Mustikka-rahkapiirakka

Hyvän mustikkasadon kunniaksi vein mökille tämän piirakan. Alunperin tämä on Yhteishyvän ohje. Tässä ohje puolitettuna ja hieman muokattuna (mm. mustikoita tuplamäärä). Piirakka pitää siitä, että saa vetäytyä ainakin seuraavaan päivään. NAMI!

Mustikka rahka murupiirakka

Määrästä tulee puolikas uunipannullinen! Tein piirakan pienempään uunipeltiini, joka on aika tarkkaan puolikkaan uunipannullisen kokoinen. Se on minulla käytössä ohjeissa, joissa testailen uusia makuja, mutta normaalikokoisella uunipellillä annos on liian iso tuhottavaksi minun ja mieheni kesken..

Mustikka-murupiirakka

Murutaikina:

3.5 dl vehnäjauhoja

40 g (1dl) mantelijauhetta

1.5 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta

1 tl soodaa

125 g sulaa margariinia

Pohjataikina:

reilu ½ murutaikinasta

1 muna

1 dl kuohukermaa

Täyte:

250 g rahkaa

1 muna

0.6 fructis-sokeria

250 g pakastemustikoita

2 rkl perunajauhoja

Ohje:

Sekoita murutaikinan ainekset yhteen. Jaa taikina kahtia. Lisää suurempaan osaan muna ja kerma. Levitä tämä taikina pienen uunipannun pohjalle (tai korkealaitaiseen piirakkavuokaan). Sekoita rahka, muna ja sokeri keskenään. Lisää rahkaseos pohjan päälle. Lisää mustikoihin perunajauhot ja lisää rahkan päälle. Ripottele loppu murutaikina pinnalle. Paista vajaassa 200 asteessa reilu 30 min. (2 -kertaista annosta eli pellillistä n. 40 min.) tai kunnes kypsä. Jäähdytä kunnolla.

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: Mustikka-rahkapiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X