
Mustikka-rahkapiirakka

Hyvän mustikkasadon kunniaksi vein mökille tämän piirakan. Alunperin tämä on Yhteishyvän ohje. Tässä ohje puolitettuna ja hieman muokattuna (mm. mustikoita tuplamäärä). Piirakka pitää siitä, että saa vetäytyä ainakin seuraavaan päivään. NAMI!
Määrästä tulee puolikas uunipannullinen! Tein piirakan pienempään uunipeltiini, joka on aika tarkkaan puolikkaan uunipannullisen kokoinen. Se on minulla käytössä ohjeissa, joissa testailen uusia makuja, mutta normaalikokoisella uunipellillä annos on liian iso tuhottavaksi minun ja mieheni kesken..
Mustikka-murupiirakka
Murutaikina:
3.5 dl vehnäjauhoja
40 g (1dl) mantelijauhetta
1.5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
125 g sulaa margariinia
Pohjataikina:
reilu ½ murutaikinasta
1 muna
1 dl kuohukermaa
Täyte:
250 g rahkaa
1 muna
0.6 fructis-sokeria
250 g pakastemustikoita
2 rkl perunajauhoja
Ohje:
Sekoita murutaikinan ainekset yhteen. Jaa taikina kahtia. Lisää suurempaan osaan muna ja kerma. Levitä tämä taikina pienen uunipannun pohjalle (tai korkealaitaiseen piirakkavuokaan). Sekoita rahka, muna ja sokeri keskenään. Lisää rahkaseos pohjan päälle. Lisää mustikoihin perunajauhot ja lisää rahkan päälle. Ripottele loppu murutaikina pinnalle. Paista vajaassa 200 asteessa reilu 30 min. (2 -kertaista annosta eli pellillistä n. 40 min.) tai kunnes kypsä. Jäähdytä kunnolla.

Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen! Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan! Copyright Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos! Yhteydenotot suklaapossu.leipoo (at) gmail.com
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mustikka-rahkapiirakka