Omenainen kanelilikööri

Joulutohinoiden keskellä on tullut tehtyä paljon myös liköörihommia. Alla olevassa kuvassa näkyy vain osa parin viime päivän tuloksesta. Liköörejä on tullu siivilöityä, pullotettua, maisteltua ja osaan lisäiltyä sokeria. Printtasinpa vielä etiketitkin valokuvapaperille ja liimasin ne kaksipuoleisella teipillä kiinni. Osan etiketeistä kiinnitin suoraan pullon kylkeen ja osaan kiinnitin tekstin pulloista roikkuneisiin kortteihin. Kortin toisella puolella lukee ”likööri” ja toisella puolella liköörin maku. Tässä postauksessa olevan omena-kaneliliköörin laitoin alulle jo elokuun puolivälissä, mutta
jostain syystä se unohtui hieman tarkoitettua pidemmäksi aikaa kaapin
perälle. Näin kävi muutamalla muullekin liköörille, ja kerron niistäkin hieman
lisää lähipäivinä.

En tiedä paljonko näin pitkä ”haudutusaika” mahtoi vaikuttaa liköörin makuun, sillä yleensä suositellaan marjojen ja hedelmien liottamista 2-3 kuukautta ennen siivilöintiä. Mutta eipä tämä huonoltakaan maistunut 🙂 Nyt siis vihdoinkin tämä omppu-kanelilikööri sai nyt uuden elämän uusissa pulloissa ilman omenanpaloja ja kanelijauhetta. Kauniin värinen tästä ainakin tuli 🙂

Omenanmakuiseksi tarkoitettu likööri maistui (ainakin näin
ensimaistelulla) lopulta enemmän kanelille kuin omenalle, niin ristin
tämän siksi omenaiseksi kanelilikööriksi. Maku tosin elää vielä liköörin
tekeytyessä ja mautkin pyöristyvät vielä ajan kuluessa.

Omenainen kanelilikööri

n. 1 l pulloon 


Aineet:
4.5 dl kirkasta 39%
4.5 dl sokeria
1 sitruunan mehu (n.4 rkl)
300 g = n.7 dl omenan lohkoja
kanelitanko (laitoin 1.5 mm jauhettua kanelia)
Ohje:
Pese ja lohko omenan palat. Laita palat tölkkiin ja kaada perään viinaa, sokeria, sitruunan mehu ja kanelitanko. Sulje tölkki huolella ja laita tekeytymään 2-3 kuukaudeksi pimeään paikkaan. Siivilöin omenan palat pois ensin siivilällä ja kaada likööri sen jälkeen vielä suodatinpussin läpi. Anna liköörin tekeytyä vähintään kuukausi. Maistele ja lisää tarvittaessa sokeria. Jos lisäät sokeria, anna liköörin tekeytyä vähintään viikko.

Vinkki:
* Likööriin ei kannata käyttää jauhettua kanelia kuten minä, sillä se tukkii siivilöinti vaiheessa suodatinpussin tosi nopsaan ja pusseja pitää vaihtaa koko ajan.. Jauheen sijasta kannattaa pulloon upottaa kanelitanko.

Tässä likööri heti tölkkiin laittamisen jälkeen:

Ja puolivalmis tuotos pullotettuna:

Sekä ensimaistelussa.. 🙂

Avainsanat

Instagram

  • Tämä sitruunainen, liivatteeton juustokakku, jonka alla ja päällä reilusti mansikoita, oli ihan älyttömän hyvää ja maistui myös niille, jotka eivät makeasta muuten niin välitä. Katso ohje blogista ja herkuttele vaikka heti viikonloppuna https://kotiliesi.fi/suklaapossu/taydellinen-mansikka-sitruunajuustokakku/ #liivatteeton #mansikka #sitruuna #juustokakku #keksimuru #yummy #lemon #strawberry #cheesecake #suklaapossu #kotiliesi #kotiliesiblogit
  • Mainos Electrolux. Kokeilin kauan haaveilemaani kesäistä lettukakkua päästessäni miettimään induktiotason ihanuuksia yhteistyössä Electroluxin kanssa. Letuista tuli niin nameja, että taidan paistaa niitä heti tänään lisää. Klikkaa blogiin, josta löydät kakun ohjeen sekä mielipiteeni induktiotasosta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kesainen-lettukakku/ #lettukakku #kesä #kaupallinenyhteistyö #suklaapossu #kotiliesi #kotiliesiblogit
  • Porkkanakakku onnistuu mahtavasti myös munattomana. Lopputuloksena mehevä, kostea, miedon mausteinen, pehmeä ja herkullinen porkkanakakku. Ihastuin tähän niin, että olen tehnyt tätä lyhyellä välillä jo kahteen kertaan. Tosin kuorrute vaihtui matkalla hieman, mutta tuo taikinaosa. Oih, sitä olisin voinut syödä raakanakin vaikka kuinka :P Ohje blogin puolella https://kotiliesi.fi/suklaapossu/aivan-ihana-porkkanakakku-munaton/
#munaton #porkkanakakku #helppojanopea #yummy #eggless #carrotcake #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Veljen pojalle päätyi tällainen pikapikaa koristeltu kakku, jonka oli tarkoitus muistuttaa Starwarssin tähtitaivasta. Musta suklaaspray ja kimaltavat nonparellit kätkivät alleen herkullisen vadelma-mansikkamoussetäytteiden kakun ja mehevän vaalean kakkupohjan. Tarkemman ohjeen löydät blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pojan-10-vuotiskakku-starwars-tyyliin/
#suklaapossu #täytekakku #synttärikakku #mansikka #vadelma #maidoton #munaton #strawberry #rasberry #eggless #birthdaycake #kotiliesi
  • Herkullista Juhannusta! Kuvassa helppo, nopea ja herkullinen mansikkakääretorttukakku (oon niin ihastunut niihin). Ne valmistuvat miltei yhtä nopeasti kuin tavallinen kääretorttukin ja sisällä odottaa pystyraitainen yllätys. Mein 9v tyttö sai tällaisen synttärikakukseen ja herkkua oli! Ohje kakkuun löytyy blogin puolelta
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-ja-herkullinen-mansikka-kaaretorttukakku/
#kääretorttukakku #kääretorttu #kakku #mansikkakakku #mansikka #raparperi #cake #strawberry #rhubarb #curd #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Olin nimennyt tämän raparperipiirakan aiemmin blogissani maailman parhaaksi raparperipiirakaksi jokunen vuosi sitten ja pitihän sen niminen piirakka leipasta uudestaankin. Pitikö tämän helpon ja nopean piirakan nimi paikkansa? Se selviää blogin puolelta, josta löytyy myös piirakan ohje https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-raparperipiirakka-maailman-parasko/
#raparperi #raparperipiirakka #helppojanopea #suklaapossu #rhubarb #pie #yummy
  • Testailin alkukesästä maidotonta marjamoussea kakun väliin ja voi jehna kun siitä tuli hyvää! Tämä vadelmaa ja mansikka sisältävä mousse oli niin herkkua, etten kakkua syödessä edes muistanut siinä olevan mitään erilaista. Nams! Ohje tähän marjamousseen löytyy blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/maidoton-marjamousse-tayte-kakkuun/
#marjamousse #mansikka #vadelma #kakuntäyte #suklaapossu #maidoton #nomilk #strawberry #rasberry #cakefilling #yummy

suklaapossu

Keskustelu

Oliko hyvää?;) Ja voiko tuota tarjota lapsille?(alkoholin takia?)

Kyllä tämä Alkon liköörit voitti selvästi, vaikkei noussutkaan ykkösliköörikseni. Omena olisi saanut maistua hieman enemmän, nyt se peittyi hieman kanelisuuden alle. Mutta ei tämä huonoakaan ollut 🙂 En tarjoaisi tätä lapsille, sillä alkoholia tässä toki on.

Oi mitä herkkuja olet tehnyt 🙂

Kiitos Kaisa 😀

Kokeilepa joskus omena-kookoslikööriä. On aivan älyttömän hyvää!

Sitä pitää testata! Muistankin nähneeni ohjeen sun blogissasi vähän aikaa sitten. Testailen viimeistään ensi syksynä, kun omenakausi on taas menossa 🙂 Jos vaan malttais odottaa sinne asti 🙂

Niin kauniita pulloja ja nuo lasit on aivan ihanat! 😀
Varmasti on hyvänmakuista. Tarttiskohan munkin ens syksynä… nyt kun tuo mehulinko on tutkittu kunnolla niin voisi ottaa uusia haasteita vastaan. Ja omenaa kyllä riittää vieläkin, vaikka meillä kaatui autotallin tieltä 2 ja ½ puuta 🙁 Talviomenapuusta otettiin yksi haara, eli puolet pois. Talviomena sopisi varmasti happamuutensa puolesta likööriinkin.

Kiitos 🙂 Nuo lasit on kyllä söpöt 🙂 Hankin ne muutama vuosi sitten ulkomaan reissulta ja yritän pitää niitä visusti suojassa sillä uusia ei kovin helpolla saa 🙂

Koitapas ihmeessä sinäkin näitä liköörejä. Mä jäin ihan koukkuun testattuani punaherukkalikööriä. En yleensä edes pidä likööreistä, mutta tuota omatekoista voisi lipittää enemmänkin ;D Niistä maistuu marjat ihan eri tavalla kuin kaupan versioissa. Ja jossei raaski tuoreita marjoja/hedelmiä käyttää näihin, niin näihin sopii hyvin myös pakkasesta löytyneet (ylijääneet) versiot 🙂

No teilläpäs on puita kaadettu. Meillä ei omia puita olekaan, vaan olen käynyt omppuvarkaissa tuossa naapurin puolella, ihan luvan kanssa.. ;D Tuo talviomena sopii tähän varmaan hyvin. Itsekin käytin kaikkeista happaminta omenaa jota käsiini sain.

Mä olen tähän mennessä laittanut viinat, hedelmät ja sokerit samaan aikaan tölkkiin, mutta nykyisten tietojeni perusteella laittaisin ensin omenat + viina ja lisäisin sokerin vasta kun omena on antanut kaiken makunsa. Mutta kyllä tällä tavallakin hyvää tulee 🙂 Mä olen käynyt Kääpiölinnan blogissa seikkailemassa ja onkimassa tietoa näistä jutuista. Joten jos kiinnostuis enemmän ja haluat perehtyä asiaan, niin kannattaa käydä siellä katsomassa 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.