Pienet kinuskiset punaherukkapavlovat

Kesän viimeiset punaherukat odottivat jääkaapissa käyttöä. Muistin pakkasessa olevat valkuaiset ja koska kaapista löytyi vielä cookie dough-leivoksista ylijääneitä kermakarkkeja, halusin koittaa tehdä niistä jotain. Mieleeni juolahti yhdistää marenki, kinuski ja punaherukat, eihän se voi olla muuta kuin hyvää. Kakkusivistyksessäni oli lisäksi kaksi valtavaa aukkoa (tai varmaan todella monta muutakin). Ne olivat Brita-kakku ja Pavlova. Sain nyt hyvän tilaisuuden koittaa Pavlovaa.

 

  

Pavlovasta ei tullut yhtä isoa kakkua, vaan tein pieniä pavlovakuppeja, jotka täytin vaniljavaahdolla, punaherukoilla ja päälle ripottelin kinuskia. Vaniljavaahtoa oli tuli reilusti ja sitä jäi hieman yli. Vadelmat ja vaikka puolukat sopisivat näihin pikkukuppeihin varmaan yhtä hyvin. Kirpeää ja makeaa samassa paketissa!

Marenkipohjat voi tehdä valmiiksi jo etukäteen, mutta täyttäminen ja koristelu kannattaa tehdä juuri ennen tarjoilua. Itse jouduin puhelimeen juuri kun olin saanut kupit valmiiksi ja olin alkamassa valokuvaamaan.
Makupalat saivat odotella puolisen tuntia kuvaamista ja kinuski ja
marjat olivat tällä aikaa hieman ehtineet suttaamaan ulkonäköä. No eipä
se makuun kuitenkaan vaikuttanut 🙂

Pienet kinuskiset punaherukkapavlovat

n. 12-14 kpl Marenkipohjat:

4 munan valkuaista

2.5 dl sokeria

2 rkl perunajauhoja

2 tl sitruunamehua

1 rkl vaniljasokeria

Vaniljavaahto:

2.5 dl Flora Vanillaa

100 g maustamatonta tuorejuustoa

1 rkl vaniljasokeria

1 rkl tomusokeria

Päälle:
punaherukoita

100 g pehmeitä, sitkeitä kermakarkkeja
2 tl maitoa

Ohje:

Tee pohjat. Vatkaa valkuaisia kunnes ne alkavat alkavat vaahtoutua kovaksi
vaahdoksi. Lisää puolet sokerista vähitellen ja jatka vatkaamista kunnes vaahto pysyy
vatkaimen vispilässä putoamatta siitä. Lisää loppuun sokeriin perunajauhot ja sekoita. Jatka vatkaamista. Lisää sokeriperunajauhoseosta vähitellen.
Vatkaa kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää marenkia. Vatkaa joukkoon sitruunamehu. Pursota marenki pellille
leivinpaperin päälle n.14 kupiksi. Jätä keot reunoilta
korkeammiksi (ks. kuva alla).

Paista 100 asteessa (75 kiertoilmalla) noin 1.5 h, kunnes marengit ovat selvästi kovia päältä, mutta keskeltä hieman pehmeitä. Laita uuni pois
päältä. Jätä marengit uuniin ja avaa luukkua hieman. Laita esim.
puukauha luukun väliin. Anna marenkien jäähtyä uunissa.

Tee täyte. Vaahdota Flora Vanilla. Vatkaa joukkoon notkistettu tuorejuusto sekä sokerit. Tee kinuski lämmittämällä kermakarkkeja maitotilkassa. Juuri ennen tarjoilua jaa vaniljatäytettä marenkipohjille, ripottele päälle marjoja ja roiski päälle lämmintä kinuskia. Tarjoa heti, jotta marenki ei pehmene liikaa ja kinuski turhaan lämmitä vaniljavaahtoa

Kommentit (6)

Ihania pikkuherkkuja!! Punaherukka ja kinuski on loistava yhdistelmä!

Nämä olivat oikein herkullisia pikkupaketteja 🙂 Oikeastaan pidin näistä ehkä enemmän seuraavana päivänä, kun marenki ei enää ollut sitkeä, vaan suorastaan suli suuhun kun sitä puraisi 🙂

Kinuski on kyllä loistava pari kirpeille marjoille!

Tosi ihanan näköisiä luomuksia taas 🙂 Nuo pienet pesätkin ovat jo niin kauniita 🙂

Kiitos 🙂 Kinuski tekee kaikesta hyvännäköistä 🙂

Ajattelin samantein käyttää tilaisuuden hyväksi myös pursotusmielessä ja nuo pesien teko olikin hyvää harjoitusta. Vaihtelua normimarengeille 🙂

Aivan ihania! Varmasti maistuivat hyviltä. 🙂

Kiitos! Hyviä olivat 🙂 Ajattelin syksymmällä tehdä vastaavanlaisia puolukoista. Ja mukaan vielä reilummin kinuskia 🙂

Kommentoi juttua: Pienet kinuskiset punaherukkapavlovat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Sveitsiläinen marenki ❤️ Tosi helppo valmistaa ja lopputulos on ihanan paksu, mutta pehmoinen ja suussasulava. Tiesitkö, että sveitsiläisestä marengista pystyy tekemään myös kovia marenkeja ilman uunia! Ja vitsit kun ne ovat hyviä, ihan eri luokkaa kuin perusmarengit, nams! Sveitsiläisestä marenki on monikäyttöistä sillä siitä myös mm. kakkuun tai piirakan pintaan kauniin kuorrutteen. Kurkkaa ohje blogin puolelta⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/sveitsilainen-marenki-ja-marengit-ilman-uunia/⁣
⁣
#sveitsiläinen marenki⁣
#marengit⁣
#ilmanuunia⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#meringues⁣
#foodphotography
  • Näiden ihanien, ilman vaivaamista valmistuvien sämpylöiden testaamisen myötä sämpyläinnostukseni on noussut huippuunsa! Testailin tätä "sekoita aineet keskenään, laita kulho jääkaappiin, paista seuraavana päivänä"-tyylistä sämpyläohjetta jokunen viikko sitten ja rakastuin! En ole koskaan ennen välittänyt sämpylöiden tekemisestä, sillä lopputulos on ollut mitä on. Nykyään oikein odotan pääseväni tekemään näitä rapeakuorisia, sisältä pehmeitä sämpylöitä. Ihan parhaita! Katso ohje blogin puolelta ⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helpot-rapeakuoriset-sampylat-ilman-vaivaamista/⁣
⁣
#sämpylät⁣
#helppojanopeasämpylä⁣
#sämpylätilmanvaivaamista⁣
#parassämpylä⁣
#suklaapossu ⁣
#kotiliesiblogit
  • Tuli piiiiitkästä aikaa tehtyä hiivattomia pikapullia, tällä kertaa erilaisella ohjeella. Näistä tuli muuten tosi ihania korvikkeita tavallisille pullille, vaikka yllätysvieraille tai muuten vaan pullanhimoon. Eräs syöjistäkin mietti ääneen, että mitä sitä enää pullataikinaa tehdä, kun ilman hiivaakin valmistuu näin hyviä pullia :) Kurkkaa ohje blogista ja testaa nopeat pullat vaikka heti⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helpot-ja-nopeat-pikapullat/⁣
⁣
Ps. Pullien väri jäi kalvakaksi, koska jätin munalla voitelun väliin poikamme muna-allergian takia ja paistoin pullat varmuudeksi alhaisella lämmöllä. Ulkonäöstä huolimatta ovat siis kypsiä :)⁣
⁣
#pikapulla⁣
#pullailmanhiivaa⁣
#nopeajahelppoleivonnainen⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#bun⁣
#bunwithouteast
  • Tiesitkö, että pannukakun tekeminen onnistuu myös munattomana? Tässä munattomassa pannarissa on hieman maitorahkaa tuomassa sekä proteiinia että parempaa koostumusta. Meillä tätä on syöty jo vuoden verran pojan allergian takia, ja aina yhtä hyvää, erityisesti jos lapsilta kysytään. Kurkkaa tarkempi ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/munaton-pannukakku-ja-vielapa-todella/⁣
⁣
#suklaapossu ⁣
#kotiliesiblogit⁣
#munaton⁣
#pannukakku⁣
#pannari⁣
#eggless⁣
#pancake
  • Tänä vuonna päädyin tekemään laskiaispullat kahdella täytevälillä. Näitä oli ihana syödä, kun sai joka haukkauksella sopivassa suhteessa sekä pullaa, kermavaahtoa että hilloa :P Syöminen tapahtui kuten muutenkin eli lakki ensin ja sen jälkeen kumpikin kerros erikseen. Tästä tuli mun suosikkilaskiaispulla :)⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/laskiaispullat-tuplataytteella-kerrospullana/⁣
⁣
#laskiainen2019⁣
#laskiaispulla⁣
#tuunattupulla⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit
  • Kaupallinen yhteistyö #mrmuscle

Meillä meni yksi viikonloppu näiden mehevien mokkapalamuffissien kanssa herkutellessa. Ennen herkuttelua testailin keittiön aukaisemista MrMusclen rasvaa poistavalla viemärirakeella, ja ohoh, se toimi todella hienosti. Tästä on aikaa jo sen verran, että normaalisti viemärit olisivat jälleen tukossa, mutta nyt ne vetävät hienosti edelleenkin! Nyt on kiva leipoa vaikka uusi satsi näitä herkkumuffinseja, kuten lapset sanoivat 😋 Kurkkaa muffinssien ohje blogista ja lue samalla helppo vinkki keittiön huoltoon.

https://kotiliesi.fi/suklaapossu/mokkapalamuffinssit-ja-keittion-huoltohommia/

#mokkapalat
#muffinssi
#suklaapossu
#kotiliesiblogit
#kaupallinenyhteistyö
  • Tämä kakku päätyi kummipoikamme synttäripöytään viime vuoden loppupuolella. Täytteenä oli reilusti mansikoita ja tuorejuustolla vahvistettua kermaa. Oi kuinka hyvää! Katso ohje blogin puolelta⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pokemon-kakku-mansikkataytteella/⁣
⁣
#pojansynttärit #pokemon #kakku #synttärikakku⁣
#mansikkakakku #mansikoita #kermakakku⁣
#suklaapossu #kotiliesiblogit⁣
#birthday #cake

suklaapossu

X