Mureat suklaakeksit ilman kaakaojauhetta

Olipas vaikea keksiä kuvaavaa otsikkoa näille suklaakekseille. Nämä kun ovat rapeita, mureita ja kirjaimellisesti suussasulavia (siis sanasta sanaan sillä nämä suorastaan sulavat suuhun). Kun
uunituoreesta keksistä haukkasi palasen, se rapsahti, mutta loput sulivat suoraan
suuhun. Taikinaan ei tule lainkaan kaakaojauhetta, vaan maku ja väri saadaan sulatetusta suklaasta.

Sain ajatuksen näihin, kun kaivoin esille päiväysvanhan maitojauhepussukan, jota käytin jo aiemmin munattomaan suklaakakkuun.
Tällä kertaa oli keksien vuoro. Usein suklaakekseihin suklaan maku
saadaan kaakaojauheesta, mutta näihin tuli kaakaojauheen sijasta aitoa
suklaata. Käytin 50%:sta suklaata, joka antoi miedon suklaisen maun.
Tummempi, n.70% suklaa olisi sopinut näihin myös tosi kivasti tuoden
lisäsuklaisuutta. Sitä sitten ensi kerralla 🙂

Keksien rakenne oli yllätys. Yleensä pidän kekseistä, joissa on rapea reuna ja sitkeä sisus (kuten ihanissa Subway-tyyppisissä suklaahippukekseissä).
Nämä keksit sen sijaan eivät olleet lähelläkään sellaisia, vaan sen
sijaan tosi mureita/höttöisiäkin eli sellaisia, jotka melkein hajosivat niitä koskettaessa. Siitä huolimatta rakenne oli loistava heti tuoreeltaan syötynä. Ne suorastaan sulivat suuhun. Tosin eräs toinen maistelija ei ollut aivan samaa mieltä, joten ehkäpä suun kosteudella on vaikutusta keksien sulavuuteen.. Seuraavana päivänä rakenne oli kovettunut ja ehkä jopa hieman jauhoinen, joten suosittelen ehdottomasti nauttimaan nämä heti niiden jäähdyttyä.

Usein keksitaikina maistuu paremmalle kuin valmiit keksit, mutta
näissä olikin päinvastoin. Eli ei kannata heittää miedon makuista
taikinaa roskiin, vaan paistaa ja sitten vasta maistaa 🙂 Paistoaika kannattaa pitää lyhyehkönä, sillä liian pitkään paistetut maistuvat helpommin jauhoisilta, kuin vielä pehmeänä uunista pois otetut.

Rapeat ja mureat suklaakeksit suklaasta
25-30 kpl
Aineet:
125 g tummaa suklaata (laitoin 50%:sta)
175 g voita
1.25 dl fariinisokeria
3 dl vehnäjauhoja
1.75 tl leivinjauhetta
1.75 dl maitojauhetta

Ohje:
Laita uuni lämpeämään 160 asteeseen. 
Sulata suklaa varovasti mikrossa n. 15-20 sekunnin jaksoissa välillä sekoitellen. Vaahdota voi ja sokeri keskenään vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon myös sulatettu suklaa. Lisää keskenään sekoitetut jauhot sekaan ja sekoita sen verran, että aineet juuri ja juuri sekoittuvat.
Jaa taikina n. 25-30 yhtä suureen osaa ja muotoile palloiksi. Alla kuva palloiksi muotoilluista raaoista (vasen kuva) ja kypsistä (oikean puoleinen kuva) kekseistä.
Jos haluat, voi myös litistää pallot valmiiksi keksien muotoon. Alla kuva tällaisistä sekä raakana (vasen kuva) ja kypsänä (oikeanpuoleinen kuva).

Paista n. 12-13 minuuttia, kunnes keksien pinta tuntuu sormilla koittaen pehmeältä ja reunat kiinteiltä. Keksit kovettuvat jäähtyessään.
 Anna jäähtyä kokonaan. Keksit säilyy ilmatiiviissä rasiassa.
Vinkit:
* Taikinaan ei tule kaakaojauhetta ja suklaan maku tulee pelkästään suklaasta. Tämän takia maku on melko mieto 50%:lla suklaalla. Jos haluaa suklaisemman lopputuloksen, kannattaa käyttää väh. 70% suklaata.
* Huomaa, että litistettyjen pallojen paistoaika on lyhyempi kuin palloiksi jätettyjen taikinakasojen. Mikäli haluat kovempia keksejä, paista pari minuuttia pitempään.

* Keksit ovat parhaimmillaan tuoreena, heti jäähtymisen jälkeen nautittuna.

Instagram

  • Suolainen piirakka onnistuu hienosti myös munattomana, eikä sitä huomaa valmiista piirakasta lainkaan. Tähän piirakkaan kätkeytyi reilusti kinkkua ja juusto sekä myös pekonia ja paprikaa. Piirakka katosi juhlissa yllättävän paljon väkimäärään nähden eli hyvää oli. Kurkkaa ohje blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kinkku-juustopiirakka-pekonilla-munaton/ ja tuunaa piirakasta oman makusi mukainen. #suklaapossu #munaton #kinkku #juusto #pekoni #paprika #piirakka #eggless #pie #kotiliesiblogit
  • Punaherukat ❤️ Blogista löytyy nyt koottuna viisi mielestäni parasta punaherukkaleivonnaisohjetta. Siellä on mm. tämän jogurtti-punaherukkapiirakan ohje. Kurkkaa tämä ja muutkin ohjeet blogista. Ja leivo tänä vuonna vaikka jotain uutta :) https://kotiliesi.fi/suklaapossu/viisi-parasta-punaherukkaleivonnaista/
#punaherukka #leivonnaiset #yummy #redcurrant #pie #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Mein poika on aikamoinen lentokonefani ja teinkin hänelle 2-vuotiskakuksi tällaisen lentokonekakun. Kakussa oli sisällä mehevä munaton porkkanakakku. Tarkempi ohje ja enempi juttua blogissa https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pojan-2-vuotissynttarikakku-eli-lentokone-kakku/ #munaton #porkkanakakku #2vuotias #pojansynttärit #synttärikakku #suklaapossu #kotiliesiblogit #kotiliesi
  • Tykkäätkö sitruunasta ja pehmeistä kekseistä? Jos vastaus on kyllä, niin silloin taatusti rakastat näitä pehmeitä mantelijauholla mehevöitettyjä sitruunakeksejä! Keksiohjeen löydät blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pehmeat-manteliset-sitruunakeksit/ #sitruuna #älynhyvät #sitruunakeksit #keksit #suklaapossu #kotiliesi #kotiliesiblogit
  • Kristallipullat ovat kyllä parhaita pullia mitä on olemassa! Ainakin mein perheen mielestä. Jos näillä helteillä ei huvita leipoa, niin suosittelen ottamaan ohjeen talteen viileämpiä kelejä varten. Ohje löytyy täältä https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pullista-parhaat-kristallipullat/ #pulla #kristallipulla #yummy #best #bun #kotiliesiblogit #suklaapossu
  • Valkosuklaapannacottaa passionilla ja mansikoilla, nams! Tätä herkkua tarjottiin lastemme synttäreillä ja se sai kehuja, muiltakin kuin itseltäni 😋 Ohjeen löydät blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/valkosuklaapannacotta-mansikoilla-ja-passionilla/ #valkosuklaa #pannacotta #passion #mansikka #punaherukka #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Kirsikka-kaurapaistos 😋 Tämä oli ensimmäinen vuosi, kun linnut jättivät meidän kirsikkasadon rauhaan ja sain marjoja niin paljon, että niistä sai tehtyä jotain. Ja se jokin oli tämä kaurapaistos, jota tehtiin heti seuraavana päivänä uudestaan. Ohje blogissa
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kirsikka-kauramurupaistos/
#helppojanopea #kirsikka #kauramuru #suklaapossu #cherry #oatmeal #kotiliesiblogit

suklaapossu

Keskustelu

Naaam, nämä eivät voi olla mitään muuta kuin HYVIÄ!! Kun on ihan oikeaa suklaatakin!

Hyvin maistuivat, erityisesti vielä lämpiminä kun suklaa oikein suli suuhun 😛 En malttanut pitää näppejäni erossa tästä ohjeesta, vaan muokkasin sitä vielä hieman ja kekseistä tuli vieläkin parempia 🙂 Ohje tulossa lähiaikoina 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.