Suklaapossu

Raparperi-mansikkapiirakka rapealla murupäällisellä

 

Raparperia on jäljellä vielä hieman, joten niiden tuhoaminen jatkuu.. Tein pari vuotta sitten raparperipiirakkaa, jossa oli kreemitäyte sekä kauramurupäällinen. Piirakka oli muuten hyvä, mutta toistensa kanssa taistelevia makuja oli liikaa. Riisuin piirakkaa makujen puolesta hieman ja muokkasin ohjetta muutenkin. Edellisen juustokakun jäljiltä jäi yli mansikoita, joten päätin laittaa myös ne tähän piirakkaan. Tämä meni Juhannuksen mökkiviemisiksi anoppilaan.

Lasten leikkejä vahtiessa unohdin piirakan uuniin ohjetta pidemmäksi ajaksi, joten pohja kuivui hieman liikaa. Piirakka oli makujensa puolesta muuten ihan ok, mutta kaipaa ehkä mielestäni silti hieman vielä muokkaamista. Pohja voisi olla vähän ohuempi ja päällisen voisi sopia paremmin kauramuru.. Mutta laitan tämän tänne itsellenikin muistiin mahdollista jatkokehittelyä varten.

n. 22 cm irtopohjavuokaan.

 

Taikina:

75 g voita sulatettuna 2.5 dl piimää 2 kananmunaa 1.5 dl sokeria 4 dl vehnäjauhoja

1 rkl vaniljasokeria 1 tl leivinjauhetta 1 tl soodaa

0.5 tl suolaa

 

Raparperi-mansikkahilloke:

300 g raparperin paloja

100 g mansikoita

1.25 dl sokeria

2 rkl sitruunanmehua

1 rkl perunajauhoja 

Muruseos: 100 g pehmeää, huoneenlämpöistä voita

1.25 dl sokeria

0.75 dl fariinisokeria kevyesti mittaan pakattuna

2.5 dl karkeita vehnäjauhoja

2 tl vaniljasokeria

1 mm suolaa 

Ohje:

Tee ensin hilloke. Mittaa raparperin ja mansikan palat, 1 dl sokeria sekä sitruunan mehu kattilaan ja keitä noin 10 minuuttia sekoittamatta, kunnes raparperinpalat alkavat pehmetä. Sekoita loppu sokeri ja perunajauhot keskenään ja lisää seokseen koko ajan vatkaten. Anna pulpahtaa. Laita seos jäähtymään.

 

Tee taikina mittaamalla kaikki aineet kulhoon ohjeen mukaisessa järjestyksessä ja sekoitamalla nopeasti sekaisin. Älä sekoita taikinaa enempää kuin tarpeen. Kaada taikina voideltuun n.22 cm vuokaan. Paista pohjaa 175 °C noin 15 minuuttia tai kunnes pohja on sen verran kypsä, että päälle laitettava hilloke ei uppoa kokonaan pohjalle.

Sekoita muruseoksen aineet keskenään murumaiseksi massaksi.  Nostele esikypsennetyn pohjan päälle raparperi-mansikkahilloke ja lopuksi muruseos. Jatka paistamista 30-40 minuuttia tai kunnes tikkuun ei jää taikinaa.


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Raparperi-mansikkapiirakka rapealla murupäällisellä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *