Nougat-pähkinäkakku daim-murupohjalla

Eilisessä postauksessani mainitsin tehneeni kondensoitua maitoa. Leipominen ei tietenkään jäänyt tähän, vaan kondensoitu maito piti saada upotettua johonkin. Jääkaapissa oli avattu tuorejuustopurkki, joten sekoitin kondensoidun maidon jämät siihen. Jämät siksi, kun osa meni suuhun jo maisteluvaiheessa.. Lisäsin joukkoon pöydällä ollutta pähkinä-nougat-likööriä (Likööripullot eivät normaalisti ole meillä pöydällä, mutta olin juuri ennen leivontahetkeä tullut Alkosta ja pullo oli jäänyt pöydälle kuin odottamaan tilaisuutta käyttöön. Seli, seli 😉 ) Noh, tuo tuorejuustoseos piti tietenkin laittaa johonkin. Muutamien vaihtoehtojen pyörisessä mielessä päätin tehdä hyydykekakun ja testimielessä paahtaa kakun reunoille praliinia. Ei varmaan tarvitse edes sanoa, että kakusta tuli herkullista!

Kakun alta löytyy Daim-murua eli kakussa ei ole oikeastaan kunnon pohjaa. Pohjassa olleista daim-paloista alkoi hieman liueta sokeria. Tuohan ei kuitenkaan makuun vaikuttanut, ainakaan huonontavasti, sillä tuo sulanut osa oli oikeastaan kuin kinuskia, nams! Pehmeä täyte oli todella herkullinen, mutta sen verran hennon makuinen, että reunalla olleet praliini/krokantti-palat hieman peittivät makua alleen. Reunapalat olisikin kannattanut hurisuttaa jollain leikkuuterällä pienemmäksi rouheeksi ja vuorata reunat tuolla rouheella. Mutta kokonaisuus oli ihanaa nougatin, pähkinän ja karamellin sekoitusta eli todella herkullista!

Tuo praliinin teko-ohje ei taida olla täysin sellainen mitä ”virallisissa” ohjeissa suositellaan, mutta laitoin sen sellaisena miten itse sen tein, koska se onnistui mielestäni hyvin ja oli todella hyvänmakuinen.

PS. Yritän selkeyttää blogiani hieman. Laitan nyt koemielessä nämä ”pälä pälä”-jutut näin tasattuna
molemmilta reunoilta ja tuon
reseptin ohjeen keskitetysti. Ainakin omaan silmääni näyttäisi selkeämmältä. Mitäs tykkäät?

Nougat-pähkinähyydykekakku daim-murupohjalla

n. 16 cm irtopohjavuokaan

Pohja:

2 Daim-patukkaa

Täyte:

1 dl itsetehtyä kondensoitua maitoa kinuskiksi keitettynä

0.5 dl + 2 rkl Nougat-pähkinälikööriä

2 tl liivatejauhetta

125 g maustamatonta tuorejuustoa

2.5 dl kuohukermaa (20%)

Praliini:

1.5 dl sokeria

1.5 dl mantelilastuja

Ohje:

Pilko Daim-patukat hyvin hienoksi rouheeksi veitsellä. Laita n. 16 cm irtopohjavuoan reunarinkula tarjoilulautaselle. Vuoraa reunojen sisäpuoli reunakalvoilla. Voitele reunat hyvin spraylla. Ripottele pohjalle miltei kaikki Daim-muru. Säästä osa koristeluun.

Sekoita kondensoitu maito tuorejuuston sekaan. Lisää joukkoon myös 0.5 dl likööriä. Sekoita liivatejauhe 2 rkl:ään likööriä. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Lämmitä turvonnut liivateseos mikrossa, kunnes liivate sulaa (n. 10-20 sekuntis). Vatkaa tuorejuustoseos kerman joukkoon. Lisää liivateseos joukkoon koko ajan vatkaimella vatkaten. Kaada täyte varovasti vuokaan. Laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.

Tee koristelua varten praliini/krokantti. Laita sokeri kattilaan. Lämmittele hetken aikaa, kunnes sokeri alkaa sulaa. Älä sekoita vielä. Lisää joukkoon mantelilastut ja ravistele kattilaa kevyesti ja sekoittele hyvin varovasti lastut sokerin joukkoon. Kun sokeri alkaa saamaan väriä, sekoittele seosta varovasti. Kun sokeri on kokonaan pronssin värinen, kaada seos äkkiä leivinpaperoidun pellin päälle ja levitä lastalla nopeasti tasaiseksi. Varo koskemasta kuumaan seokseen paljain käsin. Anna praliinin jäähtyä kunnolla. Pilko pienemmäksi tai hurauta jollain murskaimella pienemmäksi ja ripottele kakun päälle.

Avainsanat

Kommentit (10)

Ihanan näköinen kakku! Sulla näitä loistavia kakkuideoita riittää 🙂

Kiitos Anu 😀 Ideoita tuntuu välillä olevan liikaakin. Ja aikaa tekemiseen aivan liian vähän.

Herkulliselta kuulostaa ja varmasti maistuisi! Nougat-pähkinäliköörikin häviäisi melko äkkiä jos sellaisen käsiini saisin ;D Ihanan erinäköinen juustokakku pohjan ja reunan osalta.
Mulla riittäisi aikaa ja ideoita, mutta eihän näitä kehtaa aina olla syömässä ;D Onneksi saa muillekin tehdä. Nytkin on ollut joka vkloppu melkein liikaakin hommia…

Kiitos Taru 🙂 Tuo nougat-pähkinälikööri sopii moneen, ja on vähän liiankin hyvää ;D Sulla on hyvä tilanne kun saat tehdä muillekin tosi paljon kakkuja ja muita leivonnaisia. Saat hyvin purettua leipomisintoa 😀

Onpa herkullisen näköistä kakkua ja varmasti myös maistuu ihanalle. Dajm on vaan niin hyvää 🙂

Kiitos Hanna-Mari 🙂 Daim on ehdottomasti parhaimpia karkkeja. Ja kun siihen yhdistää vielä pähkinä-nougat-moussen, nams!

Ohoops, on kyllä huiman makoisan näköinen! Uskon, että oli hyvää. Näkeehän sen jo kuvasta 🙂

Vau, onpa hyvän ja hienon näköistä! :p
Kokeilin vihdoin blogisi reseptillä wiener nougatia! Ja nam kun tuli hyvää! c:
Tässä on postaus blogissani aiheesta jos haluat katsoa! 🙂 : http://marenkikeiju14.blogspot.fi/2014/03/wiener-nougat.html

Kiitos Annastina 🙂 Ja hienoa kuulla, että pidit Wiener Nougatista. Se on kyllä hyvää ja maku yllättävän lähellä aitoa versiota. Kävin vilasemassa blogissasi, herkullisen näköisiä kuvia olit ottanut 🙂

Kommentoi juttua: Nougat-pähkinäkakku daim-murupohjalla

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Oikein Ihanaa ja Herkullista Ystävänpäivää! ❤️ Pst. Nämä donitsin makuiset muffinssit ehtii vielä hyvin leipomaan. Kurkkaa ohje blogista
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/mielettoman-ihanat-donitsin-makuiset-muffinit/ #suklaapossu #kotiliesiblogit #donitsit #muffinssit #ystävänpäivä #ystävänpäivä2019 #valentinesday
  • Supersuklaiset browniespalat sammuttavat pahimman suklaanälän jo yhdellä pienellä palalla. Vaikka kyllähän se toinenkin vielä menee hienosti, nams... Katso helppo ohje tahmean kosteisiin browniespaloihin blogin puolelta
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/supersuklainen-brownies/ #suklaapossu #kotiliesiblogit #suklaa #chocolate #brownies #makeatleivonnaiset
  • Herkullista Runebergin päivän iltaa! Meillä maisteltiin tänä vuonna viimevuotista epäonnen Runebergin kakkua hieman muokattuna ja nyt onnistui, jipii! Ohje löytyy blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/runebergin-kakku-munaton/ #Runeberginkakku #Runeberginpäivä #Suklaapossu #Kotiliesiblogit
  • Kaipasin alkuvuoden juhlapöytään jotain kevyempää ja testailin smoothiekakkua. Tästä versiosta tuli trooppisen makuinen ja koostumus oli kivan pehmoinen. Kakkua tehdessä pohdin myös liivatteiden eroja. Kurkkaa ohje ja liivatehölpötykset blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/trooppinen-smoothiekakku-ja-juttua-liivatteista/ #trooppinen #smoothiekakku #banaani #mango #lime #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Churrot ❤️ Ihastuin näihin rapeisiin pötköihin viime vuonna ulkomaanreissullamme ja nyt kokeilin niiden tekoa itsekin, ilman kananmunaa. Nam, ihania olivat itsekin tehtyinä! Kurkkaa ohje blogista ja nauti vaikka kuuman kaakaon kera talvisen ulkoilun jälkeen
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/churrot-eli-munkkitangot/ #ilmankananmunaa #munaton #churro #churros #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Tämä muumikakku päätyi ihanan kummipoikamme 2-vuotissynttäreille. Sisällä ihana mielettömän mehevä suklaakakkupohja munattomana sekä raikas appelsiinimousse. Herkkua! Kurkkaa tarkempi ohje blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pojan-2-vuotissynttarien-muumikakku/ #suklaapossu #muumi #kakku #kotiliesiblogit #suklaakakku #appelsiinimousse #kaulintamassa #pojansynttärit
  • Vihdoin uskaltauduin läträämään kuuman öljyn kanssa. Ensimmäiset öljyssä paistamani jutut olivat nämä herkulliset pikamunkit eli rahkamunkit. Kurkkaa ohje blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pikamunkit-eli-helpot-rahkamunkit/ #rahkamunkki #suklaapossu #kotiliesiblogit #helpotjanopeat

suklaapossu

X