Raparperi- ja punaherukkalikööri

No niin. Nyt uusi yritys. Tämä juttu päätti lähteä aiemmin liikkeelle
heti otsikon kirjoittamisen jälkeen ennen kuin olin saanut yhtään
tekstiä kirjoitettua.. Mutta tällä kertaa löytyy otsikon lisäksi myös sisältöä 🙂

Tämän kesän raparperisatsista siis syntyi vielä pari uutta juttua. Tässä niistä toinen.
Tämä ei varsinaisesti ole mikään leivontaohje. Halusin kuitenkin laittaa
ohjeen tänne, koska aiempi kokemus itsetehdystä punaherukka-likööristä
oli todella hyvä. Uskoisin, ettei 
raparperiversio voi paljon huonompaakaan olla.. Sen näkee kylläkin vasta
lähempänä joulua, sillä likööri vaatii useamman kuukauden kypsyttelyn,
jonka aikana maku vain paranee ja syvenee.. Mikäli sitä vielä on vielä
jäljellä, sillä pitäähän sitä maistella aina välillä, jotta tietää koska
se on valmista 😉

Yllä
kuva tekemästäni punaherukkalikööristä, jota aloin tekemään maaliskuun
alussa. Maistelin juuri likööriä reilun kuukauden tauon jälkeen ja maku
oli entisestään syventynyt ja tällä hetkellä mielestäni täydellistä!
Tähän meni siis aikaa n. 4.5 kk.

Tämä on siis erittäin hyvä joululahjaidea, mutta likööri tosiaan kannattaa laittaa alulle jo nyt. Tänään tein liköörin raparpereista, mutta käytin täysin samaa ohjetta myös punaherukkalikööriin. Valmistusohje tulee tässä:

Aineet:
7.5-9 dl raparperinpaloja (tai niitä punaherukoita)
7.5 dl sokeria
7.5 dl kirkasta viinaa (38%)

Ohje:
Pilko raparperit pieneksi paloiksi. Kaada pullon tai tölkin pohjalle sokeria, päälle suunnilleen saman verran raparpereja ja raparperien päälle vielä saman verran kirkasta. Sulje pullo/tölkki tiiviisti. Ravistele tölkkiä/pulloa muutaman kerran päivässä, kunnes sokeri liukenee. Laita tölkki pimeään paikkaan maustumaan. Ravistele silloin tällöin, kun muistat. Anna seistä vähintään 1 kk, mielellään 3 kk.

Siivilöi raparperin/punaherukan palat pois esim. erittäin tiheän siivilän läpi tai vaikka kahvin suodatuspussin läpi. Pullota ja anna seistä edelleen pimeässä paikassa kuukausi, pari. Maista, tarkista sokerin määrä ja lisää tarvittaessa. Jos lisäät sokeria, ravista pulloa jotta sokeri liukenee ja anna liköörin makustua vähintään viikko ennen nauttimista.

Yllä raparperilikööri heti pian tölkittämisen jälkeen.. Nyt vain jänskätään ja odotetaan millaista tästä tulee 🙂

Avainsanat

Kommentit (8)

Ihania! Sisko tekee paljon likööreitä ja on tehnyt mm. raparperi- ja mansikkalikööriä. Molemmat oli aivan ihania! Vinkki: Me tehtiin raparperilikööristä pieniä napsuja laittamalla shottilasiin likööriä, pieni keko kermavaahtoa ja vaahdon päälle ripaus kanelia, kerralla suuhun ja purskautus, oli sitten hiukkasen ihanaa ;D Mansikkalikööriä juuri maisteltiin ja se on kyllä ihanaa ihan sellaisenaan 🙂
Tarttiskohan munkin kokeilla…

Kiitos Taru ihanasta vinkistä! Kuullostaa todella hyvältä napsulta!

Olen ajatellutkin koittaa likööriä seuraavaksi mansikoista ja kiva kuulla että sekin on hyvää! 🙂 Niin ja kyykein juuri tänään mustaherukkapensaissa poimimassa viimeisiä marjoja ja suunnittelin samalla tekeväni niistäkin likööriä. Pitäisiköhän pystyttää samantein likööritehdas? 🙂

Koita vaan ihmeessä itsekin! On todella helppo ja nopea tehdä. Ainut vaan, että pitää odotella niin kauan tuotoksen valmistumista.. Mutta on se sen arvoista! 🙂

Hei tää olikin superhyvä joululahjaidea, näyttääkin tosi kivalta, kiitos!! 🙂

Ole hyvä vaan! 🙂 Itse olen aina joululahjojen hankinnassa myöhässä, mutta ihanaa kun on jo jotain tulossa!

Pitää ehdottomasti kokeilla ja mikä parasta ns.kypsymisen ei tarvitse tapahtua jääkaapissa,tila loppuisi kesken,kun aion tehdä useampia versioita.Tuskin maltan odottaa että pääsen touhuamaan,kiitos ohjeista 🙂

Kiva kun innostuit ohjeesta Kaija 🙂 Liköörit ovat ihanan helppoja tehdä, ja niitä on kiva maistella ja huomata samalla muutos makumaailman muuttumisessa ajan myötä 🙂

Kommentoi juttua: Raparperi- ja punaherukkalikööri

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Suklaahippukeksit ovat minusta yksi parhaista pikkuleivistä. Vaikka blogista löytyykin jo kaksi täydellisen ihanaa ohjetta, testasin vielä näistä herkuista munatonta versiota. Se onnistui yliodotusten ja uunista ulos tuli ihanan pehmeitä ja suorastaan suussasulavat keksit, siis ihan kirjaimellisesti. Jos minulla olisi nyt kaapissa suklaata, todennäköisesti tekisin näitä samantein. Kurkkaa herkkuohje blogista. ⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/suklaahippukeksit-munattomat/⁠
⁠
#suklaa⁠
#suklaahippukeksit⁠
#munaton⁠
#munatonleivonta⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog⁠
#eggless⁠
#chocolate⁠
#cookies⁠
#chocolateshipcookie
  • Omareista syntyy ihanan pehmeä ja herkullinen juustokakku. Ripottelin tuon makeahkon täytteen sisälle myös vadelmia ja voi kuinka ihanasti ne sopivatkaan tähän. Kakku toimi vanhimman tytön synttärikakkuna sukulaissynttäreillä ja paljon kehuja myös muilta syöjiltä. Kurkkaa koko ohje blogin puolelta.⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/omar-juustokakku-vadelmilla/⁠
⁠
#omar⁠
#juustokakku⁠
#omarjuustokakku⁠
#vadelmia⁠
#ihanitsetehty⁠
#⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog
  • Arki alkaa pikkuhiljaa ja ainakin meidän perheessä se tarkoittaa töiden lisäksi kiireisiä iltapäiviä ja iltoja mm. lasten harrastusten parissa. Ruokien pitäisi valmistua nopeasti ja mieluusti olla myös maukkaita. Vähän aikaa sitten teimme tämän ihanan vesimeloni-halloumisalaatin, johon ihastuimme lasten kanssa. Tämä onkin ihanan raikas ja nopea vaihtoehto arkiruokailuun, eikä tämän tekeminen ole jäänyt yhteen kertaan. Maistuisiko tämä myös sulle? Kurkkaa tarkempi ohje blogista⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/vesimeloni-halloumisalaatti/⁠
⁠
#arkiruoka⁠
#halloum⁠
#salaatti⁠
#helppojanopea⁠
#vesimeloni⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog
  • Kuopuksemme täytti alkukesästä jo 3 vuotta! Hurjaa miten kovaa vauhtia aika kulkee ja lapset kasvavat. Yksi pojan lempparihahmoista on Palomies Sami, jota hän toivoi myös kakkuunsa. Vaikkei kaikki mennyt aivan putkeen kakun teossa, poika oli kakkuun enemmän kuin tyytyväinen :)⁠
Blogista löytyy kakusta enempi juttua⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/palomies-sami-kakku-3-vuotiaalle/⁠
⁠
#palomiessami
#täytekakku⁠
#synttärikakku⁠
#3vuotias
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog
  • Mä niin tykkään punaherukoista. Erilaisia ohjeista onkin tullut testattua vuosien saatossa aika monta. Kun kävin ohjeita läpi, keräsin samalla yhteen postaukseen Suklaapossun parhaimmat TOP11 -punaherukkaohjeet. Extrana on myös yksi ihana joululahjaidea! Kurkkaa tuo vinkki sekä muut ohjeet blogin puolelta.⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/parhaat-punaherukkaleivonnaiset-top-10/⁠
⁠
#punaherukka⁠
#parhaatohjeet⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#redcurrant⁠
#summerbaking⁠
#bestrecipes⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog
  • Tämä ihana punaherukkacurd syntyi lukijan antamasta vinkistä. Vinkki olikin todella herkullinen ja curdista tuli ihanan makeankirpeä ja sileä. Curdia eli tahnaa voi käyttää miltei mihin tahansa makeaan leivontaan mm. kakkuihin, eton mess tyyppisiin herkkuihin tai vaikka macaronien täytteiksi. Kurkkaa helppo ja herkullinen ohje blogista ⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/punaherukkacurd-eli-punaherukkatahna-munaton/⁠
⁠
#punaherukka⁠
#punaherukkacurd⁠
#kesä⁠
#kesäleivonta⁠
#munatonleivonta⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#redcurrant⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#summer⁠
#bakingblog
  • Lasten synttärijuhlissa oli tarjolla helppo ja maukas kinkku-juustopiirakka, jonka tein poikamme allergian takia munattomana. Piirakkasta tuli todella herkullinen, eikä juhlien jälkeen koko pellillisestä ollut jäljellä muruakaan. Piirakassa oli testinä myös hieman erilainen sekoitettava piirakanpohja, johon tuli mm. kaurahiutaleita. Katso munattoman suolaisen piirakan ohje blogin puolelta⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kinkku-juustopiirakka-munaton/⁠
⁠
#munaton⁠
#suolainenpiirakka⁠
#arkiruoka⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog⁠
#kesä⁠
⁠

suklaapossu

X