Pannacotta raparperi-mansikkahillokkeella

Pistin veljeltäni saadun raparperipuskan alun meidän maahan parisen vuotta sitten. Vihdoinkin tänä
kesänä näyttäisi kasvavan herkkupötköjä enemmän kuin vain yhteen jälkkäriin tai
piirakkaan 🙂 Kevään ensimmäiset raparperit päätyivätkin tähän nopeaan ja helppoon jälkiruokaan. Mansikka on niin ihanaa raparperin kanssa, joten laitoin sitä hillokkeeseen mukaan ja siitä tulikin taas tosi herkullista 🙂

Testailin pannacotan tekoon Hyytelösokeri Multia, joka soveltuu myös
maitotuotteiden hyydyttämiseen, sillä hyydyttäjänä toimii karrageeni ja
johanneksenleipäpuujauhe. Paketin ohjeessa mainittiin, että pannacottaa tehdessä sokerin voi sekoittaa joko kermaan, maitoon tai näiden yhdistelmään. Laitoin suurimmaksi osaksi maitoa, mutta nyt mietin, mahtoiko se vaikuttaa lopputulokseen. Pannacotan koostumus ei nimittäin ollut mieleeni, sillä se jäi hieman rakeiseksi.. Pannacotta oli rakenteeltaan pehmeää, mutta lusikoitavissa. Koostumus tosin hajosi lusikassa suht helposti eli ei ollut kovin kiinteää.

Ehkä sokeri toimisi paremmin paksummissa massoissa esim. juustokakuissa tai kermavaahtoa sisältävissä leivonnaisissa. Seuraavalla kerralla teen pannacotan vanhalla hyväksi havaitulla tavalla käyttämällä liivatetta. Hilloke sen sijaan oli tosi hyvää ja sopisi taatusti aidon pannacotan kaveriksi paremmin kuin hyvin!

Laitan nyt Pannacotankin ohjeen kuitenkin sellaisena kuin sen tein. Onko kellään antaa vinkkejä, mikä tuossa olisi voinut mennä pieleen? Vai onko hyvän pannacotan teko hyytelösokerilla silkka mahdottomuus?

Pannacotta raparperi-mansikkahillokkeella
4 annosta
Hilloke:
110 g mansikoita
110 g raparperin paloja
1 dl hillosokeria
Pannacotta:
3.5 dl maitoa
1 dl kuohukermaa
1 dl hyytelösokeri Multia
Koristeluun:
Sitruunamelissan lehtiä
Ohje:
Tee ensin mansikka-raparperihilloke. Laita kuoritut ja pilkotut raparperit sekä mansikan palat kattilaan kerroksittain sokerin kanssa. Anna mehustua n. tunnin ajan. Kuumenna seosta hiljaksiin ja keitä n. 15 minuuttia, kunnes raparperin palat ovat pehmeitä. Laita seos jäähtymään esim. kylmää vettä sisältävään altaaseen.Tee pannacotta sekoittamalla aineet kattilassa. Kuumenna sekoitellen. Kun seos alkaa kiehua, keitä n. 1 minuutin ajan. Ota kattila pois levyltä. Anna jäähtyä hetki. Kaada tarjoiluastiaan ja anna jäähtyä ensin huoneen lämmössä ja laita vielä jääkaappiin jähmettymään n. 3 tunniksi. Kaada kylmän pannacotan päälle kylmä hilloke.

 

Instagram

  • Nämä kahden aineet suklaafudget on mun lemppariohje kiireisiin leipomistilanteisiin. Ja kyllähän nämä fudget myös maistuvat ihan älyn hyville. Niitä on myös helppo muuttaa lisäämällä joukkoon esim. pähkinöitä ja lakun paloja, nams! Kurkkaa ohje blogista ja tee vimeistään joululahjaksi (ensin pitää tietty harjoitella ja maistella eri variaatioita 😉 ) ! https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helpot-nopeat-kahden-aineen-suklaafudget/ #suklaapossu #suklaafudget #helppojanopea #easy #chocolate #fudge #kotiliesiblogit
  • Vieläkö teillä on omenoita jäljellä? Tämä supermehevä omenapiirakka on helppo ja nopea tehdä, ja niin mehevä, että!!! Jos kaipaat vielä omppuohjetta, niin kurkkaa ohje blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/supermeheva-omenapiirakka-kauramurulla-munaton/
#suklaapossu #omena #piirakka #munaton #omenapiirakka #mehevä #moist #yummy #applepie #kotiliesiblogit
  • Testailin vegaanisia pullia kookosmaitopohjaisina, ja voi että kun niistä tuli pehmoisia. Ja ihanan makuisia, varsinkin kanelilla ja fariinisokerilla täytetyt versiot, nams! 😋 Ohjeen löydät blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/vegaaniset-eli-maidottomat-ja-munattomat-pullat/ #suklaapossu #vegaaninen #pulla #kotiliesiblogit #vegan #bun
  • Sain tehdä veljeni uudelle perheenjäsenelle ristiäiskakun tässä vähän aikaa sitten. Koristeeksi toivottiin pientä rättäriä ja tällainen siitä tuli :) Koko kakun näet blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pojan-ristiaiskakku-citroen-koristeella/ #ristiäiskakku #suklaapossu #kaulintamassa #2cv #vadelma #mansikka #mousse #christening #cake #kotiliesiblogit
  • Yksi mun kestosuosikkini syksyn herkuista on tämä ihanan mehevä ja muhkea omenapiirakkaa murupäällisellä. Piirakka on älyttömän helppo ja nopea tehdä. Oletko jo kokeillut? Ohjeen löydät blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-ja-meheva-omenapiirakka-kauramurupaallisella-maidoton/
#helppojanopea #omenapiirakka #kauramuru #maidoton #suklaapossu #yummy #applepie #kotiliesiblogit
  • Tein mein 2-vuotiaan pojan ja 9-vuotiaan tytön synttäreiden tarjottavista yhteenvedon. Voit nyt lukea blogista, mitä kaikkea suolaista ja makeaa olikaan tarjolla :) https://kotiliesi.fi/sukl…/yhteenveto-synttaritarjottavista/ #suklaapossu #yhteissynttärit #synttärit #suolaisetleivonnaiset #makeatleivonnaiset #lentokonekakku #pulla #pannacotta #sitruunakeksi #munaton #birthday #kotiliesiblogit
  • Onko teillä vielä punaherukoita jäljellä? Mä tein tällaisen munattoman punaherukkarahkapiirakan, josta tuli tosi hyvää! Piirakassa on mehevä pohja, rapea päällinen ja välissä rahkatäytettä punaherukoilla. Kurkkaa herkkuohje blogista ja kokeile itse vaikka heti alkaneen viikon iloksi https://kotiliesi.fi/suklaapossu/punaherukka-rahkapiirakka-maisemakahvilan-punaherukkapiirakka/  #punaherukka #piirakka #rahkapiirakka #kesä #herkkua  #suklaapossu #kotiliesiblogit #redcurrant #pie

suklaapossu

Keskustelu

Kylläpä näyttää hyvältä! Mansikka ja raparperi sopivat hyvin yhteen, taatusti herkkua tuo hilloke.

Kiitos 🙂 Hilloke oli kyllä tosi herkkua, olisin voinut syödä sitä vaikka pelkiltäänkin 😛

Herkullisen näköistä 🙂

Kiitos 🙂 Kun pannacotan vielä tekee kunnollisella, aidolla ohjeella, niin sit kyllä mennä hurahtaa kielikin kurkusta alas ;D

Vika voi kyllä olla siinä, että suurin osa nesteestä oli maitoa. Minä olen käyttänyt aina puoliksi kuohukermaa ja puoliksi maitoa, eikä ruoka ole ollut rakeista. Toinen mahdollinen syy voi olla se, että keittämisaika on ollut liian pitkä. Pussin kyljessä keittämisajaksi mainitaan puoli minuuttia. Koitapas joskus uudemman kerran. Onnistut varmasti!

Syy saattaa olla noissa. Pitää vielä testailla vähän rasvaisempana versiona kunnon kermalla. Kiitos vinkeistä 🙂

Kommentoi juttua: Pannacotta raparperi-mansikkahillokkeella

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X