Pullataikina

Tämä on peruspullataikina pienin muutoksin; rasvaa on hieman vähemmän ja sokeria on enemmän kuin yleensä. Resepti toimii minulla erittäin hyvin ja olen saanut tehtyä tällä parhaimmat pullani (esim. taikina nousee tavallista paremmin).

 

Testasin nyt monitoimikoneen voimaa pullataikinan teossa.
Hyvin toimi! Tuli niin hyvä sitko, että oli hankala putsata välineitä 🙂

Taikina:

2.5 dl vettä + 0.5 dl maitojauhetta (tai 2.75 dl maitoa)

25 g hiivaa

2 tl kardemummaa

1.25 dl sokeria

0.8 tl suolaa

n. 6-7 dl vehnäjauhoj

75 g margariinia huoneenlämpöisenä

Ohje:

Sekoita maitojauhe veteen. Lämmitä maitoseos kädenlämpöiseksi ja murustele hiiva
joukkoon. Lisää sokeri, kardemumma, suola, kananmunat ja sekoita monitoimikoneen
hiljaisimmalla teholla tasaiseksi. Lisäile vehnäjauhoja taikinan sekaan ja
alusta taikina lisäten tehoja pikku hiljaa. Lisää alustamisen loppuvaiheessa
pehmeä voi joukkoon ja vaivaa taikinaa, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa
kulhon reunoista. Jätä taikina huoneenlämpöön kohoamaan noin tunnin
ajaksi.

Kaada taikina leivonta-alustalle ja vaivaa ilmakuplat
pois. Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse osat levyiksi. Levitä täytteet. Leikkaa
paloiksi/saksi pitkoksi. Nosta uunipellille leivinpaperin päälle, uunipelti
altaan päälle jossa on kuumaa vettä  ja
anna nousta leivinliinan alla vielä kaksinkertaiseksi. Voitele
pullat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista pikkupullia 225
asteessa noin 5-10 minuutin ajan ja pitkoja 200 asteessa 15-20min..

 

Kommentit (2)

paljonko kananmunia pitää lisätä??

Oho, katsos. Painovirhepaholainen eksynyt tekstiin ja munien määrä jäänyt ohjeesta pois. Munia ei siis välttämättä tarvitse ollenkaan, mutta jos haluaa, niin mukaan voi laittaa yhden kananmunan. Sen ansiosta taikinaa on hieman helpompi käsitellä. Ilman munaa pullista sitten taas tulee hieman pehmoisempia.. Eli ihan miten itse haluaa 🙂

Kommentoi juttua: Pullataikina

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X