
Piimämarinoidut, grillatut broilerin pihvit

Tämä ihanan helppo ja maukas marinadi mureuttaa broilerin pihvit herkullisiksi suupaloiksi. Meillä tämä on suosikkimarinadi, josta myös lapsetkin tykkäävät tosi paljon. Broileri on myös ihanan nopea grillattava, joka kypsyy ihan vain muutamassa minuutissa, joten siitä saa helpon ja nopean arkiruoan. Grillattujen broileripalojen kylkeen sopivat vaikkapa raikkaat salaatit tai niitä voi napostella vaikka leivänpäällä.
Viime kerralla meillä oli tosi kiire näiden marinoimisen ja paistamisen kanssa. Pilkoin palat jo valmiiksi hieman tavallista pienemmiksi, jolloin broilerin palat imivät marinadin nopeammin itseensä. Tällaiset pienet palat myös kypsenevät melko haipakkaa, joten ruoka oli tosi nopeasti valmis, kun se päätyi grilliin. Kuvat tuli napsittua pikapikaa ennen kuin nälkäiset syöjät nappasivat palat lautasilleen.
Grillaamisen sijasta fileet voi paistaa myös paistinpannulla.
Mein käyttämä ohje on suunnilleen tämä. Aina välillä ohjeeseen tulee jotain pieniä muutoksia. Jos vaikka sitruuna on jäänyt kauppaan, sen voi korvata pienellä määrällä omenaviinietikkaa ja hunajan sijasta joukkoon voi sekoittaa vaikka fariinisokeria. Piimän sijasta marinadiin voi käyttää maustamatonta jogurttia tai vaikka kermaviiliä. Mausteita voi käyttää oman maun mukaan. Mein lemppareita ovat timjami ja valkosipuli. Tässäpä vihdoinkin ohje, jolla tulee ihanan mureat ja mehevät pihvit.
Piimämarinoidut grillatut broilerin fileet
n. 450 g broilerin fileetä
Marinadi:
1 dl piimää
1 rkl öljyä
1 rkl sitruunan mehua (TAI 0.5 rkl omenaviinietikkaa)
0.5-0.75 tl (meri)suolaa
1 rkl hunajaa
2 tl valkosipulimurskaa (TAI 2 valkosipulin kynttä hienonnettuna)
mustapippuria
nippu timjamia
Ohje:
Sekoita kaikki marinadin aineet keskenään sekaisin kulhossa. Nosta myös broilerin pihvit kulhoon ja sekoita niin, että marinadia on joka puolella. Laita kulho jääkaappiin ja anna maustua vähintään tunti.
Fileen koko vaikuttaa marinointiaikaan. Ohuemmat ja pienemmät fileet marinoituvat nopeammin, kuin paksummat ja isommat fileet.
Vinkit:
* Voit laittaa broilerin marinadiin myös useampaa tuntia aiemmin. Huomaa, että mitä pidempään broileri on marinadissa, sitä voimakkaammin maut ihmeytyvät. Jos laitat broilerit marinadiin esim. jo aamulla, mutta paistat vasta illalla vähennä suolan määrää.
* Marinadiin voi lisätä myös vaikka inkivääriä tai currya. Oman maun mukaan 🙂

Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen! Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan! Copyright Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos! Yhteydenotot suklaapossu.leipoo (at) gmail.com
Kommentoi
Kommentoi juttua: Piimämarinoidut, grillatut broilerin pihvit