Punaherukka-juustokakku

Tässä tämän vuoden toistaiseksi viimeinen punaherukkaleivonnainen eli punaherukkajuustokakku. Nautimme mustaherukka-juustokakun lisäksi myös tätä tytön nimpparikahveella. Myös tässä kakussa on pehmeän herukkamoussen alla valkosuklainen kakkupohja piilossa.

Alunperin meinasin tehdä molempien kakkujen täytteen samalla tavalla. Mustaherukka-juustokakusta tulikin täytteen osalta mielestäni aivan ihana, pehmoinen, mustaherukkainen, raikas. Kuitenkin kesken kakun teon päätin käyttää lopun turkkilaisesta jogurtista suolaisten leipien täytteeseen ja muokkasin samalla ohjetta muutenkin simppelimmäksi. Samalla liuotin liivatteen veden sijasta sitruunan mehuun, sillä mielestäni pieni lisähappamuus tuo punaherukan maun paremmin esille.

Tämän kakun rakenne ei kuitenkaan ollut täysin kohdallaan, sillä se oli liki täydellistä mustaherukka-kakkua röpelöisempi. Pehmeä se kylläkin oli, mutta aivan kuin kermaa olisi vatkattu liikaa. Tuo on hyvinkin mahdollista, sillä tein kerman vatkautuessa muutamaa muutakin juttua, enkä tarkistanut vaahdon paksuutta ennen muiden aineiden lisäämistä. Ja sekös nyt hieman harmittaa, höh. Jospa vihdoinkin oppisin keskittymään yhteen asiaan kerrallaan 😉 Mutta kaikesta huolimatta kyllä kakku silti tuli syötyä 🙂

Kakussa siis oli samanlainen ”piilopohja” kuin mustaherukka-juustokakussakin. En ehtinyt ottamaan palakuvaa tästä kakusta, mutta alla olevassa kuvassa on mainitsemani mustaherukka-juustokakun pala, josta näkee millainen kakku oli sisältä 🙂

Kakussa muuten tapahtui jotain kummallista, sillä se päästi kakkulautaselle vaikka kuinka paljon vaaleanpunaista lientä. Tai no oli sitä lopulta muuallakin (pöydällä, jääkaapissa..). Joissakin täytekakuissa on ollut samanmoinen ongelma, mutta ei kaikissa. En ole vieläkään keksinyt mikä moisen aiheuttaa. Liuotanko liivatejauhetta liian vähän aikaa? Vai onko sitruunoissa eroja, ja joidenkin kanssa liivate aiheuttaa samanlaisen efektin kuin kiiwin tai tuoreen ananaksen kanssa? Eli liivate ei toimi ja hyydy kunnolla.. Noh, jatkoselvittelyjä kaivataan, vai osaako joku kertoa mistä tuollainen nesteen valuminen voisi johtua? Voiskohan syy olla siinä, että laitoin kakun pakkaseen hyytymään? Näin tehdään usein myös leipomoissa, joten hankala uskoa sen olevan syynä. Hmm….

No mutta tässä on kuitenkin ohje sellaisena kuin sen tein. Alempana vinkkiosissa pieni vihje miten kakusta saisi vieläkin paremman 😉

Punaherukka-juustokakku
n. 20 cm irtopohjavuokaan

Pohja
Valkosuklaa-kakkupohja (yhdestä taikina-annoksesta tulee kaksi pohjaa)

Täyte:
4 dl Vispikermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa (laitoin puolet mascarponea, puolet tavallista tuorejuustoa)
400 g punaherukoita (hieman vajaa 6 dl kokonaisia herukoita)
n. 1 dl (maun ja punaherukoiden happamuuden mukaan) sokeria
2 rkl vaniljasokeria
2.5 tl liivatejauhetta
3 rkl sitruunan mehua

Ohje:
Tee kakkupohjat ohjeen mukaan. Anna jäähtyä kokonaan ennen täytteen tekemistä.

Tee täyte. Hurauta herukat sauvasekoittimella soseeksi. Pese sitruuna hyvin. Raasta kuori ja purista mehu talteen. Sekoita liivatejauhe sitruunan mehuun ja anna turvota muutama minuutti. Vatkaa tällä välin vispikerma vaahdoksi. Lisää tuorejuustot, sokerit ja punaherukkasose. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria. Lämmitä turvonnutta liivateseosta mikrossa n. 10-15 sekuntia, kunnes liivate on sulanut. Kaada liivate ohuena nauhana vaahdon joukkoon koko ajan sekoittaen.

Pese tarvittaessa vuoan reunarengas. Voitele vuoan reunat kevyesti. Laita jäähtynyt pohja tarjoilulautaselle ja reunarengas sen ympärille. Kaada täyte pohjan päälle. Laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi. Poista reunat, koristele marjoilla ja nauti.

Vinkki:
* Tätä paremman täytteen saa mielestäni tekemällä sen mustaherukka-juustokakun ohjeella vain korvaamalla mustaherukat punaherukoilla ja liuottamalla liivatejauheen veden sijasta sitruunan mehuun!

* Siemenet eivät kovin paljon tunnu valmiissa kakussa, mutta jos haluat täysin sileän täytteen, voit siivilöidä siemenet pois punaherukoiden soseuttamisen jälkeen.

* Saat yhdestä taikinasta kaksi pohjaa. Toisen pohjan voi vaikkapa pakastaa tulevaa käyttöä varten.

Kommentit (4)

Onpa taas ihana ohje sulla, tätä täytyy kokeilla. Ohjeistsi on ollut paljon iloa mulle!

Kiitos Päivi 🙂 Onpa mukava kuulla 🙂 Tämä oli ihan hyvää näinkin, mutta kuten vinkki-osiossa mainitsin, ainakin itse ehkä tekisin seuraavaksi mustaherukka-juustokakun ohjeella paremman rakenteen saavuttamiseksi. Kun saat kakun tehtyä, tulethan kertomaan mitä pidit 🙂

Kommentoi juttua: Punaherukka-juustokakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Näistä piparkakuista tuli mun lemppareita ❤️ Mausteisia, ohuita ja ihanan rapeita. Ja pienen poikamme mieliksi myös kananmunattomia. Katso helppo ohje blogin puolelta ja testaa itse
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/se-parempi-munaton-piparkakkutaikina/ #munaton #piparkakku #eggless #yummy #gingerbread #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Tämä pellillinen lihapiirakkaa valmistuu näppärästi itsetehdystä rahkavoitaikinasta ja herkullisesta, munattomasta jauhelihariisitäytteestä. Ja maistuu muuten ihanalta näin kylminä päivinä 😋 Kurkkaa ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pellillinen-lihapiirakkaa-peltilihis-peltilihapiirakka/ #pellillinen #lihapiirakka #lihis #munaton #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Kokosin blogiin mein lasten synttäreillä tarjolla olleet makeat ja suolaiset tarjottavat samaan postaukseen. Kurkkaa ohjeet blogista ja herkuttele esim. tomaatti-vuohenjuustopiirakalla tai mausteisella glögijuustokakulla 😋 https://kotiliesi.fi/suklaapossu/yhteenveto-lasten-synttarijuhlien-tarjottavista/ #lastensynttärit #suolainenpiirakka #synttärikakku #glögijuustokakku #munaton #maidotonpulla #childrenbirthday #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • "Noo'o onko tullut kesä, nyt talven keskelle..." Meillä maisteltiin vielä kerran kesäisiä makuja lasten yhteisillä synttäreillä, joissa oli tarjolla tämä mansikka-mustaherukkajuustokakku. Värikäs koristelu sopi ihanasti sekä tyttöjen että pojan synttärikakuksi. Kurkkaa ohje kakkuun blogista ja kokeile viimeistään ensi kesänä https://kotiliesi.fi/suklaapossu/mansikka-mustaherukka-juustokakku-lasten-yhteisille-synttareille/ #lastensynttärit  #mansikka #mustaherukka #juustokakku #valkosuklaaganache #strawberry #blackcurrant #cheesecake #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Tästä vuohenjuustopiirakasta tuli ensihaukkaisulla yksi lempparipiirakkani. Munattomasta piirakasta löytyy vuohenjuuston lisäksi reilusti tomaatteja ja tzatzikityyppinen täyte, sekä helppo ja herkullinen kolmen aineen piirakkapohja. Lue koko ohje blogista ja leivo vaikka heti viikonlopuksi https://kotiliesi.fi/suklaapossu/tomaatti-vuohenjuustopiirakka-munaton/ #munaton #vuohenjuusto #piirakka #tomaatti #tzatziki #yummy #pie #goatcheese #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Nämä helpot ja nopeat hämähäkkikeksit sopivat loistavasti lasten synttäreille Halloweenin lisäksi myös muina vuodenaikoina. Meillä nämä loppuivat jopa hieman kesken, vaikka juhlijoita oli vain muutama. Katso näppärä ohje blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/halloweenin-helpot-ja-nopeat-hamahakki-keksit/ #lastensynttärit #helppojanopea #keksit #lakritsi #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Joulu lähestyy jo vauhdilla, mutta tässä vielä pikaisesti meidän Halloweenina nauttimamme munaton mokkapalakakku. Nämä olivat ensimmäiset kaverisynttärit, kun kakkua syöneet lapset tyhjensivät lautasensa kakusta, vau! Ja tämänhän voisi tehdä milloin vain, ilman seittejä ja silmiä! Kurkkaa helppo ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/halloweenin-mokkapalakakku-munaton/ #munaton #mokkapala #kakku #lapsensynttärit #6vuotias #halloween #cake #childrensbirthday  #suklaapossu #kotiliesiblogit

suklaapossu

X