Piimäletut

 

Sain joululahjaksi kauan kaipaamani lettupannun, missä pystyy tekemään neljä pienehköä lettua. Innostuin testailemaan pannua samantein Joulupäivä aamuna. Jääkaapissa oli hintsusti maitoa, mutta reilusti piimää, joten testailin lettujen tekemistä piimästä.

Kerrankin lettujen kääntäminen onnistui hienosti. Yleensä isolla pannulla lätyt tuppaavat usein palamaan, vaikka ovat vielä puoliksi raakoja. Tai sitten ne jäävät pahasti kiinni ja menevät ryttyyn. Mutta nyt pikkupannulla onnistui kivasti.

Lettujen maku sen sijaan ei ollut aivan tavallinen. Eivät nämä huonojakaan olleet, ainakin jos pitää lapsien ruokahalua mittarina. Lapset (2v ja 5v) nimittäin söivät hyvillä mielin yli puolet koko lettusatsista pienen hillonokareen kera. Letut maistuivatkin hillon kanssa miltei samalta kuin maitoon tehdyt, mutta ilman hilloa piimän happamuus tuli esille.

Piimäletut

n. 40 pienehköä lättyä

Taikina:

5 dl piimää

2.5 dl vehnäjauhoja

2 rkl sokeria

1 rkl vaniljasokeria

0.5 tl suolaa

2 munaa

n. 2 rkl juoksevaa margariinia

Paistamiseen:

juoksevaa margariinia

Ohje:

 Sekoita kaikki taikinan aineet sekaisin. Anna seistä n. 15 minuuttia.

Paista lettupannulla pieniä lettuja pienessä määrässä rasvaa. Tarjoa hillon (ja kermavaahdon) kanssa.

 

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: Piimäletut

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X