Muumio- ja sormimuffinit Halloweeniin

Virallinen Halloween-päivä on tänään perjantaina 31.10. Sen kunniaksi tässä vielä yksi, tai itseasiassa kaksi teemaan sopivaa ideaa, jotka ehtii toteuttaa vielä tänään. 
Halloween-leivonnaisia on aika kiva tehdä. Niiden koristelussa voi hullutella tavallista enemmän eikä ole niin tarkkaa miten joku koriste sattuu mihinkin sujahtamaan. Innostuin hämähäkkimuffinien jälkeen kokeilemaan paria muutakin erilaista koristeluvaihtoehtoa; muumioita ja verisiä sormenpäitä. Eipä tullut kovin siistiä jälkeä, mutta eipä näissä tarvitse ollakaan 🙂

Muumioiden tekeminen alkoi sujua vasta kun olin koristelussa loppusuoralla. Ensimmäisissä versioissa muumion liinat olivat liian lyhyitä ja niiden nätisti saaminen oli hankalaa. Parin viimeisen muffinin kohdalla leikkasin suiruista yhtä pitkiä mitä muffinin halkaisija oli ja sen jälkeen alkoi sujua selvästi paremmin.

Koristelin muffinit edellisenä iltana ja annoin niiden olla jääkaapissa
seuraavaan päivään. Valkosuklaamassasta tehdyt sormet keräsivät
jääkaapissa melkoisesti kosteutta ja olivat ihan hikipisaroilla. Aluksi pelästyin ja harmittelin tuota, mutta lopulta huomasin, että sormistahan tuli paljon pelottavamman näköiset! Ainakin omaan silmääni vesipisarat muistuttavat pieniä syyliä, hyih!

Muffinit tein liki saman suklaapohjaohjeen mukaan, kuin hämähäkkimuffinitkin. Noissa hämisversioissa maitotuotteena taikinassa oli piimä. Tällä kertaa
jääkaapissani oli jäljellä loppupurkki ranskankermaa ja mielikuvitukseni
ei riittänyt sen käytön suhteen kovinkaan pitkälle. Sain siitä hyvän
syyn tehdä samaisen hämähäkkimuffineissa käytetyn taikinan uudestaan,
tällä kertaa ranskankermalla. Ero oli hiuksenhieno, mutta tämä
ranskankermallinen versio voitti mielestäni piimäversion
mehevyydellään. Osaan muffineista lisäsin vielä mansikkahillosydämen
paiston jälkeen. Voih, kyllä tykkäsin! Erityisesti sormiversiot olivat maun puolesta ihania; kermavaahto hillonokareella kruunasi muffinin. Muumioversiot olivat meheviä nekin, päällä oleva valkosuklaamassa toi lisämakeutta muuten hennon suklaiseen pohjaan. 

Halloweenin suklaamuffinit kahdella eri tavalla koristeluina
n. 12-13 kpl

Muffinin aineet:
75 g voita
30 g tummaa suklaata sulatettuna
0.75 dl rypsiöljyä
1 1/3 dl vettä
1 dl ranskankermaa
2 munaa
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
3.5 dl vehnäjauhoja
2/3 dl (=4.5 rkl) tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
2/3 tl soodaa
1/3 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria

Koristeluun:
Muumiomuffinit:
muumioliinat valkosuklaamassaa (valkosuklaamassaan kannattaa varata valkosuklaata n. 75g) 
syötäviä silmiä

TAI

Sormimuffinit (kermapäällinen riittää n. 12 muffiniin):

mansikkahilloa
1.5 dl vispikermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
 1 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
valkosuklaamassaa
puolikkaita pähkinöitä/mantelilastuja tms. 

Ohje:
Tee muffinit. Sulata voi ja suklaa mikrossa varovasti välillä
sekoittaen. Sekoita joukkoon öljy, vesi, ranskankerma, sokerit sekä munat
yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi nesteiden joukkoon. Sekoita nopeasti
tasaiseksi taikinaksi, mutta älä vaivaa, jottei taikina sitkisty. 

Lusikoi taikina
muffinipellin koloissa oleviin muffinivuokiin. Muffinit kohoavat kypsyessään melko paljon, joten täytä n. 3/4. Paista 200 asteessa n. 14-16 minuuttia, kun keskelle
muffinia tökättyyn tikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa. Anna
muffinien jäähtyä pari minuuttia ja poista ne sen jälkeen pelliltä
vaikka lautaselle. Anna jäähtyä vielä n. 15 minuuttia ja peitä muffinit
kelmulla. Jäähdytä kokonaan. 
Kun
muffinit on jäähtyneet koristele ne haluamallasi tavalla. 

Muumiomuffinit  

Leikkaa ohueksi kaulitusta massasta (esim. valkosuklaamassasta) n. 1 cm levyisiä pätkiä, jotka ovat pituudeltaan suunnilleen muffinin levyisiä. Nosta leikkaamasi suirut muffinin päälle muumioliinojen näköisesti hieman limittäin toisiinsa nähden, mutta melkolailla samaan suuntaan kaikki. Jätä silmien kohdalle pieni aukko, jossa suiruja ei ole. Lisää silmät peittämättömiin kohtiin.

Vinkki:

* Syötäviä silmiä löytyy esim. leivontatarvikeliikkeistä, mutta ne voi muotoilla myös esim. valkosuklaamassasta ja mustasta marsipaanista tms.. (-> Pyörittele valkosuklaamassasta pieniä palloja. Pyörittele marsipaanista vielä pienempiä palloja ja kiinnitä valkoisten pallojen keskelle.)

*
Jos muffinit ovat paistuneet keskeltä reunoja korkeammiksi, kannattaa
muumioita tehdessä tasoittaa muffinin pinta ennen liinojen lisäystä.

Sormimuffinit

Lisäsin muffinin keskelle pienen mansikkahillosydämen ennen koristelua , mutta sen voi halutessaan jättää poiskin. Kaivoin siis pikkulusikalla vähän muffinin keskeltä pois ja lusikoin kolon täyteen hilloa. (Alla huonolaatuista kuvaa. Voi nyyh, kun keinovalossa tulee ihmeen sävyisiä ja pimeitä kuvia..).

Lisää sormimuffineihin mansikkasydämen päälle kerma-tuorejuustokerros.Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa joukkoon myös notkistettu tuorejuusto ja sokerit. Levitä muffinin pinnalle.

Sormet saa tehtyä helposti sormet-keksipellillä. Käytin samaa peltiä testatessani sormien tekemistä sitruuna-kahvikakun yhteydessä. Samaisesta postauksesta voi katsella muitakin vinkkejä sormien tekemiseen, mutta tässä lyhyesti pellin käyttö. Painele pieni pala valkosuklaamassaa keskipellin koloihin. Palan koko riippuu siitä, kuinka pitkän sormen teet. Poista sormenpalat pellin koloista. Sivele tippa mansikkahilloa kynnen kohdalle. Paina kevyesti pähkinän puolikas tai mantelilastu kynneksi. Dippaa sormen toinen pää (ei kynsiosa) mansikkahilloon ja asettele muffinin päälle. Tiputtele vielä hieman hilloa kermaan sormen viereen vereksi.

Vinkit:
* Varo paistamasta muffineita liian kauaa, jotta ne eivät suotta kuivu. Ne kypsyvät vielä uunista ottamisen jälkeen hieman. Muffinit
ovat kypsiä, kun ovat nousseet keskeltä koholle, eikä muffiniin tökättyyn tikkuun tartu raakaa taikinaa. Tikkuun saattaa kuitenkin tarttua kypsää taikinamurua. Lisäksi muffinin keskusta on vielä raa’ahkon oloinen eli inasen taikinamaista massaa saattaa olla muffinin pinnalla. Suoraan pinnasta ei siis pysty päättelemään kypsyyttä, joten tarkista se tikulla. 

* Sormiin käytettävään valkosuklaamassaan kannattaa valkosuklaata varata n. 75 g.

HAUSKAA HALLOWEENIA!

Instagram

  • Testailin vegaanisia pullia kookosmaitopohjaisina, ja voi että kun niistä tuli pehmoisia. Ja ihanan makuisia, varsinkin kanelilla ja fariinisokerilla täytetyt versiot, nams! 😋 Ohjeen löydät blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/vegaaniset-eli-maidottomat-ja-munattomat-pullat/ #suklaapossu #vegaaninen #pulla #kotiliesiblogit #vegan #bun
  • Sain tehdä veljeni uudelle perheenjäsenelle ristiäiskakun tässä vähän aikaa sitten. Koristeeksi toivottiin pientä rättäriä ja tällainen siitä tuli :) Koko kakun näet blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pojan-ristiaiskakku-citroen-koristeella/ #ristiäiskakku #suklaapossu #kaulintamassa #2cv #vadelma #mansikka #mousse #christening #cake #kotiliesiblogit
  • Yksi mun kestosuosikkini syksyn herkuista on tämä ihanan mehevä ja muhkea omenapiirakkaa murupäällisellä. Piirakka on älyttömän helppo ja nopea tehdä. Oletko jo kokeillut? Ohjeen löydät blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-ja-meheva-omenapiirakka-kauramurupaallisella-maidoton/
#helppojanopea #omenapiirakka #kauramuru #maidoton #suklaapossu #yummy #applepie #kotiliesiblogit
  • Tein mein 2-vuotiaan pojan ja 9-vuotiaan tytön synttäreiden tarjottavista yhteenvedon. Voit nyt lukea blogista, mitä kaikkea suolaista ja makeaa olikaan tarjolla :) https://kotiliesi.fi/sukl…/yhteenveto-synttaritarjottavista/ #suklaapossu #yhteissynttärit #synttärit #suolaisetleivonnaiset #makeatleivonnaiset #lentokonekakku #pulla #pannacotta #sitruunakeksi #munaton #birthday #kotiliesiblogit
  • Onko teillä vielä punaherukoita jäljellä? Mä tein tällaisen munattoman punaherukkarahkapiirakan, josta tuli tosi hyvää! Piirakassa on mehevä pohja, rapea päällinen ja välissä rahkatäytettä punaherukoilla. Kurkkaa herkkuohje blogista ja kokeile itse vaikka heti alkaneen viikon iloksi https://kotiliesi.fi/suklaapossu/punaherukka-rahkapiirakka-maisemakahvilan-punaherukkapiirakka/  #punaherukka #piirakka #rahkapiirakka #kesä #herkkua  #suklaapossu #kotiliesiblogit #redcurrant #pie
  • Pitkästä aikaa fudgepuuhia maailman helpoimmalla ja nopeimmalla ohjeella. Ja herkullisimmalla 😋 #tummasuklaa #kondensoitumaito #suklaa #herkku #easybaking #chocolate #fudge #yummy #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Suolainen piirakka onnistuu hienosti myös munattomana, eikä sitä huomaa valmiista piirakasta lainkaan. Tähän piirakkaan kätkeytyi reilusti kinkkua ja juusto sekä myös pekonia ja paprikaa. Piirakka katosi juhlissa yllättävän paljon väkimäärään nähden eli hyvää oli. Kurkkaa ohje blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kinkku-juustopiirakka-pekonilla-munaton/ ja tuunaa piirakasta oman makusi mukainen. #suklaapossu #munaton #kinkku #juusto #pekoni #paprika #piirakka #eggless #pie #kotiliesiblogit

suklaapossu

Keskustelu

Upeita! Yhdessä kirjassa näin muumiomuffinsseja ja vähän tekisi mieli kokeilla. Meillä tosin ei halloweenia juhlita tällä kertaa :/

Kiitos Anu! 🙂 Onneksi näitä voi tehdä ilman pirskeitäkin 🙂 Meilläkään ei mitään kummempia Halloween -juhlia ollut, mitä nyt näillä herkuteltiin 🙂

Kommentoi juttua: Muumio- ja sormimuffinit Halloweeniin

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X