Suklaapossu

Raparperi-murupiirakka

Muru-rahkapiirakka on ohje, joka sopii mihkä tahansa marjan ympärille. Raparperista ja tupla-annoksesta rahkaa saa tämän ihanan kostean ja mehevän piirakan! Osan rahkasta voisi korvata vaikka tuorejuustolla. Piirakka on parhaimmillaan jääkaappikylmänä.

Ohjeesta saa pienen pellillisen (n.20 x 30 cm). 

Pohja:
4 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

1 tl soodaa
100 g margariinia

Puolikkaaseen (hieman yli) pohjataikinasta lisätään:
2 dl piimää

1 muna

Täyte:
8 dl raparperipaloja
500 g rahkaa

3 tl vaniljasokeria
2.5 dl sokeria (vähempi ois riittäny jos sitruunaa ei ois ollu niin pal?)

2 rkl sitruunamehua
2 munaa

Pinnalle:
puolet pohjataikinasta

Ohje:
Sekoita pohjan aineet keskenään murumaiseksi seokseksi. Ota vajaa puolet muruseoksesta talteen. Sekoita suurempaan osaan piimä ja muna ja painele vuoan pohjalle. Sekoita täytteen aineet raparperin paloja lukuunottamatta. Kaada seos pohjan päälle ja laita päälle raparperinpalat. Ripottele päälle vielä jäljelle jäänyt muruseos. Paista 175 asteessa n.45 min.


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Raparperi-murupiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *