Pannacotta raparperi-mansikkahillokkeella

Pistin veljeltäni saadun raparperipuskan alun meidän maahan parisen vuotta sitten. Vihdoinkin tänä
kesänä näyttäisi kasvavan herkkupötköjä enemmän kuin vain yhteen jälkkäriin tai
piirakkaan 🙂 Kevään ensimmäiset raparperit päätyivätkin tähän nopeaan ja helppoon jälkiruokaan. Mansikka on niin ihanaa raparperin kanssa, joten laitoin sitä hillokkeeseen mukaan ja siitä tulikin taas tosi herkullista 🙂

Testailin pannacotan tekoon Hyytelösokeri Multia, joka soveltuu myös
maitotuotteiden hyydyttämiseen, sillä hyydyttäjänä toimii karrageeni ja
johanneksenleipäpuujauhe. Paketin ohjeessa mainittiin, että pannacottaa tehdessä sokerin voi sekoittaa joko kermaan, maitoon tai näiden yhdistelmään. Laitoin suurimmaksi osaksi maitoa, mutta nyt mietin, mahtoiko se vaikuttaa lopputulokseen. Pannacotan koostumus ei nimittäin ollut mieleeni, sillä se jäi hieman rakeiseksi.. Pannacotta oli rakenteeltaan pehmeää, mutta lusikoitavissa. Koostumus tosin hajosi lusikassa suht helposti eli ei ollut kovin kiinteää.

Ehkä sokeri toimisi paremmin paksummissa massoissa esim. juustokakuissa tai kermavaahtoa sisältävissä leivonnaisissa. Seuraavalla kerralla teen pannacotan vanhalla hyväksi havaitulla tavalla käyttämällä liivatetta. Hilloke sen sijaan oli tosi hyvää ja sopisi taatusti aidon pannacotan kaveriksi paremmin kuin hyvin!

Laitan nyt Pannacotankin ohjeen kuitenkin sellaisena kuin sen tein. Onko kellään antaa vinkkejä, mikä tuossa olisi voinut mennä pieleen? Vai onko hyvän pannacotan teko hyytelösokerilla silkka mahdottomuus?

Pannacotta raparperi-mansikkahillokkeella
4 annosta
Hilloke:
110 g mansikoita
110 g raparperin paloja
1 dl hillosokeria
Pannacotta:
3.5 dl maitoa
1 dl kuohukermaa
1 dl hyytelösokeri Multia
Koristeluun:
Sitruunamelissan lehtiä
Ohje:
Tee ensin mansikka-raparperihilloke. Laita kuoritut ja pilkotut raparperit sekä mansikan palat kattilaan kerroksittain sokerin kanssa. Anna mehustua n. tunnin ajan. Kuumenna seosta hiljaksiin ja keitä n. 15 minuuttia, kunnes raparperin palat ovat pehmeitä. Laita seos jäähtymään esim. kylmää vettä sisältävään altaaseen.Tee pannacotta sekoittamalla aineet kattilassa. Kuumenna sekoitellen. Kun seos alkaa kiehua, keitä n. 1 minuutin ajan. Ota kattila pois levyltä. Anna jäähtyä hetki. Kaada tarjoiluastiaan ja anna jäähtyä ensin huoneen lämmössä ja laita vielä jääkaappiin jähmettymään n. 3 tunniksi. Kaada kylmän pannacotan päälle kylmä hilloke.

 

Instagram

  • Testailin oreo-mansikkatäytteistä ja suklaakakkupohjaista
kakkua, ihan vain hyvän mansikkakesän kunniaksi :) Pohjana munaton mehevä suklaakakkupohja. Katso tarkempi ohje blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/oreo-mansikkataytteinen-kakku/ #oreo #mansikka #vanilja #täytekakku #strawberry #chocolate #cookie #cake #suklaapossu #kotiliesi #kotiliesiblogit
  • Tämä sitruunainen, liivatteeton juustokakku, jonka alla ja päällä reilusti mansikoita, oli ihan älyttömän hyvää ja maistui myös niille, jotka eivät makeasta muuten niin välitä. Katso ohje blogista ja herkuttele vaikka heti viikonloppuna https://kotiliesi.fi/suklaapossu/taydellinen-mansikka-sitruunajuustokakku/ #liivatteeton #mansikka #sitruuna #juustokakku #keksimuru #yummy #lemon #strawberry #cheesecake #suklaapossu #kotiliesi #kotiliesiblogit
  • Mainos Electrolux. Kokeilin kauan haaveilemaani kesäistä lettukakkua päästessäni miettimään induktiotason ihanuuksia yhteistyössä Electroluxin kanssa. Letuista tuli niin nameja, että taidan paistaa niitä heti tänään lisää. Klikkaa blogiin, josta löydät kakun ohjeen sekä mielipiteeni induktiotasosta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kesainen-lettukakku/ #lettukakku #kesä #kaupallinenyhteistyö #suklaapossu #kotiliesi #kotiliesiblogit
  • Porkkanakakku onnistuu mahtavasti myös munattomana. Lopputuloksena mehevä, kostea, miedon mausteinen, pehmeä ja herkullinen porkkanakakku. Ihastuin tähän niin, että olen tehnyt tätä lyhyellä välillä jo kahteen kertaan. Tosin kuorrute vaihtui matkalla hieman, mutta tuo taikinaosa. Oih, sitä olisin voinut syödä raakanakin vaikka kuinka :P Ohje blogin puolella https://kotiliesi.fi/suklaapossu/aivan-ihana-porkkanakakku-munaton/
#munaton #porkkanakakku #helppojanopea #yummy #eggless #carrotcake #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Veljen pojalle päätyi tällainen pikapikaa koristeltu kakku, jonka oli tarkoitus muistuttaa Starwarssin tähtitaivasta. Musta suklaaspray ja kimaltavat nonparellit kätkivät alleen herkullisen vadelma-mansikkamoussetäytteiden kakun ja mehevän vaalean kakkupohjan. Tarkemman ohjeen löydät blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pojan-10-vuotiskakku-starwars-tyyliin/
#suklaapossu #täytekakku #synttärikakku #mansikka #vadelma #maidoton #munaton #strawberry #rasberry #eggless #birthdaycake #kotiliesi
  • Herkullista Juhannusta! Kuvassa helppo, nopea ja herkullinen mansikkakääretorttukakku (oon niin ihastunut niihin). Ne valmistuvat miltei yhtä nopeasti kuin tavallinen kääretorttukin ja sisällä odottaa pystyraitainen yllätys. Mein 9v tyttö sai tällaisen synttärikakukseen ja herkkua oli! Ohje kakkuun löytyy blogin puolelta
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-ja-herkullinen-mansikka-kaaretorttukakku/
#kääretorttukakku #kääretorttu #kakku #mansikkakakku #mansikka #raparperi #cake #strawberry #rhubarb #curd #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Olin nimennyt tämän raparperipiirakan aiemmin blogissani maailman parhaaksi raparperipiirakaksi jokunen vuosi sitten ja pitihän sen niminen piirakka leipasta uudestaankin. Pitikö tämän helpon ja nopean piirakan nimi paikkansa? Se selviää blogin puolelta, josta löytyy myös piirakan ohje https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-raparperipiirakka-maailman-parasko/
#raparperi #raparperipiirakka #helppojanopea #suklaapossu #rhubarb #pie #yummy

suklaapossu

Keskustelu

Kylläpä näyttää hyvältä! Mansikka ja raparperi sopivat hyvin yhteen, taatusti herkkua tuo hilloke.

Kiitos 🙂 Hilloke oli kyllä tosi herkkua, olisin voinut syödä sitä vaikka pelkiltäänkin 😛

Herkullisen näköistä 🙂

Kiitos 🙂 Kun pannacotan vielä tekee kunnollisella, aidolla ohjeella, niin sit kyllä mennä hurahtaa kielikin kurkusta alas ;D

Vika voi kyllä olla siinä, että suurin osa nesteestä oli maitoa. Minä olen käyttänyt aina puoliksi kuohukermaa ja puoliksi maitoa, eikä ruoka ole ollut rakeista. Toinen mahdollinen syy voi olla se, että keittämisaika on ollut liian pitkä. Pussin kyljessä keittämisajaksi mainitaan puoli minuuttia. Koitapas joskus uudemman kerran. Onnistut varmasti!

Syy saattaa olla noissa. Pitää vielä testailla vähän rasvaisempana versiona kunnon kermalla. Kiitos vinkeistä 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.