Mokkainen pikakakku

 

Toinen puoli testaamastani ja huonosti leikkaamastani kakkupohjasta hujahti siis Nutellatrifleen. Sen toisen puolen hukkasin tähän nopeaan, ihanan mokkaiseen pikakakkuun. Idean tuohon kahvinmakuiseen päälliseen sain Leena-muori leipoo -blogista , jossa Leena oli tehnyt herkullisen kuulloisen mokkakakun marjoilla vähän aikaa aiemmin.  Muokkailin hieman määriä ja tein päällisestä aavistuksen Leenan ohjetta kahvisemman.

Mulle ei ollut aiemmin pälkähtänyt päähän, että marjoja ja mokkaa voisi yhdistää, mutta nehän sopivat tosi ihanasti yhteen. Itse laitoin marjoja päälle pelkästään keoksi, mutta niitä olisi maun puolesta voinut olla samanlainen kerros koko kakun leveydeltä. Oli meinaan siinä ja siinä, oliko kahvin maku liian hallitseva (pelkiltään maisteltuna), mutta marjat tasapainottivat sen herkulliseksi.

Tekopäivänä mokkatäyte oli pehmoista, moussemaista.
Toisena päivänä täyte oli hieman ”hyytynyt” ja se muistutti enemmänkin
juustokakun täytettä. Tuosta koostumuksesta juolahti mieleen, että
onnistuiskohan tämä peräti liivatteettomana juustokakku. Hmm, pitänee
testailla jossain välissä 🙂 Tätä kakkua tarjoiltiin sukulaisille samalla kun Nutellatrifleä ja Ihana kinuskimoussekakkuakin.

Nopea mokkakakku

Pohja:

Puolet Nutellatriflen pohjasta

Mokkatäyte:

2.5 dl Flora Kuohua

200 g tuorejuustoa

2.5 tl espressopikakahvijauhetta

2.5 rkl sokeria

Päälle:

Mansikoita/vadelmiaOhje:
Tee kakkupohja Nutellatrifle-postauksesta löytyvällä ohjeella. Leikkaa pohja kahteen osaan, käytä kakkuun vain toinen.

Vatkaa Kuohu vaahdoksi. Vatkaa joukkoon myös notkistettu tuorejuusto, espressopikakahvijauhe sekä sokeri. Vatkaa sekaisin, kunnes kahvijauhe on kokonaan sekoittunut ja sokeri sulanut.

Nostele mokkakerma kakkupohjan päälle. Ripottele pinnalle marjoja. Voit nauttia kakun heti tai vasta seuraavana päivänä.

Kommentit (8)

Mulle kahvi maistuu kahvina, mutta tällaisista en vain ole koskaan oppinut pitämään.. Hyvältä näyttää kuitenkin! 🙂

Kiitos Raisa P 🙂 Itselle taas kahvi ei maistu kahvina, mutta leivonnassa se on herkkua 🙂 Makuja on monia 🙂

Nams nams, kyllä vaan vesi herahti kielelle. 🙂 Pitäiski tehä joku kakkupohja siivutettuna pakkaseen yllätysvieraiden varalta. Hyvä idea tuo juustokakku! Seuraan tarkasti, josko päädyt testaamaan. 😉

Sama kysymys kuin Tarulle: onkos sulla karviaisreseptejä? 🙂

Kiitos Leena 🙂 Multa löytyy aina joko kokonainen tai siivutettu kakkupohja pakkasesta (miten ihmeessä muuten niin onkin..). Joskus ne ovat pelastaneet päivän tai peräti juhlatkin 🙂 Juustokakku menee testiin heti kun vaan ehtii 🙂

Valitettavasti multa ei löydy karviaisreseptejä 🙁 Kävin naapurissa karviaisvarkaissa (luvan kanssa 😉 ) vähän aikaa sitten, mutta nekin marjat päätyivät sellaisenaan suuhun. Ovat kyllä niin hyviä, nams! Karviaispensaat on haaveissa omallekin tontille, pääsisi sitten leipomaan niistä jotain 🙂 Toivottavasti löydät jostain jotain kivoja ohjeita 🙂

Kiitos! Onko sinulla joitain erityisiä vinkkejä tuohon pyreen tekoon pakastemarjoista?

Hei Minna! Oletan, että tämän viestin piti tulla Taivaallinen mustaherukkamoussekakku -postaukseen. Vastasin jo ko. postauksen alle, mutta kirjoitan vastauksen myös tähän.
-> Pakastemarjoja kannattaa sulattaa ennen soseuttamista sen verran, että ne soseutuvat helposti ja ne on helppo painaa siivilän läpi. Muuten pyre onnistuu samalla tavalla kuin tuoreistakin marjoista 🙂

Hei!
Erillisessä ohjeessa pohjan paistoaika on 55min ja tässä vain 15min. Viimeksi paistoin kakkua 55min ja se halkesi keskeltä kahtia. Nyt haluaisin tehdä uudelleen, mutta mietin, paistoinko liian kauan viimeksi. 15min paistoaika kuulostaa tosin aika lyhyeltä. Kastejuhliin olen minäkin tätä muataherukkakakkua tekemässä.

Hei Riikka! Kysymyksesi koskee kaikesta päätellen Taivaallisen mustaherukkamoussekakun ohjetta? Vastaan nyt tähän sekä suoraan mustaherukkakakun kommenttiosioon.

Huomasin, että ohjeessa on hieman huonosti kerrottu pohjan paisto-ohjeesta. Muokkasin tekstiä hieman tältä osin. Eli ohjeessa pohja tehdään suoraan noin 40 x 35 cm kokoiselle uunipellille, josta leikataan sydänvuoan kokoinen pohja. Pohjan voi toki paistaa myös suoraan 28 cm vuokaan, joko isommalla annoksella, jolloin saa 2 pohjaa tai suoraan 2/3 annoksella, jolla tulee yksi muhkea pohja. Molemmat ohjeet löytyvät Mielettömän mehevän suklaakakkupohjan postauksen yhteydestä. Naputtelin vielä lisää tietoa mustaherukkapostauksen vinkkiosioon. Toivottavasti nyt on selkeämpää 🙂

Kakun halkeaminen saattaa johtua siitä, että pohjaa on paistettu liikaa. Koska uuneissa on eroja, pohjan kypsymistä kannattaa tutkia jo ennen kuin paistoaika on ummessa. Kun pohjan keskusta ei enää nouse, voi sitä kokeilla kevyesti sormella painaen. Jos pohja tuntuu näin kokeillen kiinteältä, kannattaa kypsyys kokeilla tökkäämällä tikku (esim. hammastikku tai grillitikku) keskelle kakkua. Jos tikkuun ei tartu raakaa taikinaa, on pohja kypsä. 

Kommentoi juttua: Mokkainen pikakakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X