Pehmeät mustikkamuffinit rapealla kauramurupäällisellä

 

Näitä muffneita voin kehua huippuhyviksi! Pehmeän mustikkaisen sisuksen yhdistäminen kaneliseen kauramurupäälliseen on täydellistä! Nämä herkut saivat paljon paljon kehuja jokaiselta joka näitä pääsi maistamaan.

Jo uuninluukkua avatessa keittiöön leijaili huumaava kanelin ja kauran tuoksut. Tuoksun lisäksi valmiin muffinin makukin on aivan ihana.
Nämä ovat meheviä, ihanan pehmoisia ja herkullisen mustikkaisia. Taikinassa on vehnäjauhojen lisäksi perunajauhoja, jotka tekevät koostumuksesta pehmeämmän ja ehkä aavistuksen höttöisenkin. Päällä rapsahtaa kanelista kauramurua. Herkullinen kauramuru on tuttu juttu jo aiemmista taivaallisista omena-muffineista.

Ja mikä parasta, näiden tekeminen on äärettömän helppoa ja nopeaa. Näitä syödessä ei heti uskoisi, että taikina syntyy vain sekoittamalla aineet keskenään. Missään vaiheessa ei siis tarvita vatkainta. Lisäksi sekä taikinan että murupäällisen teko hoituu vain yhtä kulhoa käyttämällä eli suuremmalta tiskiltäkin vältytään.

Pehmeät mustikkamuffinit rapealla kauramurupäällisellä
n. 10 kpl
Muffinit:
75 g leivinmargariinia tai voita
100 g piimää
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
0.5 dl perunajauhoja
1.5 dl sokeria
0.25 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 dl (pakaste)mustikoita
Kauramurupäällinen:
0.75 dl tummaa ruokosokeria tai tavallista

1.25 dl kaurahiutaleita

40 g voita sulatettuna
n. 1 ½ tl kanelia (maun mukaan)
1 tl vaniljasokeria

 

Ohje:
Tee muffinitaikina. Sulata rasva. Anna jäähtyä hetki. Sekoita joukkoon piimä ja muna. Sekoita kuivat aineet (ei mustikoita) keskenään. Kääntele kuivat aineet rasvaseokseen nopeasti käännellen, mutta älä vaivaa taikinaa. Sekoita lopuksi joukkoon mustikat nopeasti käännellen. Sekoita vain sen verran, että aineet juuri ja juuri sekoittuvat.
Laita paperiset muffinivuoat muffinipellin koloihin. Jaa taikina 10 muffinivuokaan ja painele lusikalla tasaiseksi.Sulata murupäällistä varten hieman lisää voita. Tiskin välttämiseksi voit käyttää samaa kulhoa missä teit taikinan. Sekoita kaikki kauramurupäällisen aineet keskenään ja ripottele muffinivuokiin taikinan päälle. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 20 minuuttia, kunnes muffinit ovat kypsiä. Anna jäähtyä, jos maltat.
Vinkit:
* Jos käytät tuoreita mustikoita, saattaa paistoaika olla hieman lyhyempi. Kokeile muffinit kypsyys tökkäämällä tikku keskelle muffnia. Jos siihen ei tartu raakaa taikinaa, on muffini kypsä. Kypsän muffinin tunnistaa myös siitä, että se tuntuu keskeltä kevyesti paineltuna kiinteältä, mutta pehmeältä. Varo paistamasta liikaa, jotta muffini ei suotta kuivu.
* Kokeile maistella kuumaa muffinia kylmän vaniljajäätelön kanssa.

 

 

Sanotteko muuten tällaisia leivonnaisia muffineiksi vai muffinsseiksi vai jollain muulla nimellä?

 

Avainsanat

Instagram

  • Mainos Electrolux. Kokeilin kauan haaveilemaani kesäistä lettukakkua päästessäni miettimään induktiotason ihanuuksia yhteistyössä Electroluxin kanssa. Letuista tuli niin nameja, että taidan paistaa niitä heti tänään lisää. Klikkaa blogiin, josta löydät kakun ohjeen sekä mielipiteeni induktiotasosta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kesainen-lettukakku/ #lettukakku #kesä #kaupallinenyhteistyö #suklaapossu #kotiliesi #kotiliesiblogit
  • Porkkanakakku onnistuu mahtavasti myös munattomana. Lopputuloksena mehevä, kostea, miedon mausteinen, pehmeä ja herkullinen porkkanakakku. Ihastuin tähän niin, että olen tehnyt tätä lyhyellä välillä jo kahteen kertaan. Tosin kuorrute vaihtui matkalla hieman, mutta tuo taikinaosa. Oih, sitä olisin voinut syödä raakanakin vaikka kuinka :P Ohje blogin puolella https://kotiliesi.fi/suklaapossu/aivan-ihana-porkkanakakku-munaton/
#munaton #porkkanakakku #helppojanopea #yummy #eggless #carrotcake #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Veljen pojalle päätyi tällainen pikapikaa koristeltu kakku, jonka oli tarkoitus muistuttaa Starwarssin tähtitaivasta. Musta suklaaspray ja kimaltavat nonparellit kätkivät alleen herkullisen vadelma-mansikkamoussetäytteiden kakun ja mehevän vaalean kakkupohjan. Tarkemman ohjeen löydät blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pojan-10-vuotiskakku-starwars-tyyliin/
#suklaapossu #täytekakku #synttärikakku #mansikka #vadelma #maidoton #munaton #strawberry #rasberry #eggless #birthdaycake #kotiliesi
  • Herkullista Juhannusta! Kuvassa helppo, nopea ja herkullinen mansikkakääretorttukakku (oon niin ihastunut niihin). Ne valmistuvat miltei yhtä nopeasti kuin tavallinen kääretorttukin ja sisällä odottaa pystyraitainen yllätys. Mein 9v tyttö sai tällaisen synttärikakukseen ja herkkua oli! Ohje kakkuun löytyy blogin puolelta
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-ja-herkullinen-mansikka-kaaretorttukakku/
#kääretorttukakku #kääretorttu #kakku #mansikkakakku #mansikka #raparperi #cake #strawberry #rhubarb #curd #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Olin nimennyt tämän raparperipiirakan aiemmin blogissani maailman parhaaksi raparperipiirakaksi jokunen vuosi sitten ja pitihän sen niminen piirakka leipasta uudestaankin. Pitikö tämän helpon ja nopean piirakan nimi paikkansa? Se selviää blogin puolelta, josta löytyy myös piirakan ohje https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-raparperipiirakka-maailman-parasko/
#raparperi #raparperipiirakka #helppojanopea #suklaapossu #rhubarb #pie #yummy
  • Testailin alkukesästä maidotonta marjamoussea kakun väliin ja voi jehna kun siitä tuli hyvää! Tämä vadelmaa ja mansikka sisältävä mousse oli niin herkkua, etten kakkua syödessä edes muistanut siinä olevan mitään erilaista. Nams! Ohje tähän marjamousseen löytyy blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/maidoton-marjamousse-tayte-kakkuun/
#marjamousse #mansikka #vadelma #kakuntäyte #suklaapossu #maidoton #nomilk #strawberry #rasberry #cakefilling #yummy
  • Kolmesta pienestä mustikkapiirakasta syntyy helposti pikainen kakku. Piirakoihin voi hukata myös muitakin pakkasen kätköistä löytyviä marjoja ☺️ Ohje kakkuun blogissa 
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/sitruunainen-mustikkapiirakka-kakku/
#suklaapossu #mustikkapiirakka #kakku #cake #blueberry #pie #cake #kotiliesiblogit

suklaapossu

Keskustelu

Ihanan näköisiä! Luuletko että tuon piimän voisi korvata maidolla, maustamattomalla jogurtilla yms.? Piimää kun niin harvoin löytyy tästä taloudesta.

Piimän voi hyvin korvata maustamattomalla jogurtilla. Maitokin saattaisi toimia, mutta ennemmin laittaisin jogurttia, joka on piimän tapaan hapan ja koostumuskin on samantapainen kuin piimällä.

Kauramurupäällinen näyttää houkuttelevalta! 🙂

Se sopikin näihin todella hyvin, oli miltei paras osa ;D Vaikka olihan mehevä sisustakin ihanaa.

Kyllä muffinssi on muffinssi! 😀

Kutsuin näitä itsekin myös muffinsseiksi vielä joku aika sitten, mutta luettuani muffinssin tarkoittavan muffinia monikossa, kokeilin kutsua näitä muffineiksi ja sille tielle näimmä jäin 🙂 Vaikka muffinssi kyllä kuullostaa korvaan edelleen paremmalta, ehkä pitää vaihtaa takaisin 😉

Nämä olivat aivan mielettömän ihania! Itse korvasin piimän kermaviilillä ja hyvä tuli.

Hienoa! Mukavaa, että maistuivat! 😀

Hei! Voisiko samalla ohjeella tehdä myös pienen piirakan vai pitäisikö ohjeeseen tehdä jotain muutoksia? Nämä ovat parhaita syömiäni/tekemäni muffineita, jätin vain kanelin pois muruseoksesta 🙂

Hei, viestisi oli mennyt roskapostikansiooni ja löysin sen sieltä vasta nyt. Pahoitteluni myöhäisestä vastauksesta! Tästä ei nyt enää ole apua heinäkuiseen leivontahetkeesi, mutta vastaan tulevaisuuden varalta. Mustikkapiirakkaa varten laittaisin joukkoon hieman enemmän nesteitä. Eli rasvaa yhteensä 100g ja piimääkin voisi laittaa 1.25 dl. Muuten pitäisin ohjeen samana. Ja 180 asteessa sen aikaa, kunnes piirakka kypsä eli puolisen tuntia. Ihana kuulla, että muffinssiversiot maistuivat! 😀

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.