Suklaapossu

Pääsiäisen superhelppo mämmijälkiruoka

Superhelppo mämmimousse

Tämä superhelppo, nopeatekoinen, vaniljainen mämmijälkiruoka on herkullinen ja samalla myös näyttävä tarjottava niin arkipöytään kuin Pääsiäisen juhlahetkiin. Moussemainen herkku valmistuu parhaimmillaan vain kolmesta aineesta eli mämmistä, vaniljakastikkeesta ja tuorejuustosta! Tai no jos tumma suklaakin lasketaan, niin neljää ainetta. Koska mousse on muutoin pehmeää ja sileää, niin suklaa tuo tähän kivasti tekstuuria. Ja toki suklaista makua, joka mätsäsi yllättävän hyvin mämmin kanssa yhteen.

Pääsiäiseksi helppo ja nopea kolmen aineen mousse

Vaniljakastike ja mämmi ovat ihan mahdottoman hyvä pari. Itse asiassa olen alkanut nauttimaan mämmin syömisestä vasta siitä lähtien, kun maistoin sitä ensimmäisen kerran vaniljakastikkeen kanssa tässä jokunen vuosi sitten. Tuo yhdistelmä on niin herkullinen, että mämmiä tulee ostettua joka vuosi heti kun se ilmestyy kauppoihin, ja vielä Pääsiäisen jälkeenkin. Tänä vuonna olen kantanut kotiin jo ties kuinka monta mämmipakettia, ja myös niitä vaniljakastikkeita. Tähän jälkkäriin upposi niitä molempia. Ja aijjettä, kyllä oli hyvää. Jopa lapset kauhoivat tätä suuhunsa into piukassa samalla kehusanoja ladellen 🙂

Idea tähän jälkkäriin syntyi vähän aikaa sitten, kun mämmiä syödessä mietin, että jospa vaniljakastikkeen vatkaisikin vaahdoksi ja tekisi siitä pienen jälkiruoan. Testailin sitä eräänä iltana samalla kun vahdin kahta pienintä vilperttiä. Tavallisesti en alkaisi leipoa mitään, jos olen kahden nuorimmaisen vahtina, sillä meno ja meininki on sitä luokkaa, ettei yleensä kulu montaakaan sekuntia, ilman kopsahduksia. Tämä jälkkäri oli kuitenkin niin älyttömän helppo ja nopea, että se syntyi vähän kuin siitä vain, kun laitoin yleiskoneen hoitamaan vatkauspuolen. Ja pikaisesta valmistuksesta huolimatta oli tosi hyvää!

Mämmistä herkkua

 

Mainitsinkin jo, että mousseen tulee vain kolmea ainetta; mämmiä, vaniljakastiketta ja tuorejuustoa. Tai no jos koristeluun käytetty tumma suklaa lasketaan mukaan, niin neljä ainetta. Näiden lisäksi tarvitaan neljä (tai pienempiä annoksia tehdessä useampi) lasia. Lasin pohjalle tulee mämmi, sen päälle paaaaksu kerros vaniljaista mämmimoussea ja päällimmäiseksi vielä pelkkää vaniljakastiketta. Mousset voi laittaa lasiin lusikoimalla, mutta ainakin itse saan ne pursottamalla siistimmin paikoilleen.

Pääsiäisen nopea ja helppo leivonnainen

Tein jokaiselle lapselle oman annokset ja yhden yhteiden meille ”vanhuksille”. Eipä mennyt montaakaan sekuntia, kun kaikki lasit olivat tyhjentyneet ja kehuja sateli. Superhelppoa, nopeaa ja samalla myös herkullista, kaikki samassa lasissa.

Pääsiäisen herkullinen ja helppo leivonnainen

Annokset voi tehdä valmiiksi useampi tunti ennen syömistä tai ne voi mussuttaa vaikka samantein parempiin suihin.

Superhelppo mämmijuustokakku lasissa

4 annosta

Aineet:

2.5 dl vatkattavaa vaniljakastiketta

n. 350 g mämmiä

100 g vaniljatuorejuustoa

Lisäksi:

Koristeluun tummaa suklaata rouhittuna

Ohje:

Vatkaa vaniljakastike paksuksi vaahdoksi. Ota noin puolet talteen eri kulhoon. Sekoita jäljelle jääneeseen vaniljavaahtoon tuorejuusto ja noin puolet mämmistä voimakkaasti vatkaten.

Ota esille neljä lasia, johon kokoat annokset. Lusikoi lasien pohjalle jäljelle jäänyt mämmi.

Laita mämmimousse pursotuspussiin. Tee samoin vaniljamousselle, jonka otit talteen eri kulhoon.

Vaniljavaahto ja mämmivaahto pursotuspusseissa

Pursota lasiin ensin mämmi-vaniljakastikeseos. Pursota sen päälle vaniljavaahto. Koristele halutessasi rouhitulla tummalla suklaalla. Ja eikun lusikka käteen ja ääntä kohti.

Vaniljainen mämmi jälkiruoka
Helppo mämmimousse jälkiruokana

 


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Pääsiäisen superhelppo mämmijälkiruoka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.