Tyttömme sai yhdeksi synttärilahjaksi Hellapoliisin Koko perheen leivontakirjan ja paketillisen Marie-keksejä. Keksit päätyivät pakettiin sen takia, että kirjasta löytyi pusujen ohje, joissa niitä käytettiin (ja äiti salaa haaveili pääsevänsä kokeilemaan niitä itsekin samantein). Tytärtä ei erikseen tarvinnut innostaa, vaan hän halusi päästä tekemään niitä hetimmiten. Pusujen teko oli helppoa ja hommaa nopeutti se, että työtehtävät jakautuvat puoliksi. Tyttö laittoi keksit pellille, pursotteli keksien päälle marenkikeot ja dippasi valmiit tuotokset suklaaseen. Minä hoitelin marengin valmistamisen, paistamisen ja suklaan sulatuksen.

Sekoittelin marenkimassaa kahvijauheen lisäämisen jälkeen hieman liikaa, jolloin seos löystyi sen verran, ettemme voineet pursottaa keksien päälle kovin korkeita kekoja. Vaahdon joukkoon kannattaakin sekoitella mahdolliset makuaineet
nopeasti käännellen, niin että ne juuri ja juuri sekoittuu
marenkimassaan, niin massa pysyy paksumpana ja pusuista saa korkeampia. Teimme
yhteensä 20 matalaa pusua. Valmiiden pusujen maku oli tosi hyvä, sopivasti mokkainen, mutta täytettä tosiaan olisi saanut olla
rutkasti enemmän. Marie-keksit olivat aitojen pusujen ”aluslevyyn” verrattuna hiukkasen
liian kovia ja kaipasin pusujen ”aluslevyyn” vielä enemmän
vohvelimaisempaa rakennetta. Toisaalta, jos näitä ei ajattele pusuina,
vaan suklaisina mokkakekseinä, toimii Marie näissä loistavasti miedon
makunsa takia.

Yllä olevassa kuvassa mokkapalojen lisäksi hieman esimakua muustakin tarjoilusta. 🙂

Tässä pusujen ohje. Koska meillä täytettä oli liian vähän per pusu, merkkasin suoraan ohjeeseen vähemmän keksejä kuin itse käytin. Näin täytettä pitäisi tulla sopivasti.

Mokkapusut

 

12-15 kpl (täytettä per keksi tulee tällä määrällä enemmän kun kuvissa)
Aineet:
n. 12-15 Marie-keksiä (tai ohuita vohvelikeksejä)
3 munanvalkuaista
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
n. 1 tl espresso-pikakahvijauhetta
n. 250 g maitosuklaata (tai tummaa suklaata)Ohje:
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeria pikkuhiljaa koko ajan vatkaten, kunnes vaahto on kovaa ja paksua. Mausta vaahto vaniljasokerilla ja espresso-pikakahvijauheella. Sekoita ne
joukkoon niin, että aineet ovat juuri ja juuri sekaisin. Nosta keksit leivinpaperilla päällystetylle pellille.
 Laita massa pursotuspussiin, jossa on iso tähtitylla (tai pakastepussiin ja leikkaa kulmasta pala pois). Pursota vaahto keksien päälle.
Paista keksikekoja 175 asteisessa uunissa keskitasolla n 6-8 minuuttia että vaahto kiinteytyy. Anna jäähtyä kokonaan.
Pilko
suklaa paloiksi ja sulata mikrossa varovasti puolen minuutin välein sekoittaen. Jäähdytä sula suklaa hieman, mutta älä anna jähmettyä. Kasta
vaahtokeot sulassa suklaassa ja nosta leivinpaperille. (Tästä vaiheesta muistin nappasta muutaman kuvankin, alla).

Koristele
haluamallasi tavalla (esim. roiskimalla sulaa suklaata pinnalle, ripottelemalla nonparelleja) tai jätä koristelu pois. Kun olet kuorruttanut
kaikki vaahtokeot, nosta ne jääkaappiin kovettumaan. Pusut ovat
parhaimmillaan seuraavana päivänä. Säilytä jääkaapissa.

Vinkit:
* Pusuista voi myös tehdä
muunkin makuisia. Niitä voi maustaa vaikka pelkällä vaniljasokerilla tai
kaakaojauheella (1-2 rkl). Tai osan sokerista voi vaihtaa
mansikkatomusokeriin (esim. 1.5 dl mansikkatomusokeria, 0.5 dl
tavallista). Kokeile myös Mariannerouhetta. 
* Sekoittele mahdolliset makuaineet joukkoon varovasti lusikalla käännellen, jotta vaahto ei lässähdä.
* Jos suklaaseen dippaaminen tuntuu hankalalta, niin voit vuorata pusut suklaalla myös nostelemalla lusikalla suklaata marenkikeon päälle ja levittelemällä sitä joka puolelle.

 

Instagram

  • Mainos Electrolux. Kokeilin kauan haaveilemaani kesäistä lettukakkua päästessäni miettimään induktiotason ihanuuksia yhteistyössä Electroluxin kanssa. Letuista tuli niin nameja, että taidan paistaa niitä heti tänään lisää. Klikkaa blogiin, josta löydät kakun ohjeen sekä mielipiteeni induktiotasosta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kesainen-lettukakku/ #lettukakku #kesä #kaupallinenyhteistyö #suklaapossu #kotiliesi #kotiliesiblogit
  • Porkkanakakku onnistuu mahtavasti myös munattomana. Lopputuloksena mehevä, kostea, miedon mausteinen, pehmeä ja herkullinen porkkanakakku. Ihastuin tähän niin, että olen tehnyt tätä lyhyellä välillä jo kahteen kertaan. Tosin kuorrute vaihtui matkalla hieman, mutta tuo taikinaosa. Oih, sitä olisin voinut syödä raakanakin vaikka kuinka :P Ohje blogin puolella https://kotiliesi.fi/suklaapossu/aivan-ihana-porkkanakakku-munaton/
#munaton #porkkanakakku #helppojanopea #yummy #eggless #carrotcake #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Veljen pojalle päätyi tällainen pikapikaa koristeltu kakku, jonka oli tarkoitus muistuttaa Starwarssin tähtitaivasta. Musta suklaaspray ja kimaltavat nonparellit kätkivät alleen herkullisen vadelma-mansikkamoussetäytteiden kakun ja mehevän vaalean kakkupohjan. Tarkemman ohjeen löydät blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pojan-10-vuotiskakku-starwars-tyyliin/
#suklaapossu #täytekakku #synttärikakku #mansikka #vadelma #maidoton #munaton #strawberry #rasberry #eggless #birthdaycake #kotiliesi
  • Herkullista Juhannusta! Kuvassa helppo, nopea ja herkullinen mansikkakääretorttukakku (oon niin ihastunut niihin). Ne valmistuvat miltei yhtä nopeasti kuin tavallinen kääretorttukin ja sisällä odottaa pystyraitainen yllätys. Mein 9v tyttö sai tällaisen synttärikakukseen ja herkkua oli! Ohje kakkuun löytyy blogin puolelta
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-ja-herkullinen-mansikka-kaaretorttukakku/
#kääretorttukakku #kääretorttu #kakku #mansikkakakku #mansikka #raparperi #cake #strawberry #rhubarb #curd #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Olin nimennyt tämän raparperipiirakan aiemmin blogissani maailman parhaaksi raparperipiirakaksi jokunen vuosi sitten ja pitihän sen niminen piirakka leipasta uudestaankin. Pitikö tämän helpon ja nopean piirakan nimi paikkansa? Se selviää blogin puolelta, josta löytyy myös piirakan ohje https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-raparperipiirakka-maailman-parasko/
#raparperi #raparperipiirakka #helppojanopea #suklaapossu #rhubarb #pie #yummy
  • Testailin alkukesästä maidotonta marjamoussea kakun väliin ja voi jehna kun siitä tuli hyvää! Tämä vadelmaa ja mansikka sisältävä mousse oli niin herkkua, etten kakkua syödessä edes muistanut siinä olevan mitään erilaista. Nams! Ohje tähän marjamousseen löytyy blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/maidoton-marjamousse-tayte-kakkuun/
#marjamousse #mansikka #vadelma #kakuntäyte #suklaapossu #maidoton #nomilk #strawberry #rasberry #cakefilling #yummy
  • Kolmesta pienestä mustikkapiirakasta syntyy helposti pikainen kakku. Piirakoihin voi hukata myös muitakin pakkasen kätköistä löytyviä marjoja ☺️ Ohje kakkuun blogissa 
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/sitruunainen-mustikkapiirakka-kakku/
#suklaapossu #mustikkapiirakka #kakku #cake #blueberry #pie #cake #kotiliesiblogit

suklaapossu

Keskustelu

Ihanan näköisiä pusuja ja mokka on hyvä makuvalinta.:)

Kiitos Katja! 🙂 Kahvi sopii todella hyvin makeisiin leivonnaisiin ja näihinkin sopi tosi hyvin. Vielä kun täytettä on reilummin, on makunautinto taattu! ;D

Oih, täytyy testata heti kun vaan ehtii, näyttää aivan ihanalta!

Kiitos Siira 🙂 Hyviä olivat. Vähän vain täytettä enempi per keksi, niin avot! 🙂

Oih niin herkullisen näköisiä.

Kiitos Red Dragon! 🙂

Nää menee kyllä nyt niiiin testiin! 🙂

Kiva kuulla Maibe 🙂 Toivottavasti tykkäät sinäkin 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.