Omenainen rahkamurupiirakka

Viimevuotista omenahillo löytyy vielä kaapeista melkoisesti. Yleensä käytän sitä rahkan joukossa ja siitä tulikin mieleeni laittaa hilloa tuttuun ja maukkaaseen rahkamurupiirakkaan. Omena sopikin tähän herkkuun todella hyvin! Piirakka on mielestäni parasta kunnolla jäähtyneenä ja mielellään vasta seuraavana päivänä jääkaappikylmänä.

Tein piirakan keskikokoiselle
uunipannulleni, jonka mitat on n. 25 x 45 cm.

Taikina 1:

8 dl vehnäjauhoja

3.5 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

2 tl soodaa

3 tl vaniljasokeria

250 g margariinia sulatettuna

Taikina 2:

½ taikinasta 1

2 muna

2 dl kreikkalaista jogurttia (tai piimää tai muuta hapanta nestettä)

Täyte:

n.2 dl omenahilloa

2 tlk (á 250 g) maitorahkaa

2 dl sokeria (sokerin määrä riippuu sitruunan määrästä)

2 munaa

3 tl vaniljasokeria

n. 1.5 sitruunan mehu (5 rkl)

Valmista ensin täyte. Vatkaa munien rakenne ja sekoita
joukkoon muut täytteen aineet. Sekoita taikinan 1 kuivat aineet keskenään ja lisää
joukkoon rasva. Jaa taikina kahteen osaan. Lisää toisen osan joukkoon muna ja
piimä ja levitä tämä taikina leivinpaperoidulle uunipannulle. Levitä päälle rahkaseos, sen päälle omenahillo ja
ripottele pinnalle murumainen taikina 1. Paista uunin keskiosassa 200-asteessa n. ½ tuntia.

Kommentit

Kommentoi juttua: Omenainen rahkamurupiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X