
Muotoiltava suklaamassa tummasta suklaasta

Marsipaaniin ja sokerimassaan saa suklaista makua sekoittamalla niihin esimerkiksi tummaa kaakaojauhetta. Kokonaan suklaasta tehty suklaamassa on kuitenkin aivan eri makuista, hyvä muotoiluominaisuuksiltaan ja se on vieläpä helppoa tehdä itse.
Suklaamassaa varten tarvitset:
400g tummaa suklaata (esim. Brunberg)
150g = n.1 dl 30 ml vaaleaa siirappia
30g vettä
Pienempi (1/3) määrä:
135g tummaa suklaata
50g = n.45 ml vaaleaa siirappia
10g vettä
Ohje: Sulata suklaa varovasti mikrossa. Sekoita siirappi suklaasulan joukkoon. Kun siirappi sekoitettu kunnolla, lisää vesi ja sekoita kunnes massa on kiiltävää ja irtoaa vuoan reunoista. Anna jähmettyä huoneen lämmössä kelmun alla seuraavaan päivään.
Vaivaa massaa kaakaojauhotetulla alustalla kuin pullataikinaa kunnes massa notkee. Tee massasta esim. suklaaruusuja tai kauli kakun päälle. Voit halutessasi sekoittaa sokerimassaa joukkoon, niin saat paremmin käsitelvän massan. Pelkkä suklaamassa tuppaa helposti sulamaan käsiin.

Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen! Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan! Copyright Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos! Yhteydenotot suklaapossu.leipoo (at) gmail.com
Kommentoi
Kommentoi juttua: Muotoiltava suklaamassa tummasta suklaasta