Omenapiirakka kauramurupäällisellä, maidoton
Aijjai kun tämä on hyvää. Mielestäni täydellinen omenapiirakka! Mehevän kostea ja kauramurupäällinen sopi kuin nakutettu. Vaniljakastikkeen kera täydellistä!
Pohja:
3 dl vehnäjauhoja (0.5 dl täysjyvää, loput tavallisia)
0.5 tl suolaa
1.5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1.5 tl leivinjauhetta
2 munaa
1.75 dl omenamehua
0.75 dl öljyä
Päälle:
n.3 keskikokoista hapantaomenaa
1.25 dl kaurahiutaleita
0.25 dl mantelijauhetta
30g sulaa rasvaa
0.30 dl ruokokidesokeria
1 tl vaniljasokeria
n. 0.5 tl kanelia
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää nesteet. Sekoita hyvin keskenään, mutta älä vatkaa. Kaada pohja piirakkavuokaan ja lisää omenan siivut. Sekoita päällisen muut aineet ja lisää seos omenoiden päälle. Ohjeesta tulee piirakkavuoallinen. Paista 200 asteessa, kunnes pinta on kauniin ruskea eli puolisen tuntia. Tarjoa vaniljajäätelön tai kastikkeen kera.
Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen! Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan! Copyright Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos! Yhteydenotot suklaapossu.leipoo (at) gmail.com
Kommentoi
Kommentoi juttua: Omenapiirakka kauramurupäällisellä, maidoton