Rahkapullataikina (munaton)

Innostuin jokin aika sitten testailemaan erilaisia pullia
sekä pullataikinoiden että täytteitä osalta. Huomasin, että vaikka pullat ovat
suht kevyitä herkuteltavia muutenkin, hyvän pullataikinan ei välttämättä
tarvitse sisältää rasvaa sitäkään määrää, mitä niihin yleensä laitetaan. Osa
rasvasta voidaan korvata maitorahkalla, joka tekee pullista kevyempiä ja tuo
pullaan myös aivan ihanaa pehmeyttä. Maukkaita pullia saa siis myös vähemmällä
rasvamäärällä. Tällä rahkapullataikinasta tehdyt pullat olivat todella
pehmoisia! Eikä maussa muutenkaan ole valittamisa.
Tämä rahkapullataikina on myös munaton, mutta siitä
huolimatta erittäin helposti kaulittavissa. Ehkä pullat ovat munattomuudesta
johtuen vieläkin pehmeämpiä. Taikinaohjeen löysin Myrkynkeittäjän blogista täältä,
kiitos! Kehut olivat sitä luokkaa, että pakko oli itsekin kokeilla. Lopputuloksena
oli juuri kehun kaltaisia pehmoisia pullia. Tein tällä ohjeella muutamia
erilaisia pullia. Niiden ohje tulossa piakkoin 🙂
Rahkapullataikina (munaton)
Aineet:
50 g
tuorehiivaa
4 dl kevyt
maitoa
50 g voita
250 g
maitorahkaa
2 tl suolaa
1.5 dl (ruokokide)sokeria
1 rkl
kardemummaa
n. 11-12 dl
vehnäjauhoja

Ohje:
Sulata voi,
sekoita joukkoon huoneenlämpöinen maito ja rahka. Lämmitä nestettä
tarvittaessa, kunnes se on kädenlämpöistä. Murenna hiiva joukkoonja sekoita
kunnes se on liuennut kokonaan.
Kaada neste
(yleiskoneen) kulhoon. Lisää sokeri, kardemumma ja suola. Lisää jauhoja
vähitellen samalla taikinaa sekoittaen, kunnes taikina alkaa irrota kulhon
reunoilta. Lisää jauhoja mieluummin liian vähän kuin liikaa. Taikina saa jäädä
pehmeäksi. Anna kohota lämpimässä paikassa (esim. laita kulho mikroon tai
lämmintä vettä sisältävään altaaseen) 40-60 min.  kaksinkertaiseksi.
Kohoamisen jälkeen kumoa
taikina jauhotetulle pöydälle ja pyörittele tai kaulitse taikinasta haluamasi
mallisia pullia tai pitkoja. Anna kohota toistamiseen. Voitele kohonneet pullat siirappi-maito- tai siirappi-vesi-seoksella tai pelkällä maidolla. Paista pikkupullia 225 asteessa koosta riippuen n.
8-10 minuuttia, isompia pitkoja 200 asteessa pitempään.
Vinkki:
* Kuten
yleensäkin, on tästäkin taikinasta tehdyt pullat parhaimmillaan heti
tuoreeltaan nautittuna. Ylimääräiset pullat kannattaa pakastaa samantein niiden
jäähdyttyä.

Instagram

  • Olin nimennyt tämän raparperipiirakan aiemmin blogissani maailman parhaaksi raparperipiirakaksi jokunen vuosi sitten ja pitihän sen niminen piirakka leipasta uudestaankin. Pitikö tämän helpon ja nopean piirakan nimi paikkansa? Se selviää blogin puolelta, josta löytyy myös piirakan ohje https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-raparperipiirakka-maailman-parasko/
#raparperi #raparperipiirakka #helppojanopea #suklaapossu #rhubarb #pie #yummy
  • Testailin alkukesästä maidotonta marjamoussea kakun väliin ja voi jehna kun siitä tuli hyvää! Tämä vadelmaa ja mansikka sisältävä mousse oli niin herkkua, etten kakkua syödessä edes muistanut siinä olevan mitään erilaista. Nams! Ohje tähän marjamousseen löytyy blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/maidoton-marjamousse-tayte-kakkuun/
#marjamousse #mansikka #vadelma #kakuntäyte #suklaapossu #maidoton #nomilk #strawberry #rasberry #cakefilling #yummy
  • Kolmesta pienestä mustikkapiirakasta syntyy helposti pikainen kakku. Piirakoihin voi hukata myös muitakin pakkasen kätköistä löytyviä marjoja ☺️ Ohje kakkuun blogissa 
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/sitruunainen-mustikkapiirakka-kakku/
#suklaapossu #mustikkapiirakka #kakku #cake #blueberry #pie #cake #kotiliesiblogit
  • Oletko jo osallistunut blogissani olevaan arvontaan, jossa voi voittaa kaksi lippua Taste of Helsinki -tapahtumaan parin viikon päästä? Jollet ole, niin kipin kapin osallistumaan, sillä osallistumisaika päättyy jo huomenna! Ohjeet osallistumiseen löytyy tämän postauksen loppupuolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/vinkit-taydellisen-juustokakun-paistamiseen/ Onnea arvontaan jo etukäteen! Pst! Olen myös itse paikalla tuossa tapahtumassa kokkaamassa huippukokin kanssa toista bloggaaja+huippukokki-paria vastaan. Huih, jänskättää jo ihan älysti, mutta hitsit kun on ihana päästä mukaan! #suklaapossu #arvonta #tasteofhelsinki
  • Tarhatädeille lähti tällä kertaa kiitoksena kuluneesta vuodesta suht perinteinen, mutta herkullinen raparperipiirakka. #suklaapossu #munaton #maidoton #raparperipiirakka #rhubarb #pie
  • Näitä Cookie popseja tarjoiltiin tänään väitönswn jälkeisessä juhlassa. Ihana kiiltävä kulta teki lime-popseista erityisen juhlavia. Maistuivat myös tosi hyviltä, raikkailta 😘 #väitös #pikkumakeat #suklaapossu #cookiepops
  • Ihanaa äitienpäivää! 🌺🎂💕 Mein tytöt leipoivat mulle isänsä avustuksella Suklaapossun blogista etsimänsä kahden suklaan juustokakun. Isompi tytär harjotteli samalla marmorointia ja odotti jännityksellä miten se onnistui. Hyvä tuli, niin ulkoisesti kuin maullisesti. Koko kakku tuhoutui perheen kesken, hupsis. Ihanaa olla juuri näiden tyttöjen sekä pikkumiehen äiti 💖 #suklaapossu #kahdensuklaankakku #liivatteeton #äitienpäiväkakku #äitienpäivä #äitienpäivä2018 #mother #mothersday #äiti

suklaapossu

Keskustelu

Mielenkiintoinen ohje ja herkullisen näköisiä pullia! 🙂

Kiitos Taru 🙂 Oli kivasti erilainen ohje. Yllätyin myös siitä, että taikinaa oli niin helppo käsitellä, vaikka siinä ei ollut lainkaan munaa. Ja se pullien pehmeys, vau! ;D

Millä voitelit pullat?:)

Hyvä kysymys! Se olikin näimmä jäänyt pois. Näiden tekemisestä on sen verran aikaa, etten tosin ole 100%:n varma, mutta muistaakseni käytin juuri näiden pullien voiteluun siirappi-maito-seosta. Maidon joukkoon laitoin vain hiukan siirappia ja voitelin normaaliin tapaan toisen kohotuksen jälkeen juuri ennen paistamista. Toinen vaihtoehto on pelkkä maito. Kiitos vielä kysymyksestä 🙂 Lisäänkin tuon voitelutiedon samantein ohjeeseen 🙂

Ompa kiinnostava ohje, tulen kokeilemaan! Pullaahan pitää saada syödä joka päivä, joten ei haittaa vaikka ne olisivat hieman vähemmän rasvaisia. Minulle riittäisi muutenkin aika vaatimaton pulla, kunhan siinä on kardemummaa. Aina plussaa jos maku on vielä hyvä. 😀 Olen käynyt välillä katselemassa herkkujasi kesänkin aikana, mutta olen ollut niin koomassa helteestä ja kaikesta, etten ole jaksanut kommentoida, vaikka mieli ois tehnytkin. Nyt kai alan heräillä, vaikka luulin jo että oma blogihomma jää. Jospa tästä vielä pingerretään mukaan. 🙂

Kokeilepas ihmeessä! Ovat erittäin hyvä korvike "kunnon" pullalle. Itse pidin näistä melkein enemmän kuin normipullasta, olivat niin ihanan pehmoisia. Kardemummaa olla pitää! En ennen välittänyt kardemummmasta yhtään, mutta nykyään pulla ei maistu pullalta ilman sitä 😉

Kesä oli helteineen niin tuskallinen, että itselläkin leivontatahti ja -tahto hiljeni vähäksi aikaa. Jotain tuli tehtyä, mutta suurin osa päivitetyistä jutuista oli alkukesän aikana tehtyjä juttuja. Nyt syksyllä puhaltaa taas uudet tuulet ja leipominen hieman hidastuu ja päivityksiäkin ehtii tekemään nykyistä harvemmin. Sitä se töihin paluu teettää, höh, ei enää ehdi harrastamaan kunnolla ;D

Hienoa, jos ja kun vielä jaksat jatkaa leipomista. Blogissasikin on aina niin mukava piipahtaa 😀

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.