![](https://kotiliesi.fi/awpo/img/sites/12/2012/07/IMG_9277_muok_sign.jpg?s=82e5f90ba190a993af417eef4f4aae8e&fit=crop)
Raparperi-murupiirakka
![Suklaapossu -blogin logo](https://kotiliesi.fi/suklaapossu/wp-content/themes/om-kotiliesi-theme/assets/images/logo-blog-suklaapossu.jpg)
Muru-rahkapiirakka on ohje, joka sopii mihkä tahansa marjan ympärille. Raparperista ja tupla-annoksesta rahkaa saa tämän ihanan kostean ja mehevän piirakan! Osan rahkasta voisi korvata vaikka tuorejuustolla. Piirakka on parhaimmillaan jääkaappikylmänä.
Ohjeesta saa pienen pellillisen (n.20 x 30 cm).
Pohja:
4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
100 g margariinia
Puolikkaaseen (hieman yli) pohjataikinasta lisätään:
2 dl piimää
1 muna
Täyte:
8 dl raparperipaloja
500 g rahkaa
3 tl vaniljasokeria
2.5 dl sokeria (vähempi ois riittäny jos sitruunaa ei ois ollu niin pal?)
2 rkl sitruunamehua
2 munaa
Pinnalle:
puolet pohjataikinasta
Ohje:
Sekoita pohjan aineet keskenään murumaiseksi seokseksi. Ota vajaa puolet muruseoksesta talteen. Sekoita suurempaan osaan piimä ja muna ja painele vuoan pohjalle. Sekoita täytteen aineet raparperin paloja lukuunottamatta. Kaada seos pohjan päälle ja laita päälle raparperinpalat. Ripottele päälle vielä jäljelle jäänyt muruseos. Paista 175
asteessa n.45 min.
![Suklaapossu -blogin logo](https://kotiliesi.fi/suklaapossu/wp-content/themes/om-kotiliesi-theme/assets/images/logo-blog-suklaapossu.jpg)
Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen! Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan! Copyright Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos! Yhteydenotot suklaapossu.leipoo (at) gmail.com
Kommentoi
Kommentoi juttua: Raparperi-murupiirakka