Raparperi-valkosuklaajuustokakku uunissa

 

Mielestäni raparperin paras
liittolainen on mansikoiden lisäksi on valkosuklaa. Olen yhdistänyt ne
niin muffineissa kuin hyydytettävissä juustokakuissa. Tällä kertaa
halusin koittaa jotain muuta ja koska mieleni teki juustokakkua, tein
sen tällä kertaa uunissa. Täytteen tein muokkaamalla viime kesänä
tekemäni Mustikkaisen New Your Cheesecaken sekä edellisvuotisten hyydytettävien valkosuklaa-raparperijuustokakkujen
pohjalta. Tein kakun n. 22 cm vuokaan ja täytettä jäi jonkin verran
yli. Parempi vuoan koko olisi n. 24 cm.

Söin siis lopun täytteen ja se
oli jo ennen uuniin laittamista erittäin herkullisen makuista! Uunissa makeus hieman taittui ja raparin hapokkuus tuli selkeämmin esille. Kakku maistui samaan aikaan happamalle ollen kuitenkin valkosuklaan määrästä johtuen melko makea. Mielestäni oikein hyvänmakuinen kakku! Miehen mielestä kakku oli hieman liian hapokas ja äitini piti kakun
hapokkuudesta, mutta makeutta oli sen verran, ettei sokerihammas tämän jälkeen enää kolottanut. Makuasioita siis! Raparperin ja valkosuklaan määrää säätämällä voi joka tapauksessa helposti säätää kakun omaan makuun sopivaksi. Mutta jos on happamasta pitävä sokeripossu, kuten minä, pitää todennäköisesti myös tästä!

Tällä kertaa vauva nukkui kuvaussession ajan, joten minulla oli hieman normaalia enemmän aikaa harjoitella kuvaamista. Alussa on tänään nappaamani kuvat ja lopussa vielä eiliset räpsäykset. Harjoitusta vielä kaivataan, mutta ovat nämä jo hieman parempia kuin vuosi sitten 🙂

n.24 cm irtopohjavuokaan.

Raparperihilloke:
1 l pilkottuja raparperin paloja

0.5 dl vettä

2 dl sokeria
2 mm vaniljajauhetta


Pohja:
200 g digestive-keksejä murskattuna
75 g voita

Juustotäyte:
600 g Philadelphia-juustoa
200 g rahkaa
2 rkl vehnäjauhoja
1.5 dl sokeria
3 mm vaniljajauhetta (tai 2 tl vaniljasokeria)
1 dl kuohukermaa

4 munaa

200 g valkosuklaata sulatettuna

Ohje:

Tee raparperihilloke. Laita kaikki ainesosat kattilaan ja
keitä seosta välillä sekoittaen n. 20 minuuttia, kunnes raparperi mössääntyy
täysin. Anna jäähtyä.

Tee pohja
sekoittamalla sula voi murskattujen digestivemurujen joukkoon. Painele seos
vuoan pohjalle. Esipaista pohjaa 175 asteessa n. 10 minuuttia. 

Laske uunin lämpö 150
asteeseen. Vatkaa tuorejuusto, maitorahka, sokerit, kerma ja
jauhot keskenään. Jatka vatkaamista n. 1-2 minuuttia, kunnes seos on sileää ja kuohkeaa.
Lisää munat yksitellen hyvin käsin sekoittaen. Älä vatkaa liikaa, jottei
seokseen tule ilmakuplia. Sekoita joukkoon myös sulatettu valkosuklaa. Lisää lopuksi joukkoon
raparperihilloke huolimattomasti käännellen. Kaada seos pohjan päälle ja paista
keskitasolla n. 1 tunti. Käännä uuni pois päältä ja jätä kakku uunin jälkilämpöön vielä toiseksi tunniksi. Jäähdytä juustokakku jääkaapissa ja tarjoa kylmänä mielellään vasta seuraavana päivänä.

 

  

Avainsanat

Kommentit (10)

Tosiaan olet nättejä kuvia näppäillyt. Kestäisi isommassakin kuvakoossa ihailla!
Itsellänikin olen jonkinmoista kehitystä havainnut kuvauksen suhteen, vaikka toisaalta välillä taantumistakin kiireessä tapahtuu. Kaiken touhun keskellä ei monestikaan ole aikaa panostaa kuvauksiin.

Kiitos! Ja hyvä huomio tuo kuvakoko! Muutin kuvat samantein kaikkeista suuremmaksi, niin ei tarvitse tihrustella 🙂 Kävin katsomassa blogissasi ja sun kuvat oli ihanan rennonolosia 🙂

Herkullinen resepti. Taidan samantien mennä katsomaan jääkaapista jos löytyis aineet tähän. Juuri mietin että mitä teen ylimääräisillä raparpereilla.

Kuvasi on todella kauniita ja kivaa että on kunnon kokoisia.

Kiitos Maria! Herkullista tämä olikin, joten toivottavasti löydät tarvittavat aineet, niin pääset leipomaan 🙂 Itselläni on vielä puoli kassillista raparpereja jäljellä ja mielessä monta juttua joihin haluaisin niitä käyttää. Saas nähdä mitä kaikkea ehtii tekemään. Oikein Hyvät Juhannukset!

Kiva, että löysit blogini.:) Sinulla on kaunis ja ihastuttava blogi, liityin lukijaksi. Täytyy tutustua vielä paremmin blogiisi, mutta näin ensisilmäyksellä huomaan jo monta kivaa (raparperi)ohjetta.:)

Kiitos Melody! Kiva, kun kävit vierailulla ja tervetuloa uudestaan! 😀 Itsekin pitää tutustua sivuihisi vielä paremmin, mutta löysin sieltä jo muutamia ohjeita jotka päätyvät "pakko kokeilla"-listalle 🙂

Tein tämmösen juustokakun ja voi jösses, että oli hyvää! 🙂 24cm vuoka oli sopivan kokoinen. Täyte oli ihanan makeankirpeää ja juustokakkumassa jäi ihanan meheväksi paiston jälkeen :).

-E

Vautsi mitkä kehut, kiitos! Ihana kuulla, että kakku maistui myös sinulle E! 😀 Herkullisia kakun leivontahetkiä jatkossakin 🙂

Kommentoi juttua: Raparperi-valkosuklaajuustokakku uunissa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Omareista syntyy ihanan pehmeä ja herkullinen juustokakku. Ripottelin tuon makeahkon täytteen sisälle myös vadelmia ja voi kuinka ihanasti ne sopivatkaan tähän. Kakku toimi vanhimman tytön synttärikakkuna sukulaissynttäreillä ja paljon kehuja myös muilta syöjiltä. Kurkkaa koko ohje blogin puolelta.⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/omar-juustokakku-vadelmilla/⁠
⁠
#omar⁠
#juustokakku⁠
#omarjuustokakku⁠
#vadelmia⁠
#ihanitsetehty⁠
#⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog
  • Arki alkaa pikkuhiljaa ja ainakin meidän perheessä se tarkoittaa töiden lisäksi kiireisiä iltapäiviä ja iltoja mm. lasten harrastusten parissa. Ruokien pitäisi valmistua nopeasti ja mieluusti olla myös maukkaita. Vähän aikaa sitten teimme tämän ihanan vesimeloni-halloumisalaatin, johon ihastuimme lasten kanssa. Tämä onkin ihanan raikas ja nopea vaihtoehto arkiruokailuun, eikä tämän tekeminen ole jäänyt yhteen kertaan. Maistuisiko tämä myös sulle? Kurkkaa tarkempi ohje blogista⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/vesimeloni-halloumisalaatti/⁠
⁠
#arkiruoka⁠
#halloum⁠
#salaatti⁠
#helppojanopea⁠
#vesimeloni⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog
  • Kuopuksemme täytti alkukesästä jo 3 vuotta! Hurjaa miten kovaa vauhtia aika kulkee ja lapset kasvavat. Yksi pojan lempparihahmoista on Palomies Sami, jota hän toivoi myös kakkuunsa. Vaikkei kaikki mennyt aivan putkeen kakun teossa, poika oli kakkuun enemmän kuin tyytyväinen :)⁠
Blogista löytyy kakusta enempi juttua⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/palomies-sami-kakku-3-vuotiaalle/⁠
⁠
#palomiessami
#täytekakku⁠
#synttärikakku⁠
#3vuotias
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog
  • Mä niin tykkään punaherukoista. Erilaisia ohjeista onkin tullut testattua vuosien saatossa aika monta. Kun kävin ohjeita läpi, keräsin samalla yhteen postaukseen Suklaapossun parhaimmat TOP11 -punaherukkaohjeet. Extrana on myös yksi ihana joululahjaidea! Kurkkaa tuo vinkki sekä muut ohjeet blogin puolelta.⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/parhaat-punaherukkaleivonnaiset-top-10/⁠
⁠
#punaherukka⁠
#parhaatohjeet⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#redcurrant⁠
#summerbaking⁠
#bestrecipes⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog
  • Tämä ihana punaherukkacurd syntyi lukijan antamasta vinkistä. Vinkki olikin todella herkullinen ja curdista tuli ihanan makeankirpeä ja sileä. Curdia eli tahnaa voi käyttää miltei mihin tahansa makeaan leivontaan mm. kakkuihin, eton mess tyyppisiin herkkuihin tai vaikka macaronien täytteiksi. Kurkkaa helppo ja herkullinen ohje blogista ⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/punaherukkacurd-eli-punaherukkatahna-munaton/⁠
⁠
#punaherukka⁠
#punaherukkacurd⁠
#kesä⁠
#kesäleivonta⁠
#munatonleivonta⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#redcurrant⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#summer⁠
#bakingblog
  • Lasten synttärijuhlissa oli tarjolla helppo ja maukas kinkku-juustopiirakka, jonka tein poikamme allergian takia munattomana. Piirakkasta tuli todella herkullinen, eikä juhlien jälkeen koko pellillisestä ollut jäljellä muruakaan. Piirakassa oli testinä myös hieman erilainen sekoitettava piirakanpohja, johon tuli mm. kaurahiutaleita. Katso munattoman suolaisen piirakan ohje blogin puolelta⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kinkku-juustopiirakka-munaton/⁠
⁠
#munaton⁠
#suolainenpiirakka⁠
#arkiruoka⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog⁠
#kesä⁠
⁠
  • Kirsikat ovat, ainakin täällä meidän pihassa, juuri nyt parhaimmillaan. Ison sadon kunniaksi päätin tehdä Maisemakahvilan piirakan tyyppisen, munattoman piirakan kirsikasta, mutta pienin muutoksin. Mm. osan vehnäjauhoista korvasin kaurahiutaleilla ja täytteeseen laitoin rahkan lisäksi vaniljakastiketta. Kurkkaa koko piirakan helppo ohje blogin puolelta. ⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kirsikka-rahkamurupiirakka-munaton/⁠
⁠
#kirsikka⁠
#makeapiirakka⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog⁠
#kesäleivonta⁠
#kesä

suklaapossu

X