Mureat suklaakeksit ilman kaakaojauhetta

Olipas vaikea keksiä kuvaavaa otsikkoa näille suklaakekseille. Nämä kun ovat rapeita, mureita ja kirjaimellisesti suussasulavia (siis sanasta sanaan sillä nämä suorastaan sulavat suuhun). Kun
uunituoreesta keksistä haukkasi palasen, se rapsahti, mutta loput sulivat suoraan
suuhun. Taikinaan ei tule lainkaan kaakaojauhetta, vaan maku ja väri saadaan sulatetusta suklaasta.

Sain ajatuksen näihin, kun kaivoin esille päiväysvanhan maitojauhepussukan, jota käytin jo aiemmin munattomaan suklaakakkuun.
Tällä kertaa oli keksien vuoro. Usein suklaakekseihin suklaan maku
saadaan kaakaojauheesta, mutta näihin tuli kaakaojauheen sijasta aitoa
suklaata. Käytin 50%:sta suklaata, joka antoi miedon suklaisen maun.
Tummempi, n.70% suklaa olisi sopinut näihin myös tosi kivasti tuoden
lisäsuklaisuutta. Sitä sitten ensi kerralla 🙂

Keksien rakenne oli yllätys. Yleensä pidän kekseistä, joissa on rapea reuna ja sitkeä sisus (kuten ihanissa Subway-tyyppisissä suklaahippukekseissä).
Nämä keksit sen sijaan eivät olleet lähelläkään sellaisia, vaan sen
sijaan tosi mureita/höttöisiäkin eli sellaisia, jotka melkein hajosivat niitä koskettaessa. Siitä huolimatta rakenne oli loistava heti tuoreeltaan syötynä. Ne suorastaan sulivat suuhun. Tosin eräs toinen maistelija ei ollut aivan samaa mieltä, joten ehkäpä suun kosteudella on vaikutusta keksien sulavuuteen.. Seuraavana päivänä rakenne oli kovettunut ja ehkä jopa hieman jauhoinen, joten suosittelen ehdottomasti nauttimaan nämä heti niiden jäähdyttyä.

Usein keksitaikina maistuu paremmalle kuin valmiit keksit, mutta
näissä olikin päinvastoin. Eli ei kannata heittää miedon makuista
taikinaa roskiin, vaan paistaa ja sitten vasta maistaa 🙂 Paistoaika kannattaa pitää lyhyehkönä, sillä liian pitkään paistetut maistuvat helpommin jauhoisilta, kuin vielä pehmeänä uunista pois otetut.

Rapeat ja mureat suklaakeksit suklaasta

25-30 kpl

Aineet:

125 g tummaa suklaata (laitoin 50%:sta)

175 g voita

1.25 dl fariinisokeria

3 dl vehnäjauhoja

1.75 tl leivinjauhetta

1.75 dl maitojauhetta

Ohje:

Laita uuni lämpeämään 160 asteeseen. 

Sulata suklaa varovasti mikrossa n. 15-20 sekunnin jaksoissa välillä sekoitellen. Vaahdota voi ja sokeri keskenään vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon myös sulatettu suklaa. Lisää keskenään sekoitetut jauhot sekaan ja sekoita sen verran, että aineet juuri ja juuri sekoittuvat.

Jaa taikina n. 25-30 yhtä suureen osaa ja muotoile palloiksi. Alla kuva palloiksi muotoilluista raaoista (vasen kuva) ja kypsistä (oikean puoleinen kuva) kekseistä.

Jos haluat, voi myös litistää pallot valmiiksi keksien muotoon. Alla kuva tällaisistä sekä raakana (vasen kuva) ja kypsänä (oikeanpuoleinen kuva).

Paista n. 12-13 minuuttia, kunnes keksien pinta tuntuu sormilla koittaen pehmeältä ja reunat kiinteiltä. Keksit kovettuvat jäähtyessään.

 Anna jäähtyä kokonaan. Keksit säilyy ilmatiiviissä rasiassa.

Vinkit:

* Taikinaan ei tule kaakaojauhetta ja suklaan maku tulee pelkästään suklaasta. Tämän takia maku on melko mieto 50%:lla suklaalla. Jos haluaa suklaisemman lopputuloksen, kannattaa käyttää väh. 70% suklaata.

* Huomaa, että litistettyjen pallojen paistoaika on lyhyempi kuin palloiksi jätettyjen taikinakasojen. Mikäli haluat kovempia keksejä, paista pari minuuttia pitempään.

* Keksit ovat parhaimmillaan tuoreena, heti jäähtymisen jälkeen nautittuna.

Kommentit (2)

Naaam, nämä eivät voi olla mitään muuta kuin HYVIÄ!! Kun on ihan oikeaa suklaatakin!

Hyvin maistuivat, erityisesti vielä lämpiminä kun suklaa oikein suli suuhun 😛 En malttanut pitää näppejäni erossa tästä ohjeesta, vaan muokkasin sitä vielä hieman ja kekseistä tuli vieläkin parempia 🙂 Ohje tulossa lähiaikoina 🙂

Kommentoi juttua: Mureat suklaakeksit ilman kaakaojauhetta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Sveitsiläinen marenki ❤️ Tosi helppo valmistaa ja lopputulos on ihanan paksu, mutta pehmoinen ja suussasulava. Tiesitkö, että sveitsiläisestä marengista pystyy tekemään myös kovia marenkeja ilman uunia! Ja vitsit kun ne ovat hyviä, ihan eri luokkaa kuin perusmarengit, nams! Sveitsiläisestä marenki on monikäyttöistä sillä siitä myös mm. kakkuun tai piirakan pintaan kauniin kuorrutteen. Kurkkaa ohje blogin puolelta⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/sveitsilainen-marenki-ja-marengit-ilman-uunia/⁣
⁣
#sveitsiläinen marenki⁣
#marengit⁣
#ilmanuunia⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#meringues⁣
#foodphotography
  • Näiden ihanien, ilman vaivaamista valmistuvien sämpylöiden testaamisen myötä sämpyläinnostukseni on noussut huippuunsa! Testailin tätä "sekoita aineet keskenään, laita kulho jääkaappiin, paista seuraavana päivänä"-tyylistä sämpyläohjetta jokunen viikko sitten ja rakastuin! En ole koskaan ennen välittänyt sämpylöiden tekemisestä, sillä lopputulos on ollut mitä on. Nykyään oikein odotan pääseväni tekemään näitä rapeakuorisia, sisältä pehmeitä sämpylöitä. Ihan parhaita! Katso ohje blogin puolelta ⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helpot-rapeakuoriset-sampylat-ilman-vaivaamista/⁣
⁣
#sämpylät⁣
#helppojanopeasämpylä⁣
#sämpylätilmanvaivaamista⁣
#parassämpylä⁣
#suklaapossu ⁣
#kotiliesiblogit
  • Tuli piiiiitkästä aikaa tehtyä hiivattomia pikapullia, tällä kertaa erilaisella ohjeella. Näistä tuli muuten tosi ihania korvikkeita tavallisille pullille, vaikka yllätysvieraille tai muuten vaan pullanhimoon. Eräs syöjistäkin mietti ääneen, että mitä sitä enää pullataikinaa tehdä, kun ilman hiivaakin valmistuu näin hyviä pullia :) Kurkkaa ohje blogista ja testaa nopeat pullat vaikka heti⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helpot-ja-nopeat-pikapullat/⁣
⁣
Ps. Pullien väri jäi kalvakaksi, koska jätin munalla voitelun väliin poikamme muna-allergian takia ja paistoin pullat varmuudeksi alhaisella lämmöllä. Ulkonäöstä huolimatta ovat siis kypsiä :)⁣
⁣
#pikapulla⁣
#pullailmanhiivaa⁣
#nopeajahelppoleivonnainen⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#bun⁣
#bunwithouteast
  • Tiesitkö, että pannukakun tekeminen onnistuu myös munattomana? Tässä munattomassa pannarissa on hieman maitorahkaa tuomassa sekä proteiinia että parempaa koostumusta. Meillä tätä on syöty jo vuoden verran pojan allergian takia, ja aina yhtä hyvää, erityisesti jos lapsilta kysytään. Kurkkaa tarkempi ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/munaton-pannukakku-ja-vielapa-todella/⁣
⁣
#suklaapossu ⁣
#kotiliesiblogit⁣
#munaton⁣
#pannukakku⁣
#pannari⁣
#eggless⁣
#pancake
  • Tänä vuonna päädyin tekemään laskiaispullat kahdella täytevälillä. Näitä oli ihana syödä, kun sai joka haukkauksella sopivassa suhteessa sekä pullaa, kermavaahtoa että hilloa :P Syöminen tapahtui kuten muutenkin eli lakki ensin ja sen jälkeen kumpikin kerros erikseen. Tästä tuli mun suosikkilaskiaispulla :)⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/laskiaispullat-tuplataytteella-kerrospullana/⁣
⁣
#laskiainen2019⁣
#laskiaispulla⁣
#tuunattupulla⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit
  • Kaupallinen yhteistyö #mrmuscle

Meillä meni yksi viikonloppu näiden mehevien mokkapalamuffissien kanssa herkutellessa. Ennen herkuttelua testailin keittiön aukaisemista MrMusclen rasvaa poistavalla viemärirakeella, ja ohoh, se toimi todella hienosti. Tästä on aikaa jo sen verran, että normaalisti viemärit olisivat jälleen tukossa, mutta nyt ne vetävät hienosti edelleenkin! Nyt on kiva leipoa vaikka uusi satsi näitä herkkumuffinseja, kuten lapset sanoivat 😋 Kurkkaa muffinssien ohje blogista ja lue samalla helppo vinkki keittiön huoltoon.

https://kotiliesi.fi/suklaapossu/mokkapalamuffinssit-ja-keittion-huoltohommia/

#mokkapalat
#muffinssi
#suklaapossu
#kotiliesiblogit
#kaupallinenyhteistyö
  • Tämä kakku päätyi kummipoikamme synttäripöytään viime vuoden loppupuolella. Täytteenä oli reilusti mansikoita ja tuorejuustolla vahvistettua kermaa. Oi kuinka hyvää! Katso ohje blogin puolelta⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pokemon-kakku-mansikkataytteella/⁣
⁣
#pojansynttärit #pokemon #kakku #synttärikakku⁣
#mansikkakakku #mansikoita #kermakakku⁣
#suklaapossu #kotiliesiblogit⁣
#birthday #cake

suklaapossu

X