Raparperi-mansikkapiirakka rapealla murupäällisellä

 

Raparperia on jäljellä vielä hieman, joten niiden tuhoaminen jatkuu.. Tein pari vuotta sitten raparperipiirakkaa, jossa oli kreemitäyte sekä kauramurupäällinen. Piirakka oli muuten hyvä, mutta toistensa kanssa taistelevia makuja oli liikaa. Riisuin piirakkaa makujen puolesta hieman ja muokkasin ohjetta muutenkin. Edellisen juustokakun jäljiltä jäi yli mansikoita, joten päätin laittaa myös ne tähän piirakkaan. Tämä meni Juhannuksen mökkiviemisiksi anoppilaan.

Lasten leikkejä vahtiessa unohdin piirakan uuniin ohjetta pidemmäksi ajaksi, joten pohja kuivui hieman liikaa. Piirakka oli makujensa puolesta muuten ihan ok, mutta kaipaa ehkä mielestäni silti hieman vielä
muokkaamista. Pohja voisi olla vähän ohuempi ja päällisen voisi sopia
paremmin kauramuru.. Mutta laitan tämän tänne itsellenikin muistiin
mahdollista jatkokehittelyä varten.

n. 22 cm irtopohjavuokaan.

 

Taikina:


75 g voita sulatettuna
2.5 dl piimää
2 kananmunaa
1.5 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja

1 rkl
vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa

0.5 tl suolaa

 

Raparperi-mansikkahilloke:

300 g raparperin
paloja

100 g mansikoita

1.25 dl sokeria

2 rkl sitruunanmehua

1 rkl perunajauhoja 

Muruseos:
100 g pehmeää,
huoneenlämpöistä voita

1.25 dl sokeria

0.75 dl
fariinisokeria kevyesti mittaan pakattuna

2.5 dl karkeita vehnäjauhoja

2 tl vaniljasokeria

1 mm suolaa 

Ohje:

Tee ensin hilloke. Mittaa raparperin
ja mansikan palat, 1 dl sokeria sekä sitruunan mehu kattilaan ja keitä noin 10
minuuttia sekoittamatta, kunnes raparperinpalat alkavat pehmetä. Sekoita loppu sokeri
ja perunajauhot keskenään ja lisää seokseen koko ajan vatkaten. Anna pulpahtaa.
Laita seos jäähtymään.

 

Tee taikina mittaamalla
kaikki aineet kulhoon ohjeen mukaisessa järjestyksessä ja sekoitamalla nopeasti
sekaisin. Älä sekoita taikinaa enempää kuin tarpeen. Kaada taikina voideltuun n.22
cm vuokaan. Paista pohjaa 175 °C noin 15 minuuttia tai kunnes pohja on sen
verran kypsä, että päälle laitettava hilloke ei uppoa kokonaan pohjalle.

Sekoita muruseoksen
aineet keskenään murumaiseksi massaksi.  Nostele
esikypsennetyn pohjan päälle raparperi-mansikkahilloke ja lopuksi muruseos. Jatka
paistamista 30-40 minuuttia tai kunnes tikkuun ei jää taikinaa.

Kommentit

Kommentoi juttua: Raparperi-mansikkapiirakka rapealla murupäällisellä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Blogini yhden suosituimman ohjeen eli Järisyttävän hyvän sitruunajuustokakun sisar on tämä herkullinen limejuustokakku 💕 Ihanan pehmoista, silkkisen sileää, samaan aikaan sekä raikasta että sopivan makeaa, ja älyttömän helppotekoista herkkua. Tämän syömistä oli vaikea jättää yhteen palaan. Enkä jättänyt. Kakku oli mielestäni vähintään yhtä hyvää kuin sitruunainen versio. Kurkkaa koko ohje blogista.⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/taivaallinen-limejuustokakku-liivatteeton/⁣
⁣
HERKULLISTA PÄÄSIÄISTÄ!⁣
⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#ilmanliivatetta⁣
#limejuustokakku⁣
#lime
#juustokakku
#pääsiäinen⁣
#ihanitseleivottu
#cheesecake 
#yummy 
#foodphotography 
#bakinblogger 
#baking
  • Erään etäpäivän lounasajan nopeana ja helppona pelastuksena toimi tämä tomaatti-feta-uunimunakas, joka syntyi vain muutamasta aineesta. Munakasta on tosi helppo muokata omaan makuun sopivaksi ja siihen voi hukata juuri niitä aineksia, joita sattuu jääkaapissa milloinkin olemaan. ⁣
Katso tämän frittatan ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/uunimunakas-eli-frittata-feta-tomaattitaytteella/⁣
⁣
#munakas⁣
#frittata⁣
#arkiruoka⁣
#tomaatti⁣
#feta⁣
#helppojanopea⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit
  • Mämmi+vaniljakastike=helppo mämmimousse=💕 Tekiskö sinunkin mieli? Jos vastasit kyllä, niin kurkkaapas helppo ja nopea ohje blogin puolelta⁣ 😋
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/paasiaisen-superhelppo-mammijalkiruoka/⁣
#mämmi⁣
#pääsiäinen⁣
#helppojanopea⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#leivontablogi⁣
#leivonta
  • Erään kakun yhteydessä kokeilin gluteenitonta kakkupohjaa gluteenittoman jauhoseoksen ja pottujauhojen seoksesta. Hienosti onnistui. Kokosin blogiin myös vinkkejä kakkupohjan onnistuneeseen paistamiseen: Katso vinkit ja ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/gluteeniton-kakkupohja-ja-vinkit-onnistumiseen/⁣
⁣
#Gluteeniton⁣
#kakkupohja⁣
#maidoton⁣
#gluteenittomatjauhot⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit
  • Suklaapossun blogi laajenee hieman ja leivonnaisten lisäksi sinne sinne pöllähtää aina välillä helppoja arkiruokavinkkejä. Ensimmäisenä vinkkiä ihana puolilämmin tomaatti-vuohenjuustosalaatti, josta löytyy mm. lyömätön makuyhdistelmä eli vuohenjuusto+tomaatti+rukola+hunaja. Katso koko ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/tomaatti-vuohenjuustosalaatti/⁣
⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#vuohenjuusto⁣
#pinjansiemen⁣
#rukola⁣
#salaatti⁣
#lounas⁣
#leivontabloggaaja⁣
#arkiruokavinkki
  • Kinuskimousse puolukoilla on yksi parhaista täytekakun täytteistä minkä tiedän. Tuo kirpeän makea täyte päätyi myös tämän kakun sisälle. Päällä sveitsiläinen marenki, joka valmistuu näppärästi ilman lämpömittaria (ja maistuu ihan erilaiselta kuin normimarenki). Kakku sai tosi paljon kehuja, eikä yhtään ihme. Kurkkaa ohje koko kakkuun blogista ⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kinuski-puolukkakakku-marenkipaallisella/⁣
⁣
#kinuskimousse⁣
#puolukka⁣
#täytekakku⁣
#juhlakakku⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#leivontabloggaaja⁣
#cake⁣
#caramel⁣
#mousse⁣
#lingonberry⁣
#yummy
  • Yksi parhaista tekemistäni jälkiruoista on tässä! Creme Brulee, voi mahoton mitä herkkua tämä olikaan 😋 Rapsakan pinnan alla vaniljainen, kermainen, silkkisen sileä vanukasmainen herkku. Ja ihanan helppo tehdäkin. Katso ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/creme-brulee-kermainen-herkku/⁣
⁣
#cremebrulee⁣
#parasjälkiruoka⁣
#helppojanopea⁣
#leivontablogi⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#bestever

suklaapossu

X