Muhkea Focaccia

NAM NAM NAM! Voiko olla mitään parempaa kuin uunituore Focaccia!

Olen kerran aiemmin tehnyt tätä ihanaa leipää ja nyt halusin muokata ohjetta hitusen terveellisempään maun tai rakenteen kuitenkaan kärsimättä. Focacciahan sisältää reilusti öljyä, joten vähensinkin sitä melko paljon. Siitä huolimatta, nam nam! Eipä tästä muuta voi sanoa!

Muhkea focacccia

Niin muhkeaa ja mehevää! Ja maukasta!

Mehevä focaccia

Focaccia vuoassa nousemassa..

Heti uunista otettuna..

Aah, muhkeaa..

Määrästä tulee puolikas pellillinen ja tuo pieni pellillinen tuli syötyä yhden päivän aikana!

Muhkea focaccia

Aineet:

4.5 dl vettä

25 g hiivaa

2 tl merisuolaa

2 tl sokeria

1 tl kuivattua oregano

0.5 tl kuivattua rosmariinia

noin 8.5-9.5 dl vehnäjauhoja

0.25 dl oliiviöljyä taikinaan + vajaa 0.25 dl oliiviöljyä leivinpaperille ja focaccian päälle

1 tl sormisuolaa

timjamia

Ohje:

Mittaa kulhoon kädenlämpöinen vesi ja liouta joukkoon hiiva. Lisää suola, sokeri, oregano ja rosmariini. Lisää kerralla noin puolet vehnäjauhoista ja sekoita tasaiseksi. Lisää sitten jauhoja vähitellen hyvin vaivaten. Lisää lopuksi myös 0,25 dl oliiviöljyä. Vaivaa taikina tasaiseksi. Voitele leivinpaperi uunipannun päälle ja painele taikina siihen. Ripottele pinnalle oliiviöljyä, sormisuolaa ja timjamia. Kohota kaksinkertaiseksi (n. tunti).

Paista 225 asteessa noin 15-20 min. Valuta/sudi pullasudilla vielä kypsän focaccian päälle oliiviöljyä n. 1 rkl.

 

Kommentit

Kommentoi juttua: Muhkea Focaccia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X