Omenapiirakka kauramurupäällisellä, maidoton

Aijjai kun tämä on hyvää. Mielestäni täydellinen omenapiirakka! Mehevän kostea ja kauramurupäällinen
sopi kuin nakutettu. Vaniljakastikkeen kera täydellistä! 

Pohja:

3 dl vehnäjauhoja (0.5 dl täysjyvää, loput tavallisia)

0.5 tl suolaa

1.5 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

1.5 tl leivinjauhetta

2 munaa

1.75 dl omenamehua

0.75 dl öljyä 

Päälle:

n.3 keskikokoista hapantaomenaa

1.25 dl kaurahiutaleita

0.25 dl mantelijauhetta

30g sulaa rasvaa

0.30 dl ruokokidesokeria

1 tl vaniljasokeria

n. 0.5 tl kanelia 

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää nesteet. Sekoita hyvin
keskenään, mutta 
älä
vatkaa.
Kaada pohja piirakkavuokaan ja lisää omenan siivut
. Sekoita
päällisen muut aineet ja lisää seos omenoiden päälle. Ohjeesta tulee piirakkavuoallinen.
Paista 200 asteessa, kunnes pinta on kauniin ruskea eli puolisen tuntia. Tarjoa
vaniljajäätelön tai kastikkeen kera.

 

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: Omenapiirakka kauramurupäällisellä, maidoton

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X