Raparperi-murupiirakka

Muru-rahkapiirakka on ohje, joka sopii mihkä tahansa marjan ympärille. Raparperista ja tupla-annoksesta rahkaa saa tämän ihanan kostean ja
mehevän piirakan! Osan rahkasta voisi korvata vaikka tuorejuustolla. Piirakka on parhaimmillaan jääkaappikylmänä.

Ohjeesta saa pienen pellillisen (n.20 x 30 cm). 

Pohja:
4 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

1 tl soodaa
100 g margariinia

Puolikkaaseen (hieman yli) pohjataikinasta lisätään:
2 dl piimää

1 muna

Täyte:
8 dl raparperipaloja
500 g rahkaa

3 tl vaniljasokeria
2.5 dl sokeria (vähempi ois riittäny jos sitruunaa ei ois ollu niin pal?)

2 rkl sitruunamehua
2 munaa


Pinnalle:
puolet pohjataikinasta


Ohje:
Sekoita pohjan aineet keskenään murumaiseksi seokseksi. Ota vajaa puolet muruseoksesta talteen. Sekoita suurempaan osaan piimä ja muna ja painele vuoan pohjalle. Sekoita täytteen aineet raparperin paloja lukuunottamatta. Kaada seos pohjan päälle ja laita päälle raparperinpalat. Ripottele päälle vielä jäljelle jäänyt muruseos. Paista 175
asteessa n.45 min.

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: Raparperi-murupiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X