Raparperilikööri

Joulukuun puolivälissä vietin muutaman päivän liköörien siivilöinnin parissa, mutta kaikkia liköörejä ei siinä kiireessä tullut pistettyä blogiin. Yksi likööreistä oli tämä raparperilikööri. Tätä on tullut maisteltua muutamaan otteeseen ja aina se vain paranee. Uuden vuoden raketteja katsellessa testailin vissyllä laimennettuna ja maistui myös niin. 

Raparperiliköörille
kävi samalla tavalla kuin monelle muullekin loppukesästä tehdylle juomalle, sillä myös tämä sai maustua rauhassa. Sain ongittua raparit viinasta vasta 5 kuukauden
päästä. Siivilöintivaiheessa juomassa maistui viina aika reippaanlaisesti ja luulinkin jo liemen menneen ylikäymisen puolelle. Maku kuitenkin tasoittui jo parissa viikossa. Tämä on samalla tavalla tehty kuin muutkin eli suunnilleen saman verran kaikkea ja sekaisin. Tässä ohje vielä hieman tarkemmin.

Rapaperilikööri

Aineet:
n. 8 dl pieneksi pilkottuja raparperinpaloja
8-9 dl sokeria
7.5 dl kirkasta viinaa (38%)

Ohje:
Pilko raparperit pieneksi paloiksi. Kaada pullon tai tölkin pohjalle
sokeria, päälle suunnilleen saman verran raparperin paloja ja päälle vielä saman verran kirkasta. Sulje pullo/tölkki tiiviisti.
Ravistele tölkkiä/pulloa muutaman kerran päivässä, kunnes sokeri
liukenee. Laita tölkki pimeään paikkaan maustumaan. Ravistele silloin
tällöin, kun muistat. Anna seistä vähintään 1 kk, mielellään 3 kk.

Siivilöi raparperin/punaherukan palat pois esim. erittäin tiheän
siivilän läpi tai vaikka kahvin suodatuspussin läpi. Pullota ja anna
seistä edelleen pimeässä paikassa kuukausi, pari. Maista, tarkista
sokerin määrä ja lisää tarvittaessa. Jos lisäät sokeria, ravista pulloa
jotta sokeri liukenee ja anna liköörin makustua vähintään viikko ennen
nauttimista.

Avainsanat

Kommentit (4)

Jos lisäät sokeria vielä myöhemmin, niin kokeileppa joskus keittää siitä väkevä sokeriliemi ja lisätä se liköörin joukkoon. Liukenee paljon paremmin.

Kiitti vinkistä! Pitääkin seuraavaksi koittaa sitä, niin ei tarvitse pulloja hölskytellä koko päivää liukenemisen toivossa 🙂

Ihanaa namia tämä 😀
Joko kokeilit shottina kermavaahtohatun ja kanelin kanssa??? Niin hyvää! ;D

Ihanaa on 🙂 Vielä en oo tehnyt shotteja, mutta seuraavaksi pitää koittaa sillattis 😛

Kommentoi juttua: Raparperilikööri

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X