Pojalle 1-vuotiskakku elefanttikoristeella, munaton

Meidän 1-vuotiaan pojan ja 8-vuotiaan tytön yhteissynttäreitä vietettiin kahteen otteeseen. Tässä oli sekä hyvät että huonot puolensa. Hyviä puolia oli se, että pääsi leipomaan enemmän erilaisia juttuja, mutta samalla huonona se, etten ehtinyt paneutumaan pääkakkujen tekemiseen niin hyvin kuin olisin halunnut. Molemmille kun piti tehdä omat kakkunsa, kahteen kertaan. Pojan yksivuotiskakkujen päälle päätyikin molemmissa juhlissa tämä sama elefanttikoriste.

Toisissa juhlissa kakun reunapursotus vaihtui ombre-pursotetusta kakusta tähän todella simppelisti pursotettuun kakkuun. Aika ei vain yksinkertaisesti riittänyt suurempaan työmäärään tämän kakun osalta, sillä tein juhliin myös pari voileipäkakkua, pannacottaa sekä myös tytölle oman kakun. Ja pitihän sitä myös mm. siivota ja hoitaa puutarhaakin siistimmäksi 😉 Vaikka tämän kakun kerma taisi vatkaantua hieman liian paksuksi ja reunoista tuli aavistuksen aaltoilevat, niin aika kiva siitä lopulta näinkin tuli, ainakin omaan silmääni 🙂

Tähän kakkuun tuli testattua, miten herkullinen munaton ja maidoton mokkapalaohjeen taikina paistuu vuoassa kakkupohjaksi. Testaamisessa sattui vain pieni vahinko, sillä kaiken härdellin (=mm. nuorimman roikkuessa välillä jaloissa), mittasin kaakaojauhot väärin. Pohjasta tuli mittavirheen ansiosta hieman tahmeahko, ja myös maku jäi aiottua miedommaksi. En tiedä testaanko pohjaa enää uudestaan oikeilla mitoillla, sillä tein myöhemmin vieläkin paremman pohjan. Siitä itseasiassa tuli oma tämän hetken suosikkini munattomista suklaakakkupohjista 🙂 Jos kiinnostuis, tuo ohje löytyy vadelma-valkosuklaakakun postauksesta 🙂

Epäonni muuten jatkui myös täytteenteon ajan. Kakun sisään taiteilin mansikkamoussen vähän liiankin hätäisesti. Tein laskuvirheen mansikoiden osalta ja siitäkin tuli plissun makuinen. Jätänkin tuon ohjeen kokonaan pois blogista, ettei ketään vain sattumalta aio testata sitä. Pohjan ohjeen laitan tähän niillä mitoilla, joilla pohja olisi pitänyt leipoa. Ja lisään myös linkin siihen parempaan pohjaan 🙂 Tällä kertaa tällainen kakku. Ensi kerralla sitten juhlat erikseen kummallekin lapselle, niin ehtii(?) paremmin keskittyä kaikkeen tekemisiin 🙂

 

Pojan 1-vuotiskakku, testinä munaton tumma kakkupohja

 

n. 24 cm vuokaan

 

Aineet (pst. parempi pohja löytyy vadelma-valkosuklaakakun postauksesta!):

6 dl vehnäjauhoja

3 dl sokeria

1.5 dl hyvää, tummaa kaakaojauhetta (laitoin vahingossa 1 dl)

1 tl suolaa

1.5 tl leivinjauhetta

1.5 tl ruokasoodaa

2 tl vaniljasokeria

1.5 rkl (valkoviini)etikkaa

1.25 dl öljyä

4 dl vettäTäyte:
mansikkamoussea

Kuorrutus:
3 dl vispikermaa
100 g tuorejuustoa
hieman vaniljasokeria
kaulintamassaa

Ohje:

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon etikka, öljy ja vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Sekoita vain sen verran, että aineet juuri ja juuri sekoittuvat keskenään. Levitä taikina kevyesti voideltuun vuokaan. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa n. 45-50 minuuttia, kunnes pohja tuntuu sormin varovasti koitettuna kiinteältä eikä keskelle tökättyyn tikkuun tartu raakaa taikinaa. Varo paistamasta liikaa. Anna jäähtyä kunnolla peitettynä. Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan.Tee täyte. Soseuta mansikat. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto, sokerit ja mansikkasose. Liota liivatejauhe veteen, anna turvota muutama minuutti. Kuumenna mikrossa kunnes liivate sulaa (n. 15 sekuntia). Lisää mansikkatäytteen sekaan liuotettu liivate ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti vatkaten. Täytä kakku irtoreunavuoan reunaosien sisäpuolelle. Anna seistä jääkaapissa vähintään 6 tuntia. Poista vuoan reunat.

Vatkaa kuorrutetta varten kerma kevyesti vaahdoksi. Vatkaa joukkoon notkistettu tuorejuusto sekä hieman vaniljasokeria. Levitä ohut kerros kakun päälle. Kaulitse päälle kaulintamassasta pyöreä levy.

Laita lopun kermavaahdosta pursotuspussiin, missä on ruusun terälehtitylla (vai mikä tuo onkaan oikealta nimeltään..?). Pursottele reunat.

Koristele loppuun norsulla ja nonparelleilla.

Kommentit

Kommentoi juttua: Pojalle 1-vuotiskakku elefanttikoristeella, munaton

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Blogini yhden suosituimman ohjeen eli Järisyttävän hyvän sitruunajuustokakun sisar on tämä herkullinen limejuustokakku 💕 Ihanan pehmoista, silkkisen sileää, samaan aikaan sekä raikasta että sopivan makeaa, ja älyttömän helppotekoista herkkua. Tämän syömistä oli vaikea jättää yhteen palaan. Enkä jättänyt. Kakku oli mielestäni vähintään yhtä hyvää kuin sitruunainen versio. Kurkkaa koko ohje blogista.⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/taivaallinen-limejuustokakku-liivatteeton/⁣
⁣
HERKULLISTA PÄÄSIÄISTÄ!⁣
⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#ilmanliivatetta⁣
#limejuustokakku⁣
#lime
#juustokakku
#pääsiäinen⁣
#ihanitseleivottu
#cheesecake 
#yummy 
#foodphotography 
#bakinblogger 
#baking
  • Erään etäpäivän lounasajan nopeana ja helppona pelastuksena toimi tämä tomaatti-feta-uunimunakas, joka syntyi vain muutamasta aineesta. Munakasta on tosi helppo muokata omaan makuun sopivaksi ja siihen voi hukata juuri niitä aineksia, joita sattuu jääkaapissa milloinkin olemaan. ⁣
Katso tämän frittatan ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/uunimunakas-eli-frittata-feta-tomaattitaytteella/⁣
⁣
#munakas⁣
#frittata⁣
#arkiruoka⁣
#tomaatti⁣
#feta⁣
#helppojanopea⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit
  • Mämmi+vaniljakastike=helppo mämmimousse=💕 Tekiskö sinunkin mieli? Jos vastasit kyllä, niin kurkkaapas helppo ja nopea ohje blogin puolelta⁣ 😋
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/paasiaisen-superhelppo-mammijalkiruoka/⁣
#mämmi⁣
#pääsiäinen⁣
#helppojanopea⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#leivontablogi⁣
#leivonta
  • Erään kakun yhteydessä kokeilin gluteenitonta kakkupohjaa gluteenittoman jauhoseoksen ja pottujauhojen seoksesta. Hienosti onnistui. Kokosin blogiin myös vinkkejä kakkupohjan onnistuneeseen paistamiseen: Katso vinkit ja ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/gluteeniton-kakkupohja-ja-vinkit-onnistumiseen/⁣
⁣
#Gluteeniton⁣
#kakkupohja⁣
#maidoton⁣
#gluteenittomatjauhot⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit
  • Suklaapossun blogi laajenee hieman ja leivonnaisten lisäksi sinne sinne pöllähtää aina välillä helppoja arkiruokavinkkejä. Ensimmäisenä vinkkiä ihana puolilämmin tomaatti-vuohenjuustosalaatti, josta löytyy mm. lyömätön makuyhdistelmä eli vuohenjuusto+tomaatti+rukola+hunaja. Katso koko ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/tomaatti-vuohenjuustosalaatti/⁣
⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#vuohenjuusto⁣
#pinjansiemen⁣
#rukola⁣
#salaatti⁣
#lounas⁣
#leivontabloggaaja⁣
#arkiruokavinkki
  • Kinuskimousse puolukoilla on yksi parhaista täytekakun täytteistä minkä tiedän. Tuo kirpeän makea täyte päätyi myös tämän kakun sisälle. Päällä sveitsiläinen marenki, joka valmistuu näppärästi ilman lämpömittaria (ja maistuu ihan erilaiselta kuin normimarenki). Kakku sai tosi paljon kehuja, eikä yhtään ihme. Kurkkaa ohje koko kakkuun blogista ⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kinuski-puolukkakakku-marenkipaallisella/⁣
⁣
#kinuskimousse⁣
#puolukka⁣
#täytekakku⁣
#juhlakakku⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#leivontabloggaaja⁣
#cake⁣
#caramel⁣
#mousse⁣
#lingonberry⁣
#yummy
  • Yksi parhaista tekemistäni jälkiruoista on tässä! Creme Brulee, voi mahoton mitä herkkua tämä olikaan 😋 Rapsakan pinnan alla vaniljainen, kermainen, silkkisen sileä vanukasmainen herkku. Ja ihanan helppo tehdäkin. Katso ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/creme-brulee-kermainen-herkku/⁣
⁣
#cremebrulee⁣
#parasjälkiruoka⁣
#helppojanopea⁣
#leivontablogi⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#bestever

suklaapossu

X