Isäni toi kylään tullessaan yhden kasvattamansa kesäkurpitsan. Hetken mietin mitä siitä tekisinkään, kunnes muistin kolmisen vuotta sitten tekemäni kesäkurpitsaa sisältävät, ihanan mehevät Pehmeät suklaamuffinit suklaisella kuorrutteella. Ne olivat tosi ihania suklaamuffineita, joista ei kesäkurpitsaa kuitenkaan maistanut, vaan maku oli reilun suklainen. Päätinkin tehdä niitä kun kaverini oli tulossa kylään. Pakkomielteeni reseptien muokkaamiseen jatkui, ja teinkin samalla muffinsseista aavistuksen terveellisemmät. Mm. korvasin osan vehnäjauhoista grahamjauhoilla. Grahamjauhot vaikuttivat aavistuksen koostumukseen tehden siitä hitusen tahmaisemman, mutta ei mitenkään häiritsevästi. Lisäksi laitoin kesäkurpitsaa hieman enemmän. Lyhyesti sanottuna näistä tuli ihania!

Suklaa-tuorejuustokuorrusta, parasta mitä on

Myös kuorrute koki muutoksen edelliseen versioon verrattuna, ja se muuttui kevyempään suuntaan. Ja kyllä kannatti! Onnistuin samalla tekemään uuden, aivan mahtavan makuisen ja hyvin pursotettavan suklaakuorrutteen, joka paukahti samantein tekemieni suklaakuorrutteiden kärkijoukkoon!

Tein kuorrutteesta tuorejuustopohjaisen, johon sulatin hyvää 70% tummaa suklaata. Vatkailin seosta jonkin aikaa, kunnes siitä tuli ilmavampaa. Seos alkoi jähmettyä jo tässä vaiheessa, ja lisäilin joukkoon vielä maitoa seosta sekoitellen kunnes siitä tuli sopivaa pursotettavaksi. Toistan jo itseäni sanomalla, että siitä tuli tosi tosi namia!!! Suklaista, muttei liian, ja juuri sopivan makeaa. Ihan eri luokkaa, kuin rasvaa sisältävät kuorrutteet, jotka ovat omaan suuhuni aivan liian rasvaisia, tunkkaisia, ja usein myös makeita.

Koristelu hoitui pikaisesti pihalta haetuilla vadelmilla. Toisaalta tuosta pursotuksesta tuli sen verran kiva, ettei koristelu olisi ehkä lainkaan tarvittu. Omaan silmääni tuo vadelma näytti aluksi tuossa päällä tosi hassulta, mutta se toi makuun oman herkullisen lisänsä. Kaverini toi tullessaan sattumalta rasiallisen vadelmia, joita nautimme muffinien kanssa. Seuraavaksi ajattelinkin kokeilla upottaa vadelmia suoraan taikinaan, nams 🙂

Mehevät kesäkurpitsa-suklaamuffinssit 

n. 12 kpl normikokoisia muffinsseja 

Aineet:

2.5 dl sokeria

1 dl öljyä

2 munaa

1 dl piimää

1.5 dl grahamjauhoja

1.5 dl vehnäjauhoja

1 dl tummaa kaakaojauhetta

1.5 tl leivinjauhetta

0.5 tl soodaa

2 tl vaniljasokeria

0.5 tl suolaa

2.5 dl karkeaksi raastettua kesäkurpitsaa

Kuorrute:

200 g tuorejuustoa (laitoin 20% rasvaa sisältävää tuorejuustoa)

100 g hyvää, tummaa (70%) suklaata

1.5 dl tomusokeria

n. 5 rkl maitoa (tarkkaile koostumus ja varo laittamasta liikaa)

Ohje:

Vatkaa sokeri, öljy, piimä ja munat keskenään kevyesti sekaisin. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet nopeasti sekoittaen, älä kuitenkaan vatkaa sen enempää kuin tarpeen. Sekoita joukkoon lopuksi kesäkurpitsaraaste nopeasti sekoittaen. Jaa taikina voideltuihin (silikonisen) muffinivuoan koloihin.

Paista 175 asteessa n. 20-25 minuuttia, kunnes muffini tuntuu keskeltä kevyesti painettuna kiinteältä. Anna jäähtyä muutama minuutti muffinipellillä ja ota ne sen jälkeen pois. Anna
jäähtyä kunnolla ennen kuorruttamista.Kuorrute: Sulata suklaa mikrossa n. 15 sekunnin erissä välillä sekoitellen. Vatkaa kuorrutteen tuorejuustoa sähkövatkaimella noin minuutti. Vatkaa joukkoon tomusokeri. Lisää sulatettu (ei kuuma!) suklaa ja jatka vatkaamista hetki, kunnes seos vaalenee ja hieman kuohkeutuu. Vatkaa joukkoon vielä maitoa 1 rkl kerrallaan, kunnes kuorrute on hyvin pursotettavissa. Lusikoi pursotuspussiin ja pursottele jäähtyneiden muffinien päälle.

Vinkki:

* Jos kuorrute jähmettyy liian paksuksi pursotettavaksi, sekoita joukkoon maitoa 1 rkl kerrallaan, kunnes seos on sopivan löysää, mutta tarpeeksi paksua pursotukseen.

Avainsanat

Kommentit (10)

Onpa ihanan näköisiä. Millaisella tyllalla olet pursottanut?

Kiitos 🙂 Pursotukset tein Städterin kierretähtityllalla. Samalla kun pursotin, tein tyllalla pienen pientä ympyränmuotoista/edestakaista liikettä, jolloin nuo "laineet" korostuivat entisestään 🙂

kiitos tiedota. pitäisi taas kaivaa kaapista tyllat ja purotella. Kiva näköistä jälkeä. Sinulla on paljon kivoja ohjeita.

Kiva jos voin olla avuksi 🙂 Multa löytyy kaapista vaikka mitä tyllia, mutta yleensä tulee käytetty vaan kahta lempparia. Tuo kierretähtitylla on toinen niistä, sillä tulee niin kivaa jälkeä 🙂 Kiitos Satunnainen vierailija 🙂

Oi, onpa ihanan näköisiä! Jähmettyykö tuo kuorrute? Haluaisin tehdä synttärimuffinsit töihin vietäväksi ja mietin kuorrutteen kestävyyttä kuljetuksessa…

Kiitos 😀 Kuorrute jämähtää hieman, ei ihan kovaksi, mutta ei se mitään aivan löysääkään ole. Kuorrute kestänee kuljetuksen hyvin, kunhan muffinit pakkaa hyvin pystyasentoon, eikä kulje mitään ihan mahdottoman möykkystä tietä 🙂

Mitä tarkoittaa kuorrutuksen ohjeen ”200 g tuorejuustoa (laitoin 20%)”? Tarkoittaako se, että käytit viidenneksen eli 40g tuorejuustoa vai tarkoittaako tuo esimerkiksi 20% rasvaa?

Hyvä kun kysyit, kiitos! Tarkoitin sillä tuorejuustossa olevan rasvan osuutta. Muokkasin tuon kohdan suoraan ohjeeseen selkeämmäksi.

Kommentoi juttua: Mehevät kesäkurpitsa-suklaamuffinssit tuorejuusto-suklaakuorrutteella

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X