
Pähkinä-suklaa-leivoskeksit

En malttanut pitää kovin pitkää päivitystaukoa uusien ohjeiden suhteen. Viikonloppua odotellessa tuli tehtyä näitä namipaloja. Tässä tietokoneella niitä napsiessani ajattelin laittaa reseptin samantein tänne..
Käydessäni läpi vanhoja leivontareseptejä törmäsin ohjeeseen nimeltään Makeat karamellileivokset. Olen joskus kirjoittanut ohjeen viereen sen olevan ihana pikkumakea, mutten millään meinannut muistaa minkälaisista leivoksista oli kyse. Google auttoi ja löysin samaisen reseptin kuvien kera toisesta blogista. Mieleni teki tehdä niitä, mutta kaapit ammottivat tyhjyyttään täytteeseen tarvittavien ainesten osalta. Sen sijaan löysin jämäpurkin kuohukermaa, suklaata ja pähkinöitä, ja niistä syntyi nämä leivoskeksit. En osannut päättää, ovatko nämä enemmän leivoksia vai keksejä, joten olkoot leivoskeksejä. Koostumus on jossain leivoksen ja keksin välimaastossa. Rapeita, mutta kuitenkin hieman sitkeän pehmeitä. Kannattaa antaa jäähtyä kunnolla. Itse käytin näitä pakkasessakin, ja kestivät todella hyvin, ainakin tämän parin päivän pikapakastamisen.
Noin 32 kpl. Pohja on lähes sama kuin makeissa karamellileivoksissakin, mutta täyte vaihdettu suklaaseen ja pähkinään:
Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
3 dl kaurahiutaleita
2 dl fariinisokeria
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
200g margariinia sulatettuna
Täyte:
2.5 dl Xtra suolapähkinöitä (nämä parhaita, koska ovat valmiiksi puoikkaita eikä tarvitse pilkkoa pienemmäksi)
100 g maitosuklaata
50 g valkosuklaata
50 g tummaa suklaata
1 annos kinuskikastiketta
0.3 dl vehnäjauhoja
Kinuskikastike:
1.75 dl kuohukermaa
0.75 dl fariinisokeria
1 dl tavallista sokeria
Keitä kinuskikastikkeen aineksi n. 10 minuuttia, kunnes seos sakenee. Anna jäähtyä ja tee sillä aikaa pohja.
Yhdistä pohjan kuivat aineet ja lisää sula rasva. Sekoita hyvin. Ota taikinasta n. 2 dl talteen ja painele loput pienelle pellille leivinpaperin päälle (n.20 x 30 cm). Paista pohjaa 175 asteessa n. 15 min. ja anna hieman jäähtyä.
Sekoita pilkotut suklaat ja pähkinät ja ripottele pohjan päälle. Lisää jauhot kinuskikastikkeeseen ja lisää täytteen päälle. Ripottele vielä loppu muruseos päälle. Paista vielä n. 20 min. kunnes leivos on kullanruskea. Leikkaa hyvin jäähtynyt leivos pieniksi n. 4 x 4 cm paloiksi.

Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen! Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan! Copyright Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos! Yhteydenotot suklaapossu.leipoo (at) gmail.com
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pähkinä-suklaa-leivoskeksit
Nämä näyttävät juuri sellaisilta mitkä on pakko lisätä "pakko kokeilla listalle" 🙂
Kiitos! Kannattaa kokeilla 🙂