Raparperi- ja punaherukkalikööri

No niin. Nyt uusi yritys. Tämä juttu päätti lähteä aiemmin liikkeelle
heti otsikon kirjoittamisen jälkeen ennen kuin olin saanut yhtään
tekstiä kirjoitettua.. Mutta tällä kertaa löytyy otsikon lisäksi myös sisältöä 🙂

Tämän kesän raparperisatsista siis syntyi vielä pari uutta juttua. Tässä niistä toinen.
Tämä ei varsinaisesti ole mikään leivontaohje. Halusin kuitenkin laittaa
ohjeen tänne, koska aiempi kokemus itsetehdystä punaherukka-likööristä
oli todella hyvä. Uskoisin, ettei 
raparperiversio voi paljon huonompaakaan olla.. Sen näkee kylläkin vasta
lähempänä joulua, sillä likööri vaatii useamman kuukauden kypsyttelyn,
jonka aikana maku vain paranee ja syvenee.. Mikäli sitä vielä on vielä
jäljellä, sillä pitäähän sitä maistella aina välillä, jotta tietää koska
se on valmista 😉

Yllä
kuva tekemästäni punaherukkalikööristä, jota aloin tekemään maaliskuun
alussa. Maistelin juuri likööriä reilun kuukauden tauon jälkeen ja maku
oli entisestään syventynyt ja tällä hetkellä mielestäni täydellistä!
Tähän meni siis aikaa n. 4.5 kk.

Tämä on siis erittäin hyvä joululahjaidea, mutta likööri tosiaan kannattaa laittaa alulle jo nyt. Tänään tein liköörin raparpereista, mutta käytin täysin samaa ohjetta myös punaherukkalikööriin. Valmistusohje tulee tässä:

Aineet:
7.5-9 dl raparperinpaloja (tai niitä punaherukoita)
7.5 dl sokeria
7.5 dl kirkasta viinaa (38%)

Ohje:
Pilko raparperit pieneksi paloiksi. Kaada pullon tai tölkin pohjalle sokeria, päälle suunnilleen saman verran raparpereja ja raparperien päälle vielä saman verran kirkasta. Sulje pullo/tölkki tiiviisti. Ravistele tölkkiä/pulloa muutaman kerran päivässä, kunnes sokeri liukenee. Laita tölkki pimeään paikkaan maustumaan. Ravistele silloin tällöin, kun muistat. Anna seistä vähintään 1 kk, mielellään 3 kk.

Siivilöi raparperin/punaherukan palat pois esim. erittäin tiheän siivilän läpi tai vaikka kahvin suodatuspussin läpi. Pullota ja anna seistä edelleen pimeässä paikassa kuukausi, pari. Maista, tarkista sokerin määrä ja lisää tarvittaessa. Jos lisäät sokeria, ravista pulloa jotta sokeri liukenee ja anna liköörin makustua vähintään viikko ennen nauttimista.

Yllä raparperilikööri heti pian tölkittämisen jälkeen.. Nyt vain jänskätään ja odotetaan millaista tästä tulee 🙂

Avainsanat

Kommentit (6)

Ihania! Sisko tekee paljon likööreitä ja on tehnyt mm. raparperi- ja mansikkalikööriä. Molemmat oli aivan ihania! Vinkki: Me tehtiin raparperilikööristä pieniä napsuja laittamalla shottilasiin likööriä, pieni keko kermavaahtoa ja vaahdon päälle ripaus kanelia, kerralla suuhun ja purskautus, oli sitten hiukkasen ihanaa ;D Mansikkalikööriä juuri maisteltiin ja se on kyllä ihanaa ihan sellaisenaan 🙂
Tarttiskohan munkin kokeilla…

Kiitos Taru ihanasta vinkistä! Kuullostaa todella hyvältä napsulta!

Olen ajatellutkin koittaa likööriä seuraavaksi mansikoista ja kiva kuulla että sekin on hyvää! 🙂 Niin ja kyykein juuri tänään mustaherukkapensaissa poimimassa viimeisiä marjoja ja suunnittelin samalla tekeväni niistäkin likööriä. Pitäisiköhän pystyttää samantein likööritehdas? 🙂

Koita vaan ihmeessä itsekin! On todella helppo ja nopea tehdä. Ainut vaan, että pitää odotella niin kauan tuotoksen valmistumista.. Mutta on se sen arvoista! 🙂

Aivan ihania. Ja upeat kuvat!

Jenni / murupulla.com

Kiitos Jenni! 😀

Hei tää olikin superhyvä joululahjaidea, näyttääkin tosi kivalta, kiitos!! 🙂

Ole hyvä vaan! 🙂 Itse olen aina joululahjojen hankinnassa myöhässä, mutta ihanaa kun on jo jotain tulossa!

Kommentoi juttua: Raparperi- ja punaherukkalikööri

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Testasin vegaanisen "mädin" tekemistä juhliin ja meni täydestä kuin väärä raha, erityisesti ulkonäkönsä puolesta. Juhlijat hämmästyivät siitä, ettei kyseessä ollutkaan aito mäti. Vilkaise helppo ohje blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/suklaakakku-suklaamoussella-ja-suklaakuorrutuksella-munaton/ #suklaapossu #vegaaninen #mäti #kotiliesiblogit
  • Pehmeä, liivatteeton suklaamousse, munaton suklaakakkupohja ja voimakkaan suklainen suklaakuorrutus. Oli muuten aikas hyvä paketti 😋 Lue tarkempi ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/suklaakakku-suklaamoussella-ja-suklaakuorrutuksella-munaton/
#suklaapossu #munaton #suklaakakku #liivatteeton #ilmanliivatetta #suklaamousse #suklaakuorrute  #chocolate #cake #withoutgelatine #kotiliesiblogit
  • Tein tytön synttäreille suolaiseksi tarjottavaksi tuulihattukakun. Tuulihattulevyjen sisältä oli superherkullinen savulohitäyte ❤️ Kakku maistui myös tytöille, ja seuraavana päivänä ne tappelivatkin kakun jämistä. Kurkkaa ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/suolainen-tuulihattukakku-savulohitaytteella/
#tuulihattu #kakku #herkullinen #savulohi #yummu #profiteroles #salmon #cake #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Nämä helpot ja nopeat, hieman sitkeät kaura-suklaapalat päätyivät tyttömme 6-vuotisjuhlapöytään. Juhlien jälkeen tarjoilukiposta löytyi onneksi vielä pari keksiä seuraavan päivän jälkkäriksi.
Kurkkaa ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helpot-sitkeat-kaura-suklaapalat/ #tytönsynttärit #suklaa #kaurakeksi #yummy #chocolate #oatmeal #cookies #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Elämäni ensimmäinen prinsessakakku! Onkohan ikä tehnyt tehtävänsä, mutta tässä myös marsipaani maistui ihmeen hyvältä. Vai olikohan kakku vaan niin älyttömän hyvää muuten.. Kakku päätyi mein pikkuprinsessan synttärikakuksi. Ohje löytyy blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/prinsessakakku-suklaapossun-tyyliin-nro-1/ #suklaapossu #prinsessakakku #vadelma #vaniljakiisseli #kakku #6vuotias #tyttö #synttärit #birthday #cake #girl #6yearsold #suklaapossublogit
  • Tällaiset tohtorinhatun malliset suklaafudge-lakupalat pääsivät tuttavani väitöksen jälkeiseen kahvipöytään ja katosivat sieltä aika haipakkaa. Näitä oli tosi kiva tehdä, ja syödä 😋 Kurkkaa kuvalliset ohjeet blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/tohtorinhattu-suklaafudget-lakritsilla/ #suklaapossu #väitös #pikkumakea #suklaafudge #kick #chocolate #fudge #kotiliesiblogit
  • Nämä kahden aineet suklaafudget on mun lemppariohje kiireisiin leipomistilanteisiin. Ja kyllähän nämä fudget myös maistuvat ihan älyn hyville. Niitä on myös helppo muuttaa lisäämällä joukkoon esim. pähkinöitä ja lakun paloja, nams! Kurkkaa ohje blogista ja tee vimeistään joululahjaksi (ensin pitää tietty harjoitella ja maistella eri variaatioita 😉 ) ! https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helpot-nopeat-kahden-aineen-suklaafudget/ #suklaapossu #suklaafudget #helppojanopea #easy #chocolate #fudge #kotiliesiblogit

suklaapossu

X