Lämpimiä kesäkelejä saatiin odotella jonkin aikaa, mutta ihanaa kun ne saapuivat. Ja mikäs sen ihanampi tapa nauttia
näistä ja tulevista kesäisistä säistä, kuin käydä vaikkapa piknikillä ja ottaa mukaansa herkulliset ja
helppotekoiset jälkiruoat. Tässä yksi ehdotus sellaiseksi; pienet juustokakut 🙂 

Pääsin jälleen 10 muun Blogiringin bloggaajan kanssa kehittelemään reseptiä Valio Violan tuorejuustoista. Violan maustetut
tuorejuustot ovat olleet todella positiivinen yllätys, ja vaikken normaalisti
maustettuja tuorejuustoja käytä, niin nämä ovat jääneet käyttööni. Itse ihastuin
viime kerralla mango-tuorejuustoon ja halusin käyttää sitä jälkiruoassa
tälläkin kertaa. Tällä kertaa kaupasta mukaan tarttui myös
mustaherukka-tuorejuusto.

Tein
noista kahdesta tuorejuustosta pieniä kahden maun juustokakkuja
muffinssivuokiin. Tämän helpommaksi juustokakkujen tekeminen ei kovin
helposti mene ja aineksiakin on vain kolme! Muffinssivuoan pohjalle
laitetaan yksi keksi, jonka päälle laitetaan lusikoidaan tuorejuustoa,
johon on sekoitettu muna. Vielä uuniin ja jäähdytys. Helppoa, eikö. Ja
nopeaa!

Ennen paistamista pelkäsin
hieman, jäävätkö keksit täysin koviksi, mutta lopulta niille kävikin
päinvastoin ja ne tulivat juustokakkumassan alla pehmoisiksi. Keksin päällä oli mustaherukkainen tuorejuustokerros ja päällimmäisenä vielä mangon makuinen kerros. Tuo mustaherukkainen uutuus oli maultaan miedon
mustaherukkainen ja sopi mielestäni oikein hyvin mangon kanssa yhteen.
Kumpikaan maku ei jyrännyt toista. Juustokakkuihin saa kivasti vaihtelua laittamalla
juustokakkumassaan erimakuisia tuorejuustoja.

Nämä pienet juustokakut tekee nopeasti
jääkaappiin valmiiksi piknikkiä, muuta ulkoiluretkeä tai mökkireissua
odottamaan vaikkapa edellisenä iltana, mutta niiden tekeminen onnistuu
hienosti myös saman päivän aamuna, kun pakkaa huoneenlämpöiset kakkuset vaikkapa pieneen kylmälaukkuun muutaman kylmäkallen päälle. Kokeilin molempia tapoja. Eri kerroilla. Ensimmäiset jälkkärit nautittiin kotipihalla, kun taas toiset päätyivät pikaleivonnaisina mökkireissulle 7v. tytön tekeminä. Tässä tulee ohje 🙂

Pienet mustaherukka-mangojuustokakut

10-12 kpl
Aineet:
200 g Valio Viola mustaherukka-tuorejuustoa
200 g Valio Viola mango-tuorejuustoa
2 munaa
10-12 kpl (kaura)keksiä
Lisäksi:
Muffinssipelti ja paperisia muffinssivuokia
Ohje:
Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen.

Lusikoi mustaherukka-tuorejuusto pieneen kulhoon. Lisää toiseen kulhoon mango-tuorejuusto. Lisää kumpaankin kulhoon 1 muna ja vatkaa kunnolla sekaisin.

Laita paperiset muffinssivuoat
muffinssipellin koloihin. Laita kuhunkin vuokaan 1 keksi. Lusikoi 
mustaherukka-tuorejuustoseos tasaisesti kunkin keksin päälle. Lusikoi
päälle mango-tuorejuustoseos.


Paista
noin 15-20 minuuttia, kunnes juustokakut ovat hyytyneet reunoilta, mutta
hytkyvät edelleen keskeltä. Anna jäähtyä kokonaan ja laita jääkaappiin
tekeytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Nappaa mukaan vaikkapa
piknik-koriin.

Ja sitten vielä muistutus Valio Violan arvonnasta. Kaikkien 14.8 mennessä instassa tai facebookissa #violaretki-kuviaan postanneiden kuluttajien kesken arvotaan 100 euron lahjakortteja! Tarkempia tietoja löydät sivulta www.valio.fi/viola.
www.blogirinki.fi
Yhteistyössä Valio Viola