Mustaherukkalikööri

Itsetehty mustaherukkalikööri on todella hyvää

Tämä mustaherukkalikööri on tämän hetken suosikkini itsetehdyistä likööreistä punaherukkaliköörin rinnalla. Siinä on ihanan voimakas mustaherukan maku ja tuoksu. Aivan kuin pitelisi käsissään vahvaa mustaherukkamehua. Likööri ei tykännyt pahaa sitäkään, kun ”laimensin” sitä hieman mansikka- ja punaherukkaliköörillä. Se pysyi siitä huolimatta mukavan mustaherukkaisena.

 

Laitoin tämän liköörin alulle elokuun alkupuolella, samoihin aikaan mansikkaliköörin kanssa. Siivilöin mustaherukat pois lokakuun lopussa eli n. 3 kuukauden jälkeen. Likööri oli tuossa vaiheessa voimakkaan mustaherukkainen ja hieman liiankin viinainen. Puolentoista kuukauden päästä eli nyt joulunkuun puolivälissä maistelin uudestaan. Likööri oli edelleen todella mustaherukkainen, mutta maku oli selvästi pehmennyt ja pyöristynyt. Se kaipasi kuitenkin hieman lisää sokeria, joten laitoin sitä pulloon vajaan desin.

Mustaherukkalikööri

n. 1.5 litran vetoiseen tölkkiin/pulloon.

Aineet:

7 dl sokeria

7 dl mustaherukoita

7 dl kirkasta viinaa (n. 39%)

Ohje:

Kaada herukat ja sokeri lasitölkkiin. Kaada päälle viina ja sekoittele silloin tällöin kunnes sokeri on kokonaan liuennut. Sulje tölkki/pullo tiiviisti. Laita se pimeään, huoneenlämpöiseen paikkaan ja ravistele tölkkiä aina silloin tällöin, kun muistat. Anna seistä mielellään 2-3 kk.

Kun likööri on maustunut tarpeeksi pitkään, siivilöi herukat pois ensin siivilän läpi. Siivilöi liemi vielä esim. erittäin tiheän siivilän läpi tai vaikka kahvin suodatuspussin läpi. Pullota ja anna seistä edelleen pimeässä paikassa kuukausi, pari. Liköörin on hyvä antaa seistä yhteensä (marjojen kanssa+ ilman) vähintään 3kk. Maista, tarkista sokerin määrä ja lisää tarvittaessa. Jos lisäät sokeria, ravista pulloa jotta sokeri liukenee ja anna liköörin makustua vähintään viikko ennen nauttimista.

Vinkki:

* Likööri on sokerisuutensa vuoksi tahmeaa. Pyyhi pullon pohja huolella pullottamisen jälkeen ja tarkista, ettei likööriä ole siellä yhtään. Nimittäin, jos pöytäliinan päällä olevan pullon pohjassa on likööriä ja pullon koittaa nostaa ilmaan, niin pöytäliina tarttuu helposti mukaan ja kaataa kaikki pöydällä oleva juomat mennessään. Kuten alla olevasta kuvasta voi todeta käyneen allekirjoittaneelle kuvaussession aikana..

 

Siivouksen jälkeen vielä uusi kuvausyritys. Tässä näkyy takaosassa nuo pikkupullot, jotka myöhemmin saivat vielä etiketin.

Tässä näkyy nuo etiketit. En osannut päättää vain yhtä tapaa niiden kiinnittämiseen, joten osassa ne ovat kiinni suoraan pullossa ja lopuissa tuossa lapussa.

Se osa likööristä, mikä ei päätynyt pöytäliinalle sekä säästyi maistelulta, pääsi pulloihin. Likööriä tuli sen verran, että siitä riitti viiteen 7 cl vetoiseen pikkupulloon, tuolla kuvassa näkyvään pallomaiseen n. 3-4 dl vetoiseen pulloon sekä vielä yhteen puolen litran pulloon puoleen väliin asti. Eli aivan liian vähän! Tätä likööriä tulen tekemään ehdottomasti vielä uudestaankin, ja silloin isomman satsin!

Tuohon puolen litran pulloon lisälin myös punaherukka- ja mansikkalikööriä. En laita tuota sekoitusohjetta erikseen mihinkään, niin kerron nyt tässä, että siinä mustaherukkaliköörin osuus oli n. puolet ja punaherukkalikööriä sekä mansikkaa tuli 1/4 koko määrästä. Maistelin seosta aina välillä ja tuo suhde tuntui sopivimmalta. Nuo muut liköörit hieman laimensivat voimakasta mustaherukkaisuutta, mutta likööri jäi silti selvästi mustaherukkaiseksi. Räpsäsin tuosta pullosta puolhuolimattomasti kuitenkin yhden kuvan.

Kommentit

Kommentoi juttua: Mustaherukkalikööri

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Sveitsiläinen marenki ❤️ Tosi helppo valmistaa ja lopputulos on ihanan paksu, mutta pehmoinen ja suussasulava. Tiesitkö, että sveitsiläisestä marengista pystyy tekemään myös kovia marenkeja ilman uunia! Ja vitsit kun ne ovat hyviä, ihan eri luokkaa kuin perusmarengit, nams! Sveitsiläisestä marenki on monikäyttöistä sillä siitä myös mm. kakkuun tai piirakan pintaan kauniin kuorrutteen. Kurkkaa ohje blogin puolelta⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/sveitsilainen-marenki-ja-marengit-ilman-uunia/⁣
⁣
#sveitsiläinen marenki⁣
#marengit⁣
#ilmanuunia⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#meringues⁣
#foodphotography
  • Näiden ihanien, ilman vaivaamista valmistuvien sämpylöiden testaamisen myötä sämpyläinnostukseni on noussut huippuunsa! Testailin tätä "sekoita aineet keskenään, laita kulho jääkaappiin, paista seuraavana päivänä"-tyylistä sämpyläohjetta jokunen viikko sitten ja rakastuin! En ole koskaan ennen välittänyt sämpylöiden tekemisestä, sillä lopputulos on ollut mitä on. Nykyään oikein odotan pääseväni tekemään näitä rapeakuorisia, sisältä pehmeitä sämpylöitä. Ihan parhaita! Katso ohje blogin puolelta ⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helpot-rapeakuoriset-sampylat-ilman-vaivaamista/⁣
⁣
#sämpylät⁣
#helppojanopeasämpylä⁣
#sämpylätilmanvaivaamista⁣
#parassämpylä⁣
#suklaapossu ⁣
#kotiliesiblogit
  • Tuli piiiiitkästä aikaa tehtyä hiivattomia pikapullia, tällä kertaa erilaisella ohjeella. Näistä tuli muuten tosi ihania korvikkeita tavallisille pullille, vaikka yllätysvieraille tai muuten vaan pullanhimoon. Eräs syöjistäkin mietti ääneen, että mitä sitä enää pullataikinaa tehdä, kun ilman hiivaakin valmistuu näin hyviä pullia :) Kurkkaa ohje blogista ja testaa nopeat pullat vaikka heti⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helpot-ja-nopeat-pikapullat/⁣
⁣
Ps. Pullien väri jäi kalvakaksi, koska jätin munalla voitelun väliin poikamme muna-allergian takia ja paistoin pullat varmuudeksi alhaisella lämmöllä. Ulkonäöstä huolimatta ovat siis kypsiä :)⁣
⁣
#pikapulla⁣
#pullailmanhiivaa⁣
#nopeajahelppoleivonnainen⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#bun⁣
#bunwithouteast
  • Tiesitkö, että pannukakun tekeminen onnistuu myös munattomana? Tässä munattomassa pannarissa on hieman maitorahkaa tuomassa sekä proteiinia että parempaa koostumusta. Meillä tätä on syöty jo vuoden verran pojan allergian takia, ja aina yhtä hyvää, erityisesti jos lapsilta kysytään. Kurkkaa tarkempi ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/munaton-pannukakku-ja-vielapa-todella/⁣
⁣
#suklaapossu ⁣
#kotiliesiblogit⁣
#munaton⁣
#pannukakku⁣
#pannari⁣
#eggless⁣
#pancake
  • Tänä vuonna päädyin tekemään laskiaispullat kahdella täytevälillä. Näitä oli ihana syödä, kun sai joka haukkauksella sopivassa suhteessa sekä pullaa, kermavaahtoa että hilloa :P Syöminen tapahtui kuten muutenkin eli lakki ensin ja sen jälkeen kumpikin kerros erikseen. Tästä tuli mun suosikkilaskiaispulla :)⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/laskiaispullat-tuplataytteella-kerrospullana/⁣
⁣
#laskiainen2019⁣
#laskiaispulla⁣
#tuunattupulla⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit
  • Kaupallinen yhteistyö #mrmuscle

Meillä meni yksi viikonloppu näiden mehevien mokkapalamuffissien kanssa herkutellessa. Ennen herkuttelua testailin keittiön aukaisemista MrMusclen rasvaa poistavalla viemärirakeella, ja ohoh, se toimi todella hienosti. Tästä on aikaa jo sen verran, että normaalisti viemärit olisivat jälleen tukossa, mutta nyt ne vetävät hienosti edelleenkin! Nyt on kiva leipoa vaikka uusi satsi näitä herkkumuffinseja, kuten lapset sanoivat 😋 Kurkkaa muffinssien ohje blogista ja lue samalla helppo vinkki keittiön huoltoon.

https://kotiliesi.fi/suklaapossu/mokkapalamuffinssit-ja-keittion-huoltohommia/

#mokkapalat
#muffinssi
#suklaapossu
#kotiliesiblogit
#kaupallinenyhteistyö
  • Tämä kakku päätyi kummipoikamme synttäripöytään viime vuoden loppupuolella. Täytteenä oli reilusti mansikoita ja tuorejuustolla vahvistettua kermaa. Oi kuinka hyvää! Katso ohje blogin puolelta⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pokemon-kakku-mansikkataytteella/⁣
⁣
#pojansynttärit #pokemon #kakku #synttärikakku⁣
#mansikkakakku #mansikoita #kermakakku⁣
#suklaapossu #kotiliesiblogit⁣
#birthday #cake

suklaapossu

X