Suklaapossu

Pääsiäisen kinuskipallot

Tein taas kondensoitua maitoa muokkaamalla aiempaa ohjettani.  Keittelin seosta vahingossa hieman liian kauan, ja siitä tuli samantein paksua kinuskia. Mikäs sen parempi tapa ”hukata” kinuski, kuin tehdä siitä herkullisia kinuskipalloja 😀

 

Kamera ei tahtonut toimia meikäläisen hyppysissä tuona päivänä, joten valitettavasti näiden maku välity kuviin asti, eivätkä pallerot todellakaan näytä niin ihanilta kuin olivat. Eli näitä pitää ehdottomasti koittaa itse, että pääsee maistelemaan! ;D

 

 

 

 

Värjäsin päällisen Pääsiäistä ajatellen keltaiseksi. Alunperin mun piti maalata pallerot pääsiäismunien tapaan. Koitin maalata sekä sulatetuilla Candy Meltseillä että tomuväreillä, mutta niillä ei tullut tarpeeksi siistiä jälkeä. Seuraavaksi olisin vedellyt pintaan pastaväriä, mutta aikaloppui kesken, joten pallot jäivät plankoiksi.

Pääsiäisen kaura-kinuskiherkut

Koosta riippuen n. 50 kpl

Kinuskipohja:

50 g voita

1 dl vettä 0.5 dl glukoosisiirappia

1 dl fariinisokeria

1 dl sokeria

3 dl maitojauhetta

Lisäksi täytteeseen:

n. 4.5-5 dl kaurahiutaleita

n. 0.5-0.75 dl vehnäjauhoja

Kuorrutus:

Valkoisia Candy melts-nappeja

Keltaista pastaväriä

 

Ohje:

Laita voi, vesi, glukoosisiirappi ja sokerit kattilaan. Sekoita. Lämmitä seosta miedolla lämmöllä sekoitellen, kunnes sokerit sulavat. Vatkaa joukkoon maitojauhe koko ajan voimakkaasti sähkövatkaimella vatkaten. Jatka lämmittämistä 1-2 minuuttia koko ajan pohjasta sekoittaen. Varo, ettei seos pala pohjaan. Kinuski hieman paksenee lämmitettäessä ja lisää vielä jäähtyessään. Laita kattila esim. kylmää vettä sisältävään altaaseen jäähtymään.Lisää kylmään kinuskiin kaurahiutaleet ja lisää vehnäjauhoja sen verran, että saat massasta hyvin käsiteltävän. Jaa kaurakinuskiseos kahteen osaan ja muotoile kummastakin osasta pötköt. Leikkaa kumpikin pötkö n. 20 osaan ja pyörittele palloiksi. Kuorruta pallot keltaiseksi värjätyillä Candy Meltsillä.

Vinkki:

* Jos jäähdytät kinuskin kylmässä vesialtaassa, laita altaan pohjalle vettä vain sen verran, että se yltää juuri ja juuri kinuskin pinnan yläpuolelle. Sekoittele kinuskia välillä sen jäähtyessä. * Kinuski on jääkaappikylmänä todella tahmeaa ja venyvää. Huoneenlämmössä se pehmenee. * Jos pallot on kovin pehmeitä ja kuorruttaminen hankalaa, laita ne jääkaappiin jähmettymään hetkeksi.


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Pääsiäisen kinuskipallot

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *