Pienet karjalanpiirakat

Tein pieniä cocktailpiirakan kokoisia karjalanpiirakoita. Niiden teko ei ole lainkaan niin työlästä ja aikaavievää, kuin olen ennen ajatellut. Tai meneehän riisipuuron keittoon sekä itse piirakoiden rypyttämiseen ja paistamiseen yhteensä ehkä reilu 3 tuntia, mutta kun nekin on jaettu kahdelle eri päivälle, ei urakka enää tunnukaan niin pahalta. Ja näiden tekeminen kannattaa, sillä nämä voittavat kaupan valmiit karjalanpiirakat mennen tullen!!!

 

Tämä taikina eroaa aiemmin tekemistäni karjalanpiirakoista hieman taikinan ja täytteen suhteen. Tällä kertaa käytin tavallisia ruisjauhoja ruissihtijauhojen sijasta ja lisäsin tämän takia myös hieman vehnäjauhoja taikinaan. Kaulitsemisvaiheessa tarvitsin enemmän jauhoja, kuin ruissihtijauhoja käytettäessä. Annos on hieman edellistä isompi, ja piirakat pienempiä. Tälläkin kertaa taikinaa jäi hieman yli ja tein niistä jälleen näkkäreitä. Paras paistolämpötila olisi n.275-300, mutta oma uunini ei lämpene kuin 250 asteiseksi, joten jouduin tyytymään siihen.

Noin 75-80 kpl.

Taikina:

5 dl ruisjauhoja
2½ dl vehnäjauhoja
3.25 dl vettä

1.5 tl suolaa

Sekoita jauhot, suola ja vesi keskenään kulhossa. Ota
taikinaklöntti pöydälle ja vaivaa kunnes se on kiinteä kasa.Puurotäyte:
5 dl puuroriisiä

5 dl vettä
2 l punaista maitoa
2.75 tl suolaa
50 g voita
2 munaa

Keitetään kuten
kuin tavallinen riisipuuro: Kiehauta vesi ja lisää siihen riisi. Keitä
hissukseen, kunnes vesi on imeytynyt ja lisää sitten maito vähitellen niin,
että puuro kiehuu koko ajan. Keitä hetki, käännä levy pois ja anna hautua
kypsäksi. Terästä voilla ja mausta suolalla. Täytteeseen saa kauniin kiillon lisäämällä
jäähtyneen puuron joukkoon kananmunan tai pari. Voiteluun:

n. 150 g voita + 3 dl maitoa Ohje:

Kaulitse taikina n.0.3 cm paksuiseksi levyksi ja
ota pienellä (n.3-4 cm) ympyrä-muotilla paloja. Laita taikinapalat jauhotetulle
pöydälle odottamaan tuorekelmun tai puolitetun ison pakastepussin alle ettei
taikina kuivu. Jos pinoat paloja, ripota jauhoja niiden väliin etteivät ne
tartu toisiinsa.

 

Ajele kakkarat. Älä paina, vaan anna taikinakakkaran pyöriä pulikan alla pyöreäksi ja ohueksi levyksi. Käytä apuna
vähän ruisjauhoja, jottei taikina tartu kiinni alustaan. Lisää keskelle reilu ruokalusikallinen riisitäytettä, ja levitä niin, että reunoille jää
n.1.5cm taittovarat. 

Taita molemmat reunat kohti keskustaa. Rypytä peukalolla
ja etusormella.

 

 

Paista 250-asteisessa uunissa n.15 minuuttia. Voitele
välittömästi voisulalla tai kasta maito-voi-seokseen. Pane voidellut piirakat
laakeaan astiaan (vaikka uunipellille) limittäin ja peitä voipaperilla ja
leivinliinalla. Anna kuorien pehmetä ja piirakoiden jäähtyä. Nauti sellaisenaan
tai munavoin kanssa.

Kommentit (2)

Tässäkin on taas yksi homma joka tarttisi opetella! Hienoja piirakoita ja kivat vaihekuvat 🙂 Palaan tänne kun sen aika tulee 😉 Siskokin näitä tekee, niin hänelle varmasti pääsisi oppiin.

Kiitos! Kannattaa testata! Ja kun kerran pääset siskollekin oppiin.. 🙂 Tämä oli minullekin vasta toinen kerta, joten olen vielä harjoitteluvaiheessa. Mutta taatusti teen jatkossakin karjalanpiirakat itse, niin hyviä ovat! 🙂

Kommentoi juttua: Pienet karjalanpiirakat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Tällainen vadelmainen prinsessakakku päätyi pienen tytön ensimmäiseksi kakuksi ristiäispöytään alkukeväästä. Pupun muokkaaminen kaulintamassasta vaati muutaman testipupun parin illan aikana, mutta lopulta siitä tuli kiva. Mikä ihaninta, kakun maku sai jälleen kehuja. Ohje tähän maukkaaseen kakkuun löytyy blogin puolelta⠀
⠀
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pienen-tyton-ristiaiskakku-pupukoristeella/⠀
⠀
#ristiäiset⠀
#tytönkakku⠀
#prinsessakakku⠀
#gluteeniton⠀
#suklaapossu⠀
#kotiliesiblogit⠀
#cakedecoration
  • Voi että, kuinka ihanan helppoja, nopeita ja silti herkullisia tällaiset lehtitaikinasta taiotut pienet suolaiset piiraset ovatkaan! Näiden tekeminen onnistuu myös lapsilta ja nämä sopisivatkin hienosti vaikka huomiseen äitienpäivään. Täytteeksi voi laittaa oman maun mukaan miltei mitä tahansa. Meillä oli mm. feta-tomaattipiirasia, namskis! Katso tämä sekä juhliin että arkiruokailuunkin sopiva ohje blogista.⠀
⠀
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helpot-ja-nopeat-suolaiset-pikkupiirakat-kahdella-eri-taytteella/⠀
⠀
#suklaapossu⠀
#kotiliesiblogit⠀
#helppojanopea⠀
#munatonleivonta⠀
#leivonta⠀
#leivontablogi⠀
#fetajuusto⠀
#tomaatti⠀
#ihanitsetehty⠀
#arkiruokaa
  • Yhteistyössä Dr Oetker.  Tämä vaniljainen mustikkakakku sai valtavat kehut kaikilta sitä maistaneilta. Enkä yhtään ihmettele; mustikka ja vanilja vain ovat niin nappi pari 💙 Osallistun tällä kakulla myös Dr. Oetkerin kakkukisaan! Millä kakulla sinä aiot osallistua? Löydät kilpailun pikaohjeet sekä reseptin tähän kakkuun blogista.
⠀
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/vaniljainen-mustikka-taytekakku-ja-vinkki-upeasta-kilpailusta/
⠀
#cakeithappen⠀
#mustikka⠀
#täytekakku⠀
#äitienpäivä⠀
#kesänjuhlat⠀
#suklaapossu⠀
#kotiliesiblogit⠀
#yhteistyö⠀
#droetker
  • Kuka tykkää Twix-patukoista? Mulla nousi heti käsi pystyyn 🖐️ Nämä kinuski-suklaapalat muistuttavat twix-patukoita eli ovat ihania herkkuja. Munaton muropohja, päällä kerros venyvää kinuskia ja päällä suklaakuorrute, nam 😋 Kurkkaa helpohko ohje kotitekoisiin kinuski-suklaapatukoihin blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kinuski-suklaapalat-miltei-kuin-twix/⠀
⠀
#ihanitsetehty⠀
#twix⠀
#suklaa⠀
#kinuski⠀
#suklaapatukat⠀
#munaton⠀
#kondensoitumaito⠀
#kotiliesiblogit⠀
#suklaapossu⠀
#yummy⠀
#caramel⠀
#chocolate
  • Ei mitään kaunottaria, mutta niiiin hyviä 😋 
HAUSKAA JA HERKULLISTA VAPPUA! 🎉🎈 #munkituunissa
#uunimunkit
#vappu
#suklaapossu
#kotiliesiblogit
  • Nämä munattoman ja maidottomat donitsit ovat liki identtiset Maailman parhaiden donitsien kanssa niin makunsa kuin koostumuksensa puolesta. Eli ihan järkyn hyviä! Kurkkaa helppo ohje blogin puolelta⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/munattomat-ja-maidottomat-donitsit-uunissa/⁣
⁣
#kotiliesiblogit⁣
#suklaapossu⁣
#munaton⁣
#maidoton⁣
#donitsi⁣
#maailmanparas⁣
#vappu⁣
#donuts
  • Blogini yhden suosituimman ohjeen eli Järisyttävän hyvän sitruunajuustokakun sisar on tämä herkullinen limejuustokakku 💕 Ihanan pehmoista, silkkisen sileää, samaan aikaan sekä raikasta että sopivan makeaa, ja älyttömän helppotekoista herkkua. Tämän syömistä oli vaikea jättää yhteen palaan. Enkä jättänyt. Kakku oli mielestäni vähintään yhtä hyvää kuin sitruunainen versio. Kurkkaa koko ohje blogista.⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/taivaallinen-limejuustokakku-liivatteeton/⁣
⁣
HERKULLISTA PÄÄSIÄISTÄ!⁣
⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#ilmanliivatetta⁣
#limejuustokakku⁣
#lime
#juustokakku
#pääsiäinen⁣
#ihanitseleivottu
#cheesecake 
#yummy 
#foodphotography 
#bakinblogger 
#baking

suklaapossu

X