Pannacotta raparperi-mansikkahillokkeella

Pistin veljeltäni saadun raparperipuskan alun meidän maahan parisen vuotta sitten. Vihdoinkin tänä
kesänä näyttäisi kasvavan herkkupötköjä enemmän kuin vain yhteen jälkkäriin tai
piirakkaan 🙂 Kevään ensimmäiset raparperit päätyivätkin tähän nopeaan ja helppoon jälkiruokaan. Mansikka on niin ihanaa raparperin kanssa, joten laitoin sitä hillokkeeseen mukaan ja siitä tulikin taas tosi herkullista 🙂

Testailin pannacotan tekoon Hyytelösokeri Multia, joka soveltuu myös
maitotuotteiden hyydyttämiseen, sillä hyydyttäjänä toimii karrageeni ja
johanneksenleipäpuujauhe. Paketin ohjeessa mainittiin, että pannacottaa tehdessä sokerin voi sekoittaa joko kermaan, maitoon tai näiden yhdistelmään. Laitoin suurimmaksi osaksi maitoa, mutta nyt mietin, mahtoiko se vaikuttaa lopputulokseen. Pannacotan koostumus ei nimittäin ollut mieleeni, sillä se jäi hieman rakeiseksi.. Pannacotta oli rakenteeltaan pehmeää, mutta lusikoitavissa. Koostumus tosin hajosi lusikassa suht helposti eli ei ollut kovin kiinteää.

Ehkä sokeri toimisi paremmin paksummissa massoissa esim. juustokakuissa tai kermavaahtoa sisältävissä leivonnaisissa. Seuraavalla kerralla teen pannacotan vanhalla hyväksi havaitulla tavalla käyttämällä liivatetta. Hilloke sen sijaan oli tosi hyvää ja sopisi taatusti aidon pannacotan kaveriksi paremmin kuin hyvin!

Laitan nyt Pannacotankin ohjeen kuitenkin sellaisena kuin sen tein. Onko kellään antaa vinkkejä, mikä tuossa olisi voinut mennä pieleen? Vai onko hyvän pannacotan teko hyytelösokerilla silkka mahdottomuus?

Pannacotta raparperi-mansikkahillokkeella

4 annosta

Hilloke:

110 g mansikoita

110 g raparperin paloja

1 dl hillosokeria

Pannacotta:

3.5 dl maitoa

1 dl kuohukermaa

1 dl hyytelösokeri Multia

Koristeluun:

Sitruunamelissan lehtiä

Ohje:
Tee ensin mansikka-raparperihilloke. Laita kuoritut ja pilkotut raparperit sekä mansikan palat kattilaan kerroksittain sokerin kanssa. Anna mehustua n. tunnin ajan. Kuumenna seosta hiljaksiin ja keitä n. 15 minuuttia, kunnes raparperin palat ovat pehmeitä. Laita seos jäähtymään esim. kylmää vettä sisältävään altaaseen.Tee pannacotta sekoittamalla aineet kattilassa. Kuumenna sekoitellen. Kun seos alkaa kiehua, keitä n. 1 minuutin ajan. Ota kattila pois levyltä. Anna jäähtyä hetki. Kaada tarjoiluastiaan ja anna jäähtyä ensin huoneen lämmössä ja laita vielä jääkaappiin jähmettymään n. 3 tunniksi. Kaada kylmän pannacotan päälle kylmä hilloke.

 

Kommentit (6)

Kylläpä näyttää hyvältä! Mansikka ja raparperi sopivat hyvin yhteen, taatusti herkkua tuo hilloke.

Kiitos 🙂 Hilloke oli kyllä tosi herkkua, olisin voinut syödä sitä vaikka pelkiltäänkin 😛

Herkullisen näköistä 🙂

Kiitos 🙂 Kun pannacotan vielä tekee kunnollisella, aidolla ohjeella, niin sit kyllä mennä hurahtaa kielikin kurkusta alas ;D

Vika voi kyllä olla siinä, että suurin osa nesteestä oli maitoa. Minä olen käyttänyt aina puoliksi kuohukermaa ja puoliksi maitoa, eikä ruoka ole ollut rakeista. Toinen mahdollinen syy voi olla se, että keittämisaika on ollut liian pitkä. Pussin kyljessä keittämisajaksi mainitaan puoli minuuttia. Koitapas joskus uudemman kerran. Onnistut varmasti!

Syy saattaa olla noissa. Pitää vielä testailla vähän rasvaisempana versiona kunnon kermalla. Kiitos vinkeistä 🙂

Kommentoi juttua: Pannacotta raparperi-mansikkahillokkeella

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Sveitsiläinen marenki ❤️ Tosi helppo valmistaa ja lopputulos on ihanan paksu, mutta pehmoinen ja suussasulava. Tiesitkö, että sveitsiläisestä marengista pystyy tekemään myös kovia marenkeja ilman uunia! Ja vitsit kun ne ovat hyviä, ihan eri luokkaa kuin perusmarengit, nams! Sveitsiläisestä marenki on monikäyttöistä sillä siitä myös mm. kakkuun tai piirakan pintaan kauniin kuorrutteen. Kurkkaa ohje blogin puolelta⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/sveitsilainen-marenki-ja-marengit-ilman-uunia/⁣
⁣
#sveitsiläinen marenki⁣
#marengit⁣
#ilmanuunia⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#meringues⁣
#foodphotography
  • Näiden ihanien, ilman vaivaamista valmistuvien sämpylöiden testaamisen myötä sämpyläinnostukseni on noussut huippuunsa! Testailin tätä "sekoita aineet keskenään, laita kulho jääkaappiin, paista seuraavana päivänä"-tyylistä sämpyläohjetta jokunen viikko sitten ja rakastuin! En ole koskaan ennen välittänyt sämpylöiden tekemisestä, sillä lopputulos on ollut mitä on. Nykyään oikein odotan pääseväni tekemään näitä rapeakuorisia, sisältä pehmeitä sämpylöitä. Ihan parhaita! Katso ohje blogin puolelta ⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helpot-rapeakuoriset-sampylat-ilman-vaivaamista/⁣
⁣
#sämpylät⁣
#helppojanopeasämpylä⁣
#sämpylätilmanvaivaamista⁣
#parassämpylä⁣
#suklaapossu ⁣
#kotiliesiblogit
  • Tuli piiiiitkästä aikaa tehtyä hiivattomia pikapullia, tällä kertaa erilaisella ohjeella. Näistä tuli muuten tosi ihania korvikkeita tavallisille pullille, vaikka yllätysvieraille tai muuten vaan pullanhimoon. Eräs syöjistäkin mietti ääneen, että mitä sitä enää pullataikinaa tehdä, kun ilman hiivaakin valmistuu näin hyviä pullia :) Kurkkaa ohje blogista ja testaa nopeat pullat vaikka heti⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helpot-ja-nopeat-pikapullat/⁣
⁣
Ps. Pullien väri jäi kalvakaksi, koska jätin munalla voitelun väliin poikamme muna-allergian takia ja paistoin pullat varmuudeksi alhaisella lämmöllä. Ulkonäöstä huolimatta ovat siis kypsiä :)⁣
⁣
#pikapulla⁣
#pullailmanhiivaa⁣
#nopeajahelppoleivonnainen⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#bun⁣
#bunwithouteast
  • Tiesitkö, että pannukakun tekeminen onnistuu myös munattomana? Tässä munattomassa pannarissa on hieman maitorahkaa tuomassa sekä proteiinia että parempaa koostumusta. Meillä tätä on syöty jo vuoden verran pojan allergian takia, ja aina yhtä hyvää, erityisesti jos lapsilta kysytään. Kurkkaa tarkempi ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/munaton-pannukakku-ja-vielapa-todella/⁣
⁣
#suklaapossu ⁣
#kotiliesiblogit⁣
#munaton⁣
#pannukakku⁣
#pannari⁣
#eggless⁣
#pancake
  • Tänä vuonna päädyin tekemään laskiaispullat kahdella täytevälillä. Näitä oli ihana syödä, kun sai joka haukkauksella sopivassa suhteessa sekä pullaa, kermavaahtoa että hilloa :P Syöminen tapahtui kuten muutenkin eli lakki ensin ja sen jälkeen kumpikin kerros erikseen. Tästä tuli mun suosikkilaskiaispulla :)⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/laskiaispullat-tuplataytteella-kerrospullana/⁣
⁣
#laskiainen2019⁣
#laskiaispulla⁣
#tuunattupulla⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit
  • Kaupallinen yhteistyö #mrmuscle

Meillä meni yksi viikonloppu näiden mehevien mokkapalamuffissien kanssa herkutellessa. Ennen herkuttelua testailin keittiön aukaisemista MrMusclen rasvaa poistavalla viemärirakeella, ja ohoh, se toimi todella hienosti. Tästä on aikaa jo sen verran, että normaalisti viemärit olisivat jälleen tukossa, mutta nyt ne vetävät hienosti edelleenkin! Nyt on kiva leipoa vaikka uusi satsi näitä herkkumuffinseja, kuten lapset sanoivat 😋 Kurkkaa muffinssien ohje blogista ja lue samalla helppo vinkki keittiön huoltoon.

https://kotiliesi.fi/suklaapossu/mokkapalamuffinssit-ja-keittion-huoltohommia/

#mokkapalat
#muffinssi
#suklaapossu
#kotiliesiblogit
#kaupallinenyhteistyö
  • Tämä kakku päätyi kummipoikamme synttäripöytään viime vuoden loppupuolella. Täytteenä oli reilusti mansikoita ja tuorejuustolla vahvistettua kermaa. Oi kuinka hyvää! Katso ohje blogin puolelta⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pokemon-kakku-mansikkataytteella/⁣
⁣
#pojansynttärit #pokemon #kakku #synttärikakku⁣
#mansikkakakku #mansikoita #kermakakku⁣
#suklaapossu #kotiliesiblogit⁣
#birthday #cake

suklaapossu

X