Muotoiltava suklaamassa tummasta suklaasta

Marsipaaniin ja sokerimassaan saa suklaista makua
sekoittamalla niihin esimerkiksi tummaa kaakaojauhetta. Kokonaan suklaasta
tehty suklaamassa on kuitenkin aivan eri makuista, hyvä
muotoiluominaisuuksiltaan ja se on vieläpä helppoa tehdä itse.

Suklaamassaa varten tarvitset:

400g tummaa suklaata (esim. Brunberg)

150g = n.1 dl 30 ml vaaleaa siirappia

30g vettä

Pienempi (1/3) määrä:

135g tummaa suklaata

50g = n.45 ml vaaleaa siirappia

10g vettä

Ohje:
Sulata suklaa varovasti mikrossa. Sekoita siirappi suklaasulan joukkoon. Kun siirappi
sekoitettu kunnolla, lisää vesi ja sekoita kunnes massa on kiiltävää ja irtoaa
vuoan reunoista. Anna jähmettyä huoneen lämmössä kelmun alla seuraavaan
päivään.

Vaivaa massaa kaakaojauhotetulla alustalla kuin
pullataikinaa kunnes massa notkee. Tee massasta esim. suklaaruusuja tai kauli
kakun päälle. Voit halutessasi sekoittaa sokerimassaa joukkoon, niin saat paremmin käsitelvän massan. Pelkkä suklaamassa tuppaa helposti sulamaan käsiin.

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: Muotoiltava suklaamassa tummasta suklaasta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X