Pepperoni-kinkku -juustokakku

Kerroin aikaisemmassa postauksessani tehneeni tytön synttäreille suolaisen savulohijuustokakun lisäksi myös pepperoni-kinkkujuustokakun. Tässä ohje siihen.

Samalla
kun testailin näitä kahta suolaista juustokakkua, kokeilin myös kahta
erilaista pohjaa. Savulohijuustokakun pohjan tein ruisleivästä ja tähän
kakkuun sen sijaan hapankorpuista. Itse tykästyi enemmän
ruisleipäversioon, sillä siinä oli enemmän makua. Lisäksi hapankorput
jäivät hieman kuiviksi, vaikka laitoinkin niiden joukkoon mielestäni
reippaasti nestettä. Laitan kuitenkin ohjeen näiltä osin sellaisena kuin sen
tein.

Tässä kakussa oli sama ongelma kuin lohiversiossakin. Eli pohjaa oli
liian vähän täytteeseen verrattuna. Sainkin hyviä vinkkejä
lohijuustokakun kommenttikenttään siitä, että pohjamurua voisi ripotella myös täytekerrosten väliin! Sellainen tyyli sopisi tähänkin kakkuun enemmän kuin hyvin.

Täyte oli pehmoinen ja maistui miedosti valkosipulille.
Kun tein täytettä, holautin joukkoon hieman ajattelematta
sitruunanmehua. Niinkuin lohijuustokakussakin oli. Täyte maistui tuossa
vaiheessa, siis ennen hyytymistään melko vahvasti sitruunalle, ja
melkein jo menetin yöuneni miettiessäni sitruunaista
kinkku-juustokakkua. Sitruunan maku kuitenkin laimeni hyytymisen aikana,
eikä sitä juurikaan erottanut. Sitruunan voi kuitenkin mielestäni
korvata vedellä, joten laitan sen vaihtoehdon suoraan ohjeeseen.

Kinkku ei kovin vahvasti tullu esiin, joten sitä olisi voinut olla vaikka tuplasi enemmänkin. Ja pepperoniakin olisi voinut hukata joukkoon reippaasti. Mutta eipä tämä kakku pohjan ohuudesta tai kinkun vähyydestä huolimatta kuitenkaan
syömättä jäänyt, vaan viimeiset palat hävisivät jääkaapista jo seuraavan
päivän iltaan mennessä 🙂

Kinkku-juustokakku
n. 28 cm irtopohjavuokaan
Pohja:
175 g valkosipuli hapankorppuja
75 g voita
0.5 dl vettä
Täyte:
100 g pepperonia
250 g savukinkkua
4 dl Flora Kuohua
200 g ranskankermaa
400 g valkosipuli tuorejuustoa (laitoin 200 g valkosipuli-, 100 g mustavalkosipuli ja 100 g maustamatonta tuorejuustoa)
vajaa 1 rkl sinappia
1.5 dl ruohosipulia hienonnettuna
ripaus suolaa (laitoin 0.5 tl, ei välttämättä tarvitse niin paljon)
mustapippuria muutama rouhaisu myllystä
7 liivatelehteä
0.5 dl sitruunan mehua tai vettä
Ohje:
 Hienonna hapankorput monitoimikoneen terällä. Sekoita joukkoon sulatettu voi sekä vettä sen verran, että murut pysyy joten kuten kasassa kun niitä puristaa nyrkin sisällä.  Laita tarjoilulautaselle irtopohjavuoan reunaosa ja painele muruseos lautaselle, reunojen sisäpuolelle. Laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi. 
Pilko pepperoni ja savukinkku pieniksi paloiksi. Vatkaa Flora Kuohu vaahdoksi. Lisää joukkoon ranskankerma ja vatkaa vielä noin minuutti, niin seos kuohkeutuu lisää. Vatkaa joukkoon notkistetut tuorejuustot. 
Laita liivatelehdet kylmään veteen turpoamaan n. 5 minuutiksi. Purista tällä välin sitruunan mehua 0.5 dl mikron kestävään pieneen mukiin. Kuumenna mehu mikrossa kuumaksi. Liuota turvonneet liivatelehdet kuumaan sitruunan mehuun. Anna jäähtyä noin minuutti. .
Lisää pilkotut kinkku ja pepperoni kerma-tuorejuustovaahdon joukkoon. Kaada liivateseos joukkoon ohueana nauhana koko ajan voimakkaasti vatkaten.. Maista ja mausta seos sinapilla, ruohosipulin silpulla, suolalla sekä mustapippurille. Kaada valmis massa vuokaan hapankorppupohjan päälle ja tasoita. Laita jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

 Koristele haluamallasi tavalla.

Vinkki:
* Ohjeessa on määrät liki täysin sellaisina kuin itse tein. Itse kuitenkin suunnittelen ensi kerralla tekeväni pohjan vaikkapa real-leivästä ja laittavani pohjamurua reilut kerrokset sekä pohjalle että täytekerrosten väliin. Myös kinkkua ja pepperonia voisi olla täytteessä hieman enemmän. Sitten oltaisiin ehkä jo aika lähellä täydellisyyttä? 🙂

Instagram

  • Testailin alkukesästä maidotonta marjamoussea kakun väliin ja voi jehna kun siitä tuli hyvää! Tämä vadelmaa ja mansikka sisältävä mousse oli niin herkkua, etten kakkua syödessä edes muistanut siinä olevan mitään erilaista. Nams! Ohje tähän marjamousseen löytyy blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/maidoton-marjamousse-tayte-kakkuun/
#marjamousse #mansikka #vadelma #kakuntäyte #suklaapossu #maidoton #nomilk #strawberry #rasberry #cakefilling #yummy
  • Kolmesta pienestä mustikkapiirakasta syntyy helposti pikainen kakku. Piirakoihin voi hukata myös muitakin pakkasen kätköistä löytyviä marjoja ☺️ Ohje kakkuun blogissa 
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/sitruunainen-mustikkapiirakka-kakku/
#suklaapossu #mustikkapiirakka #kakku #cake #blueberry #pie #cake #kotiliesiblogit
  • Oletko jo osallistunut blogissani olevaan arvontaan, jossa voi voittaa kaksi lippua Taste of Helsinki -tapahtumaan parin viikon päästä? Jollet ole, niin kipin kapin osallistumaan, sillä osallistumisaika päättyy jo huomenna! Ohjeet osallistumiseen löytyy tämän postauksen loppupuolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/vinkit-taydellisen-juustokakun-paistamiseen/ Onnea arvontaan jo etukäteen! Pst! Olen myös itse paikalla tuossa tapahtumassa kokkaamassa huippukokin kanssa toista bloggaaja+huippukokki-paria vastaan. Huih, jänskättää jo ihan älysti, mutta hitsit kun on ihana päästä mukaan! #suklaapossu #arvonta #tasteofhelsinki
  • Tarhatädeille lähti tällä kertaa kiitoksena kuluneesta vuodesta suht perinteinen, mutta herkullinen raparperipiirakka. #suklaapossu #munaton #maidoton #raparperipiirakka #rhubarb #pie
  • Näitä Cookie popseja tarjoiltiin tänään väitönswn jälkeisessä juhlassa. Ihana kiiltävä kulta teki lime-popseista erityisen juhlavia. Maistuivat myös tosi hyviltä, raikkailta 😘 #väitös #pikkumakeat #suklaapossu #cookiepops
  • Ihanaa äitienpäivää! 🌺🎂💕 Mein tytöt leipoivat mulle isänsä avustuksella Suklaapossun blogista etsimänsä kahden suklaan juustokakun. Isompi tytär harjotteli samalla marmorointia ja odotti jännityksellä miten se onnistui. Hyvä tuli, niin ulkoisesti kuin maullisesti. Koko kakku tuhoutui perheen kesken, hupsis. Ihanaa olla juuri näiden tyttöjen sekä pikkumiehen äiti 💖 #suklaapossu #kahdensuklaankakku #liivatteeton #äitienpäiväkakku #äitienpäivä #äitienpäivä2018 #mother #mothersday #äiti
  • Ihanaa kun aurinko hellii ja pian meillä aletaan grillaamaan. Vinkkaan vielä ennen ulos menemistä, että kokosin blogiin muutamia herkullisia makeita ja suolaisia ohjeita kesän juhliin ja äitienpäiväksi 💖 Jos haluat tehdä vielä jotain herkkua huomiseksi, niin vilkaise vinkit blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/aitienpaivan-makeat-ja-suolaiset-leivonnaiset/
#vinkki #äitienpäivä #suolaiset #makeat #leivonnaiset #suklaa #savulohi #kahvikakunmuotoinenkakku #suklaapossu #kotiliesi

suklaapossu

Keskustelu

Kokeilin tätä ohjetta muutama viikko sitten ja todellista herkkuahan siitä tuli. Vaihdoin tosin pohjan lohikakun Real-pohjaan, joka sopi paremmin omaan makumaailmaani. Kakkua ei tosin pystynyt syömään kuin pienen palan kerralla, koska täyte on TODELLA tuhtia, vaikka tuntuukin ensin kevyen raikkaalta.
Jatkossa teen pohjasta kaksi kertaa paksumman ja laitan kermavaahtoa puolet vähemmän.

Kiitos kommentistasi 🙂 Totta, melko täyttävää herkkua on, vaikka maistuukin ensin raikkaalta. Tosin tuokaan ei estänyt minua syömästä pienen palan jälkeen toista, ja vielä kolmatta.. Maku oli sen verran mielenkiintoinen 😉 Tuota itsekin mietin tuolla tekstissä, että pohjaosaa olisi voinut olla enempikin, ja pohjana juurikin Real (tai muu ruisleipä). Sitten kun ehdit kokeilemaan uudestaan noilla muutoksin, kerrothan millainen tuli 😀

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.