Muumio- ja sormimuffinit Halloweeniin

Virallinen Halloween-päivä on tänään perjantaina 31.10. Sen kunniaksi tässä vielä yksi, tai itseasiassa kaksi teemaan sopivaa ideaa, jotka ehtii toteuttaa vielä tänään. 
Halloween-leivonnaisia on aika kiva tehdä. Niiden koristelussa voi hullutella tavallista enemmän eikä ole niin tarkkaa miten joku koriste sattuu mihinkin sujahtamaan. Innostuin hämähäkkimuffinien jälkeen kokeilemaan paria muutakin erilaista koristeluvaihtoehtoa; muumioita ja verisiä sormenpäitä. Eipä tullut kovin siistiä jälkeä, mutta eipä näissä tarvitse ollakaan 🙂

Muumioiden tekeminen alkoi sujua vasta kun olin koristelussa loppusuoralla. Ensimmäisissä versioissa muumion liinat olivat liian lyhyitä ja niiden nätisti saaminen oli hankalaa. Parin viimeisen muffinin kohdalla leikkasin suiruista yhtä pitkiä mitä muffinin halkaisija oli ja sen jälkeen alkoi sujua selvästi paremmin.

Koristelin muffinit edellisenä iltana ja annoin niiden olla jääkaapissa
seuraavaan päivään. Valkosuklaamassasta tehdyt sormet keräsivät
jääkaapissa melkoisesti kosteutta ja olivat ihan hikipisaroilla. Aluksi pelästyin ja harmittelin tuota, mutta lopulta huomasin, että sormistahan tuli paljon pelottavamman näköiset! Ainakin omaan silmääni vesipisarat muistuttavat pieniä syyliä, hyih!

Muffinit tein liki saman suklaapohjaohjeen mukaan, kuin hämähäkkimuffinitkin. Noissa hämisversioissa maitotuotteena taikinassa oli piimä. Tällä kertaa
jääkaapissani oli jäljellä loppupurkki ranskankermaa ja mielikuvitukseni
ei riittänyt sen käytön suhteen kovinkaan pitkälle. Sain siitä hyvän
syyn tehdä samaisen hämähäkkimuffineissa käytetyn taikinan uudestaan,
tällä kertaa ranskankermalla. Ero oli hiuksenhieno, mutta tämä
ranskankermallinen versio voitti mielestäni piimäversion
mehevyydellään. Osaan muffineista lisäsin vielä mansikkahillosydämen
paiston jälkeen. Voih, kyllä tykkäsin! Erityisesti sormiversiot olivat maun puolesta ihania; kermavaahto hillonokareella kruunasi muffinin. Muumioversiot olivat meheviä nekin, päällä oleva valkosuklaamassa toi lisämakeutta muuten hennon suklaiseen pohjaan. 

Halloweenin suklaamuffinit kahdella eri tavalla koristeluina
n. 12-13 kpl

Muffinin aineet:
75 g voita
30 g tummaa suklaata sulatettuna
0.75 dl rypsiöljyä
1 1/3 dl vettä
1 dl ranskankermaa
2 munaa
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
3.5 dl vehnäjauhoja
2/3 dl (=4.5 rkl) tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
2/3 tl soodaa
1/3 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria

Koristeluun:
Muumiomuffinit:
muumioliinat valkosuklaamassaa (valkosuklaamassaan kannattaa varata valkosuklaata n. 75g) 
syötäviä silmiä

TAI

Sormimuffinit (kermapäällinen riittää n. 12 muffiniin):

mansikkahilloa
1.5 dl vispikermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
 1 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
valkosuklaamassaa
puolikkaita pähkinöitä/mantelilastuja tms. 

Ohje:
Tee muffinit. Sulata voi ja suklaa mikrossa varovasti välillä
sekoittaen. Sekoita joukkoon öljy, vesi, ranskankerma, sokerit sekä munat
yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi nesteiden joukkoon. Sekoita nopeasti
tasaiseksi taikinaksi, mutta älä vaivaa, jottei taikina sitkisty. 

Lusikoi taikina
muffinipellin koloissa oleviin muffinivuokiin. Muffinit kohoavat kypsyessään melko paljon, joten täytä n. 3/4. Paista 200 asteessa n. 14-16 minuuttia, kun keskelle
muffinia tökättyyn tikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa. Anna
muffinien jäähtyä pari minuuttia ja poista ne sen jälkeen pelliltä
vaikka lautaselle. Anna jäähtyä vielä n. 15 minuuttia ja peitä muffinit
kelmulla. Jäähdytä kokonaan. 
Kun
muffinit on jäähtyneet koristele ne haluamallasi tavalla. 

Muumiomuffinit  

Leikkaa ohueksi kaulitusta massasta (esim. valkosuklaamassasta) n. 1 cm levyisiä pätkiä, jotka ovat pituudeltaan suunnilleen muffinin levyisiä. Nosta leikkaamasi suirut muffinin päälle muumioliinojen näköisesti hieman limittäin toisiinsa nähden, mutta melkolailla samaan suuntaan kaikki. Jätä silmien kohdalle pieni aukko, jossa suiruja ei ole. Lisää silmät peittämättömiin kohtiin.

Vinkki:

* Syötäviä silmiä löytyy esim. leivontatarvikeliikkeistä, mutta ne voi muotoilla myös esim. valkosuklaamassasta ja mustasta marsipaanista tms.. (-> Pyörittele valkosuklaamassasta pieniä palloja. Pyörittele marsipaanista vielä pienempiä palloja ja kiinnitä valkoisten pallojen keskelle.)

*
Jos muffinit ovat paistuneet keskeltä reunoja korkeammiksi, kannattaa
muumioita tehdessä tasoittaa muffinin pinta ennen liinojen lisäystä.

Sormimuffinit

Lisäsin muffinin keskelle pienen mansikkahillosydämen ennen koristelua , mutta sen voi halutessaan jättää poiskin. Kaivoin siis pikkulusikalla vähän muffinin keskeltä pois ja lusikoin kolon täyteen hilloa. (Alla huonolaatuista kuvaa. Voi nyyh, kun keinovalossa tulee ihmeen sävyisiä ja pimeitä kuvia..).

Lisää sormimuffineihin mansikkasydämen päälle kerma-tuorejuustokerros.Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa joukkoon myös notkistettu tuorejuusto ja sokerit. Levitä muffinin pinnalle.

Sormet saa tehtyä helposti sormet-keksipellillä. Käytin samaa peltiä testatessani sormien tekemistä sitruuna-kahvikakun yhteydessä. Samaisesta postauksesta voi katsella muitakin vinkkejä sormien tekemiseen, mutta tässä lyhyesti pellin käyttö. Painele pieni pala valkosuklaamassaa keskipellin koloihin. Palan koko riippuu siitä, kuinka pitkän sormen teet. Poista sormenpalat pellin koloista. Sivele tippa mansikkahilloa kynnen kohdalle. Paina kevyesti pähkinän puolikas tai mantelilastu kynneksi. Dippaa sormen toinen pää (ei kynsiosa) mansikkahilloon ja asettele muffinin päälle. Tiputtele vielä hieman hilloa kermaan sormen viereen vereksi.

Vinkit:
* Varo paistamasta muffineita liian kauaa, jotta ne eivät suotta kuivu. Ne kypsyvät vielä uunista ottamisen jälkeen hieman. Muffinit
ovat kypsiä, kun ovat nousseet keskeltä koholle, eikä muffiniin tökättyyn tikkuun tartu raakaa taikinaa. Tikkuun saattaa kuitenkin tarttua kypsää taikinamurua. Lisäksi muffinin keskusta on vielä raa’ahkon oloinen eli inasen taikinamaista massaa saattaa olla muffinin pinnalla. Suoraan pinnasta ei siis pysty päättelemään kypsyyttä, joten tarkista se tikulla. 

* Sormiin käytettävään valkosuklaamassaan kannattaa valkosuklaata varata n. 75 g.

HAUSKAA HALLOWEENIA!

Instagram

  • Herkullista Juhannusta! Kuvassa helppo, nopea ja herkullinen mansikkakääretorttukakku (oon niin ihastunut niihin). Ne valmistuvat miltei yhtä nopeasti kuin tavallinen kääretorttukin ja sisällä odottaa pystyraitainen yllätys. Mein 9v tyttö sai tällaisen synttärikakukseen ja herkkua oli! Ohje kakkuun löytyy blogin puolelta
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-ja-herkullinen-mansikka-kaaretorttukakku/
#kääretorttukakku #kääretorttu #kakku #mansikkakakku #mansikka #raparperi #cake #strawberry #rhubarb #curd #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Olin nimennyt tämän raparperipiirakan aiemmin blogissani maailman parhaaksi raparperipiirakaksi jokunen vuosi sitten ja pitihän sen niminen piirakka leipasta uudestaankin. Pitikö tämän helpon ja nopean piirakan nimi paikkansa? Se selviää blogin puolelta, josta löytyy myös piirakan ohje https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-raparperipiirakka-maailman-parasko/
#raparperi #raparperipiirakka #helppojanopea #suklaapossu #rhubarb #pie #yummy
  • Testailin alkukesästä maidotonta marjamoussea kakun väliin ja voi jehna kun siitä tuli hyvää! Tämä vadelmaa ja mansikka sisältävä mousse oli niin herkkua, etten kakkua syödessä edes muistanut siinä olevan mitään erilaista. Nams! Ohje tähän marjamousseen löytyy blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/maidoton-marjamousse-tayte-kakkuun/
#marjamousse #mansikka #vadelma #kakuntäyte #suklaapossu #maidoton #nomilk #strawberry #rasberry #cakefilling #yummy
  • Kolmesta pienestä mustikkapiirakasta syntyy helposti pikainen kakku. Piirakoihin voi hukata myös muitakin pakkasen kätköistä löytyviä marjoja ☺️ Ohje kakkuun blogissa 
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/sitruunainen-mustikkapiirakka-kakku/
#suklaapossu #mustikkapiirakka #kakku #cake #blueberry #pie #cake #kotiliesiblogit
  • Oletko jo osallistunut blogissani olevaan arvontaan, jossa voi voittaa kaksi lippua Taste of Helsinki -tapahtumaan parin viikon päästä? Jollet ole, niin kipin kapin osallistumaan, sillä osallistumisaika päättyy jo huomenna! Ohjeet osallistumiseen löytyy tämän postauksen loppupuolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/vinkit-taydellisen-juustokakun-paistamiseen/ Onnea arvontaan jo etukäteen! Pst! Olen myös itse paikalla tuossa tapahtumassa kokkaamassa huippukokin kanssa toista bloggaaja+huippukokki-paria vastaan. Huih, jänskättää jo ihan älysti, mutta hitsit kun on ihana päästä mukaan! #suklaapossu #arvonta #tasteofhelsinki
  • Tarhatädeille lähti tällä kertaa kiitoksena kuluneesta vuodesta suht perinteinen, mutta herkullinen raparperipiirakka. #suklaapossu #munaton #maidoton #raparperipiirakka #rhubarb #pie
  • Näitä Cookie popseja tarjoiltiin tänään väitönswn jälkeisessä juhlassa. Ihana kiiltävä kulta teki lime-popseista erityisen juhlavia. Maistuivat myös tosi hyviltä, raikkailta 😘 #väitös #pikkumakeat #suklaapossu #cookiepops

suklaapossu

Keskustelu

Upeita! Yhdessä kirjassa näin muumiomuffinsseja ja vähän tekisi mieli kokeilla. Meillä tosin ei halloweenia juhlita tällä kertaa :/

Kiitos Anu! 🙂 Onneksi näitä voi tehdä ilman pirskeitäkin 🙂 Meilläkään ei mitään kummempia Halloween -juhlia ollut, mitä nyt näillä herkuteltiin 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.