Pienet karjalanpiirakat

Tein pieniä cocktailpiirakan kokoisia karjalanpiirakoita. Niiden teko ei ole lainkaan niin työlästä ja aikaavievää, kuin olen ennen ajatellut. Tai meneehän riisipuuron keittoon sekä itse piirakoiden rypyttämiseen ja paistamiseen yhteensä ehkä reilu 3 tuntia, mutta kun nekin on jaettu kahdelle eri päivälle, ei urakka enää tunnukaan niin pahalta. Ja näiden tekeminen kannattaa, sillä nämä voittavat kaupan valmiit karjalanpiirakat mennen tullen!!!

 

Tämä taikina eroaa aiemmin tekemistäni karjalanpiirakoista hieman taikinan ja täytteen suhteen. Tällä kertaa käytin tavallisia ruisjauhoja ruissihtijauhojen sijasta ja lisäsin tämän takia myös hieman vehnäjauhoja taikinaan. Kaulitsemisvaiheessa tarvitsin enemmän jauhoja, kuin ruissihtijauhoja käytettäessä. Annos on hieman edellistä isompi, ja piirakat pienempiä. Tälläkin kertaa taikinaa jäi hieman yli ja tein niistä jälleen näkkäreitä. Paras paistolämpötila olisi n.275-300, mutta oma uunini ei lämpene kuin 250 asteiseksi, joten jouduin tyytymään siihen.

Noin 75-80 kpl.

Taikina:

5 dl ruisjauhoja
2½ dl vehnäjauhoja
3.25 dl vettä

1.5 tl suolaa

Sekoita jauhot, suola ja vesi keskenään kulhossa. Ota
taikinaklöntti pöydälle ja vaivaa kunnes se on kiinteä kasa.Puurotäyte:
5 dl puuroriisiä

5 dl vettä
2 l punaista maitoa
2.75 tl suolaa
50 g voita
2 munaa

Keitetään kuten
kuin tavallinen riisipuuro: Kiehauta vesi ja lisää siihen riisi. Keitä
hissukseen, kunnes vesi on imeytynyt ja lisää sitten maito vähitellen niin,
että puuro kiehuu koko ajan. Keitä hetki, käännä levy pois ja anna hautua
kypsäksi. Terästä voilla ja mausta suolalla. Täytteeseen saa kauniin kiillon lisäämällä
jäähtyneen puuron joukkoon kananmunan tai pari. Voiteluun:

n. 150 g voita + 3 dl maitoa Ohje:

Kaulitse taikina n.0.3 cm paksuiseksi levyksi ja
ota pienellä (n.3-4 cm) ympyrä-muotilla paloja. Laita taikinapalat jauhotetulle
pöydälle odottamaan tuorekelmun tai puolitetun ison pakastepussin alle ettei
taikina kuivu. Jos pinoat paloja, ripota jauhoja niiden väliin etteivät ne
tartu toisiinsa.

 

Ajele kakkarat. Älä paina, vaan anna taikinakakkaran pyöriä pulikan alla pyöreäksi ja ohueksi levyksi. Käytä apuna
vähän ruisjauhoja, jottei taikina tartu kiinni alustaan. Lisää keskelle reilu ruokalusikallinen riisitäytettä, ja levitä niin, että reunoille jää
n.1.5cm taittovarat. 

Taita molemmat reunat kohti keskustaa. Rypytä peukalolla
ja etusormella.

 

 

Paista 250-asteisessa uunissa n.15 minuuttia. Voitele
välittömästi voisulalla tai kasta maito-voi-seokseen. Pane voidellut piirakat
laakeaan astiaan (vaikka uunipellille) limittäin ja peitä voipaperilla ja
leivinliinalla. Anna kuorien pehmetä ja piirakoiden jäähtyä. Nauti sellaisenaan
tai munavoin kanssa.

Kommentit (2)

Tässäkin on taas yksi homma joka tarttisi opetella! Hienoja piirakoita ja kivat vaihekuvat 🙂 Palaan tänne kun sen aika tulee 😉 Siskokin näitä tekee, niin hänelle varmasti pääsisi oppiin.

Kiitos! Kannattaa testata! Ja kun kerran pääset siskollekin oppiin.. 🙂 Tämä oli minullekin vasta toinen kerta, joten olen vielä harjoitteluvaiheessa. Mutta taatusti teen jatkossakin karjalanpiirakat itse, niin hyviä ovat! 🙂

Kommentoi juttua: Pienet karjalanpiirakat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Omareista syntyy ihanan pehmeä ja herkullinen juustokakku. Ripottelin tuon makeahkon täytteen sisälle myös vadelmia ja voi kuinka ihanasti ne sopivatkaan tähän. Kakku toimi vanhimman tytön synttärikakkuna sukulaissynttäreillä ja paljon kehuja myös muilta syöjiltä. Kurkkaa koko ohje blogin puolelta.⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/omar-juustokakku-vadelmilla/⁠
⁠
#omar⁠
#juustokakku⁠
#omarjuustokakku⁠
#vadelmia⁠
#ihanitsetehty⁠
#⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog
  • Arki alkaa pikkuhiljaa ja ainakin meidän perheessä se tarkoittaa töiden lisäksi kiireisiä iltapäiviä ja iltoja mm. lasten harrastusten parissa. Ruokien pitäisi valmistua nopeasti ja mieluusti olla myös maukkaita. Vähän aikaa sitten teimme tämän ihanan vesimeloni-halloumisalaatin, johon ihastuimme lasten kanssa. Tämä onkin ihanan raikas ja nopea vaihtoehto arkiruokailuun, eikä tämän tekeminen ole jäänyt yhteen kertaan. Maistuisiko tämä myös sulle? Kurkkaa tarkempi ohje blogista⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/vesimeloni-halloumisalaatti/⁠
⁠
#arkiruoka⁠
#halloum⁠
#salaatti⁠
#helppojanopea⁠
#vesimeloni⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog
  • Kuopuksemme täytti alkukesästä jo 3 vuotta! Hurjaa miten kovaa vauhtia aika kulkee ja lapset kasvavat. Yksi pojan lempparihahmoista on Palomies Sami, jota hän toivoi myös kakkuunsa. Vaikkei kaikki mennyt aivan putkeen kakun teossa, poika oli kakkuun enemmän kuin tyytyväinen :)⁠
Blogista löytyy kakusta enempi juttua⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/palomies-sami-kakku-3-vuotiaalle/⁠
⁠
#palomiessami
#täytekakku⁠
#synttärikakku⁠
#3vuotias
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog
  • Mä niin tykkään punaherukoista. Erilaisia ohjeista onkin tullut testattua vuosien saatossa aika monta. Kun kävin ohjeita läpi, keräsin samalla yhteen postaukseen Suklaapossun parhaimmat TOP11 -punaherukkaohjeet. Extrana on myös yksi ihana joululahjaidea! Kurkkaa tuo vinkki sekä muut ohjeet blogin puolelta.⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/parhaat-punaherukkaleivonnaiset-top-10/⁠
⁠
#punaherukka⁠
#parhaatohjeet⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#redcurrant⁠
#summerbaking⁠
#bestrecipes⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog
  • Tämä ihana punaherukkacurd syntyi lukijan antamasta vinkistä. Vinkki olikin todella herkullinen ja curdista tuli ihanan makeankirpeä ja sileä. Curdia eli tahnaa voi käyttää miltei mihin tahansa makeaan leivontaan mm. kakkuihin, eton mess tyyppisiin herkkuihin tai vaikka macaronien täytteiksi. Kurkkaa helppo ja herkullinen ohje blogista ⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/punaherukkacurd-eli-punaherukkatahna-munaton/⁠
⁠
#punaherukka⁠
#punaherukkacurd⁠
#kesä⁠
#kesäleivonta⁠
#munatonleivonta⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#redcurrant⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#summer⁠
#bakingblog
  • Lasten synttärijuhlissa oli tarjolla helppo ja maukas kinkku-juustopiirakka, jonka tein poikamme allergian takia munattomana. Piirakkasta tuli todella herkullinen, eikä juhlien jälkeen koko pellillisestä ollut jäljellä muruakaan. Piirakassa oli testinä myös hieman erilainen sekoitettava piirakanpohja, johon tuli mm. kaurahiutaleita. Katso munattoman suolaisen piirakan ohje blogin puolelta⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kinkku-juustopiirakka-munaton/⁠
⁠
#munaton⁠
#suolainenpiirakka⁠
#arkiruoka⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog⁠
#kesä⁠
⁠
  • Kirsikat ovat, ainakin täällä meidän pihassa, juuri nyt parhaimmillaan. Ison sadon kunniaksi päätin tehdä Maisemakahvilan piirakan tyyppisen, munattoman piirakan kirsikasta, mutta pienin muutoksin. Mm. osan vehnäjauhoista korvasin kaurahiutaleilla ja täytteeseen laitoin rahkan lisäksi vaniljakastiketta. Kurkkaa koko piirakan helppo ohje blogin puolelta. ⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kirsikka-rahkamurupiirakka-munaton/⁠
⁠
#kirsikka⁠
#makeapiirakka⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog⁠
#kesäleivonta⁠
#kesä

suklaapossu

X