Suklaapossu

Paahdetut mantelit

Paahdetut mantelit

Nämä paahdetut mantelit ovat ihan mahdottoman hyviä! Niiden tekeminen on myös todella helppoa ja nopeaa puuhaa. Mantelit laitetaan pellille paahtumaan joko sellaisenaan tai maustettuna, ja pian mantelien jäähdyttyä pääsee nauttimaan hieman erilaisista, herkullisista naposteltavista.

Mä paahdoin mantelit sekä sellaisenaan, ilman minkäänlaista maustamista että myös miedosti makeutettuna ja suolattuna. Voi että mitä herkkua, molemmat! Pelkiltään paahdettujen mantelien maku nousi uusiin sfääreihin ja olisin voinut napostella niitäkin jo vaikka kuinka paljon. Lapset pitivät kuitenkin huolen, että hekin saivat oman osuutensa. Myös perheemme kriittisin maistelija napsi näitä sellaista tahtia, että jäljellä oli hetken päästä vain tyhjät kipot.

Helppo pikkunaposteltava manteleista

Ajatus näihin lähti siitä, kun saimme jouluna pussillisen kuorellisia manteleita. Lapset innostuivat napostelemaan niitä sellaisenaan, mutta koska paahtaminen tuo ainakin pähkinöihin ihanaa (lisä)makua, päätin paahtaa osan manteleista uunissa testiksi. Ja sehän kannatti! Mein piti napostella näitä tulevana uudenvuoden aattona perheen kesken, mutta ei mennyt montaa tuntia, kun kaikki mantelit olivat kadonneet parempiin suihin.

Makeutettuihin ja suolattuihin manteleihin lisäsin muun muassa vaahterasiirappia ja pari muuta ainesosaa. Vaahterasiirapin sijasta voi käyttää myös muun muassa hunajaa tai vaikka fariini- tai muscovadosokeria. Kaikki tuovat pähkinöihin oman, hieman erilaisen makunsa.

Paahdetut mantelit ovat ihan parhaita

Paahdetut mantelit sopivat pikkunaposteltaviksi erilaisiin tilanteisiin, mutta myös syötäväksi lahjaksi.

 

Paahdetut mantelit

Aineet:

noin 2.5-3 dl (= 170-200 g) kuorellisia manteleita

Lisäksi:

2 rkl vaahterasiirappia

0.5 rkl öljyä (esim. rypsiöljyä)

0.5 rkl sokeria

0.5 tl hienonnettua merisuolaa

Ohje:

Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen. Sekoita vaahterasiirappi, öljy, sokeri ja suola keskenään kulhossa sekaisin. Lisää joukkoon mantelit ja sekoita hyvin sekaisin. Levitä manteliseos leivinpaperoidulle uunipellille.

Paahda manteleita 175 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Sekoita 1-2 kertaa paahtamisen aikana. Varo polttamasta manteleita. Mantelit ovat valmiita, kun ne alkavat hieman tuoksua ja saada väriä.

Jäähdytä (erityisesti sokeroituja) manteleita riittävästi ennen napostelua, sillä kuuma sokeri polttaa helposti suun.

Vinkki:

* Voit korvata vaahterasiirapin vaikka hunajalla tai fariinisokerilla.

* Voit paahtaa mantelit myös sellaisenaan, ilman minkäänlaisia mausteita. Kaada tällöin manteleita ohut kerros leivinpaperoidulle uunipannulle ja paahda samalla tavalla kuin makeutetut mantelitkin.

* Makeutetut ja maustamattomat mantelit voi paahtaa myös samalla pellillä, kunhan ne on eroteltu hieman toisistaan.


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Paahdetut mantelit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.