Pähkinä-suklaa-leivoskeksit

En malttanut pitää kovin pitkää päivitystaukoa uusien ohjeiden suhteen. Viikonloppua odotellessa tuli tehtyä näitä namipaloja. Tässä tietokoneella niitä napsiessani ajattelin laittaa reseptin samantein tänne..

 

Käydessäni läpi vanhoja leivontareseptejä törmäsin ohjeeseen nimeltään Makeat karamellileivokset. Olen joskus kirjoittanut ohjeen viereen sen olevan ihana pikkumakea, mutten millään meinannut muistaa minkälaisista leivoksista oli kyse. Google auttoi ja löysin samaisen reseptin kuvien kera toisesta blogista. Mieleni teki tehdä niitä, mutta kaapit ammottivat tyhjyyttään täytteeseen tarvittavien ainesten osalta. Sen sijaan löysin jämäpurkin kuohukermaa, suklaata ja pähkinöitä, ja niistä syntyi nämä leivoskeksit. En osannut päättää, ovatko nämä enemmän leivoksia vai keksejä, joten olkoot leivoskeksejä. Koostumus on jossain leivoksen ja keksin välimaastossa. Rapeita, mutta kuitenkin hieman sitkeän pehmeitä. Kannattaa antaa jäähtyä kunnolla. Itse käytin näitä pakkasessakin, ja kestivät todella hyvin, ainakin tämän parin päivän pikapakastamisen.

 

Noin 32 kpl. Pohja on lähes sama kuin makeissa karamellileivoksissakin, mutta täyte vaihdettu suklaaseen ja pähkinään:

Pohja:

3 dl vehnäjauhoja

3 dl kaurahiutaleita

2 dl fariinisokeria

1 tl soodaa

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

200g margariinia sulatettuna

Täyte:

2.5 dl Xtra suolapähkinöitä (nämä parhaita, koska ovat valmiiksi
puoikkaita eikä tarvitse pilkkoa pienemmäksi)

100 g maitosuklaata

50 g valkosuklaata

50 g tummaa suklaata

1 annos kinuskikastiketta

0.3 dl vehnäjauhoja

Kinuskikastike:

1.75 dl kuohukermaa

0.75 dl fariinisokeria

1 dl tavallista sokeria

Keitä kinuskikastikkeen aineksi n. 10 minuuttia, kunnes seos sakenee. Anna jäähtyä ja tee sillä aikaa pohja.

Yhdistä pohjan kuivat aineet ja lisää sula rasva. Sekoita hyvin. Ota
taikinasta n. 2 dl talteen ja painele loput pienelle pellille leivinpaperin
päälle (n.20 x 30 cm). Paista pohjaa 175 asteessa n. 15 min. ja anna hieman jäähtyä.

Sekoita pilkotut suklaat ja pähkinät ja ripottele pohjan päälle. Lisää jauhot kinuskikastikkeeseen ja lisää täytteen
päälle. Ripottele vielä loppu muruseos päälle. Paista vielä n. 20 min. kunnes
leivos on kullanruskea. Leikkaa hyvin jäähtynyt leivos pieniksi n. 4 x 4 cm
paloiksi.

Avainsanat

Kommentit (2)

Nämä näyttävät juuri sellaisilta mitkä on pakko lisätä "pakko kokeilla listalle" 🙂

Kommentoi juttua: Pähkinä-suklaa-leivoskeksit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X