Mokkapalat Marianne twistillä

Nämä mokkapalat saivat alkunsa, kun kaivelin kaappeja ja otin esille kaikki parin
kuukauden sisällä vanhaksi menevät leivontatarvikkeet. Joukossa oli
Marianne-pussi. Sen nähtyäni muistin, etten ole vieläkään löytänyt sitä parasta mokkapala-ohjetta, joka lapsena oli juuri se oikea.

Tein
alkuvuodesta pitkästä aikaa mokkapaloja erään vanhan kotoa perityn
ohjeen mukaan. Niistä tuli oikein muhkeita, mutta muistelin, että
palojen koostumus olisi lapsuudessani ollu vieläkin mehevämpiä ja
epäilinkin ohjeen olevan väärän. Jo alkusyksystä löysin reseptien kätköistä myös
tämän ohjeen, ja päätin testailla sitä.

Vaikka edellisessä ohjeessa aineet vain sekoitetaan keskenään ja tässä ohjeessa munat vatkataan vaahdoksi yhdessä sokerin kanssa, koostumus molemmissa pohjissa oli yllättävän samanlainen. Palat olivat muhkeita, mutta pohja oli ehkä makuuni hieman liian kuiva ja tiivis. Pohja oli myös jopa hieman liian paksu (sillä pidän muutenkin päällisestä
enemmän kuin pohjasta 😉 ) ja toimisi paremmin puolet ohuempana. Korjailinkin suoraan ohjeeseen uunivuoan kokoa paremmaksi. Ohjeella tulee n. puolet ohuempi pohja. Kokeilin tuota suhdetta lohkaisemalla näistä paloista puolet pois ja se toimi selvästi paremmin. Tuplasin ohjeeseen samantein myös kuorrutteen määrän, niin sitä riittää tuollainen sopivan paksu kerros koko pellilliseen.

Nuo pohjassa näkyvät tummemman ruskeat läiskät ovat kuorrutetta.
Tökin pohjaan tikulla reikiä ennen kuorrutteen lisäämistä. Kuorrute
valui reikiin ja kostutti ja mehevöitti pohjaa.

Tämä ei siis edelleenkään ollut juuri se oikea ohje, ja metsästäminen jatkuu edelleen. Lisää tämän tyylisiä ohjeita on siis luvassa jatkossakin. Tässä ensin tämä ohje. Jos haluaa mokkapaloilleen suht tiiviin pohjan, tässä on yksi vaihtoehto.

Mokkapalat Marianne twistillä

n. 30 x 40 cm tavalliselle uunipellille (kuvissa pohja tehty n. 20 x 30 cm vuokaan)

Pohja:

3 munaa

2 dl
sokeria

3 rkl kaakaojauhetta
4 ½ dl vehnäjauhoja

3 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

175 g
sulatettua margariinia

1 3/4 dl maitoa

 Kuorrute:

500 g (n. 9 dl) tomusokeria

4 rkl kaakaojauhetta

1 rkl vaniljasokeria

100 g sulatettua margariinia

1.5 dl vahvaa kahvia (laitoin 1.5 dl vettä ja 1 tl pika-espressojauhetta)

2 dl Marianne Crush -rouhetta

Ohje:

Tee pohja. Vatkaa munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi eri kulhoon kaakaojauhe ja sekoita joukkoon vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sulata eri kulhossa rasva mikrossa ja lisää joukkoon maito. Sekoita kuivat aineet ja nesteet muna-sokerivaahtoon vuorotellen. Aloita ja lopeta kuivilla aineilla.

Kaada taikina leivinpaperoidulle syvälle uunipellille ja paista pohjaa
200 asteessa 10-15 minuuttia, kunnes pohja tuntuu keskeltä kiinteältä, mutta pehmeältä ja keskelle tökätty tikku tulee puhtaana ulos. Varo kuitenkin paistamasta liikaa, ettei pohja kuivu suotta.

Tee kuorrute. Sekoita kuorrutteen aineet keskenään (ei Marienne crushia). Mikäli haluat kuorrutetta myös pohjan sisään, töki pohjaan reikiä vaikkapa hammastikulla. Levitä kuorrute kuuman pohjan päälle
kun seos on vielä
juoksevaa. Ripottele
pinnalle Marianne Crushia. Anna mokkapalojen jäähtyä ja kuorrutteen jähmettyä ennen paloiksi leikkaamista. 

Vinkki:

* Tällä ohjeella kuorrute jää pehmeähköksi. Jos haluat niin kovan kuorrutteen, että palat voi vaikka latoa päällekäin, laita kahvia vähemmän. Noin 2.5 rkl. riittänee. Jos kuorrute on vähemmällä nestemäärällä liian tymäkkää, voi sitä kuumentaa mikrossa hetken. Näin siitä tulee juoksevampaa. Jos kuorrute on kuumentamisesta huolimatta liian kovaa levitettäväksi, saa kahvia tai vettä lisäämällä siitä helpommin levittyvää.

Kommentit

Kommentoi juttua: Mokkapalat Marianne twistillä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Meillä oli mökillä jälkkärinä ihana Eton mess, paremmin ehkä Pappilan hätävarana tunnettu todella helppa ja nopea jälkiruoka, joka valmistuu vain kourallisesta aineita. Tuoreet mansikat yhdessä marengin ja sitruunalla maustetun vaniljavaahdon kanssa ovat ihanaa herkkua, joka tuntuu maistuvan aina jokaiselle. Kurkkaa helppo ohje blogista
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/eton-mess-helppo-ja-nopea-jalkiruoka/⁠
⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog
  • Nämä ihanat, älyttömän hyvät, uunittomat suklaakeksit valmistuvat helposti ja nopeasti vain muutamasta aineesta. Näiden tekeminen onnistuu myös vaikka mökillä, jos sieltä vain löytyy edes jonkinlainen liesi, jotta kaurahiutaleet pystyy paahtamaan pannulla ja suklaan saa sulatettua. Aivan loistava ohje, vaikka itse sanonkin. Katso tarkka ohje blogin puolelta⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kaura-suklaakeksit-ilman-uunia/⁠
⁠
#suklaa⁠
#suklaakeksi⁠
#kaurakeksi
#ilmanuunia⁠
#keksit⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#yummy⁠
#easybaking⁠
#chocolate⁠
#cookies⁠
#withoutoven⁠
  • Mein tyttö täytti 10-vuotta ja toivoi synttärikakukseen suklaakakkua. Kakun suhteen tytöllä oli tarkat toiveet sekä maun että ulkonäön suhteen. Valmis kakku ilahdutti tytön ja tytön kaverit, jotka ottivat kakusta parikin santsikierrosta. Lopulta jäljellä oli vain pienen pieni pala. Kurkkaa kakun tarkka ohje blogin puolelta ⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/suklaakakku-tyton-10-vuotissynttareille/⁠
⁠
#suklaa⁠
#suklaakakku⁠
#mielettömänmeheväsuklaakakkupohja⁠
#mansikat⁠
#10vuotta⁠
#kaverisynttärit⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivontablogi⁠
#yummy⁠
#chocolate⁠
#cake⁠
#strawberry⁠
⁠
  • Suolainen pannukakku on helppo ja herkullinen arkiruoka tai vaikkapa lounas. Pannariin voi hukuttaa miltei mitä tahansa. Kurkkaa ohje blogin puolelta ja testaa vaikka heti tänään⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/arkiruokavinkkina-suolainen-pannukakku/⁠
⁠
#arkiruoka⁠
#helppojanopea⁠
#suolainen ⁠
#pannukakku⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivontablogi⁠
#blogi
  • Tämän kesän viimeisin, muttei vähäisin raparperileivonnainen taisi olla tässä. Tämä superhelppo, muhkea ja mehevä vadelma-raparperipiirakka valmistuu yhdessä kulhossa ja saa päälle ihanan makuparin, vadelma+raparperi. Vein yhden pellillisen töihin ja toisen valmistin kotiin valmiiksi työaamuna ennen töihin lähtöä. Ja ei, en ole aamuvirkku jokabaina heiluu aamuisin pystyssä. Tämä vain valmistuu niin nopeasti, ettei aamutoimista lähtenyt kuin muutama minuutti pois. Varsinkin, kun ne jauhot ja sokerit olivat valmiina pöydällä odottamassa. Superhelppo ja herkullista. Toimii myös muista marjoista! Kurkkaa ohje blogista

https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-ja-meheva-vadelma-raparperipiirakka/

#helppojanopea
#kesä
#raparperi
#vadelma
#piirakka
#leivontablogi
#suklaapossu
#kotiliesi
#kotiliesiblogit
#rhubarb
#rasberry
#pie
#easyandyummy
#yummy
  • Tytöt 6v ja 9v leipoivat kahdestaan äitienpäivälahjaksi ihanan mutakakun kaakaokermalla ja tuoreilla mansikoilla. Kakku tehtiin sydämen malliseen vuokaan ja mansikoiden päällä oli vielä suklaa, jossa ♥️ Aivan ihanat lapset ja todella ihana kakku 💕 Katso helppo ohje blogista ja leivo vaikka Juhannukseksi.

https://kotiliesi.fi/suklaapossu/mutakakku-kaakaokermalla-ja-mansikoilla/

#mutakakku
#kaakaokerma
#mansikat
#kesä
#äitienpäivä
#lastenleipoma
#suklaapossu
#kotiliesi
#kotiliesiblogit
#chocolate
#mudcake
#strawberry
  • Laitoin vähän aikaa sitten tekemääni raparperihilloketta lasiin vuorotellen vaniljamoussen kanssa ja kylläpä tuli hyvää! Samalla myös helppotekoista ja nopeaa. Koska hilloke löytyi jo valmiina ei juustokakkumaisen vaniljamoussen tekemiseen hujahtanut kuin pieni hetki. Tästä muuten tykkäsi myös syöjä, joka ei normaalisti raparperista välitä, jeei! Kurkkaa ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-raparperi-vaniljajuustokakku-lasissa/⠀
⠀
#raparperi⠀
#vaniljamousse⠀
#helppojanopea⠀
#kesä⠀
#jälkiruoka⠀
#suklaapossu⠀
#kotiliesiblogit⠀
#kotiliesi

suklaapossu

X