Raikas jogurtti-pannacotta punaherukoilla

Tein tyttömme nimipäiväkahville tarjolle mansikka-suklaakakun lisäksi punaherukkaista pannacottaa. Pannacotasta tuli ihanan raikas ja se sopi tosi hyvin yhteen hieman tuhdimman suklaakakun kanssa.

Kokeilin alkukesästä pannacotan tekemistä hyytelösokeri Multia käyttämällä, mutta en pitänyt sen koostumuksesta. Nyt en edes yrittänyt oikoa mutkia suoriksi, vaan tein pannacotan hieman useammalla ainesosalla hieman pidemmän kaavan mukaan. Eipä tämäkään vaikeaa tai edes kovin aikaa vievää ollut, mutta nyt lopputulos oli hurjan paljon parempi eli sellainen kuin pannacotan mielestäni kuuluu ollakin. Kaikki syöjät pitivät tästä kovin ja miltei koko kulho tyhjeni 4 aikuisen kesken.

Kirpeät punaherukat olivat kiva yhdistelmä pehmeän vaniljaisen pannacotan kanssa. Pannacottakerros oli koostumukseltaan juuri sopiva, omaan suuhuni jopa täydellinen. Pannacotan kuuluu mielestäni olla juuri tällainen eli silkin sileä ja pehmeä, mutta kuitenkin kiinteä. Se oli hyvin lusikoitavissa, mutta pysyi joten kuten höllyen lusikan päällä koossa.

Nuo tummat täplät vaaleassa pannacotassa ovat vaniljajauheesta. Aito vanilja antaa pannacotalle aivan ihastuttavan vaniljan maun.

Pannacottakerrokseen laitoin jogurttia raikastamaan sitä. Kokonaisuus ei ollut mitenkään liian makea, vaan juuri sellainen, että tätä pystyi helposti syömään enemmänkin. Ja niinhän sitä tuli tehtyäkin 🙂

Jogurtti-pannacotta punaherukoilla
Vaniljainen pannacotta-kerros:
2.5 dl kuohukermaa
1-1.25 dl sokeria (maun mukaan)
reilu 0.5 tl vaniljajauhetta
2.5 dl kevyt maitoa
3 dl (Turkkilaista) maustamatonta jogurttia
4 liivatelehteä
Päälle:
3 dl mehua (itse landrasin Marlin mansikka-mehutiivisteestä hieman normaalia juontimehua voimakkaamman mehun)
1.5 dl hyytelösokeria
n. 3.5-4 dl punaherukoita
Ohje:
Laita
liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita kerma ja sokeri kattilassa, kuumenna ja kiehauta. Sekoita joukkoon vaniljajauhe. Puserra n. 5-10 minuuttia vedessä turvonneista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota kerman joukkoon. Sekoita keskenään jogurtti ja maito. Kaada kerma-liivateseos ohuena nauhana jogurttiseokseen koko
ajan hiljaksiin sekoittaen. Seosta ei kannata vatkata, jottei siihen synny suottas ilmakuplia. Maista, onko pannacotta-seoksessatarpeeksi sokeria. Kaada seos tarjoilukulhoon ja laita kylmään hyytymään kahdeksaksi tunniksi, tai mielellään yön yli.
Kun pannacottakerros on hyytynyt, tee päällinen. Käytä valmista, voimakkaan makuista mehua tai landraa tiivisteestä suht vahva juontimehu. Laita mehu kattilaan kuumenna kiehuvaksi. Sekoita kiehuvan mehun joukkoon hyytelösokeri ja anna seoksen kiehahtaa. Anna jäähtyä muutama minuutti. Laita pannacottakerroksen päälle ohut kerros punaherukoita ja lusikoi päälle hetken aikaa jäähtynyttä hyytelösokerilientä sen verran, että punaherukat peittyvät. Laita toinen kerros punaherukoita ja lusikoi päälle lisää lientä. Jatka niin kauan, että olet käyttänyt kaikki mehun. Ripottele päälle vielä muutama irtonainen punaherukka.

Vinkit:
* Pannacotan kirpeyttä tai makeutta voi säädellä mehun happamuudella ja punaherukoiden määrällä. Itse käytin suht makeaa mehua ja laitoin reilusti punaherukoita. Maku oli mukavan raikas.
* Jos haluat pannacotasta makeamman, voi päälle tehdä punaherukoista myös hilloketta (keitä 4 dl punaherukoita ja n. 0.75 dl hillosokeria 15 minuutin ajan ja anna jäähtyä). Tai mikäli haluaa eri makumaailmaa, niin kannattaa kokeilla aiempaan pannacottaan tekemääni aivan ihanaa mansikka-raparperihilloketta.
* Vaniljajauheen sijasta voi käyttää myös vaniljatankoa. Halkaise tanko pituussuunnassa kahtia ja kaavi siemenet veitsen kärjellä suoraan kylmän kerman joukkoon. Laita myös vaniljatanko kerman joukkoon, mutta poista se kun kerma on kiehahtanut.

 

 

Instagram

  • Mainos Electrolux. Kokeilin kauan haaveilemaani kesäistä lettukakkua päästessäni miettimään induktiotason ihanuuksia yhteistyössä Electroluxin kanssa. Letuista tuli niin nameja, että taidan paistaa niitä heti tänään lisää. Klikkaa blogiin, josta löydät kakun ohjeen sekä mielipiteeni induktiotasosta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kesainen-lettukakku/ #lettukakku #kesä #kaupallinenyhteistyö #suklaapossu #kotiliesi #kotiliesiblogit
  • Porkkanakakku onnistuu mahtavasti myös munattomana. Lopputuloksena mehevä, kostea, miedon mausteinen, pehmeä ja herkullinen porkkanakakku. Ihastuin tähän niin, että olen tehnyt tätä lyhyellä välillä jo kahteen kertaan. Tosin kuorrute vaihtui matkalla hieman, mutta tuo taikinaosa. Oih, sitä olisin voinut syödä raakanakin vaikka kuinka :P Ohje blogin puolella https://kotiliesi.fi/suklaapossu/aivan-ihana-porkkanakakku-munaton/
#munaton #porkkanakakku #helppojanopea #yummy #eggless #carrotcake #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Veljen pojalle päätyi tällainen pikapikaa koristeltu kakku, jonka oli tarkoitus muistuttaa Starwarssin tähtitaivasta. Musta suklaaspray ja kimaltavat nonparellit kätkivät alleen herkullisen vadelma-mansikkamoussetäytteiden kakun ja mehevän vaalean kakkupohjan. Tarkemman ohjeen löydät blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pojan-10-vuotiskakku-starwars-tyyliin/
#suklaapossu #täytekakku #synttärikakku #mansikka #vadelma #maidoton #munaton #strawberry #rasberry #eggless #birthdaycake #kotiliesi
  • Herkullista Juhannusta! Kuvassa helppo, nopea ja herkullinen mansikkakääretorttukakku (oon niin ihastunut niihin). Ne valmistuvat miltei yhtä nopeasti kuin tavallinen kääretorttukin ja sisällä odottaa pystyraitainen yllätys. Mein 9v tyttö sai tällaisen synttärikakukseen ja herkkua oli! Ohje kakkuun löytyy blogin puolelta
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-ja-herkullinen-mansikka-kaaretorttukakku/
#kääretorttukakku #kääretorttu #kakku #mansikkakakku #mansikka #raparperi #cake #strawberry #rhubarb #curd #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Olin nimennyt tämän raparperipiirakan aiemmin blogissani maailman parhaaksi raparperipiirakaksi jokunen vuosi sitten ja pitihän sen niminen piirakka leipasta uudestaankin. Pitikö tämän helpon ja nopean piirakan nimi paikkansa? Se selviää blogin puolelta, josta löytyy myös piirakan ohje https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-raparperipiirakka-maailman-parasko/
#raparperi #raparperipiirakka #helppojanopea #suklaapossu #rhubarb #pie #yummy
  • Testailin alkukesästä maidotonta marjamoussea kakun väliin ja voi jehna kun siitä tuli hyvää! Tämä vadelmaa ja mansikka sisältävä mousse oli niin herkkua, etten kakkua syödessä edes muistanut siinä olevan mitään erilaista. Nams! Ohje tähän marjamousseen löytyy blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/maidoton-marjamousse-tayte-kakkuun/
#marjamousse #mansikka #vadelma #kakuntäyte #suklaapossu #maidoton #nomilk #strawberry #rasberry #cakefilling #yummy
  • Kolmesta pienestä mustikkapiirakasta syntyy helposti pikainen kakku. Piirakoihin voi hukata myös muitakin pakkasen kätköistä löytyviä marjoja ☺️ Ohje kakkuun blogissa 
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/sitruunainen-mustikkapiirakka-kakku/
#suklaapossu #mustikkapiirakka #kakku #cake #blueberry #pie #cake #kotiliesiblogit

suklaapossu

Keskustelu

Ihana kesäherkku! Rakastan punaherukoita.:) Jogurtti-pannacotta on minunkin kokeilulistallani. Voisin kuvitella, että se on ihanan raikasta ja sopii hyvin helteisen kesäpäivän välipalaksi tai jälkiruoaksi. Jogurtti takaa sen, ettei lopputulos ole liian makea.:) Minä kerkesin jo pakastaa kaikki punaherukat. Niiden kanssa tuli vähän kiire tänä vuonna, helteet kypsyttivät marjat jo muutama viikko sitten ja räksät kerkesivät syödä osan. Sain kyllä marjoja pakastimeenkin saakka.:)

Kiitos Heidi 🙂 Tätä on tehnyt nyt helteillä usein mieli. Tätä varten ei tarvitse lämmittää uunia ja lopputulos on ihanan raikas, melkein kuin jäätelöä 😉 Olisin halunnut leipoa enemmänkin kaikkea tuoreista punaherukoista, mutta kelit ovat olleet niin upeat, ettei ole innostusta heilua kuumassa keittiössä. Suurin osa herukoista päätyikin pakkaseen. Niistä pääsee sitten nauttimaan talvella eri muodossa. Meidän tyttöjen herkkua on punaherukoista tehty vispipuuro 🙂

Hyvää ja kevyttä!

Niin on! 😀 Kiitos Helinä-keiju kommentistasi 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.