Pähkinä-nougat juustokakku

Suklaakakkua tehdessäni jäi aineita yli, joten johonkin ne
piti hukata. Ja mikäpäs sen mukavempi kohde kuin uusi kakku! 🙂 Olin saanut laivalta tuliaisiksi pullollisen pähkinä-nougat-likööriä, ja halusin testata sen käyttöä kakussa. Vein kakun töihin maistiaisiksi ja
kehuja tuli. Ja olihan tämä omastakin mielestäni ihanaa! Pohjana
voisi käyttää myös kaurakeksi-pohjaa.

 

 

16 cm vuokaan. Kaksinkertaisena 22-24cm vuokaan.

Pohja:

1 muna

0,3 dl
sokeria

1/2 tl vaniljasokeria tai pari pisaraa vaniljauutetta

0,5 dl
vehnäjauhoja

1/4 tl leivinjauhetta

0.4 dl vaniljamaitoa

Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi.
Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne varovasti sekoittaen taikinaan. Levitä
taikina irtopohjavuokaan, jossa pohjalla leivinpaperi ja reunat voideltu.
Paista 200 asteessa noin 7 minuuttia. Anna jäähtyä. Kostuta kevyesti vaniljamaidolla

Täyte:

2.5 dl flora vispiä

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1 dl sokeria

3 tl vaniljasokeria

1 dl pähkinänougat likööriä (NuB –nougat)

3 liivatelehteä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma
vaahdoksi. Kiehauta likööri,  jäähdytä
hetki ja liuota joukkoon pehmenneet liivatelehdet. Sekoita vatkatun kerman
joukkoon tuorejuusto, sokerit ja vaniljajauhe sekä kädenlämpöiseksi jäähtynyt
likööriliivateseos. Kaada juustokakun pohjan päälle ja hyydytä muutama tunti
jääkaapissa.Päälle:
Tummaa kaakaojauhoa

Koristeet:
sokerimassakukat

 

Avainsanat

Kommentit (2)

Säkin oot harrastanut noita joulutähtiä, ne on kyl kivoja ja näyttäviä! 🙂 (mulla löytyy Joulu-osiosta)

Olen samaa mieltä, Joulutähdet on tosi kivannäköiset koristeet! Ne on niin helppo ja nopea tehdäkin.

Tässä kakussa käyttämäni Joulutähdet taisivat olla aikoinaan ensimmäiset sokerimassakoristeeni. Muistan ihailleeni kukkia Kinuskikissan sivuilla ja siitä innostuneena hankein ensimmäiset koristelutarvikkeeni eli nuo lehtimuotit. Niillä onkin sittemmin ollut paljon käyttöä 🙂

Kommentoi juttua: Pähkinä-nougat juustokakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X